Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

1665 дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, відвідають харківській дельфінарій «Немо» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Ігор Шурма

Сьогодні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у харківському дельфінарії «Немо» відбулася святкова вистава для дітей шкільного віку, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Захід відвідали більше 550 дітей з районів області та міст обласного значення. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма привітав присутніх дітей з Міжнародним днем захисту дітей. «Так заведено, що перший день літа належить вам. Ми бажаємо вам хороших вражень, бажаємо, щоб цей день запам’ятався вам надовго. Міцного вам здоров’я та гарного настрою», - зазначив Ігор Шурма, звертаючись до дітей.

На Харківщині видано спортивні інформаційно-аналітичні збірники

Головним управлінням у справах сім'ї молоді та спорту ХОДА були підготовлені і видані дві книги: «Харківщина спортивна в цифрах і коментарях за 2009-2010 роки» і збірник «Спортсмени-кандидати на участь в Іграх ХХХ літньої Олімпіади від Харківської області». В аналітичному інформаційному збірнику «Харківщина спортивна в цифрах і коментарях за 2009-2010 роки» представлена інформація про показники розвитку та фінансування фізичної культури і спорту Харківського регіону. Також у ній можна знайти дані щодо кількості населення, охопленого різними видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи, аналізу залучення населення з обмеженими фізичними можливостями до реабілітаційної фізкультури, а також про стан спортивної бази області. У збірнику «Спортсмени-кандидати на участь в Іграх ХХХ літньої Олімпіади від Харківської області» представлена база даних спортсменів Харківського регіону.

Делегація Харківської області бере участь у «Днях Харківської області в Бєлгородській області»

Делегація Харківської області під керівництвом віце-губернатора Юрія Сапронова бере участь у заході «Дні Харківської області в Бєлгородській області», що проводиться в рамках Дев'ятої універсальної виставки «Регіони Росії». У рамках заходу проходять конференції «Малий і середній бізнес як важливий механізм економічного зростання регіону. Інновації. Інвестиції.Нанотехнології», «Харківська та Бєлгородська області - регіони-партнери», в ході яких харківською і бєлгородською сторонами підписаний Протокол про намір створення Українсько-Російського технологічного парку «Слобожанщина».

Під час акції «Серце до серця» в Харківському регіоні зібрано понад 166 тис. гривень

З 1 по 15 травня 2011 року в Харківській області за підтримки Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» спільно з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерством культури України, Міністерством внутрішніх справ України, Державним комітетом телебачення і радіомовлення, Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту тривала VI Всеукраїнська акція «Серце до серця» благодійної допомоги дітям, хворим на цукровий діабет.

На Харківщині почалася установка спортивних майданчиків на кошти депутатів обласної ради

Згідно з прийнятим депутатами Харківської обласної ради від Партії регіонів рішенням про відмову від компенсації за депутатську діяльність, на будівництво дитячих і спортивних майданчиків у Харківській області протягом року додатково направляється 1 мільйон гривень. На даний момент установка майданчиків на кошти з цієї суми вже почалася. Зокрема, сьогодні відкривається майданчик з тренажерним обладнанням у місті Валки, 12 червня буде відкрито такий же майданчик у Золочеві. Також найближчим часом будуть встановлені спортивні майданчики в місті Люботин і селі Пересічне Дергачівського району.

З 1 червня в Харківській області стартує обласна програма-марафон «Дзвінке літо»

В День захисту дітей стартує обласна програма-марафон «Дзвінке літо», котра буде тривати протягом червня до Дня молоді. Свою роботу марафон розпочне з парку культури та відпочинку ім. Шевченка о 14:00 і охопить переважну кількість районів Харківської області та дитячих таборів. Програма організована Головним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації та Харківським обласним центром молоді.

Підприємцям, що не сплачують внески до Пенсійного фонду, забороняють виїзд за кордон

Керівникам 7 підприємств Харківщини, які заборгували кошти Пенсійному фонду, заборонено виїзд за кордон. За даними відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області, на даний момент направлено до суду 192 подання про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду керівників підприємств - боржників за кордон.

Новому головному лікарю Золочівської ЦРЛ доручено протягом місяця нормалізувати ситуацію в колективі. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представив колективу Золочівської центральної районної лікарні нового головного лікаря. Згідно з розпорядження голови ХОДА на цю посаду призначений Мирослав Сметанюк. Як повідомив Ігор Шурма, новому головному лікарю Золочівської ЦРЛ доручено протягом місяця нормалізувати ситуацію в колективі. «Призначення на посаду головного лікаря людини не з колективу лікарні викликано тим, що останнім часом точиться дуже багато неприємних розмов навколо Золочівської ЦРЛ. Незаангажованість нового головного лікаря дозволить йому адекватно оцінити ситуацію та нормалізувати атмосферу в трудовому колективі», - підкреслив Ігор Шурма.

