Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ми працюємо над розвитком харківської моделі організації надання медичної допомоги в форматі єдиного медичного простору. Ігор Шурма

«Зараз ми працюємо над розвитком харківської моделі організації надання медичної допомоги в форматі єдиного медичного простору в Харківській області», - підкреслив в ході відео-конференції «Реформа медичного обслуговування громадян» за участю Міністра охорони здоров’я України Олександра Онищенко заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Команда юніорок Харківської області посіла перше місце на чемпіонаті України з гирьового спорту

З 23 по 26 червня 2011 року у м. Кіровоград відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед чоловіків та жінок і чемпіонат з гирьового спорту серед юніорів та юніорок. Команди Харківської області посіли: І місце – юніорки (102 бали); ІІ місце – юніори (178 балів); ІІ місце – жінки (88 балів); ІІІ місце – чоловіки (163 бали).

Події дня

Сьогодні, 1 липня, о 09:30 біля головного корпусу ХНУ (пл. Свободи, 4) відбудеться покладання квітів до пам’ятника засновнику університету Василю Назаровичу Каразіну випускниками, викладачами та співробітниками університету; о 10:00 в Палаці Праці (пл. Конституції, 1, 3 під’їзд, 2 пов., зала урочистих засідань) розпочнуться урочистості з нагоди 10-річчя Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності; об 11:00 у великій залі ХНАТОБу відбудеться урочистий церемоніал випуску студентів ХНУ ім. Каразіна; о 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан підготовки області до відзначення 20-ї річниці незалежності України.

Пішов з життя Почесний громадянин Харкова Анатолій Петрович Овечкін

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу смерті колишнього командира Харківського об’єднаного авіаційного загону, заслуженого пілота СРСР, почесного громадянина м. Харкова Овечкіна Анатолія Петровича і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.  

Харківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності святкує 10-річчя

Завтра, 1 липня, о 10:00 в Палаці Праці (пл. Конституції, 1, 3 під’їзд, 2 пов., зала урочистих засідань) відбудуться урочистості з нагоди 10-річчя Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.  

Урочистий церемоніал випуску студентів

1 липня 2011 року в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбудеться урочистий церемоніал випуску студентів. Понад 2 300 студентів у цей день здобудуть почесний статус випускників Харківського університету. Серед них – перші випускники-магістри за спеціальністю «Фізична і біомедична електроніка» радіофізичного факультету, перші спеціалісти і магістри за спеціальністю «Системи управління і автоматики» факультету комп’ютерних наук.

«БМК» став чемпіоном України сезону 2010-2011 року з водного поло

29 червня у місті Маріуполь в басейні «Нептун» відбувся заключний матч фінальної серії чемпіонату України з водного поло серед чоловіків між командами «Іллічовець» м. Маріуполь та спортивного клубу «Безлюдівський м’ясокомбінат» Харківська область, в якому перемогла команда «БМК» Харківської області з рахунком 10:8 і стала чемпіоном України сезону 2010-2011 років. Рахунок фінальної серії 3:1 на користь харків’ян.

Молодіжний трудовий загін почав працювати

Багато студентів по закінченні учбового року починають замислюватися про роботу. І вони не просто замислюються, а усіма силами намагаються реалізувати себе. Можна сказати, що молоді люди вперше роблять невпевнені кроки у доросле життя, і одразу ж стикаються з першою серйозною перешкодою - неможливістю влаштуватися на пристойну посаду без так необхідного досвіду роботи! Створення молодіжних трудових загонів, та надання їм можливості працевлаштуватися у літній сезон – одне з най головних завдань молодіжного центру праці Харківського обласного центру молоді.

Вищі навчальні заклади Харківського регіону готові до проведення вступної кампанії 2011 року

29 червня відбулась селекторна нарада з питань початку вступної кампанії 2011 року під головуванням Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника. У селекторній нараді взяли участь начальник Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал, керівники вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, голова Ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

В Золочеві з нагоди Дня молоді відбулися змагання з пляжного волейболу

З нагоди Всеукраїнського Дня молоді в с. Золочів Харківської області Харківським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» було проведено змагання з пляжного волейболу серед чоловічих та жіночих команд сільських, селищної рад та спортивних клубів Золочівського району. У змаганнях взяли участь 19 команд (11 чоловічих та 8 жіночих). Змагання відбулися на високому організаційному рівні, зібравши багато вболівальників. Переможцями серед чоловіків стали Пустовой Олексій та Тічиков Вадим, серед жінок Забейворота Тетяна та Шварьова Лідія.

