Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Заборгованості з виплат за листками непрацездатності на Харківщині немає. Ігор Шурма

«Останнім часом точиться дуже багато різних розмов про заборгованість з виплат за листками непрацездатності. Ходять легенди, що ці виплати не здійснюються. Проведений аналіз показав, що всі люди, які були на лікарняному, отримали оплату за цей період часу. Зараз немає жодних підстав говорити про проблеми з фінансуванням чи заборгованість перед людьми», - зазначив сьогодні під час засідання тристоронньої соціально-економічної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В ряді районів та міст Харківської області рівень оплати праці перевищив мінімальні соціальні гарантії у 3,2 - 2 рази. Олена Захуцька

В області з початку року забезпечено зростання середньомісячної заробітної плати. За статистичними даними за І квартал 2011 року її розмір склав 2185 грн. та зріс в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 18,8%. Про це 2 червня в ході засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Захуцька.

Прийшов час персональної відповідальності за невиплату зарплати. Ігор Шурма

«Рівно рік тому ми домовились про певний алгоритм дій ХОГА в напрямку зменшення боргів по зарплаті та внескам до Пенсійного фонду. Ми всім офіційно заявили, що спочатку ми будемо апелювати до керівників підприємств і попередили, що в разі непогашення заборгованості будемо діяти наступним чином: звертатися до відомств, Кабінету міністрів, якщо не буде результатів, будемо звертатися в районну прокуратуру, якщо і тоді не буде результатів – будемо звертатися до обласної прокуратури. Сьогодні ці 5 кроків вичерпані. Тому тепер ми приступаємо до прагматичних, жорстких, але вимушених кроків», - зазначив сьогодні під час засідання тристоронньої соціально-економічної ради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

В 9 районах Харківської області немає заборгованості з виплати заробітної плати

Як повідомила 2 червня в ході засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Захуцька, загальна заборгованість з виплати заробітної плати в регіоні на 1 травня 2011 року склала 160,2 млн. грн. «Борги з початку року зросли з 77,5 млн. грн. до 117,9 млн. грн. за рахунок зростання боргу на 3 найбільших державних підприємствах міста: Харківське державне виробниче авіаційне підприємство, ДП «Завод ім. Малишева», ДП «Харківський приладобудівний завод ім.. Шевченка», - зазначила вона. - Заборгованість на 134 економічно активних підприємствах склала 136,7 млн. грн., до 1 квітня 2011 року збільшена на 1,1 % або на 1,5 млн. грн., до початку поточного року - на 29,4 % або на 31,1 млн. грн».

На відпочинок до «Орлятка» приїхали діти різних соціальних категорій

«На відпочинок до Харківської області приїхали діти різних соціальних категорій: діти з неповних сімей, діти з малозабезпечених сімей, обдаровані діти. Це такі діточки, яким дійсно потрібен цей відпочинок», - зазначив сьогодні  керівник групи з Рахівського Району Василь Писар.  За його словами підбором дітей займались відповідні соціальні служби в адміністрації Рахівського району. Ці служби відбирали дітей з соціальних паспортів рахівських шкіл та формували групи.  

Відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради

Сьогодні в малому залі Будинку рад під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради, яке проводилося в рамках реалізації положень Регіональної угоди між ХОДА, спільним представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями Харківської області.

Двосторонній обмін дітьми стане традиційним. Володимир Сенчук

Двосторонній обмін дітьми з Рахівським районом стане традиційним. Про це 2 червня повідомив голова Борівської РДА Володимир Сенчук. «Цього ж літа в Закарпатську область поїдуть діти Харківського регіону. Ми плануємо зробити такі заїзди постійнодіючими, - підкреслив він. - Зараз ми розглядаємо два варіанти відправлення харківських дітей на відпочинок: літній відпочинок в Рахівському районі та зимовий відпочинок. Закарпатська область славиться своїми гірськими курортами, тому є така ймовірність, що харківські діти поїдуть туди взимку. Тим більше що Рахівський район знаходиться в 20 км від Буковеля».

