Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На виставці «Агро-2011»Харківська область виборола 2 золоті медалі

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, Харківська область виборола 2 золоті медалі на XXIII Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011». «Наша експозиція і продукція наших підприємств, яка була представлена на виставці, були визнані кращими в Україні. Дякую всім, хто брав участь і відстоював честь Харківщини на цій виставці», - підкреслив Віталій Алексейчук.

На площі Свободи працює Парк розваг

У символічному відкритті Парку розваг взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та учасники святкової ходи з нагоди річниці до початку у нашому місті Євро-2012. Виставка квіткових скульптур, виставка фігур героїв казки «Буратіно» , зроблених із пап'є-маше, цирк шапіто, театр Карабаса-Барабаса, атракціони та контактний зоопарк розважатимуть малечу протягом літніх місяців.  

У Харкові відбулося свято «День молока»

Сьогодні у Харкові, біля станції метро «Холодна гора», відбулося свято «День молока». Такий захід відбувся в Харківській області вперше. Участь у святі взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Вітаючи присутніх, Віталій Алексейчук зазначив: «Сьогодні це свято відбувається в Харківській області вперше, але ми плануємо зробити його традиційним. Ми хочемо, щоб сьогодні люди розуміли, як робиться молоко, масло, сметана, сир, кефір та інші молочні продукти. Головна наша задача – розвивати молочну промисловість, щоб мешканці Харкова та області пили та їли натуральну молочну продукцію. Зичу всім міцного здоров’я та гарного настрою!»

У Харкові відбулася святкова хода, присвячена «Євро-2012»

Сьогодні в Харкові відбулася святкова хода, присвячена року до початку чемпіонату Європи з футболу 2012 року. У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Євген Савін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і майстер спорту СРСР Міжнародного класу, легенда Харківського футболу, Друг ЄВРО 2012, директор футбольної академії «Металіст» Ігор Кутєпов, керівництво міста та області.

Переможці та призери Малих олімпійських ігор «Діти Харківщини - 2011» отримали заслужені нагороди (доповнено)

Сьогодні на пл.Конституції відбулася церемонія закриття Малих олімпійських ігор «Діти Харківщини - 2011». У ході урочистої церемонії голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і майстер спорту СРСР Міжнародного класу, легенда Харківського футболу, Друг ЄВРО 2012, директор футбольної академії «Металіст» Ігор Кутєпов вручили переможцям та призерам Малих олімпійських ігор заслужені нагороди.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у травні не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж травня 2011 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Державний архів Харківської області планується перемістити в будівлю міського ломбарду

В даний час приміщення обласного державного архіву на Московському проспекті знаходиться в незадовільному стані, а будівля на вул.Мироносицькій в основному відповідає всім вимогам, але переповнена. Для вирішення цієї проблеми головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним була створена робоча група, яка розробляла кілька варіантів вирішення питання і відшукала приміщення, де могли б бути розміщені всі архіви - і документи Національного архіву України,і особисті справи осіб, які передаються підприємствами, установами і організаціями. Це приміщення міського ломбарду на вул.Маршала Конєва, яке належить територіальній громаді м.Харкова. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Питання забезпечення роботи архівів дуже важливе й актуальне. Василь Хома

У Харківській області ведеться робота зі стабілізації роботи архівних установ. Зокрема, в районах області вживаються програми з підтримки архівів, також найближчим часом буде прийнято відповідну обласну програму. Як наголосив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, до вирішення проблем архівних установ області буде застосовано комплексний підхід.

До уваги журналістів!

Завтра, 4 червня, об 11:00 в Жовтневому районі Харкова (вихід зі станції метро «Холодна Гора») розпочнеться свято "День молока"; о 12:00 на площі Конституції відбудеться урочисте нагородження переможців Малих олімпійських ігор "Діти Харківщини".  

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися діяльності правоохоронних органів, міграції, приватизації житла тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

У Харківській області планується затвердити Програму щодо стабілізації роботи архівних установ

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, найближчим часом на розгляд сесії обласної ради планується винести програму, яка покликана підтримати і стабілізувати роботу архівних установ області.

В п’яти районах області вже ухвалено регіональні програми розвитку архівної справи

В окремих районах області вже ухвалено регіональні програми розвитку архівної справи, а в розрізі програм соціально-економічного розвитку району передбачено заходи на розвиток архівної справи. Про це повідомила у ході селекторної наради ХОДА директор Державного архіву Харківської області Людмила Момот.

