Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До серпня на в'їздах до Харкова почнуть працювати стоянки для великовантажних автомобілів

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, зараз ведеться будівництво майданчиків для відстою великовантажних автомобілів при в'їздах в місто Харків (по Білгородському та Київському напрямках). «До 1 серпня, якщо погода не перешкодить, 2 стоянки будуть готові. Потім розпочнуться роботи на 3 стоянці по Донецькому напрямі. За розрахунками фахівців, у разі ухвалення рішення про заборону в'їзду в м.Харків великовантажних автомобілів цих 3 стоянок поки має повністю вистачити», - зазначив Михайло Добкін.

На будівництво харківського метро з держбюджету буде виділено 100 млн.грн.

На наступному засіданні Кабінету міністрів, яке заплановано на 20 липня, має бути винесена постанова про фінансування будівництва харківського метрополітену. Сума - близько 100 млн.грн., які будуть виділені з нерозподілених коштів, що залишилися у Кабінету міністрів після останніх змін, внесених до державного бюджету. Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область може отримати на ремонт і реконструкцію доріг ще 150 млн.грн.

Як зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, проблем з фінансуванням будівництва, ремонту та реконструкції доріг немає: гроші згідно з бюджетним розписом надходять з державного бюджету на рахунки підприємств. «Заплановані роботи йдуть повним ходом. Зокрема, завершено укладання першого шару асфальту на трасі Харків - Щербаківка (Білгородський напрямок), і вже розпочато роботи з укладання верхнього шару асфальту. Ведуться планові роботи на окружній дорозі (розшивання швів, установка освітлення і металевих відбійників). Завершено ремонт дороги в м.Дергачі, будується дорога до навчально-тренувальної бази ФК «Металіст» в сел.Високий. Розпочато роботи в містах обласного значення», - підкреслив Михайло Добкін.

В Харківській області тривають жнива

У 18 районах Харківської області триває збиральна кампанія 2011 року. Станом на 12 липня намолочено 105 тисяч 453 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 29,7 центнерів з гектара. Озимої пшениці намолочено 94 тисяч 278 тонн, середня врожайність становить 31,7 ц.з га, озимого ячменю - 5 тисяч 109 тонн при врожайності 23,8 ц. з га, гороху 4 тисяч 740 тонн та ріпаку 1 тисяча 399 тонн при врожайності 20,2 ц. з га. 

Протидія торгівлі людьми: оцінка державної політики України

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, опубліковано щорічну Доповідь Державного департаменту США про торгівлю людьми у світі, в якій Україну включено до числа держав, уряди яких докладають значних зусиль з метою покласти край торгівлі людьми, однак цих зусиль недостатньо.

Розпочалось засідання робочих груп Харківської та Белгородської областей з питань перетинання українсько-російського державного кордону

Сьогодні на міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Гоптівка» розпочалось засідання робочих груп Харківської та Белгородської областей з питань перетинання громадянами України та Російської Федерації українсько-російського державного кордону. Засідання відбувається під головуванням заступника голови – керівника апарату Харківської облдержадміністрації Василя Хоми та першого заступника Адміністрації Губернатора Белгородської області-секретаря Ради безпеки Белгородської області Сергія Литвинова.

Лише системний контроль за виконанням інструкцій з охорони праці убезпечить від травматизму зі смертельними наслідками. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в зв’язку з початком збирання врожаю особливої уваги потребує дотримання інструкцій з охорони праці при проведенні збиральних робіт. «В цілому смертельний травматизм по галузі агропромислового комплексу цього року має тенденцію до зниження, однак відносно загальної кількості смертельних випадках на підприємствах, підконтрольних теруправлінню Держгірпромнагляду по Харківській області, залишається доволі високим», - зазначив Ігор Шурма.

Визначено напрями, за якими Харківська область співпрацюватиме з АР Крим

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, візит делегації Харківської області в АР Крим має для регіону велике практичне значення.  

Більшість експортно-орієнтованих підприємств високо оцінюють свою готовність для виходу на нові ринки збуту

75% харківських експортно-орієнтованих підприємств оцінюють свою експортну готовність для виходу на нові ринки збуту як високу. Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, про це свідчать результати опитування, проведеного Головним управлінням економіки ХОДА.

Повноцінна робота українсько-російського технопарку «Слобожанщина» дозволить Харківщині збільшити експорт високотехнологічної продукції. Юрій Сапронов

Як заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, економіка Україна має суттєві порівняльні переваги, але поки характеризується вузькою структурою експорту і його нестабільним зростанням, а також низькою продуктивністю праці. «Незважаючи на багатство природних ресурсів нашої країни, вигідне географічне розташування і наявність значного людського і наукового потенціалу, в українському експорті переважають товари з низькою доданою вартістю та не використовуються належним чином вже існуючі можливості деяких галузей для виробництва високотехнологічної продукції. Наш пріоритет - розвиток виробництва товарів з великою часткою доданої вартості для подальшого поліпшення структури експорту у бік збільшення в ньому частки високотехнологічних товарів», - сказав він.