До Харківського регіону на відпочинок прибула група дітей з Закарпатської області

Сьогодні в Харківську область на відпочинок прибула група дітей з Рахівського району Закарпатської області. 40 дітей проведуть тиждень в оздоровчому таборі «Орлятко» Борівського району Харківської області. «Рішення про двосторонній обмін дітьми на літні канікули виникло в результаті плідної співпраці з Рахівською райдержадміністрацією. У грудні минулого року ми підписали з ними договір про налагодження взаємовигідних економічних, соціальних і культурних зв'язків між органами місцевого самоврядування, підприємствами та установами обох районів», - повідомив 2 червня голова Борівської РДА Володимир Сенчук. 

Без розвитку генетики неможливо уявити результативне майбутнє медицини. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Епігенетичні хвороби», яка триватиме 2-3 червня в Харківському спеціалізованому медико-генетичному центрі. Вітаючи учасників конференції, заступник голови ХОДА зазначив: «Генетику довгий час не хотіли визнавати, а людей, які нею займалися, переслідували. У наше стрімке століття нових знань і відкриттів генетика змінилася настільки, що стала основною наукою про життя. Після столітнього забуття і гоніння вона пізнала багато таємниць хвороби і подарувала багатьом хворим надію на майбутнє, завдяки розробці і впровадженню нових способів лікування і профілактики спадкових хвороб».

Харківська та Бєлгородська області - регіони-партнери

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, 1 червня в рамках днів Харківської області в Бєлгородській області відбулася конференція «Харківська та Бєлгородська області - регіони-партнери». На конференції була представлена програма створення українсько-російського технопарку «Слобожанщина», засновниками якого виступають з української сторони – науковий парк «ФЕД», Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна та Харківський національний університет радіоелектроніки, з російської – Федеральна державна автономна освітня установа вищої професійної освіти «Бєлгородський державний національний дослідницький університет».

Події дня

Сьогодні, 2 червня, о 10:00 в Харківській торгово-промисловій палаті (пр. Московський, 122-б) розпочнеться Перший молодіжний інвестиційний форум; об 11:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради.  

Представлено нового голову апеляційного суду Харківської області

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін взяв участь у церемонії представлення голови апеляційного суду Харківської області Андрія Солодкова. Представив нового керівника Голова вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Леонід Фесенко.Також з призначенням Андрія Солодкова привітали Харківський міський голова Геннадій Кернес, ректор національного університету Юридична академія України ім. Я.Мудрого Василь Тацій, начальник управління СБУ України в Харківській області Олександр Полковниченко, начальник управління МВС України в Харківській області Михайло Мартинов.

За наявної підтримки новий голова Апеляційного суду області досягне високих результатів. Василь Тацій

Сьогодні під час представлення нового голови Апеляційного суду Харківської області ректор Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Василь Тацій привітав Андрія Солодкова з призначенням на цей високий пост, побажав йому успіхів і висловив готовність допомагати у вирішення складних проблем і питань. «У вас є повна довіра колективу, і це дуже важливо у вирішенні складних завдань, які стоять перед Апеляційним судом. Ви отримали повну підтримку в місті, області і нашій столиці. Я впевнений, що з урахуванням вашого досвіду, енергії, за такої підтримки влади та висококваліфікованого колективу ви зможете домогтися серйозних результатів», - підкреслив Василь Тацій.

У тому, що нам вдається поступово відроджувати колишню славу нашого регіону і міста Харкова, величезна заслуга співробітників судової системи. Михайло Добкін

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін привітав з призначенням на посаду голови апеляційного суду Харківської області Андрія Солодкова. Голова області побажав новому керівникові апеляційного суду ефективної роботи на благо територіальної громади, а також зазначив, що внесок співробітників судової системи у відродження Харківщини досить значний.

Колектив Дитячої школи мистецтв № 6 дав святковий концерт «Чарівний світ дитинства» в малому залі ХНАТОБ

Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей колектив Дитячої школи мистецтв № 6 дав святковий концерт «Чарівний світ дитинства» в малому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенко. Концерт став творчим звітом колективу - оглядом досягнень за два минулих навчальних роки. Також у фойє театру була розміщена експозиція з 75 кращих робіт дитячої художньої галереї «Чарівна мелодія фарб».

