Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В 2012 році в Харкові буде прооперовано 35 дітей, хворих на сколіоз. Ігор Шурма

35 дітей Харківського регіону, хворих на сколіоз, буде прооперовано в 2012 році в Інституті патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Сітенко АМН України. Про це заявив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Сьогодні в Харківському регіоні необхідно прооперувати 41 дитину, 6 з яких буде прооперовано завдяки внеску соціально відповідального бізнесу. У наступному році, всі хто стояв на черзі 1 липня 2011 року, всі вони будуть прооперовані у 2012 році, - повідомив Ігор Шурма. - На проведення цих операції необхідно 2 млн. грн. Але, співпрацюючи в єдиному медичному просторі області та міста, ми плануємо охопити всіх дітей соціально незахищених категорій, які потребують оперативного лікування».

28 червня – День Конституції України

Сьогодні з нагоди 15-ої річниці ухвалення основного закону України – Конституції – в усіх містах і селах нашої держави відбуваються святкові заходи. В Харкові керівники міста та області, представники громадських організацій та релігійних конфесій поклали квіти до підніжжя пам’ятників Ярославу Мудрому, Тарасу Шевченку та монументу Незалежності України.

27 червня день народження відзначає Харківський міський голова Геннадій Кернес

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав з днем народження Харківського міського голову Геннадія Кернеса: «Шановний Геннадію Адольфовичу! Прийміть найщиріші вітання та побажання довгих, плідних і щасливих років життя. У Вашій особі гармонійно поєдналися неординарна особистість, яскравий політик та умілий господарник. Це дозволяє Вам послідовно та невпинно  втілювати в життя стратегію розвитку нашого міста. Нехай Ваші численні таланти ще довгі роки служать Харкову і харків'янам, перетворюючи рідне місто на сучасний європейський мегаполіс».

У Первомайському районі Харківської області триває етнічне свято «Олексіївська фортеця»

У Первомайському районі Харківської області триває етнічне свято «Олексіївська фортеця». 25 червня захід урочисто відкрили голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук, мер м. Первомайський Сергій Теплицький і голова райради Андрій Біда. Гостем свята став заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.  Олексіївська фортеця була побудована в першій половині XVIII століття як частина Української оборонної лінії для захисту мирних поселень від набігів турків і татар. Роботи зі зведення укріплень Української оборонної були розпочаті при Всеросійській імператриці Анні Іоанівні в 1731 році. Фортеця являє собою замкнутий чотирикутний земляний вал, оточений ровом. Внутрішня площа укріплення - близько 4 га. До свята також були реконструйовані і урочисто відкриті дерев'яні ворота на єдиному в'їзді у фортецю. Всього в Первомайському районі 3 таких фортеці.

З 2015 року Україна житиме за довгостроковими програмами. Михайло Добкін

Найближчим часом на засіданні Кабінету Міністрів планується затвердити програму соціально-економічного розвитку України. Голова ХОДА Михайло Добкін в інтерв'ю газеті «Вечірній Харків» розповів про принципові відмінності формування цього документа від попередніх подібних.

ПАМ'ЯТКА  ПО ЗАКОНУ УКРАЇНИ  «ПРО ЗАСАДИ ЗАПОБІГАННЯ І ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ»

Згаданий Закон набирає чинності з 1 липня 2011 року, крім статей 11 і 12 (стосуються проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування та фінансового контролю), які набирають чинності з 1 січня 2012 року.            Звертаємо увагу, що новелою в зазначеному Законі стало нормативне закріплення обмежень щодо одержання подарунків (пожертв). Таким чином, особам, зазначеним у пункті 1 та підпунктах "а", "б" пункту 2 частини першої статті 4 цього Закону, зокрема державним службовцям,посадовим особам місцевого самоврядування, забороняється безпосередньо або через інших осіб одержувати дарунки (пожертви) від юридичних або фізичних осіб:   1) за рішення, дії чи бездіяльність в інтересах дарувальника, що приймаються, вчиняються як безпосередньо такою особою, так і за її сприяння іншими посадовими особами та органами; 2) якщо особа, яка дарує (здійснює) дарунок (пожертву), перебуває в підпорядкуванні такої особи.  

