Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До кінця року буде придбано житло для потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Ігор Шурма

До кінця року в Харківській області буде придбано житло для потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, МНС України передбачає виділити Харківській області 1455 тис. грн. для закупівлі житла сім’ям, з яких одна сім’я з дитиною, що стала інвалідом внаслідок Чорнобильської катастрофи, та чотири сім’ї з інвалідами I групи, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, та сім’ям, які стали на житлову чергу до 1 січня 2000 року.

Відбулось засідання координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

4 липня в Будинку рад під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулось засідання координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На засіданні було розглянуто 2 питання. Перше стосувалося виконання дорученнь від 27 квітня щодо направлення листів віце-прем’єр-міністру України – міністру соціальної політики Сергію Тигіпку, голові Пенсійного фонду України Борису Зайчуку та до обласної прокуратури, а також про утворення робочої групи з вивчення медичного обслуговування чорнобильців у Харківській області. Всі доручення були виконані.

Триває акція в рамках національної інформаційної кампанії «Браслетна кампанія 2011 року»

Акція «Браслетна кампанія 2011 року», що фінансується Європейським Союзом та підтримується Міністерством України у справах сім‘ї, молоді та спорту, спрямована на попередження насильства між близькими людьми. Цього разу 30 червня 2011 року волонтери та спеціалісти Харківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розповсюджували малинові силіконові браслети з надписом «Залишайся людиною» та інформаційні картки для постраждалих від домашнього насильства серед відвідувачів Мереф’янської центральної районної лікарні – повідомляє офіційний веб-сайт Харківської РДА.

З 4 по 10 липня в Харкові відбудеться Всеукраїнський тенісний турнір Sapronov-tennis Junior Cup

З 4 по 10 липня на тенісних кортах ТК «Парк» (вул. Сумська, 81) проводиться Всеукраїнський тенісний турнір Sapronov-tennis Junior Cup. В змаганнях візьмуть участь юнаки та дівчата 1999 – 2001 р.н. з Києва, Сум, Кривого Рогу, Дніпропетровська, Луганська, Донецька, Херсона, Одеси, Миколаєва, Ужгорода, Полтави та Севастополя.

У Сковородинівці відбувся регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана»

2 липня в селі Сковородинівка Золочівського району відбувся вже традиційний регіональний фестиваль пісенно-обрядового фольклору «Сьогодні Купала, а завтра Івана», організований Золочівською районною державною адміністраціює, районною радою та Великорогозянською сільською радою за підтримки управління культури та туризму обласної державної адміністрації та Харківського обласного центру культури та мистецтв.

Привітання зі 100-річним ювілеєм

Як інформує офіційний веб-сайт Великобурлуцької райдержадміністрації, у перший день липня свій 100-річний ювілей відзначив мешканець смт. Великий Бурлук Іван Михайлович Чорноштан. Ювіляра у день народження відвідали та привітали голова райдержадміністрації Володимир Криничанський, голова районної ради Олександра Жиліна, Великобурлуцький селищний голова Василь Сорокін та голова районної організації ветеранів України В.Грида.

Представники Харківської області в складі збірної України взяли участь в чемпіонаті Європи з синхронного плавання серед юніорів

З 29 червня по 3 липня у м. Белград (Сербія) відбувався чемпіонат Європи з синхронного плавання серед юніорів, організований Європейською лігою плавання LEN. В змаганнях брали участь спортсмени збірних команд з 16 країн Європи. Збірна команда України була представлена 12 спортсменками з яких 9 – з Харківської області.

В Харківській області виробили свій підхід до літнього оздоровлення школярів. Ігор Шурма

В Харківській області виробили власний підхід до вирішення питання літнього оздоровлення школярів. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час відеоконференції «Реформа медичного обслуговування громадян». «На базі шкіл ми проводимо медичні огляди школярів усіх вікових груп в усіх навчальних закладах. Завдяки цьому ми знаємо реальний стан здоров’я учнів та спостерігаємо динаміку розвитку. Маючи ці дані, ми знаємо, які діти у першу чергу потребують оздоровлення», – наголосив Ігор Шурма.