У Євпаторії відбулися VІ літні юнацькі спортивні ігри України з плавання

З 23 по 26 червня у місті Євпаторія відбулися VІ літні юнацькі спортивні ігри України з плавання. Організатором змагань виступили: Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Федерація плавання України, управління з питань фізичної культури та спорту республіки Крим. У змаганнях брали участь спортсмени збірних команд з усіх регіонів України.

Ярмаркова діяльність відновиться у вересні

Відповідаючи на запитання читачів газети «Комсомольська правда в Украине» Харьковский випуск», голова ХОДА Михайло Добкін детально зупинився на роботі обласної влади щодо контролю за рівнем цін на продукти харчування у регіоні: «Дуже часто ціна на продукти може швидко рости, якщо є змова перекупників або монополістів. Наша задача - не дати штучно завищувати вартість на ті чи інші види продуктів, тому ми і надалі будемо моніторити і контролювати ціни на наших ринках».

Всі хлібоприймальні підприємства області мають бути готовими до прийому зерна нового врожаю до 10 липня поточного року. Віталій Алексейчук

Як зазначалося на нараді з питань підготовки зернових складів до збирання врожаю 2011 року, в Харківській області приймання зерна нового врожаю буде проводитися на 53 сертифікованих зернових складах, які мають юридичне право на роботу з зерном та продуктами його переробки. Загальна складська та елеваторна місткість по всім сертифікованим зерновим складам області складає 2020,3 тис. т, в тому числі складська місткість 980,8 тис.т, елеваторна - 1039,5 тис.т.

Постійний діалог та підвищення професійного рівня дозволить покращити якість роботи державних службовців місцевих органів виконавчої влади. Василь Хома

30 червня у малій залі Будинку рад розпочав роботу семінар з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та керівниками апаратів районних державних адміністрацій щодо актуальних питань діяльності місцевих органів виконавчої влади. Програмою семінару передбачено розгляд наступних питань: - «Територіальна організація влади в Україні: сучасні реалії», - практичне заняття «Нове у законодавстві України щодо запобігання та протидії корупції в органах виконавчої влади», - практичне заняття «Реалізація Закону України «Про доступ до публічної інформації».  

У кожному районі та місті Харківської області має бути карта з очищення доріг від снігу. Валентин Дулуб

C 21 червня в Харківській області розпочато підготовку до зими. На засіданнях штабів з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до нового опалювального сезону 2011-2012 років обов'язково перевіряється наявність у кожного району і міста карт з прибирання доріг від снігу. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Визначені переможці Чемпіонату Європи з бадмінтону серед студентів

З 21 по 25 червня 2011 року в м. Харкові в Палаці спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи відбувся чемпіонат Європи з бадмінтону серед студентів. 21-22 червня проводилися командні змагання.У них брали участь команди 15 університетів з 6 країн. Команди на першому етапі були розбиті на 4 підгрупи і за коловою системою розіграли місця з 1-го по 4-е. Нижче наводимо перелік команд в підгрупах в порядку зайнятих місць.  

У Харківській області на ремонт доріг комунальної власності спрямовано 127,2 млн. грн.

З державного бюджету на ремонт доріг комунальної власності надійшла субвенція в розмірі 127,2 млн. грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Ці кошти були розподілені між районами та містами Харківської області, а також містом Харковом.

В НТУ «ХПІ» відбувся чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР з художньої гімнастики

23-26 червня 2011 року в спортивному комплексі НТУ «ХПІ» відбувся чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР з художньої гімнастики. В змаганнях взяли участь 20 команд, в складі яких 389 гімнасток з 15 регіонів України.   

Тривають роботи з реконструкції окружної дороги

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що тривають роботи з реконструкції кільцевої дороги. Зокрема, в даний час на окружній виконується нарізка поперечних технологічних тріщин і закладення їх спеціальною мастикою. Застосовується німецька технологія, за якою двом шарам асфальту дають можливість відлежатися, пережити зиму, а потім під впливом температури покриття виявляє слабкі місця - бетонні плити основи «грають» і на асфальті з'являються деформаційні тріщини. У цих місцях робиться розшивання швів і закладається мастика німецького виробництва, яка служить буфером між шарами асфальту. За словами Валентина Дулуба, така технологія дозволить уникнути виникнення пошкоджень на окружній дорозі і домогтися того, щоб надалі дорога ремонтів не потребувала.

