Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Кожен автомобіль швидкої допомоги області отримає додаткове пальне. Ігор Шурма

Сьогодні на сесії депутати обласної ради розподілили кошти додаткової дотації з державного бюджету на забезпечення пальним станцій (відділень) екстреної, швидкої та невідкладної медичної допомоги в сумі 6 млн. 24,1 тис.грн. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, кошти розподілені між районами області, містами обласного значення та медичними закладами. При розподілі враховувалася кількість викликів, кількість населення, пробіг автомобілів швидкої допомоги. Преференції отримали м.Харків, притрасові лікарні та міжрайонні медичні центри.

Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку розпочала підготовку проекту «Зірки Дунаю»

Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку розпочала підготовку до реалізації проекту «Зірки Дунаю». В рамках цього проекту, протягом другої декади серпня 2011 року, представники української молоді відвідають столиці Словаччини та Австрії.

Два заказники у Близнюківському районі оголошені територіями природно-заповідного фонду місцевого значення

Сьогодні на пленарному засіданні VI сесії обласної ради VI скликання було ухвалене рішення «Про оголошення територіями природно-заповідного фонду місцевого значення у Близнюківському районі». Згідно з рішенням, гідрологічний заказник місцевого значення «Надеждиньский» площею 96,1 га та ентомологічний заказник місцевого значення «Тернівський» площею 62,8 га передаються під охорону Близнюківської райдержадміністрації.

Внесені зміни до обласного бюджету на 2011 рік

Сьогодні депутати Харківської обласної ради внесли зміни до обласного бюджету на 2011 рік. Як повідомив начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянніков, згідно з рішенням здійснюється розподіл коштів додаткової дотації з державного бюджету на забезпечення пальним станцій (відділень) екстреної, швидкої та невідкладної медичної допомоги в сумі 6 млн. 24,1 тис.грн. Також розподілені кошти субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток, передбачені в обласному бюджеті як нерозподілені у сумі 39 млн. 715 тис.грн. Крім того, розподілені кошти субвенції (127,2 млн.грн.) з державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності.

Обласна програма підтримки сім’ї на 2012 – 2016 роки створить сприятливі умови  для всебічного розвитку сім’ї

Сьогодні на пленарному засіданні VI сесії обласної ради VI скликання затверджена Обласна програма підтримки сім’ї на 2012 – 2016 роки. Мета програми – створення сприятливих умов для всебічного розвитку сім’ї та кожного з її членів, посилення ролі сім’ї, як первинного осередку суспільства та утвердження пріоритету сімейних цінностей.

Затверджена Програма розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року

Сьогодні на пленарному засіданні VI сесії обласної ради VI скликання депутати затвердили Програму розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року. Як повідомив начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолій Педешко, метою реалізації Програми є створення умов для розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції харківських виробників на зовнішніх ринках через забезпечення реалізації в області зовнішньополітичного курсу України та зовнішньоекономічної політики держави в контексті інтеграції в систему світових господарських зв’язків.

Програма сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011 -2015 роки націлена на створення умов, необхідних для стабільної та ефективної роботи підприємств малого бізнесу

16 червня в ході засідання VI сесії обласної ради VI скликання депутати Харківської обласної ради затвердили Програму сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011 -2015 роки. Програма розроблена з урахуванням положень Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2011 рік та Національної програми сприяння розвитку малого підприємництва в Україні і являє собою узгоджений за ресурсами, виконавцями і термінами реалізації комплекс заходів, спрямованих на створення правових, фінансових, соціально-економічних, організаційно-господарських та інших умов розвитку малого підприємництва з урахуванням аналізу результатів виконання аналогічної програми попереднього періоду.

