Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Харкові відбувся семінар-нарада з начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту

29 червня 2011 року в Харківській державній академії фізичної культури відбувся обласний семінар – нарада за участю голів комітетів, начальників відділів з питань фізичної культури та спорту, молоді та спорту райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, керівників фізкультурно-спортивних товариств і відомств, дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Відбулася обласна нарада з питань стану підготовки матеріально-технічної бази сертифікованих зернових складів до збирання, приймання і зберігання зерна урожаю 2011 року

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів обласну нараду з питань стану підготовки матеріально-технічної бази сертифікованих зернових складів до збирання, приймання і зберігання зерна урожаю 2011 року та забезпечення надходження зерна врожаю 2011р. до державного інтервенційного фонду. В нараді взяли участь начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники хлібоприймальних підприємств області, керівники профільних обласних служб.

Про успіхи харків’ян на Всеукраїнських змаганнях зі стрільби із лука

З 22 по 26 червня 2011 року у м. Львові на базі СДЮШОР «Електрон» відбулися відкриті Всеукраїнські змагання «Кубок пам’яті заслуженого тренера України Б.З. Кокота» зі стрільби із лука. У змаганнях брали участь 180 спортсменів із США, Польщі, Молдови, Білорусі, 10 областей України та м. Києва.

Події дня

Сьогодні, 30 червня, о 18:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка розпочнеться святковий гала-концерт до 135-річчя міського оперного театру, 85-річчя проголошення у Харкові першої української державної опери та з нагоди Дня Конституції України.  

Питання забезпечення безпеки відпочиваючих на воді знаходиться на контролі облдержадміністрації

Починаючи з 21 червня були проведені засідання штабів з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до нового опалювального сезону у Валківському, Коломацькому, Краснокутському, Харківському, Дергачівському районах та м. Люботин. В ході засідань штабів також порушувалося нагальне питання забезпечення безпеки місць купання та відпочинку жителів районів та міст області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харківській області розпочата підготовка до зими

З 21 червня в Харківській області проводяться засідання штабів із підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до нового опалювального сезону 2011-2012 років. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, протягом цього часу було проведено 6 засідань штабів: у Валківському, Коломацькому, Краснокутському, Харківському, Дергачівському районах та м. Люботин.

Про підсумки чемпіонату України з велоспорту на шосе

Небувалим успіхом харківських спортсменів закінчився чемпіонат України з велоспорту на шосе серед еліти (чоловіки, жінки) і чоловіків та жінок до 23 років, який проходив 24-26 червня 2011 року в м. Чернівці. Стартували всі найсильніші гонщики і гонщиці Україні - 127 учасників з 29 збірних команд регіонів.

В загальнокомандному заліку чемпіонату України зі скелелазіння на трудність Харківська область посіла ІІ місце

З 22 по 26 червня 2011 року у м. Києві на базі спортивного комплексу «НАУ» відбувся чемпіонат України (трудність, болдерінг) зі скелелазіння. У змаганнях взяли участь 119 спортсменів (44 жінки, 75 чоловіків) з 9 областей України. У особистому заліку в лазінні на трудність харків’янка Остапенко Олена виборола срібну медаль. У загальнокомандному заліку в лазінні на трудність Харківська область посіла ІІ місце. Переможці та призери змагань були нагороджені дипломами та медалями Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

20 років СНД: до нових горизонтів партнерства

У Москві (Російська Федерація) на території Всеросійського виставкового центру відбулося відкриття ювілейної Міждержавної виставки, присвяченої 20-річчю Співдружності Незалежних Держав, - «20 років СНД: до нових горизонтів партнерства». Сьогодні на виставці відбулося представлення експозиції Харківської області в рамках Національного стенду України. Делегацію Харківської області очолює заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Велопробіг Харків-Бєлгород-Харків. 70 років потому

25 червня відбувся велопробіг Харків-Бєлгород-Харків, в якому взяли участь збірні команди Харківської і Бєлгородської областей. Організацію і проведення велопробігу забезпечили Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, Управління фізичної культури, спорту та туризму Бєлгородської області, ХОО ФСТ «Динамо» та Федерація велосипедистів Харківської області.