На підтримку тваринництва з обласного бюджету виділено 4,2 млн. грн. Віталій Алексейчук

В 7 районах Харківської області почалося будівництво нових тваринницьких комплексів. Про це 1 червня в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо сказав заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Якщо не буде тваринництва, то не буде і рослинництва. Тому держава продовжує активно допомагати тваринникам. В цьому році вперше з обласного бюджету було виділено 4,2 млн. грн. на підтримку тваринництва, - зазначив Віталій Алексейчук. – На сьогоднішній день в Харківській області вже укладені форвардні контракти на суму 5,8 млрд. грн. Виділені кошти сільгосппідприємствам на компенсацію кредитних ставок. Також хочу зазначити, що в цьому році держава буде закупати вершкове масло та цукор через аграрний фонд, щоб якось покращити становище в тваринництві».

Харківська область буде гідно представлена на Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011». Віталій Алексейчук

«Харківська область буде гідно представлена на XXIII Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011», яка відбудеться у Києві з 2 по 5 червня. Ми представимо наші місцеві породи крупної рогатої худоби, свиней, птиці. Також буде представлена сільськогосподарська техніка виробництва підприємств Харківщини. Загалом свою продукцію представлять практично всі м’ясокомбінати та молочні комбінати, сільськогосподарські підприємства, переробні та харчові підприємства області», - зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

У Харківській області виконано план з посіву овочів

Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на даний момент в Харківській області посіяно 47,9 тис.га овочевих культур, що становить 154% від запланованих площ. Також при запланованих 77 тис. га посаджено 77,3 тис.га картоплі.

За останні 4 місяці поголів’я рогатої худоби в Харківській області збільшилось на 2500 голів

«Я повинен подякувати всім тваринникам області за те, що вони доклали багато зусиль для того, щоб ми сьогодні мали добрі результати в тваринництві, - зазначив 1 червня в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. – Сьогодні ми знаходимось на 4 місці в країні по темпам приросту тваринницької продукції. За 4 місяці ми збільшили поголів’я рогатої худоби на 2500 голів, по сільгосппідприємствам на 607 голів. Це говорить про те, що тваринництво – рентабельна галузь, якою треба займатись. Це та галузь, яка дає сьогодні молоко, м'ясо, шерсть та органічні добрива».

Увага! Конкурс!

Управління у справах преси та інформації ХОДА оголошує конкурс журналістських робіт, присвячений 20-річчю Незалежності України. Номінантами Конкурсу можуть бути працівники електронних і друкованих засобів масової інформації, у тому числі й Інтернет-видань (журналісти, фотокореспонденти, оператори) за поданням редакційних колективів.

У цілому ми добре завершили посівну кампанію 2011 року. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, посівна кампанія на Харківщині знаходиться на завершальному етапі. «Ми закінчуємо посів пізніх культур - гречки, проса, сої, картоплі та овочів. Якщо підбивати підсумки, то в цілому ми добре завершили посівну кампанію 2011 року. Сьогодні вже потрібно доглядати за посівами - обробляти гербіцидами проти бур'янів, проти комах, тоді ми зможемо отримати хороший врожай», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Ремонт прального корпусу – перший крок у благоустрої Червонооскільского психоневрологічного інтернату. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Червонооскільский психоневрологічний інтернат (Ізюмський район). За інформацією заступника голови ХОДА, в інтернаті завершено ремонт покрівлі прального корпусу. На його проведення з обласного бюджету було виділено майже 300 тис.грн. «Ремонт прального корпусу – перший крок у благоустрої Червонооскільского психоневрологічного інтернату», - підкреслив Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні, 1 червня, о 12:00 в дельфінарії «Немо» (вул.Сумська, 35, сад ім. Т.Г. Шевченка) відбудуться заходи до Міжнародного дня захисту дітей для дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; о 13:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться нагородження переможців I Дельфійських ігор Слобожанщини.

Луганська область буде враховувати досвід Харківщини у різних сферах

Як зазначив сьогодні в ході підсумкової зустрічі делегації Луганської області з керівництвом Харківщини голова Луганської обласної ради Валерій Голенко, поїздка виявилася дуже результативною. «Враження від поїздки дуже позитивні. Я вважаю, що наш візит був дуже плідним, думаю, наші зв'язки будуть тільки зміцнюватися», - підкреслив він.

Досвід реконструкції харківського стадіону «Металіст» буде застосований в Луганську

Про це сьогодні представники керівництва Луганської та Харківської обласних державних адміністрацій заявили після закінчення робочих зустрічей на різних об'єктах Харкова. Зокрема, під час реконструкції будівлі луганського стадіону буде розглянута можливість застосування винесених опор, що дозволило на харківському стадіоні «Металіст» збільшити кількість посадкових місць.

Відбулося свято професійно-технічної освіти Харківщини

Сьогодні у приміщенні навчально-спортивного комплексу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбулося свято професійно-технічної освіти Харківщини «Робітнича професія – крок до стабільного суспільства». В урочистому відкритті заходу взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман, директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко та начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

У Харківській і Луганській області виявилося набагато більше спільного, ніж ми припускали. Сергій Чернов

Як зазначив 31 травня у ході брифінгу за підсумками зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради з делегацією Луганської області голова облради Сергій Чернов, один з головних підсумків сьогоднішньої зустрічі - це розуміння того,що у двох областей виявилося набагато більше спільного,ніж ми припускали.