Печеніги готуються до жнив

В Печенізькому районі на базі ТОВ АФ «Шанс» та фермерського господарства «Гай» відбувся районний семінар-нарада, присвячений збиранню ранніх зернових. В роботі семінару взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Гусаров, голова районної ради Олег Дацун, заступник голови райдержадміністрації Іван Отченашко, науковці інституту з рослинництва ім. В. Юр’єва, представники управління агропромислового розвитку району, охорони праці, рятувальної служби, інспекції держтехнагляду та керівники провідних сільгосппідприємств району.

38 керівників підприємств, які не сплачують заробітну плату, позбавлені права виїзду за кордон. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, під час обговорення питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах регіону на обласній селекторній нараді була оприлюднена інформація, що із 225 судових справ по 38-ми ухвалено рішення про тимчасову заборону виїзду за кордон керівникам підприємств. У 18 випадках порушені кримінальні справи за несвоєчасну виплату заробітної плати та внесків до Пенсійного Фонду України.  

Станом на 25 червня заборгованості по виплаті заробітної плати на ХКП «Міськелектротранс» немає. Ігор Шурма

За повідомленням заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, станом на 25 червня ХКП «Міськелектротранс» повністю погасило борги з виплати заробітної плати в сумі 2 878,8 тис грн., які воно мало станом на 01.06.2011р. за квітень 2011року. Борги погашені на виконання доручення голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, яке він дав на спільному засіданні колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області 16 червня поточного року.

Жодної перерви у мовленні 5 каналу у Харкові та області не відбувалося

Про це на запит управління у справах преси та інформації ХОДА повідомила представник Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення у Харківській області Тетяна Долбня. «Жодного звернення чи то скарги до представника Національної ради не надійшло, як це зазвичай відбувається, коли переривається мовлення. Відтак, заяви щодо так званої заборони мовлення «5 каналу» на Харківщині є голословними та не відповідають дійсності», - повідомила Тетяна Долбня.

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Золочівському районі

В ході робочої поїздки до Золочівського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися виплати матеріальної допомоги, побутових проблем, отримання пільгового автотранспорту тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.  

З середини липня засідання комісії з питань виплати боргів по сплаті  внесків до Пенсійного фонду та виплати заборгованості з заробітної плати будуть проводитись в приміщеннях органів прокуратури Харківської області. Ігор Шурма

Як заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, починаючи з 15-20 липня 2011 року всі засідання комісії з питань виплати боргів по сплаті внесків до Пенсійного фонду та виплати заборгованості з заробітної плати будуть проводитись в приміщеннях органів прокуратури Харківської області. У свою чергу, начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян прокуратури Харківської області Ігор Білодід повідомив, що на ці засідання керівники підприємства боржника будуть запрошуватись безпосередньо представниками органів прокуратури.

Дикі качки та лебеді  в Харкові гніздяться не тільки в зоопарку і на природних водоймах

Облюбували вони й водні простори на території гольф-клубу Superior Golf Club. Як розповів директор гольф-клубу  Євген Бабич, дикі качки оселилися на штучних ставках відразу ж, як тільки ці водойми були створені. З часом керівництво гольф-клубу схвалило рішення придбати ще і лебедів, у яких зараз вже народилося потомство.

З набуттям чинності закону про корупцію посилиться персональна відповідальність за невчасну виплату заробітної плати. Ігор Шурма

У зв’язку з введенням з 1 липня закону про корупцію посилиться персональна відповідальність роботодавців за невчасну виплату заробітної плати працівникам. Про це повідомив сьогодні у ході брифінгу за підсумками селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Він також зазначив, що ефективність закону про боротьбу з корупцією буде залежати від того, як він буде виконуватись.  Ігор Шурма навів у приклад Дніпропетровську область, де був суттєво знижений рівень заборгованості з заробітної плати. За його словами, причина в тому, до більшість дніпропетровських підприємств приватної форми власності, що дало змогу владним структурам поставити питання принципово і за деякий час навести порядок.

Борг підприємств області перед Пенсійним фондом становить 31,8 млн. грн.