Харківська область отримає з держбюджету ще одну субвенцію на капітальне будівництво у розмірі більше 60 млн.грн. Михайло Добкін

«Відповідно до внесених нещодавно змін до державного бюджету Харківська область отримає ще одну субвенцію на капітальне будівництво у розмірі більше 60 млн.грн. Кошти будуть направлені на фінансування всіх галузей життєдіяльності області: житлово-комунальне господарство, соціальна, гуманітарна сфера і т.д. Крім того, наша область отримає ще один транш на ремонт, реконструкцію та утримання доріг. Ці кошти в повному обсязі будуть відправлені на вирішення проблем, які існують в районах області. Також я сподіваюся, що в держбюджеті буде врахована потреба області для будівництва нової станції метро. Яка це буде сума, стане відомо найближчим часом», - повідомив сьогодні в ході сесії Харківської облради голова ХОДА Михайло Добкін.

Регіональна програма вдосконалення функціонування роздрібних ринків має визначити пріоритетні напрямки їх розвитку. Сергій Авершин

Регіональна програма вдосконалення функціонування роздрібних ринків до 2016 року має забезпечити подальше вдосконалення функціонування роздрібних ринків, визначити пріоритетні напрямки розвитку роздрібних ринків, завдання та заходи щодо їх реалізації, підвищити рівень організації та впровадження торговельної діяльності, якості та культури обслуговування. Про це сьогодні в ході пленарного засідання VI сесії обласної ради VI скликання повідомив начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин.

Затверджена Програма розвитку транскордонного співробітництва Харківської області на 2011-2016 роки

Сьогодні на сесії депутати Харківської обласної ради затвердили Програму розвитку транскордонного співробітництва Харківської області на 2011-2016 роки. Як зазначив начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, основною метою Програми є створення сучасної та стійкої системи взаємовигідних економічних, науково-технічних і культурних зв’язків області з регіонами суміжних держав на основі європейських інструментів інтеграції та механізмів державно-приватного партнерства.  

Затверджена Регіональна програма модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки

Сьогодні на пленарному засіданні VI сесії обласної ради VI скликання депутати затвердили Регіональну програму модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки. Основним завданням Програми є модернізація існуючого теплогенеруючого обладнання, заміна застарілих і реконструкція малоефективних котлів, впровадження енергозберігаючих заходів та новітніх технологій, введення в енергобаланс місцевих та альтернативних видів палива, напрацювання на пілотних об’єктах нових технологічних схем і технологічних рішень з подальшим впровадженням досліду інших підприємствах Харківської області. За рахунок цих заходів планується забезпечити економію та заміщення паливо-енергетичних ресурсів, і в першу чергу – природного газу не менше 30% відносно базової витрати. Рішення цього завдання повинно привести до зниження собівартості теплової енергії і підвищення рентабельності котельних.

Затверджена Регіональна програма розвитку сфери побутового обслуговування населення Харківської області на 2011 -2015 роки

Як зазначив сьогодні в ході пленарного засідання VI сесії обласної ради VI скликання начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, Регіональна програма розвитку сфери побутового обслуговування населення Харківської області на 2011 -2015 роки розроблена з метою забезпечення подальшого розвитку сфери побутового обслуговування населення області, збільшення обсягів послуг, наближення об'єктів побуту до місць проживання та трудової діяльності громадян, підвищення якості та культури обслуговування.

Перед Харківською областю і Уральським федеральним округом відкриваються широкі перспективи щодо реалізації спільних проектів. Повноважний представник Президента РФ в Уральському федеральному окрузі Микола Винниченко

На адресу голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшла подячна телеграма від повноважного представника Президента РФ в Уральському федеральному окрузі Миколи Винниченка за активну участь у II Форумі регіонів Уральського федерального округу і Україна. «Завдяки досягнутим угодам з цілого ряду стратегічних напрямків економічного і культурного співробітництва перед нами відкриваються широкі перспективи для реалізації спільних проектів у сфері промисловості, сільського господарства, науки, освіти і туризму. 