Архівні відділи більшості райдержадміністрації потребують додаткових приміщеннь

У ході селекторної наради ХОДА директор Державного архіву Харківської області Людмила Момот повідомила, що станом на травень поточного року із 27 архівних відділів районних державних адміністрацій лише 7 забезпечені вільними приміщеннями, що дозволяють здійснювати процедуру приймання документів на кілька років уперед.  

Ми разом намагаємося зробити усе можливе задля збереження та примноження національної документальної спадщини. Людмила Момот

Першочерговим завданням в архівній галузі України є забезпечення збереження документів, що утворилися у процесі діяльності підприємств, установ і організацій, та мають культурну цінність і є надбанням українського народу. Про це повідомила у ході селекторної наради ХОДА директор Державного архіву Харківської області Людмила Момот. «Саме від того, яких зусиль ми докладемо сьогодні і в подальшому для збереження цього культурного надбання – документів Національного архівного фонду, залежить, яку саме документальну спадщину ми передамо своїм нащадкам. У документах – наша історія, досвід, погляди на перспективи розвитку регіону тощо. Попри складності, спричинені дефіцитом бюджетних коштів на фінансування архівної галузі області, ми разом намагаємося зробити усе можливе задля збереження та примноження національної документальної спадщини», - зазначила вона.

Харківська область отримала Диплом за кращу експозицію на «АГРО-2011»

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк вручив делегації Харківської області Диплом за кращу експозицію на XXІІІ Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО–2011».  

Євген Савін зустрівся з Регіональним представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін провів робочу зустріч з Регіональним представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні Олдріхом Андрисском. В ході зустрічі були обговорені питання, що стосуються біженців та шукачів статусу біженця у м. Харкові. Посадові особи обмінялися цінними подарунками.

Євген Савін оглянув Дворічанський районний стадіон

В ході робочої поїздки заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін оглянув Дворічанський районний стадіон, який найближчим часом заплановано передати у відання новоствореної у районі КП «Спорт для всіх». Заступник керівника області залишився задоволений технічним станом стадіону та запевнив, що після передачі його районному комунальному підприємству «Спорт для всіх» облдержадміністрація матимеме змогу направляти цільове фінансування на модернізацію спортивної споруди.

Євген Савін відвідав Дворічанський районний будинок культури

В ході робочої поїздки до Дворічанського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав Дворічанський районний будинок культури, де перевірив ефективность використання коштів, виділених на ремонт фасаду закладу. У 2010 році на ці цілі із Стабілізаційного фонду було виділено 550 тис. грн. Заступник губернатора з’ясував, що фасад і прилегла територія будинку культури приведені у належний стан. Також проведені ремонтні роботи дозволили досягти скорочення витрат на енергоносії.

У Харкові відбувся Міжнародний круглий стіл «Кордон - середовище інновацій: системна платформа «GEOTECHNOPOLIS»

За інформацією Ділової ради торгово-промислових палат білорусько-російсько-українського прикордоння, 30 травня 2011 року в м.Харкові відбулося засідання Міжнародного круглого столу «Кордон-середовище інновацій: системна платформа «GEOTECHNOPOLIS», ініціаторами та організаторами якого виступили Торговельне представництво Російської Федерації в Україні (www.tprf.org.ru) та Консалтингова компанія «Бізнес-Експерт» (www.bexpertconsult.com), що є Секретаріатом Ділової ради торгово-промислових палат білорусько-російсько-українського прикордоння.

Висновки міжнародного науково-практичного симпозіуму служитимуть імпульсом для розвитку Обласного перинатального центру. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 2 червня взяв участь у роботі науково-практичного симпозіуму «Перинатальна медицина та безпечне материнство». Також у симпозіумі взяли участь керівник робочої групи національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» Надія Жилка, доктор медичних наук, професор Григорій Брехман (Ізраїль) та інші провідні фахівці.

Євген Савін перевірив готовність дитячого табору «Лісова казка» до оздоровчої кампанії

В ході робочої поїздки до Дворічанського району заступник голови ХОДА, голова обласного Штабу з питань підготовки та проведення літньої дитячої оздоровчої кампанії 2011 року Євген Савін відвідав ДОТ «Лісова казка» профспілкової організації Південної залізниці та перевірив стан його готовності до літньої дитячої оздоровчої кампанії 2011 року. Він залишився задоволеним станом підготовки, рівнем організації дитячого відпочинку та розвитком інфраструктури закладу.

Євген Савін провів особистий прийом громадян у Дворічанському районі

Під час робочої поїздки до Дворічанського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін провів особистий прийом громадян. Питання, з якими мешканці району звернулися до заступника керівника області, стосувалися придбання туристичного і спортивного інвентарю, а також підтримки «Фонду сільських громад Дворічанщини».