Делегація Харківської області взяла участь у Х Міжнародному таборі студентського активу «Слов'янська Співдружність»

Делегація області представила Харківщину на Х Міжнародному таборі студентського активу «Слов'янська Співдружність». Харків’яни взяли участь у ряді заходів табору: роботі Форуму делегатів молодих вчених і наукових суспільств, бізнес-грі «Communication», програмі «Спорт - Миротворець», «Люди змінили світ», «МІСТ - Інтелект», кінофестивалі, творчому конкурсі «Слов'янське Сузір'я», виставці - презентації студентських проектів і програм «Студентська співпраця – соціальне партнерство – співдружність держав», фестивалі команд КВК, «Діалогах з експертами» та інших.

Харківська облдержадміністрація стала лауреатом 11-го Курського Коренського ярмарку

За результатами участі в 11-му міжрегіональному універсальному оптово-роздрібному ярмарку «Курський Коренський ярмарок – 2011» експозиція Харківської обласної державної адміністрації була нагороджена вищою нагородою – Дипломом лауреата в номінації «Виставкова діяльність - краща експозиція». В ході ярмарку було проведено презентацію експортного та інноваційно-інвестиційного потенціалу Харківської області, представлені інвестиційні проекти та експоновано на стендах пропозиції провідних підприємств харчової та переробної промисловості області, зокрема «Харківський завод шампанських вин», ТОВ «Надія», ТОВ «Лікеро-горілчаний завод «Прайм», ТОВ ПКФ «Аромат» та ТОВ НВФ «Хелп-Агро». У ярмарку взяли участь представники 32 харківських підприємств.

Делегація Харківської області взяла участь у «Курському Коренському ярмарку - 2011»

25 червня делегація Харківської області на чолі із начальником Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолієм Педешком взяла участь в XI Міжрегіональному універсальному оптово-роздрібному ярмарку «Курський Коренський ярмарок - 2011». До складу делегації ввійшли представники Богодухівського, Дергачівського, Золочівського, Чугуївського районів Харківщини та Спілки підприємців Харківської області. Також у ярмарку взяли участь представники 32 харківських підприємств.  

Закон «Про доступ до публічної інформації» сприятиме діалогу між владою та суспільством. Дмитро Ястребов

Закон «Про доступ до публічної інформації» має низку позитивних моментів. Про це сьогодні в ході ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації ХОДА Дмитро Ястребов. За його словами, перевагами закону є більша відкритість, важлива інформація щодо діяльності органів влади, наприклад, щодо розподілення державних коштів, оприлюднення всіх офіційних рішень, захист конфіденційної інформації та встановлення відповідальності для органів влади за порушення норм закону.

Обмеження доступу до інформації здійснюється виключно в інтересах національної безпеки України. Дмитро Ястребов

Законом «Про доступ до публічної інформації» передбачено обмеження тільки, якщо запитувана інформація відноситься до категорії інформації з обмеженим доступом. Про це сьогодні в ході ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заявив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитро Ястребов. «Обмеження доступу до інформації здійснюється виключно в інтересах національної безпеки України, її територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобіганню заворушенням чи злочинам. Таке обмеженні діє, якщо розголошена інформація може завдати істотної шкоди цим інтересам», - підкреслив він.

Державна служба з питань національної культурної спадщини надала дозвіл на переміщення монумента на честь проголошення радянської влади в Україні з площі Конституції на проспект Орджонікідзе

Державна служба з питань національної культурної спадщини, беручи до уваги неможливість збереження пам'ятки на місці у зв'язку із реконструкцією площі Конституції, діючи в межах своїх повноважень, визначених Положенням про неї, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 15.03.06 № 336, наказом від 30.03.11 №6 надала дозвіл на переміщення пам'ятки історії місцевого значення - монумента на честь проголошення радянської влади в Україні з площі Конституції на проспект Орджонікідзе.