Події дня

Сьогодні, 16 червня, о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться пленарне засідання VI сесії обласної ради VI скликання. О 15:00 у великій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться Спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 14 червня провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови облдержадміністрації звернулися 17 осіб. Питання, з якими мешканці Харкова та області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися проведення операцій, скерування на лікування в обласні установи охорони здоров’я та інститути НАМН України. Надані роз’яснення щодо пенсійного забезпечення та соціальних виплат.

Одне з чергових завдань при підготовці до Євро-2012 – вдосконалення механізму роботи медичних працівників в період спалаху інфекційних захворювань. Ігор Шурма

Одне з чергових завдань при підготовці до Євро-2012 – вдосконалення механізму роботи з попередження і запобігання виникнення інфекційних захворювань, здатності їх локалізації та лікування. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Сьогодні відкрився обласний фестиваль для обдарованих дітей з вадами здоров’я «Повір у себе»

Сьогодні 150 юних співаків, музикантів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва, письменників та спортсменів віком від 8 до 16 років з районів Харкова та Харківської області приїхали до санаторію «Ялинка» Зміївського району на обласний фестиваль для обдарованих дітей з вадами здоров’я «Повір у себе». Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 17 червня у концертній залі санаторію «Ялинка». У святковій концертній програмі очікуються виступи учасників та гостей фестивалю.  

В Харківській області відкрито ще один дошкільний навчальний заклад

14 червня відбулося відкриття Рябоконівського дошкільного навчального закладу Краснокутського району Харківської області, розрахованого на 25 вихованців. На урочистості був присутні голова Краснокутської райдержадміністрації Віктор Ечкенко, перший заступник голови РДА Володимир Яременко, заступник голови районної ради Іван Гурін, депутати Харківської обласної ради – Тетяна Біловол та Іван Дем’яненко, голова постійної комісії районної ради з гуманітарних питань Тамара Курило, начальник відділу освіти Краснокутської РДА Олена Медяник та спонсор закладу – директор ТОВ «Ра-2» Юрій Крючко, а також вихованці садочка, їхні батьки й рідні.

Алгоритм ухвалення оперативних управлінських рішень під час надзвичайних ситуацій повинен бути доведений до автоматизму. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, результативність роботи медиків під час надзвичайних ситуацій залежить від координації зусиль влади та різних відомств: медиків, МНС, МВС, транспортників тощо. З цією метою Головне управління охорони здоров’я ХОДА напрацює методичні матеріали із алгоритму оповіщення та дій служб і відомств, які будуть задіяні в організації надання медичної допомоги під час надзвичайної ситуації.

В Краснокутському районі відбулося урочисте відкриття першої табірної зміни ДЗОЗ «Каразінський»

14 червня в ДЗОЗ «Каразінський» відбулося урочисте відкриття першої табірної зміни. У цю зміну до табору потрапило 90 дітлахів із Краснокутського району Харківської області. На відкритті були присутні: голова Краснокутської РДА Віктор Ечкенко, перший заступник голови РДА Володимир Яременко, заступник голови Краснокутської районної ради Іван Гурін, депутат Харківської обласної ради Іван Дем’яненко, голова постійної комісії райради з гуманітарних питань Тамара Курило, начальник відділу освіти Олена Медяник і лісничий Краснокутського лісництва Віталій В’юнник.

З серпня навчання з організації надання медичної допомоги при виникненні надзвичайної ситуації будуть максимально наближені до реальності. Ігор Шурма

«Сьогоднішні навчання були дуже далекими від реалій. Це швидше моделювання ситуації, навчально-методичний показ алгоритму координації дій у надзвичайній ситуації. В дійсності таких комфортних умов не буде», – зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, підбиваючи підсумки тактико-спеціальних тренувань з організації надання медичної допомоги постраждалим при виникненні надзвичайної ситуації.

До Міжнародного дитячого центру «Артек» та Українського дитячого центру «Молода Гвардія» направлено 523 дитини Харківської області

Починаючи з січня 2011 року, відповідно до наказів Міністерства сім'ї, молоді та спорту, Головним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації проводиться направлення дітей на оздоровчі зміни до Міжнародного дитячого центру «Артек» та Українського дитячого центру «Молода Гвардія».