Харківська та Луганська області планують співпрацювати у сферах транспортного сполучення, охорони здоров'я, освіти, будівництва

Як зазначив на брифінгу за підсумками робочої зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської облради, Харківської міськради з делегацією Луганської області перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, Харківська та Луганська області планують співпрацювати в комунікаційній сфері, сферах транспортного сполучення, освіти, будівництва, охорони здоров'я та ін.

У Харкові є на що дивитися і чому вчитися. Сергій Кравченко

Виступаючи на брифінгу за підсумками зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, обласної та міської рад з делегацією Луганської області, Луганський міський голова Сергій Кравченко позитивно відгукнувся про Харків і висловив надію, що Луганськ також зможе досягти великих успіхів.

Відбулася підсумкова зустріч керівництва Харківської області з делегацією Луганщини

31 травня представники Луганської делегації та керівний склад Харківської обласної адміністрації на чолі з першим заступником голови ХОДА Володимира Бабаєва підбили підсумки візиту луганської делегації до Харкова. Обидві сторони висловили задоволення спільною роботою.

Вадим Ландсман призначений директором Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії держуправління при президенті України

Розпорядженням Президента України № 183/2011-рп від 31 травня заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман призначений директором Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії держуправління при президенті України. 

Делегація Харківської області відвідає Луганськ

Сьогодні під час візиту делегації Луганської області до Харкова голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк запросив керівництво Харківщини відвідати Луганськ з візитом у відповідь. «Я думаю, що ми підготуємо зустріч на першу половину вересня. Вже зараз ми почнемо розробляти програму, щоб вам показати вам все, чого ми встигли домогтися», - зазначив він. «Ми з задоволенням приймаємо запрошення приїхати на початку вересня на Луганщину, я думаю, у вас є що подивитися. У процесі роботи з вами дуже багато питань для нас прозвучали по-новому і ми, безумовно, коли приїдемо зі зворотним візитом, привеземо готові пропозиції з урахуванням ваших зауважень», - відзначив у свою чергу перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

Незабаром у Харкові з'являться спеціальні велодоріжки та місця для паркування велосипедів

Незабаром у Харкові з'являться спеціальні велодоріжки, а також місця для паркування велосипедів. Про це 31 травня під час прес-конференції повідомив заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов. Згідно з протокольним рішенням за результатами засідання Громадської гуманітарного ради під головуванням Президента України В. Ф.Януковича 30 вересня 2010, протягом 2011-2015 рр.. планується здійснити комплекс робіт щодо забезпечення на існуючих та врахування при будівництві нових автотранспортних доріг і магістралей, паркових зон, доріжок для проїзду велосипедів з можливістю використання їх інвалідами на візках.  

Делегація Харківської області візьме участь в Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011»

Делегація Харківської області візьме участь в XXIII Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011», яка відбудеться у Києві з 2 по 5 червня. Виставка організована Міністерством аграрної політики і продовольства України і є найбільшим і найперспективнішим загальнодержавним заходом в агропромисловому комплексі країни. З кожним роком зростає якість пропонованих послуг та збільшується кількість учасників, які представляють усі галузі сільського господарства, харчової, переробної та рибної промисловості, сільськогосподарського машинобудування.

Відбулась відкрита першість Харківської області з шахів серед команд позашкільних навчальних закладів «Шахові надії Харківщини - 2011»

27 травня Харківським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та «Харківською обласною федерацією шахів» було проведено відкриту першість Харківської області з шахів серед команд позашкільних навчальних закладів «Шахові надії Харківщини - 2011». В змаганнях взяли участь команди, у склад яких увійшли по три особи з одного позашкільного закладу в номінаціях 1995-1997 та 2000-2001 року народження, всього 114 учасників. Переможці змагань були відзначені кубками, медалями та дипломами Харківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Почалася робота з розробки заходів загальнодержавної соціальної програми розвитку фізкультури і спорту на 2012-2016 роки

«2011-2012 роки будуть дуже напруженими. Президент України, Кабінет Міністрів України, облдержадміністрація ставить перед нами серйозні завдання у розвитку фізичної культури і спорту, - повідомив 31 травня під час прес-конференції заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов. - Почалася робота з розробки заходів загальнодержавної соціальної програми розвитку фізкультури і спорту на 2012-2016 роки. Прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України «Про план заходів до підготовки та проведення в Україні у 2012 році Року спорту і здорового способу життя». У 2011 році нам спільно з Харківським обласним відділенням Національного олімпійського комітету необхідно намітити основні завдання, які належить вирішити в 2011-2012 роках для забезпечення підготовки кандидатів на участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні».

У 2011 році в Харківській області було проведено 382 спортивних заходи

У план соціально-економічного розвитку області на 2011 рік включено спортивні споруди: спортивний комплекс «Локомотив» м. Ізюма, плавальний басейн Балаклійського Палацу спорту, стадіон «Авангард» у м.Змієві на отримання субвенцій з обласного бюджету на капітальний ремонт і реконструкцію. Про це 31 травня під час прес-конференції повідомив заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.

Архів документів