Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Позиціонування Харкова як успішного регіону для ведення бізнесу було завжди основою для роботи нашої команди. Михайло Добкін

«Саме позиціонування Харкова як успішного регіону для ведення бізнесубуло завжди основою для роботи нашої команди. Всі напрямки важливі, кожен вимагає особливого підходу, але інвестиційний клімат, можливість комфортного ведення бізнесу в нашому регіоні - це основа успіхів у гуманітарній та соціальній сферах. Економіка лежить в основі можливості держави вести соціальну і гуманітарну політику», - повідомив журналістам під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харкові ведеться активна робота з пошуку інвесторів для будівництва сміттєпереробного заводу

Сьогодні керівництво міста дуже близько підійшло в переговорному процесі до питання залучення інвестора для будівництва в місті сміттєпереробного заводу.  Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Отримання прибутку - це головна умова, при якій інвестори будуть вкладати в будівництво заводу гроші. У західних країнах дуже велика дотація виділяється за кожну тисячу кубометрів переробленого сміття, - підкреслив він. - Сьогодні українське законодавство фактично дає можливість отримувати прибуток від переробки сміття на електроенергію».

16 червня на сесії обласної ради будуть розподілені кошти на ремонт доріг у Харкові та області

Як повідомив журналістам під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 16 червня на сесії обласної ради будуть розподілені кошти (127,5 млн.грн.), частина з яких буде використана для ремонту доріг у Харкові, інша частина - для ремонту доріг в області та в 6 містах обласного значення. Зокрема, містам Чугуєву і Лозовій планується виділити по 8 млн.грн., Куп'янську та Ізюму - по 7 млн.грн., Первомайському і Люботину - по 6 млн.грн. Крім того, будуть додані кошти місцевих бюджетів. «Ми хочемо якісно відремонтувати внутрішні міські дороги, які давно ніхто не ремонтував. Це дозволить забути про них на певний час, і можна буде виділяти кошти на районні дороги», - зазначив Михайло Добкін.

Дергачівський полігон ТПВ є зразковим серед аналогічних українських полігонів. Михайло Добкін

Дергачівський полігон твердих побутових відходів є зразковим серед аналогічних українських полігонів. Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На посаду заступника голови ХОДА з питань освіти і науки ніхто не буде призначений. Михайло Добкін

На посаду заступника голови ХОДА з питань освіти і науки ніхто призначений не буде. Про це в ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він також повідомив, що обов'язки заступника голови ХОДА з питань освіти і науки розподілені між двома іншими заступниками: три чверті обов'язків перейшли до Євгена Савіна (питання освіти та науки), інша частина - до Ігоря Шурми (служба у справах неповнолітніх та інші напрямки, які відносяться до соціальної політики).

Програму соціально-економічного розвитку України планується затвердити 22 червня

Як повідомив журналістам під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 22 червня на засіданні Кабінету міністрів України планується затвердити програму соціально-економічного розвитку України. «Ухвалення програми соціально-економічного розвитку до затвердження держбюджету - це перший і дуже важливий крок у бік формування бюджету країни не з Києва, а з регіонів. Це те, про що впродовж багатьох років говорили різні керівники уряду. На цей раз державна програма формувалася на підставі регіональних програм. Раніше, коли ми отримували бюджет з Києва і починали формувати свій, то зробивши це, ми формували програму соціально-економічного розвитку, погоджуючи свої плани з можливостями фінансування. Зараз ситуація буде іншою. Я далекий від думки, що наступного року в країні з'явиться стільки грошей, щоб задовольнити всі потреби регіонів. Але, принаймні, сьогодні ми вже абсолютно спокійно можемо відстоювати пріоритетність фінансування тих чи інших напрямків, виходячи з заздалегідь поданих нами заяв», - зазначив Михайло Добкін.

Кінофестиваль «Харьковская сирень» стає майданчиком для реалізації і втілення багатьох творчих ідей. Вікторія Маренич

У ході прес-конференції за підсумками III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» співголова фестивалю - начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич розповіла про плани оргкомітету на наступний кінофестиваль, який планується провести в травні 2012 року. «Ми обов'язково продовжимо французьку лінію, тому що почесним президентом кінофестивалю є людина, яка нам подарувала його назву, - Мілен Демонжо. Є вже намітки щодо гостей, і ми вже почали переговори. Безумовно, буде продовжено лінію російського кінематографа, і ми будемо прагнути до того, щоб якомога більше нових представників російського кіно побували в нашому місті», - зазначила співголова фестивалю.