Закон про протидію коррупції вступив в дію, кожний державний службовець повинен його виконувати. Василь Хома

12 липня у Великій залі Будинку рад відбувся семінар – практичне заняття «Запобігання та протидія корупції в органах виконавчої влади», на якому були обговорені теоретичні та практичні аспекти Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», що вступив в дію 1 липня 2011 року. В семінарі взяли участь державні службовці апарату облдержадміністрації, посадові особи структурних підрозділів облдержадміністрації, районних державних адміністрацій, відповідальні за заходи щодо запобігання та протидії корупції. З інформацією про основні аспекти зазначеного Закону виступили фахівці Головного юридичного управління обласної державної адміністрації та апарату облдержадміністрації.

Пішов з життя Геннадій Хохлов

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу передчасної смерті заступника начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Геннадія Хохлова. Пішла з життя щира, порядна Людина, яка присвятила себе роботі заради розвитку фізичної культури та спорту на Харківщині та в Україні. Світла йому пам’ять та вічний спокій. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, поділяємо біль і сум з приводу гіркої втрати.

Урок безпеки щодо запобігання та протидії домашньому насильству відбувся у дитячому таборі «Біле озеро»

10 липня в рамках проведення Всеукраїнської браслетної кампанії, спрямованої на запобігання та протидію домашньому насильству «Залишайся людиною!», за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації волонтерами Харківського відділення Всеукраїнського благодійного «Фонду допомоги жертвам насилля» було проведено Урок безпеки для дітей, які відпочивають в ДОТ «Біле озеро» Зміївського району.

В липні в дитячих таборах Харківської області розпочинаються другі оздоровчі зміни

В липні в дитячих оздоровчих таборах Харківської області розпочались другі зміни. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Зокрема, з 8 по 10 липня 2011 року до закладів оздоровлення «Сосновий» Куп'янського району, «Берізка» Золочівського району та «Орлятко» Ізюмського району направляються ще 127 дітей за рахунок коштів обласного бюджету.

Оштрафовано порушників законодавства про охорону праці. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Територіальне управління Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області провело перевірку КП «Харківська обласна філармонія» щодо додержання законодавства в частині промислової безпеки, безпечного ведення робіт юридичними та фізичними особами, які відповідно до законодавства використовують найману працю.

На проведення оздоровчої кампанії вже витрачено 25 млн. 372 тис. грн.

На проведення оздоровчої кампанії 2011 року вже витрачено 25 млн. 372 тис. грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, 4 млн. 315,0 тис. грн. було виділено з обласного бюджету, 3 млн. 710,5 тис. грн. – з місцевих бюджетів, 1 млн. 600,0 тис. грн. – за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та 15 747,3 тис. грн. залучених коштів.

Відбувся Всеукраїнський тенісний турнір Sapronov-tennis Junior Cup

З 4 по 10 липня на тенісних кортах ТК «Парк» відбувся Всеукраїнський тенісний турнір Sapronov-tennis Junior Cup. В змаганнях взяли участь юнаки та дівчата 1999 – 2001 р.н. з Києва, Сум, Кривого Рогу, Дніпропетровська, Луганська, Донецька, Херсона, Одеси, Миколаєва, Ужгорода, Полтави та Севастополя.

Події дня

Сьогодні, 12 липня, об 11:00 в Харківському регіональному інституті державного управління ХНАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75, 1 поверх, конференц-зала) відбудеться Регіональний семінар, яким розпочнеться діяльність другого етапу Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) в області; о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.  

За перший місяць літа оздоровленням та відпочинком було охоплено 42% дітей Харківської області

Всього за перший місяць літа оздоровленням та відпочинком охоплено 105506 дітей Харківської області, що складає 42% від кількості дітей 7-17 років (250727 дітей) та 57% від запланованої кількості (185241 дитина). Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, із загальної кількості дітей оздоровленням та відпочинком охоплено 72799 дітей, що належать до соціально незахищених категорій, або 45% від кількості таких дітей 7-17 років в області (162755 дітей) та 55% від запланованої кількості (131480 дітей).