В Харківській академії фізичної культури відбулось нагородження переможців та призерів за підсумками роботи та рейтингу 2010 року

В Харківській академії фізичної культури відбулось нагородження кубками та грамотами Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту переможців та призерів за підсумками роботи у 2010 році та рейтингу 2010 року.

Благоустрій території, прилеглої до дороги Харків-Дергачі, планується завершити до 15 липня. Валентин Дулуб

Повністю завершено ремонт дороги Харків-Дергачі, зроблено робіт на 9,8 млн. грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Всі, хто бачив цю дорогу і їздив нею, дуже задоволені», - підкреслив він. За словами заступника губернатора, «Харківський облавтодор» і Служба автомобільних доріг своє завдання виконали, залишилося закінчити роботи, пов'язані з благоустроєм узбіч - це взяла на себе Дергачівська райдержадміністрація.

У ході реконструкції автомобільної дороги Харків - Щербаківка буде виконано робіт на 141 млн. грн.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що в даний час інтенсивно ведеться поточний ремонт автомобільної дороги Харків - Щербаківка (бєлгородської напрямок). За його словами, планується виконати робіт на 141 млн. грн., з них за рахунок Національного агентства з підготовки до Євро-2012 виділено 46 млн. грн. і «Укравтодор» планує залучити 95 млн. грн. кредитних коштів. В даний час виконана приблизно половина робіт.

У 2011 році на ремонт доріг у Харківській області заплановано виділити 95 млн. грн. з державного бюджету. Валентин Дулуб

Загалом у 2011 році на ремонт доріг у Харківській області з державного бюджету планується виділити 95 млн. грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, на сьогоднішній день освоєно вже 30,5 млн. грн., зокрема, тільки за минулий тиждень "Харківський облавтодор" виконав робіт на 3 млн. грн.  В даний час основними об'єктами, на яких ведеться робота, у Харківській області є автомобільна дорога Харків - Щербаківка, дорога Харків - Дергачі і окружна навколо Харкова.

В Харкові відбувся семінар-нарада з начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту

29 червня 2011 року в Харківській державній академії фізичної культури відбувся обласний семінар – нарада за участю голів комітетів, начальників відділів з питань фізичної культури та спорту, молоді та спорту райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, керівників фізкультурно-спортивних товариств і відомств, дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Відбулася обласна нарада з питань стану підготовки матеріально-технічної бази сертифікованих зернових складів до збирання, приймання і зберігання зерна урожаю 2011 року

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів обласну нараду з питань стану підготовки матеріально-технічної бази сертифікованих зернових складів до збирання, приймання і зберігання зерна урожаю 2011 року та забезпечення надходження зерна врожаю 2011р. до державного інтервенційного фонду. В нараді взяли участь начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники хлібоприймальних підприємств області, керівники профільних обласних служб.

Про успіхи харків’ян на Всеукраїнських змаганнях зі стрільби із лука

З 22 по 26 червня 2011 року у м. Львові на базі СДЮШОР «Електрон» відбулися відкриті Всеукраїнські змагання «Кубок пам’яті заслуженого тренера України Б.З. Кокота» зі стрільби із лука. У змаганнях брали участь 180 спортсменів із США, Польщі, Молдови, Білорусі, 10 областей України та м. Києва.

Події дня

Сьогодні, 30 червня, о 18:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка розпочнеться святковий гала-концерт до 135-річчя міського оперного театру, 85-річчя проголошення у Харкові першої української державної опери та з нагоди Дня Конституції України.  

Питання забезпечення безпеки відпочиваючих на воді знаходиться на контролі облдержадміністрації

Починаючи з 21 червня були проведені засідання штабів з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до нового опалювального сезону у Валківському, Коломацькому, Краснокутському, Харківському, Дергачівському районах та м. Люботин. В ході засідань штабів також порушувалося нагальне питання забезпечення безпеки місць купання та відпочинку жителів районів та міст області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харківській області розпочата підготовка до зими

З 21 червня в Харківській області проводяться засідання штабів із підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до нового опалювального сезону 2011-2012 років. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, протягом цього часу було проведено 6 засідань штабів: у Валківському, Коломацькому, Краснокутському, Харківському, Дергачівському районах та м. Люботин.

Про підсумки чемпіонату України з велоспорту на шосе

Небувалим успіхом харківських спортсменів закінчився чемпіонат України з велоспорту на шосе серед еліти (чоловіки, жінки) і чоловіків та жінок до 23 років, який проходив 24-26 червня 2011 року в м. Чернівці. Стартували всі найсильніші гонщики і гонщиці Україні - 127 учасників з 29 збірних команд регіонів.

Архів документів