Глава області завжди підтримує молоді таланти. Вікторія Маренич

У цьому році серед учасників кінофестивалю «Харьковская сирень» розгорнулась серйозна боротьба. «Той факт, що на фестивалі були представлені сильні роботи студентів ВДІКу, напевно, закономірний.Серед переможців є Республіка Татарстан, і це чудово. На мій погляд, їх анімаційні роботи були дуже філософські. Можно пояснити і те, що «Гран - прі» кінофестивалю отримав колишній харків'янин В'ячеслав Серкез. Його фільм «Червоний трикутник» - це данина пам'яті в'язням фашистських концтаборів. Ми презентували цей фільм в ХГУ «НУА», тоді ніхто з глядачів не залишився байдужим», - відзначила в ході прес-конференції співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

З 1 вересня серед молодих скульпторів буде оголошено конкурс на створення образу головного призу кінофестивалю «Харьковская сирень»

З 1 вересня серед молодих скульпторів буде оголошено конкурс на ескіз головного призу кінофестивалю «Харьковская сирень». Про це повідомила на прес-конференції за підсумками III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

17 червня відбудеться відкриття Туристсько-інформаційного пункту

17 червня о 12:00 відбудеться відкриття Туристсько-інформаційного пункту обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» на території залізничного вокзалу «Харків-Пасажирський». Туристсько-інформаційний пункт буде здійснювати надання первинної інформації про туристичні маршрути, туристичні фірми, об’єкти туристичної інфраструктури (транспортні послуги, послуги об’єктів харчування, розміщення та інше), які знаходяться на території м. Харкова та Харківської області.

На кінофестивалі «Харьковская сирень» відбулися презентації книг Мілен Демонжо та Володимира Миславського

«У рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулися презентації двох чудових книг. Дирекція кінофестивалю взяла на себе всі витрати на їх видання. Перша книга написана Володимиром Миславським і присвячена 150-річчю харківського кінематографа. Йому вдалося зібрати величезну кількість матеріалів для видання цієї книги. Я вважаю, що він блискуче впорався з цим завданням», - відзначила 14 червня в ході прес-конференції «Підсумки III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» співголова кінофестивалю - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

На наступному тижні буде проведена дегустація вин П'єра Рішара для представників ЗМІ

Під час торішнього фестивалю «Харьковская сирень» була проведена перша дегустація продукції винного дому Chateau Bel Eveque відомого французького актора П'єра Рішара. Нині до Харкова вже доставлене його нове вино, і на наступному тижні буде організована велика дегустація вин для представників засобів масової інформації. Про це повідомила на прес-конференції за підсумками III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.  «Це можливість скуштувати справжнього вина з Chateau Bel Eveque, яке відоме у всьому світі як винний дім П'єра Рішара», - зазначила вона.

Буде створено музей фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень»

За кілька років проведення фестивалю «Харьковская сирень» були накопичені матеріали, з яких вже збирається невеликий музей проекту. Про це повідомила на прес-конференції за підсумками III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.  «Можливо, вже час створювати музей, тому що музейні експонати накопичуються, хочемо ми цього чи ні. Це величезна кількість афіш та каталогів, які ми видаємо ось вже 3 роки, і вони всі цікаві і різні. Роботи, які представлені ними - це вже певна історія», - повідомила вона.

Кінофестиваль «Харьковская сирень» позиціонує Харків як справжнє європейське місто

«Кінофестиваль «Харьковская сирень» є одним з величезної низки заходів, які позиціонують нас як справжнє європейське місто. Нашому місту не вистачало саме такого заходу, де б збиралися протягом тижня найкращі кінематографічні уми - як молоді люди, так і метри з різних країн світу», - заявила, підбиваючи підсумки III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

У рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень»  буде оголошено конкурс серед харківських фотохудожників

У рамках IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде оголошено конкурс серед харківських фотохудожників. Про це 14 червня під час прес-конференції «Підсумки III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» повідомила співголова кінофестивалю - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «У вересні ми  оголосимо фотоконкурс серед фотохудожників Харкова. Ми чекаємо, що наші фотохудожники покажуть нам свою точку зору на об'єкти, образи, архітектурні твори міста навесні», - зазначила вона.

У рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» у Харкові покажуть дві повнометражні кінострічки

«Проект «Харьковская сирень P.S.» буде жити та розвиватися. Ми переконалися в тому, що у нас залишається величезна кількість цікавих заходів, для проведення яких в рамках фестивалю просто не вистачало часу»,- підкреслила 14 червня в ході прес-конференції "Підсумки III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» співголова кінофестивалю - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

16 червня відбудеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

У четвер, 16 червня, о 15.00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська,64, ІV поверх) відбудеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.

Харківська область нагороджена кубками Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту

9 червня у Міністерстві України у справах сім’ї, молоді та спорту відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, центральних рад фізкультурно-спортивних товариств і відомств.