У Харкові стартував Міжнародний семінар «Підготовка та виконання проектів VII Рамкової програми ЄС»

Сьогодні в Харкові стартував Міжнародний семінар «Підготовка та виконання проектів VII Рамкової програми ЄС», який спрямований на підготовку менеджерів для науково-дослідних проектів-учасників Програми. У семінарі беруть участь науковці та керівники проектів з України та Польщі, які в рамках практичної та теоретичної частин семінару розглянуть основні вимоги до учасників VII Рамкової програми ЄС, а також організаційні проблеми, які виникають в українських її учасників.

Карантинна міліція спільно з ветслужбою і органами санепіднагляду унеможливить стихійну реалізацію риби на Харківщині. Ігор Шурма

Як зазначив під час засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за попередніми даними у всіх 5 випадках захворювання на холеру, які були зафіксовані у травні цього року у м.Маріуполі, інфікування відбулося при вживанні риби та ковтанні морської води. «На ринках Харкова та області виявляються випадки торгівлі свіжою, в’яленою рибою без наявності дозвільних документів та ветеринарно-санітарного сертифікату. Повноважень та можливостей ветеринарної служби та органів санепіднагляду замало, тому ухвалено рішення про координацію зусиль цих служб з органами внутрішніх справ: мова йде про залучення до цієї роботи карантинної міліції, яка унеможливить стихійну реалізацію риби», - підкреслив Ігор Шурма.

Під час епідеміологічного неблагополуччя єдиний медичний простір сприятиме найбільш ефективній координації зусиль медичних працівників міста і області. Ігор Шурма

«На сьогодні випадків захворювання на холеру в Харківській області не зафіксовано. Але аналіз випадків виникнення спалахів захворюваності свідчить про масове надходження людей в медичні заклади. Двох інфекційних лікарень, які функціонують у Харкові, буде замало. Потрібно буде перепрофільовувати ліжка соматичних лікарень для госпіталізації хворих. Для цього буде потрібна координація зусиль міста та області. Коли вони діють в форматі єдиного медичного простору та при одній вертикалі підпорядкування, ця координація дій створює найбільш оптимальні за часом та якістю умови», - зазначив під час засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В період епідеміологічної небезпеки превентивні заходи СЕС повинні бути агресивними. Ігор Шурма

2 червня під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при ХОДА. На засіданні розглядалися питання про ускладнення епідемічної ситуації з холери в Україні та виконання заходів щодо запобігання виникнення захворювання серед населення Харківської області; про стан готовності лікувально-профілактичних закладів Харкова та області до роботи при виникненні епідускладнень з холери; про стан державного ветеринарного нагляду за реалізацією харчових продуктів на ринках області; про стан та заходи щодо покращення водно-каналізаційного господарства області.

Події дня

Сьогодні, 3 червня, о 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про роботу архівних відділів районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення щодо забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду та рівень їх матеріально-технічного забезпечення.  

Цього року потужність овочесховищ в Харківській області планується довести до 17,5 тис.т. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, цього року потужність овочесховищ в Харківській області планується довести до 17,5 тис.т. Зокрема, планується побудувати овочесховища в Харківському та в Золочівському районах. Будівництво передбачається здійснити за рахунок приватних інвестицій.

Харківщина виконала план із закупівлі зерна для Аграрного фонду України. Віталій Алексейчук

Як зазначив 2 червня під час відкриття Міжнародної агропромислової виставки-ярмарку «Агро-2011»  заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, сільгосппідприємства області активно укладають форвардні контракти. «Ми вже отримали 89 млн.грн. з Аграрного фонду України. Спочатку процес йшов важко, але зараз ситуація кардинально змінилася, і вже навіть є черга, тому що всі хочуть укласти контракти. Зокрема, Харківщина вже виконала план із закупівлі зерна для Аграрного фонду України. Зараз проходить укладання договорів на кукурудзу, гречку, цукор. Якщо раніше аграрії побоювалися укладати контракти, то зараз вони зрозуміли смак і з задоволенням будуть співпрацювати з Аграрним фондом. Підприємства, які уклали договори з Аграрним фондом, виграли в порівнянні з тими, хто брав кредити в банках», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Українці повинні бути забезпечені вітчизняними фруктами і м'ясом. Микола Азаров

Як заявив 2 червня під час відкриття Міжнародної агропромислової виставки-ярмарку «Агро-2011» прем'єр-міністр України Микола Азаров, сільськогосподарські підприємства та місцева влада повинні зробити все, щоб забезпечити українців продовольчими товарами вітчизняного виробництва, перш за овочами, фруктами і м'ясом.

Архів документів