Харківщина обрала інноваційних шлях розвитку служби екстреної медичної допомоги. Ігор Шурма

Говорячи про створення служби екстреної медичної допомоги під час відеоконференції «Реформа медичного обслуговування громадян», заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма підкреслив, що в цій сфері Харківщина вже зробила перші кроки, обравши інноваційних шлях. «Навіть якщо швидка приїжджає на виклик вчасно, фельдшеру не завжди вистачає кваліфікації для того, щоб допомогти хворому. Тому ми запровадили в області систему «Телекард», яка дозволяє оперативно робити обстеження серця та надсилати їх результати спеціалістам у Харків. Крім того, у нас діє система GPS‑навігації на автомобілях «швидкої» для миттєвого визначення маршруту руху на виклик», – зазначив він.  

На Харківщині над створенням єдиного медичного простору почали працювати ще в 2010 році, і сьогодні вже є результати. Ігор Шурма

Під час відеоконференції «Реформа медичного обслуговування громадян» за участю міністра охорони здоров’я України Олександра Онищенка заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма доповів про хід реформування системи охорони здоров’я в Харківській області. За його словами, на Харківщині над створенням єдиного медичного простору почали працювати ще в 2010 році, і сьогодні вже є результати.

Образ чиновника, який торгує довідками та дозволами, має піти у минуле. Юрій Сапронов

«Як повідомив Президент України Віктор Янукович, в Україні зменшилася кількість підприємств при міністерствах, які, надаючи адміністративні послуги, активно використовували у своїй роботі корупційні схеми. 12 тисяч таких підприємств вже ліквідовано. Образ чиновника, який торгує довідками та дозволами, має піти в минуле», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Делегація Харківської області взяла участь у виставці, присвяченій 20-річчю СНД

У Москві завершилася Міждержавна виставка «20 років СНД: до нових обріїв партнерства», присвячена 20-річчю Співдружності Незалежних Держав, яка проходила з 28 червня по 3 липня поточного року. Цілі проведення виставки - сприяння розвитку міждержавного співробітництва за пріоритетними напрямами діяльності СНД в економічній, соціальній та гуманітарній сферах, формуванню позитивного інноваційного та інвестиційного іміджу держав-учасниць Співдружності, розвитку конструктивної взаємодії та стратегічного партнерства, демонстрація вже досягнутих результатів та перспектив.

Якщо держава не в змозі управляти підприємством, то необхідно знайти іншу, навіть приватну, структуру. Володимир Бабаєв

Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв висловив своє ставлення до можливості виключення ряду державних підприємств із списку об'єктів, що не підлягають приватизації. "Якщо держава не в змозі управляти підприємством, то необхідно знайти іншу структуру, інвестора, наприклад. Для мене не проблема, якщо приватна структура буде займатися підприємством.

Люди мають знати і відчувати, що вони живуть у великій державі. Євген Савін

Питання підготовки Харківської області до святкування 20-ої річниці Незалежності України розглядалося сьогодні на обласній селекторній нараді під головуванням заступника голови ХОДА Євгена Савіна. Зазначалося, що в усіх районах області вже розпочалися заходи з підготовки та проведення святкування, розроблені організаційні плани, створені відповідальні штаби.

На святкові заходи до 20-річчя Незалежності України буде використаний мінімум бюджетних коштів. Євген Савін

На брифінзі за результатами селекторної наради, присвяченої підготовці до святкування 20-річчя Незалежності України, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін повідомив, що на святкові заходи буде використаний мінімум бюджетних коштів. Обласна влада розраховує в основному на кошти спонсорів.  «Ми будемо звертатися до спонсорів. Є сьогодні бажаючі підприємства, які працюють на території Харківської області і завжди пропонують свою допомогу в проведенні серйозних свят і міській, і обласній владі. А 20-річчя Незалежності Україна - це дуже серйозний день, тому я думаю, що у нас будуть помічники, які захочуть зробити, щоб це свято мало найвищий статус», - підкреслив заступник губернатора.  