Відбулося засідання комісії ХОДА з питань гуманітарної допомоги

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання комісії ХОДА з питань гуманітарної допомоги. Під час засідання розглядалися питання щодо направлення до Кабінету міністрів України клопотань про визнання низки вантажів, які надійдуть до Харківської області, гуманітарними.  

Якщо куратори дитячих будинків реальні, їхня допомога також реальна. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, сьогодні Обласний дитячий будинок №2, куратором якого є правоохоронці, відвідав начальник Головного управління МВС України в Харківській області Михайло Мартинов. Під час візиту Михайло Мартинов передав дитячому будинку у вигляді спонсорської допомоги легковий автомобіль «Lanos», який буде використовуватись для транспортування дітей з медико-соціальними потребами на консультації до лікарняних установ області та міста, виїздів на курси реабілітації у дельфінарій «Немо» та для вирішення інших щоденних питань.

У Харківській області готується програма про збереження і розвиток мережі дитячих оздоровчих таборів

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін, на Харківщині готується обласна програма про збереження і розвиток мережі дитячих оздоровчих закладів. «У нас буде п'ятирічна програма про збереження та відновлення мережі дитячих оздоровчих таборів, я думаю, ми її затвердимо в серпні на сесії обласної ради. На все це ми плануємо витратити з різних джерел 96 мільйонів гривень за 5 років», - повідомив він.

Євген Савін нагородив золотих призерів перших Дельфійських ігор Слобожанщини

Відбулася урочиста церемонія вручення золотих медалей переможцям перших Дельфійських ігор Слобожанщини. Нагороди вручили заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко.  «Всі учасники Дельфійських ігор боролися і намагалися завоювати ці медалі. Ми сьогодні проводимо цей урочистий прийом, присвячений закінченню Ігор. Сьогодні золоті медалі одержать ті, хто доклав найбільше зусиль, продемонстрував найбільший творчий потенціал і бажання перемагати», - зазначив Євген Савін.

В Харкові відбувся круглий стіл з питання  «Створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків – ефективний механізм управління житловим фондом»

Наприкінці травня Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури проведено круглий стіл з питання «Створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків – ефективний механізм управління житловим фондом».

1665 дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, відвідають харківській дельфінарій «Немо» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Ігор Шурма

Сьогодні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у харківському дельфінарії «Немо» відбулася святкова вистава для дітей шкільного віку, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Захід відвідали більше 550 дітей з районів області та міст обласного значення. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма привітав присутніх дітей з Міжнародним днем захисту дітей. «Так заведено, що перший день літа належить вам. Ми бажаємо вам хороших вражень, бажаємо, щоб цей день запам’ятався вам надовго. Міцного вам здоров’я та гарного настрою», - зазначив Ігор Шурма, звертаючись до дітей.

На Харківщині видано спортивні інформаційно-аналітичні збірники

Головним управлінням у справах сім'ї молоді та спорту ХОДА були підготовлені і видані дві книги: «Харківщина спортивна в цифрах і коментарях за 2009-2010 роки» і збірник «Спортсмени-кандидати на участь в Іграх ХХХ літньої Олімпіади від Харківської області». В аналітичному інформаційному збірнику «Харківщина спортивна в цифрах і коментарях за 2009-2010 роки» представлена інформація про показники розвитку та фінансування фізичної культури і спорту Харківського регіону. Також у ній можна знайти дані щодо кількості населення, охопленого різними видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи, аналізу залучення населення з обмеженими фізичними можливостями до реабілітаційної фізкультури, а також про стан спортивної бази області. У збірнику «Спортсмени-кандидати на участь в Іграх ХХХ літньої Олімпіади від Харківської області» представлена база даних спортсменів Харківського регіону.

Делегація Харківської області бере участь у «Днях Харківської області в Бєлгородській області»

Делегація Харківської області під керівництвом віце-губернатора Юрія Сапронова бере участь у заході «Дні Харківської області в Бєлгородській області», що проводиться в рамках Дев'ятої універсальної виставки «Регіони Росії». У рамках заходу проходять конференції «Малий і середній бізнес як важливий механізм економічного зростання регіону. Інновації. Інвестиції.Нанотехнології», «Харківська та Бєлгородська області - регіони-партнери», в ході яких харківською і бєлгородською сторонами підписаний Протокол про намір створення Українсько-Російського технологічного парку «Слобожанщина».