Борг підприємств Харківської області перед Пенсійним фондом станом на середину червня становив 31,8 млн. грн. Про це 24 червня під час селекторної наради заявив начальник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов.

В бюджетних установах Харківської області не має заборгованості з виплати заробітної плати. Ігор Шурма

В бюджетних установах Харківської області не має заборгованості з виплати заробітної плати. Про це сьогодні в ході селекторної наради заявив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Я підкреслюю, що у Харківські області боргів у бюджетній сфері по заробітній платі не має. А якщо до 1 липня 2011 року буде проведена виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ області, то в нас зникне і поточна заборгованість», - підкреслив він. 

Графік погашення заборгованості з заробітної плати не виконано у 16 районах та містах області. Олена Захуцька

Як підкреслила сьогодні в ході селекторної наради начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, станом на 1 червня 2011 року графік погашення заборгованості з заробітної плати не виконано у 16 районах та містах області: Балаклійському, Богодухівському, Борівському, Валківському, Вовчанському, Дворічанському, Дергачівському, Зміївському, Красноградському, Лозівському, Нововодолазькому, Харківському, Чугуївському районах, а також у містах Куп’янськ, Лозова, Чугуїв та у всіх районах міста Харкова.

Невиплата заробітної плати та  внесків до Пенсійного фонду ведуть за собою соціальний неспокій у суспільстві. Ігор Шурма

«Невиплата заробітної плати і внесків до Пенсійного фонду - не жарти. Ця невиплата веде за собою напруженість у сім’ях, підстави до росту злочинності, а найголовніше, що це підстава для соціального неблагополуччя і соціального неспокою населення, - підкреслив 24 червня в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Ігор Шурма. - Невиплата заробітної плати – лише поверхнева смуга в негативних розвитках у суспільстві, якщо не погасити цю смугу, то вона призведе до трагедії».

З початку червня 2011 року загальна заборгованість із виплати заробітної плати в області зменшена на 31,0%

З початку червня 2011 року загальна заборгованість із виплати заробітної плати в області зменшена на 52 млн. грн. (31,0%) і станом на 24 червня склала 116 млн. грн., в тому числі на економічно активних підприємствах – 92,6 млн. грн. Про це 24 червня в ході селекторної наради повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.  

У Харкові відбудеться Всеукраїнський фестиваль хорових колективів технічних навчальних закладів «Співоча феєрія -2011»

28 – 29 червня у Харкові в рамках Всеукраїнського фестивалю хорових колективів технічних навчальних закладів «Співоча феєрія -2011» з концертами виступить Молодіжний хор муніципальної консерваторії міста Манреса (Каталонія, Іспанія), який відгукнувся на запрошення хору Національного університету «Харківський політехнічний інститут». 28 червня сольний концерт іспанського хору відбудеться в Будинку органної та камерної музики при Свято-Успенському соборі (початок - 18.30), а 29 червня - спільний концерт іспанського колективу та камерного хору ХПІ відбудеться у Палаці студентів ХПІ. Початок о 18.00.

Привітання голови ХОДА Михайла Добкіна з нагоди Дня Конституції України

Шановні друзі! Основному закону незалежної України виповнюється 15 років. У нашій історії він залишиться як перша Конституція Української держави, що відіграла основну роль у формуванні державного устрою, забезпеченні суверенітету і територіальної цілісності молодої країни. Прийняття Конституції стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина і сприяло підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Святкування Дня Конституції України – добра нагода для подальшої консолідації нашого народу в ім’я розбудови власної держави, зміцнення демократичних засад у суспільстві. Я бажаю, щоб Основний закон країни завжди служив надійною гарантією та основою захисту ваших прав і свобод, допомагав реалізувати власні сили і можливості на рідній землі. Нехай почуття гордості за Батьківщину супроводжує ваше життя. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

28 червня – День Конституції України

28 червня Україна відзначатиме 15-ту річницю від дня ухвалення основного закону нашої країни – Конституції. З цього приводу у Харкові відбудеться низка урочистих заходів, які розпочнуться о 09:00 біля пам"ятника Ярославу Мудрому (вул. Пушкінська, 77) урочистим покладанням квітів; о 09:20 церемонія продовжиться біля пам"ятника Тарасу Шевченку (сад ім. Шевченка) та о 10:00 завершиться біля монументу Незалежності України (пл. Рози Люксембург).