В Харкові в рамках обласної програми лікування сколіозу проведені перші безоплатні операції. Ігор Шурма

Кожного року в Харкові проводяться міжнародні конференції з залученням фахівців з цілого світу з питань профілактики та лікування сколіозу. «На одній з таких конференцій було розглянуто питання організації обласної програми по боротьбі зі сколіозом, - сказав заступник голови ХОДА Ігор Шурма. – Відразу ж 3 виробники металоконструкцій зробили благодійний внесок в майбутню програму і подарували інституту 6 наборів для лікування дітей».

Обласна влада започатковує ще дві обласні медичні програми. Ігор Шурма

За інформацією заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Шурми, в 2012 році в Харківській області буде реалізована програма по безоплатному лікуванню аденоми простати пацієнтам, до яких належать ветерани, інваліди та учасники бойових дій. «При зустрічах з людьми, які проживають у сільській місцевості, я чую одну з найбільших скарг власне на цю хворобу. Ветерани війни, інваліди та учасники бойових дій не мають можливості прооперуватися у зв’язку з відсутністю грошей. Тому з’явилось рішення реалізувати цю програму, яка буде стартувати у наступному році», - сказав Ігор Шурма.

В 2012 році в Харкові буде прооперовано 35 дітей, хворих на сколіоз. Ігор Шурма

35 дітей Харківського регіону, хворих на сколіоз, буде прооперовано в 2012 році в Інституті патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Сітенко АМН України. Про це заявив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Сьогодні в Харківському регіоні необхідно прооперувати 41 дитину, 6 з яких буде прооперовано завдяки внеску соціально відповідального бізнесу. У наступному році, всі хто стояв на черзі 1 липня 2011 року, всі вони будуть прооперовані у 2012 році, - повідомив Ігор Шурма. - На проведення цих операції необхідно 2 млн. грн. Але, співпрацюючи в єдиному медичному просторі області та міста, ми плануємо охопити всіх дітей соціально незахищених категорій, які потребують оперативного лікування».

28 червня – День Конституції України

Сьогодні з нагоди 15-ої річниці ухвалення основного закону України – Конституції – в усіх містах і селах нашої держави відбуваються святкові заходи. В Харкові керівники міста та області, представники громадських організацій та релігійних конфесій поклали квіти до підніжжя пам’ятників Ярославу Мудрому, Тарасу Шевченку та монументу Незалежності України.

27 червня день народження відзначає Харківський міський голова Геннадій Кернес

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав з днем народження Харківського міського голову Геннадія Кернеса: «Шановний Геннадію Адольфовичу! Прийміть найщиріші вітання та побажання довгих, плідних і щасливих років життя. У Вашій особі гармонійно поєдналися неординарна особистість, яскравий політик та умілий господарник. Це дозволяє Вам послідовно та невпинно  втілювати в життя стратегію розвитку нашого міста. Нехай Ваші численні таланти ще довгі роки служать Харкову і харків'янам, перетворюючи рідне місто на сучасний європейський мегаполіс».

У Первомайському районі Харківської області триває етнічне свято «Олексіївська фортеця»

У Первомайському районі Харківської області триває етнічне свято «Олексіївська фортеця». 25 червня захід урочисто відкрили голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук, мер м. Первомайський Сергій Теплицький і голова райради Андрій Біда. Гостем свята став заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.  Олексіївська фортеця була побудована в першій половині XVIII століття як частина Української оборонної лінії для захисту мирних поселень від набігів турків і татар. Роботи зі зведення укріплень Української оборонної були розпочаті при Всеросійській імператриці Анні Іоанівні в 1731 році. Фортеця являє собою замкнутий чотирикутний земляний вал, оточений ровом. Внутрішня площа укріплення - близько 4 га. До свята також були реконструйовані і урочисто відкриті дерев'яні ворота на єдиному в'їзді у фортецю. Всього в Первомайському районі 3 таких фортеці.

З 2015 року Україна житиме за довгостроковими програмами. Михайло Добкін

Найближчим часом на засіданні Кабінету Міністрів планується затвердити програму соціально-економічного розвитку України. Голова ХОДА Михайло Добкін в інтерв'ю газеті «Вечірній Харків» розповів про принципові відмінності формування цього документа від попередніх подібних.