Під час акції «Серце до серця» в Харківському регіоні зібрано понад 166 тис. гривень

З 1 по 15 травня 2011 року в Харківській області за підтримки Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» спільно з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерством культури України, Міністерством внутрішніх справ України, Державним комітетом телебачення і радіомовлення, Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту тривала VI Всеукраїнська акція «Серце до серця» благодійної допомоги дітям, хворим на цукровий діабет.

На Харківщині почалася установка спортивних майданчиків на кошти депутатів обласної ради

Згідно з прийнятим депутатами Харківської обласної ради від Партії регіонів рішенням про відмову від компенсації за депутатську діяльність, на будівництво дитячих і спортивних майданчиків у Харківській області протягом року додатково направляється 1 мільйон гривень. На даний момент установка майданчиків на кошти з цієї суми вже почалася. Зокрема, сьогодні відкривається майданчик з тренажерним обладнанням у місті Валки, 12 червня буде відкрито такий же майданчик у Золочеві. Також найближчим часом будуть встановлені спортивні майданчики в місті Люботин і селі Пересічне Дергачівського району.

З 1 червня в Харківській області стартує обласна програма-марафон «Дзвінке літо»

В День захисту дітей стартує обласна програма-марафон «Дзвінке літо», котра буде тривати протягом червня до Дня молоді. Свою роботу марафон розпочне з парку культури та відпочинку ім. Шевченка о 14:00 і охопить переважну кількість районів Харківської області та дитячих таборів. Програма організована Головним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації та Харківським обласним центром молоді.

Підприємцям, що не сплачують внески до Пенсійного фонду, забороняють виїзд за кордон

Керівникам 7 підприємств Харківщини, які заборгували кошти Пенсійному фонду, заборонено виїзд за кордон. За даними відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області, на даний момент направлено до суду 192 подання про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду керівників підприємств - боржників за кордон.

Новому головному лікарю Золочівської ЦРЛ доручено протягом місяця нормалізувати ситуацію в колективі. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма представив колективу Золочівської центральної районної лікарні нового головного лікаря. Згідно з розпорядження голови ХОДА на цю посаду призначений Мирослав Сметанюк. Як повідомив Ігор Шурма, новому головному лікарю Золочівської ЦРЛ доручено протягом місяця нормалізувати ситуацію в колективі. «Призначення на посаду головного лікаря людини не з колективу лікарні викликано тим, що останнім часом точиться дуже багато неприємних розмов навколо Золочівської ЦРЛ. Незаангажованість нового головного лікаря дозволить йому адекватно оцінити ситуацію та нормалізувати атмосферу в трудовому колективі», - підкреслив Ігор Шурма.

На підтримку тваринництва з обласного бюджету виділено 4,2 млн. грн. Віталій Алексейчук

В 7 районах Харківської області почалося будівництво нових тваринницьких комплексів. Про це 1 червня в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо сказав заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Якщо не буде тваринництва, то не буде і рослинництва. Тому держава продовжує активно допомагати тваринникам. В цьому році вперше з обласного бюджету було виділено 4,2 млн. грн. на підтримку тваринництва, - зазначив Віталій Алексейчук. – На сьогоднішній день в Харківській області вже укладені форвардні контракти на суму 5,8 млрд. грн. Виділені кошти сільгосппідприємствам на компенсацію кредитних ставок. Також хочу зазначити, що в цьому році держава буде закупати вершкове масло та цукор через аграрний фонд, щоб якось покращити становище в тваринництві».

Харківська область буде гідно представлена на Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011». Віталій Алексейчук

«Харківська область буде гідно представлена на XXIII Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011», яка відбудеться у Києві з 2 по 5 червня. Ми представимо наші місцеві породи крупної рогатої худоби, свиней, птиці. Також буде представлена сільськогосподарська техніка виробництва підприємств Харківщини. Загалом свою продукцію представлять практично всі м’ясокомбінати та молочні комбінати, сільськогосподарські підприємства, переробні та харчові підприємства області», - зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Архів документів