Програма розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Представництва ЄС в Україні проводить Конкурс короткометражних відеофільмів «Ген Рівності»

Програма розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні проводить Конкурс короткометражних відеофільмів на гендерну тематику «Ген Рівності», метою якого є привернення уваги молоді до гендерних питань. Основні теми Конкурсу: рівні права та можливості жінок і чоловіків, попередження і подолання насильства в сім’ях.

Харківські студенти візьмуть участь в Х ювілейному міжнародному форумі «Слов’янська співдружність» в Краснодарському краї

Вчора делегація студентської молоді від Харківської області відправилась до Російської федерації щоб взяти участь в Х ювілейному міжнародному форумі «Слов’янська співдружність», який буде проходити 15 – 21 червня на території Краснодарського краю в сел. Ольгинка Туапсінського району. В делегацію увійшли студенти НТУ «ХПІ», ХНУ ім. Каразіна, Української інженерно-педагогічної академії, Міжнародного Слов’янського університету та Харківського державного інституту фізичної культури.

Разом ми виграємо війну із зарплатами «у конвертах». Юрій Сапронов

«Багатьох бізнесменів в Україні не можна назвати соціально відповідальними. Вони ще не до кінця розуміють, що живуть в країні, де є верховенство права і податки повинні платити всі», - так віце-губернатор Юрій Сапронов прокоментував причину, яка змусила облдержадміністрацію зайнятися установкою «дошок ганьби» - бігбордів зі списками підприємств, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної.

«Дошки ганьби» вже принесли бюджету області додаткових 7,2 млн. грн.

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов озвучив фінансові результати, які принесла бюджету області першого березнева серія бігбордів зі списками підприємств, які виплачують своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою рівня.

Облдержадміністрація оновила список підприємств на «дошках ганьби»

З 10 червня на вулицях Харкова та області з'явилися чергові 10 «дошок ганьби» - бігбордів з оновленим списком підприємств, які виплачують своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою мінімального рівня. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.    

Пенсії за травень виплачені в Харківській області своєчасно та в повному обсязі. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, фінансування виплат пенсій за травень було завершене 24 травня, тобто у визначений законодавством термін (до 25 числа). Загальний обсяг виплачених пенсій склав 1 млрд. 66,6 млн.грн.

Події дня

Сьогодні о 12:00 у Харківському обласному центрі служби крові (вул.Клочківська, 366) відбудуться урочисті заходи з відзначення Всесвітнього дня донора крові о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич "Підсумки III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів "Харьковская сирень"  

Грошова оцінка земель у Харківській області до кінця 2011 року має бути виконана на 100%. Василь Хома

«Головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним був затверджений план-графік проведення грошової оцінки земель, який передбачає 100% виконання оцінки до кінця 2011 року. Це завдання має бути виконано. У наступний рік ми повинні ввійти вже з новими показниками по формуванню дохідної частини як обласного, так і районних, і місцевих бюджетів», - заявив сьогодні на селекторній нараді заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За оцінкою начальника Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергія Овсяннікова, проведення грошової оцінки землі в Харківській області дасть більше 50 млн. грн. доходів до бюджетів усіх рівнів.

У Вовчанському районі відбувся марафон «Дзвінке літо»

9 червня 2011 року Вовчанський район прийняв естафету марафону «Дзвінке літо», який проводить Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, за участю КУ "Харківський обласний центр молоді".

Нормативна грошова оцінка земель проведена у 64,1% населених пунктів Харківської області

В області розташовано 1758 населених пунктів. Нормативна грошова оцінка земель населених пунктів на сьогодні проведена у 1126 населених пунктах, що становить 64,1% від загальної кількості. Про це повідомив сьогодні у ході  селекторної наради перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський.

Василь Хома здійснив робочу поїздку до Барвінківського району

Сьогодні заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома згідно з робочим графіком здійснив робочу поїздку до Барвінківського району Харківської області. В ході поїздки він провів особистий прийом громадян. В своїх зверненнях громадяни підіймали питання роботи архівних установ, питання соціального захисту та оздоровлення дітей.

У Харківській області 90% об'єктів культури потребують капітального або поточного ремонту

У Харківській області 1497 об'єктів культури, 90% яких потребують капітального або поточного ремонту. Про це повідомив у ході селекторної наради ХОДА начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, згідно проведеної інвентаризації у 2011 році необхідно провести 416 капітальних та 643 поточних ремонтів, відновити роботу 453 недіючих опалювальних систем та відремонтувати 102 покрівлі, яки перебувають у передаварійному стані.

Архів документів