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за червень 2011р. становив 100,4%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Культура повинна стати основною сполучною ланкою взаємовигідних відносин Харківської області й АР Крим. Дмитро Кузнєцов

Підписання офіційного Договору про співробітництво між Харківською областю й Автономною Республікою Крим надасть новий статус співробітництву двох регіонів. Про це повідомив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

Всі постраждалі в ДТП під Люботином отримують кваліфіковану медичну допомогу за рахунок коштів обласного бюджету. Богдан Федак

Станом на 11 липня на лікуванні КУЗ "Обласна клінічна лікарня - центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" перебуває шість постраждалих у ДТП біля міста Люботин Харківської області.

Від легалізації зайнятості і заробітних плат бюджет доотримає значну суму

За даними Державної податкової служби України, підприємствам, які наймали працівників без офіційного укладення трудових договорів, з початку року було нараховано майже 164 млн. грн. штрафу і податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Як бачимо, сума, яку може отримати додатково бюджет від легалізації зайнятості і заробітних плат, досить значна, і це всього за півроку. Нагадаю, що тільки на Харківщині 75% підприємств, які висіли на першій серії «дощок ганьби» збільшили виплату заробітної плати та надходження до бюджету області від 50 до 300%. А це якраз ті гроші, які йдуть на соціально-економічні програми», - сказав він.

Наше завдання – наповнити договір про міжнародне співробітництво конкретним змістом. Юрій Сапронов

«Харківська облдержадміністрація ще на початку року визначила пріоритети в міжнародному співробітництві на 2011 рік. Одним з таких напрямків став розвиток програм співпраці в рамках наявних і перспективних договорів з Російською Федерацією, зокрема з Бєлгородською областю, Республікою Татарстан, Ханти-Мансійським автономним округом, Тюменською, Московською та Ленінградською областями. Причому ми ставимо завдання наповнити ці договори конкретним змістом, а не просто відрапортувати про їх укладення», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Ми зацікавлені як у співпраці з Митним союзом, так і з ЄС. Юрій Сапронов

«Як заявив Президент Віктор Віктор Янукович, Україна може увійти до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном тільки в рамках формули «3 +1». Президент займає позицію жорсткого відстоювання національних інтересів України і говорить про необхідність врахування всіх чинників при його вирішенні. Що стосується нашого регіону, то Російська Федерація і Казахстан є ключовими країнами-імпортерами продукції наших підприємств. У 2010 році найбільші обсяги експортних поставок здійснювалися в РФ - 52,8%, Казахстан - 6,6% і Білорусь - 5,6%, тому ми зацікавлені у співпраці з Митним союзом», - сказав віце-губернатор Юрій Сапронов.

Кількість бюджетних місць у вузах Харківської області зменшено майже на 22%

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, у 2011 році держзамовлення на навчання студентів для вузів III-IV рівнів акредитації Харківської області становить 8087 бюджетних місць. У порівнянні з 2010 роком кількість бюджетних місць скоротилося на 21,9% (у 2010 році держзамовлення становив 10 354 бюджетних місця).

На сьогоднішній день питання оптимізації харківських вузів не стоїть

На сьогоднішній день в Харківській області не піднімалося питання скорочення вищих навчальних закладів. Про це повідомив в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал. «Я скажу, що програми подібної на сьогоднішній день немає в Україні, а програми регіональної і не може бути, тому що вищі навчальні заклади фінансуються безпосередньо з державного бюджету і підпорядковані відповідним Міністерствам і відомствам», - підкреслив він.

Харківська область, ЄС та ПРООН продовжать співпрацювати для розвитку місцевих громад

12 липня 2011 року об 11:00 у Харківському регіональному інституті державного управління (пр-т Московський, 75, 1 поверх, конференц-зала) відбудеться Регіональний семінар, яким розпочнеться діяльність другого етапу Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) в області. Реєстрація учасників і журналістів починається о 10.30.

На підготовку харківських гуртожитків до Євро-2012 на сьогоднішній день з державного бюджету виділено 50 млн. грн.

На сьогоднішній день з державного бюджету отримано 50 млн. грн. на ремонт до Євро-2012 двох гуртожитків Харківського національного університету «ХПІ». Про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал. За його словами, визначаються підрядники, розпочато відповідні тендерні процедури, проведення яких займе від 1,5 до 2 місяців, і будуть розпочаті роботи, для того, щоб цього року встигнути освоїти ці кошти.

Вступна кампанія 2011 року розпочалася та триває організовано. Роман Шаповал

«Прийом заяв та документів для вступу на на денну форму навчання розпочався з 1 липня. Вступна кампанія 2011 року розпочалася та триває організовано, як і процедура електронного вступу, яка вже не викликає суперечок та нарікань, які були під час її апробації. Завершиться прийом заяв на денну форму навчання 31 липня», – повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.

Архів документів