В Харківській академії фізичної культури відбудеться семінар-нарада з начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту

29 червня 2011 року в Харківській державній академії фізичної культури (вул. Клочківська, 99) відбудеться семінар – нарада з головами комітетів, начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту, молоді та спорту райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, керівниками фізкультурно-спортивних товариств і відомств, дитячо-юнацьких спортивних шкіл.  

В Харкові відбулась нарада-семінар для спеціалістів районних відділів освіти, методистів районних методичних кабінетів з дошкільної освіти

21 червня 2011 року в комунальному вищому навчальному закладі «Харківська академія неперервної освіти» відбулась нарада-семінар для спеціалістів районних відділів освіти, методистів районних методичних кабінетів з дошкільної освіти.

Від вас залежить майбутнє нашої країни. Євген Савін

24 червня в Малій залі Будинку Рад з нагоди Дня молоді відбулось урочисте нагородження представників кращої молоді області відзнаками Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради за особистий внесок у реалізацію державної молодіжної політики, активну громадську діяльність та професіоналізм. В урочистому заході взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, голова постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту туризму та підготовки до Евро-2012 Володимир Безрученко.

Управління у справах преси та інформації відзначило кращих журналістів області

Сьогодні в прес-центрі Харківської облдержадміністрації відбулось нагородження Грамотами управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації найкращіх журналістів Харківської області за їх особистий внесок у розвиток інформаційного простору, сумлінну працю та творчий пошук у професії. Щиро бажаємо усім журналістам щастя, здоров’я, творчих здобутків та натхнення!

В Харкові відбувся семінар-нарада з керівниками комунальних ЗМІ області на тему: «Про застосування Закону України «Про доступ до публічної інформації»

В прес-центрі Харківської облдержадміністрації відбувся семінар-нарада з керівниками комунальних ЗМІ області, присвячений обговоренню змін до Закону України «Про інформацію» і Закону «Про доступ до публічної інформації». У семінарі взяла участь начальник відділу забезпечення діяльності апарату облдержадміністрації Головного юридичного управління обласної державної адміністрації Тетяна Барановська, яка розтлумачила учасникам семінару основні засади закону «Про доступ до публічної інформації» та навела приклади його застосування.  

Михайло Добкін взяв участь в «прямій» телефонній лінії газети «Комсомольская правда в Украине»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в «прямій» телефонній лінії в редакції газети «Комсомольская правда в Украине» Харьковский выпуск», в ході якої відповів на численні запитання читачів стосовно нагальних проблем розвитку нашого регіону. Зокрема, Михайло Добкін торкнувся теми ремонту доріг, будівництва та розвитку інфраструктури області, урегулювання спірних майнових питань, формування цін на продукти харчування.

Події дня

Сьогодні, 24 червня, о 10:00 в прес-центрі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2, 5 пов., к. 170) розпочнеться семінар для представників районних ЗМІ з питань застосування Закону України "Про доступ до публічної інформації"; об 11:00 у Малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться церемонія нагородження кращої молоді Харківської області; о 13:00 в УкрДНТЦ «Енергосталь» (пр.Леніна, 9) розпочнеться засідання робочої групи «Технологічна модернізація економіки і розвиток інфраструктури» Харківського регіонального Комітету економічних реформ та колегії Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку облдержадміністрації; о 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул.Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним:  1. Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати та внесків до Пенсійного фонду України. 2. Про стан розрахунків платників з Пенсійним фондом України.

25 червня відбудеться велопробіг Харків-Бєлгород-Харків

25 червня відбудеться велопробіг Харків-Бєлгород-Харків, в якому візьмуть участь збірні команди Харківської і Бєлгородської областей серед ветеранів та аматорів велоспорту. Організацію і проведення велопробігу здійснюють Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, Управління фізичної культури, спорту та туризму Бєлгородської області, ХОО ФСТ «Динамо», Федерація велосипедистів Харківської області.

Архів документів