Европейський Союз оголошує Конкурс для українських компаній «Рівні можливості – найкращий роботодавець 2011»

30 червня 2011 року Міністерство соціальної політики України та представництво Європейського Союзу в Україні оголосили про проведення Конкурсу для українських підприємств на кращі практики забезпечення рівних можливостей. Для участі в Конкурсі необхідно до 30 вересня 2011 року зареєструватися на сайті www.rivnist.in.ua. Головним призом для переможців стане річна програма членства в Європейській бізнес-асоціації та профільні бізнес-тренінги.

У Харкові відбудуться кваліфікаційні ігри чемпіонатів Європи серед жінок та серед чоловіків з водного поло

2 липня о 12.30 в басейні спорткомплексу НТУ «ХПІ» відбудеться кваліфікаційна гра чемпіонату Європи серед жінок між збірними командами України та Ізраїлю. О 16.00 відбудеться кваліфікаційна гра чемпіонату Європи серед чоловіків між збірними командами України та Словаччини. Організаторами змагань виступають Державна служба молоді та спорту України, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, Федерація водного поло України, Європейська федерація водних видів спорту LEN.

Переможці малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» відправились на відпочинок у табір «Ювілейний» на березі Азовського моря

З 25 червня розпочалася оздоровча зміна для 158 дітей Харківської області у позаміському дитячому закладів оздоровлення та відпочинку «Ювілейний» (м. Приморськ Запорізької області). У складі групи за рахунок коштів обласного бюджету на березі Азовського моря відпочинуть 60 дітей із Дзержинського, Московського та Фрунзенського районів м. Харкова — переможці фінальних обласних змагань “ІІІ малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини - 2011» , яким 4 червня у ході урочистої церемонії закриття Малих олімпійських ігор вручив сертифікат на відпочинок біля моря голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Василь Хома провів семінар-нараду з питань роботи архівних установ області

Сьогодні заступник голови - керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів семінар-нараду з керівниками архівних відділів районних державних адміністрації та міських рад міст обласного значення Харківської області за участю керівництва державного архіву Харківської області та фахівців апарату облдержадміністрації.

Буде проведена перевірка дотримання вимог чинного законодавства фірмою «Харків-Москва» при будівництві об'єкту по вул. Пушкинській, 2

Головним управлінням МНС України в Харківської області спільно з територіальним управлінням Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області буде проведена перевірка дотримання вимог чинного законодавства керівництвом ТК ТОВ з іноземними інвестиціями фірма «Харків-Москва» при будівництві об'єкту по вул. Пушкинскій, 2. Таке рішення було ухвалено 1 липня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Володимира Бабаєва.

Розпочав роботу обласний оперативний штаб з запобігання пожеж у лісових масивах, сільськогосподарських угіддях та загибелі людей на воді

Відбулось перше установче засідання обласного оперативного штабу щодо вжиття невідкладних заходів щодо запобігання пожеж у лісових масивах, сільськогосподарських угіддях та загибелі людей у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах. Штаб створений на доручення Президента України розпорядженням голови облдержадміністрації №346 від 22 червня 2011 року. Голова штабу – перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Питання профілактики інфекційних, паразитарних захворювань серед населення області – під постійним контролем обласної влади

Це питання було сьогодні предметом обговорення на засіданні комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації. Особливої актуальності воно набуває саме у літній період, коли підвищується ризик розвитку кишкових інфекцій.  