ПАМ'ЯТКА  ПО ЗАКОНУ УКРАЇНИ  «ПРО ЗАСАДИ ЗАПОБІГАННЯ І ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ»

Згаданий Закон набирає чинності з 1 липня 2011 року, крім статей 11 і 12 (стосуються проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування та фінансового контролю), які набирають чинності з 1 січня 2012 року.            Звертаємо увагу, що новелою в зазначеному Законі стало нормативне закріплення обмежень щодо одержання подарунків (пожертв). Таким чином, особам, зазначеним у пункті 1 та підпунктах "а", "б" пункту 2 частини першої статті 4 цього Закону, зокрема державним службовцям,посадовим особам місцевого самоврядування, забороняється безпосередньо або через інших осіб одержувати дарунки (пожертви) від юридичних або фізичних осіб:   1) за рішення, дії чи бездіяльність в інтересах дарувальника, що приймаються, вчиняються як безпосередньо такою особою, так і за її сприяння іншими посадовими особами та органами; 2) якщо особа, яка дарує (здійснює) дарунок (пожертву), перебуває в підпорядкуванні такої особи.  

Печеніги готуються до жнив

В Печенізькому районі на базі ТОВ АФ «Шанс» та фермерського господарства «Гай» відбувся районний семінар-нарада, присвячений збиранню ранніх зернових. В роботі семінару взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Гусаров, голова районної ради Олег Дацун, заступник голови райдержадміністрації Іван Отченашко, науковці інституту з рослинництва ім. В. Юр’єва, представники управління агропромислового розвитку району, охорони праці, рятувальної служби, інспекції держтехнагляду та керівники провідних сільгосппідприємств району.

38 керівників підприємств, які не сплачують заробітну плату, позбавлені права виїзду за кордон. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, під час обговорення питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах регіону на обласній селекторній нараді була оприлюднена інформація, що із 225 судових справ по 38-ми ухвалено рішення про тимчасову заборону виїзду за кордон керівникам підприємств. У 18 випадках порушені кримінальні справи за несвоєчасну виплату заробітної плати та внесків до Пенсійного Фонду України.  

Станом на 25 червня заборгованості по виплаті заробітної плати на ХКП «Міськелектротранс» немає. Ігор Шурма

За повідомленням заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, станом на 25 червня ХКП «Міськелектротранс» повністю погасило борги з виплати заробітної плати в сумі 2 878,8 тис грн., які воно мало станом на 01.06.2011р. за квітень 2011року. Борги погашені на виконання доручення голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, яке він дав на спільному засіданні колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 16 червня поточного року.

Жодної перерви у мовленні 5 каналу у Харкові та області не відбувалося

Про це на запит управління у справах преси та інформації ХОДА повідомила представник Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення у Харківській області Тетяна Долбня. «Жодного звернення чи то скарги до представника Національної ради не надійшло, як це зазвичай відбувається, коли переривається мовлення. Відтак, заяви щодо так званої заборони мовлення «5 каналу» на Харківщині є голословними та не відповідають дійсності», - повідомила Тетяна Долбня.

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Золочівському районі

В ході робочої поїздки до Золочівського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися виплати матеріальної допомоги, побутових проблем, отримання пільгового автотранспорту тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.  

З середини липня засідання комісії з питань виплати боргів по сплаті  внесків до Пенсійного фонду та виплати заборгованості з заробітної плати будуть проводитись в приміщеннях органів прокуратури Харківської області. Ігор Шурма

Як заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, починаючи з 15-20 липня 2011 року всі засідання комісії з питань виплати боргів по сплаті внесків до Пенсійного фонду та виплати заборгованості з заробітної плати будуть проводитись в приміщеннях органів прокуратури Харківської області. У свою чергу, начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян прокуратури Харківської області Ігор Білодід повідомив, що на ці засідання керівники підприємства боржника будуть запрошуватись безпосередньо представниками органів прокуратури.

Архів документів