Протягом літа оздоровлення за рахунок коштів Харківського обласного бюджету отримають 2374 дитини із числа соціально незахищених категорій

15 червня стартують оздоровчі зміни для дітей соціально незахищених категорій, за путівками, придбаними Головним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації за рахунок коштів обласного бюджету. Сьогодні почались оздоровчі зміни для 811 дітей соціально незахищених категорій у санаторії «Ялинка» (Зміївський район), позаміських закладах оздоровлення та відпочинку «Сосновий» (Куп'янський район), «Берізка» (Золочівський район), санаторії «Таврія» (м. Скадовськ Херсонської області).  

В Харкові відбудеться чемпіонат України з художньої гімнастики

З 23 по 26 червня в Харкові в спорткомплексі НТУ «ХПІ» (вул.Артема, 50-А) відбудеться чемпіонат України серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву за участю збірної команди України з художньої гімнастики.

Харківські спортсмени отримали нагороди за призові місця чемпіонату України з гірського велосипеду

У м. Кіровограді відбувся чемпіонат України з гірського велосипеду (mounting bike). У змаганнях взяли участь збірні команди з 12 регіонів України, загальна кількість учасників – 107 людей. Харківські спортсмени посіли в різних вікових категоріях I та III місця в індивідуальній гонці на час, II та III місця у марафоні. Переможців та призерів змагань нагороджено медалями та дипломами Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Харків’яни вибороли срібну та бронзову медалі на змаганнях з велоспорту в Молдові

З 10 по 12 червня 2011 року у м. Кишиневі (Республіка Молдова) відбувся VІІІ Кубок Президента Республіки Молдова з велоспорту на шосе серед юнаків та юніорів. Харківські спортсмени – юнаки вибороли нагороди у груповій гонці 60 км.: ІІ місце посів Броварник Павло, ІІІ місце – Будяк Анатолій. У гонці – критеріум Будяк Анатолій здобув срібло, Броварник Павло – бронзу. Переможців та призерів було нагороджено медалями, дипломами та цінними призами організаторів змагань.

У Дергачах відбулись тактико-спеціальні тренування з організації надання медичної допомоги постраждалим при виникненні надзвичайної ситуації. Ігор Шурма

На території центрального стадіону м. Дергачі відбулись тактико-спеціальні тренування з організації надання медичної допомоги постраждалим при виникненні надзвичайної ситуації. Навчально-тренувальне заняття було проведене Головним управлінням охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації з метою належної підготовки підрозділів обласної служби медицини катастроф до проведення фінальних матчів чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на території Харківської області.

14 червня естафету марафону «Дзвінке літо» взяли м. Первомайський та Первомайський район

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, за участю КУ «Харківський обласний центр молоді» подовжує марафон «Дзвінке літо». 14 червня марафон відбувся у м. Первомайський та с. Беляєвка Первомайського району.

Сьогодні в Харкові стартує III Міжнародний фестиваль студентських театрів «На крилах любові»

15 червня в актовій залі Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» за сприяння фонду «Русский мир» і Харківського обласного благодійного фонду «Академія» відбудеться відкриття III Міжнародного фестивалю студентських театрів «На крилах любові». У рамках фестивалю відбудуться презентації та виступи студентських театрів з п'єсами російською мовою, прес-конференція з представниками ЗМІ, майстер-класи.

Харківські школярі взяли участь у Сумському спортивно-туристичному фестивалі «Стрекоза»

10-12 червня спортсмени Харківської області прийняли участь у спортивно-туристичному фестивалі «Стрекоза», який традиційно проводиться в  м. Суми в районі бази відпочинку «Зелений Гай». Цього року фестиваль «Стрекоза» було проведено на Всеукраїнському рівні, який проводив Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і в якому прийняло участь понад 350 учасників.

Архів документів