Відбувся урочистий церемоніал випуску студентів Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна

У великому залі Харківського національного театру опери та балету відбувся урочистий церемоніал випуску студентів Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, в якому взяли участь ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та заступник голови облради Людмила Давидова. «Від імені голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна хочу привітати вас із закінченням одного з провідних університетів Європи. Сьогодні Харківська область, наше улюблене місто Харків, і, мабуть, вся Україна, отримують більше двох тисяч фахівців вищої якості. Я бажаю вам, щоб ви у наступному етапі свого життя, в який ви сьогодні переходите, задовольнили всі свої амбіції: творчі, кар'єрні, наукові. Бажаю, щоб спогади про ваш університет були з вами протягом всього вашого життя», - привітав випускників Євген Савін.

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися роботи апарату облдержадміністрації, діяльності державного архіву Харківської області, правоохоронних органів тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Всі пляжі Харківського регіону пройдуть обов’язкову паспортизацію

1 липня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Володимира Бабаєва за підсумками розгляду питання щодо підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області головам райдержадміністрацій було надано доручення забезпечити своєчасну паспортизацію та водолазне обстеження пляжів, а також створити на них сезонні рятувальні пости.

В області продовжується робота з розробки схем санітарної очистки населених пунктів регіона

Як підкреслив 1 липня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА за підсумками розгляду питання щодо дотримання вимог чинного законодавства в ході експлуатації звалищ побутових та промислових відходів в області та поводження з небезпечними відходами перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, голови районних державних адміністрацій разом з органами місцевого самоврядування повинні відпрацювати питання по створенню кущових полігонів для твердих побутових відходів.

В ХОДА розпочалось засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

В малому залі Будинку Рад розпочалось засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації, в ході якого планується розглянути питання: - щодо підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області; - дотримання вимог чинного законодавства в ході експлуатації звалищ побутових та промислових відходів в області та поводження з небезпечними відходами; - щодо профілактики інфекційних, паразитарних захворювань серед населення області; - про ситуацію, яка склалася навколо будівництва громадсько-торгівельного центру «Світ квітів» по вул. Пушкінська,2 - про стан промислової безпеки, охорони праці, умови зберігання отруйних речовин та забезпечення безпеки на очисних спорудах та відстійниках ДП «Хімпром».  

Підприємці ухиляються від податків через побоювання, що ці кошти осядуть в кишенях недбайливих чиновників. Юрій Сапронов

«Як свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова, майже 35% українців вважають, що зібрані в країні податки розкрадаються чиновниками різних рівнів. Корупція та розкрадання бюджетних коштів стали настільки звичним явищем в країні, що ними вже не здивуєш рядового українця.

Реалізація спільних українсько-російських проектів у сфері високих технологій дозволить Харківщині підвищити частку прямих іноземних інвестицій. Юрій Сапронов

«Прогнози провідних аналітичних компаній з приросту прямих іноземних інвестицій для України на 2011 рік досить оптимістичні. В цілому називається цифра в районі 5-6 млрд.дол.США. Такі позитивні сигнали є підтвердженням ефективності реформ, реалізованих сьогодні Урядом України. Особливо це стосується спрощення податкового законодавства, приватизації енергетичного сектора та дерегуляції економіки. На нашу думку пакет змін у даних сферах повинен послужити поштовхом для нарощування прямих іноземних інвестицій у фінансовий і реальний сектор економіки Харківщини вже в другій половині поточного - першій половині 2012 року. Ще одним потужним стимулом для збільшення інвестиційної привабливості в першу чергу аграрного сектора регіону стане завершення розробки та ухвалення законодавства щодо земельної реформи, що вводить механізми комерційного обороту земель», - повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

В Україні скорочується кількість підприємств, які виплачують заробітну плату в конвертах

«За інформацією Державної податкової служби України, з початку року близько 33 тис. підприємств, які виплачували своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою рівня або близько того, збільшили її розмір. Таким чином, робота, яка ведеться в країні з легалізації тіньових зарплат, уже дала видимі результати. Упевнений, що досвід Харківської області, яка перша в країні оголосила списки підприємств, які виплачують зарплати «у конвертах», буде застосований і іншими областями, тим більше, що цю рекомендацію озвучив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко», - зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Архів документів