Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Віталій Алексейчук відвідав Золочівщину з робочою поїздкою

12 липня у Золочівському районі з робочою поїздкою побував заступник губернатора Харківської області Віталій Алексейчук. Про це повідомляє сайт Золочівської РДА. Заступник губернатора ознайомився з ходом збирання ранніх зернових культур в фермерському господарстві "Альфа", СВК імені Фрунзе, ТОВ "Довжик", та побував на відкритті другої табірної зміни в оздоровчому таборі "Берізка".

В ефірі - прес-конференція Михайла Добкіна

Відеозапис прес-конференції голови ХОДА Михайла Добкіна від 12.07.2011р., харків'яни та гості міста зможу побачити в ефірі «7 телеканалу» сьогодні, в середу, 13 липня, о 19:30; у четвер, 14 липня, о 9:50; в п'ятницю, 15 липня, о 18:10; в суботу, 16 липня, о 10:10; і в неділю, 17 липня, о 16:45.  

Причин для підвищення ціни на хліб на Харківщині немає

Сьогодні з ініціативи керівництва хлібозаводу «Салтівський» відбулася робоча нарада щодо цінової ситуації на соціальні сорти хліба з заступниками губернатора Юрієм Сапроновим та Віталієм Алексейчуком. Керівництво хлібозаводу «Салтівський» принесло на узгодження в ХОДА розрахунки, що обгрунтовують підвищення ціни на соціальні сорти хліба.

На Харківщині будуть розвивати експорт на підставі створення інноваційних експортоорієнтованих кластерних структур

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, подальше здійснення ефективної експортної політики на Харківщині вимагає вирішення ряду проблем, пов'язаних з необхідністю підвищення конкурентоспроможності продукції, виробленої в регіоні.

Одним з ключових напрямків розвитку експортного потенціалу регіону є посилення торговельних відносин з ЄС. Юрій Сапронов

За останні роки в Україні спостерігається тенденція переорієнтації експорту на ринки країн далекого зарубіжжя. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, надалі очікується збільшення українського експорту і розширення його географії, зокрема, до країн ЄС. Разом з тим, спостерігатиметься пожвавлення торгівлі з країнами СНД, зокрема, з Російською Федерацією.

В Харкові відбудеться круглий стіл, присвячений питанням моніторингу та аналізу практики застосування норм Податкового Кодексу України

14 липня 2011 року о 14:00 в Головному управлінні економіки Харківської обласної державної адміністрації (Держпром, 7 під’їзд, 3 пов., зала засідань) відбудеться круглий стіл «Податковий кодекс та проблеми економічного зростання», організаторами якого виступають Головне управління економіки Харківської обласної державної адміністрації, НДЦ Індустріальних проблем розвитку НАН України.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі. У ході прийому до заступника голови ХОДА звернулося 10 осіб, яких цікавили земельні питання.

Михайло Добкін вручив Почесну грамоту Харківської облдержадміністрації заступнику начальника управління у справах преси та інформації Наталії Рогановій

У ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив заступнику начальника управління у справах преси та інформації Наталії Рогановій Почесну грамоту облдержадміністрації. Нагорода була вручена за сумлінну працю, зразкове виконання посадових обов'язків, високий рівень професійної майстерності та з нагоди Дня державної служби.

Представники Дергачівського району Харківської області взяли участь у білоруському фестивалі мистецтв «Зорі над Дніпром»

2 – 3 липня  в м. Рогачов Республіки Білорусь відбувся регіональний фестиваль мистецтв «Зорі над Дніпром», в якому взяли участь творчі колективи з України, Російської Федерації та республіки Білорусь. Щорічний фестиваль проводиться з нагоди річниці звільнення Білорусі від німецько-фашистських загарбників та на честь Дня Незалежності республіки. Метою фестивалю було сприяння укріпленню зв’язків між слов’янськими народами та налагодження дружніх стосунків. Вже четвертий рік поспіль беруть участь в концертних програмах фестивалю представники Дергачівського району Харківської області. З успіхом пройшли виступи тріо «Презент», Юлії Гички (Вільшанський СБК), Сергія Гузенко (Дергачівський РБК), які одержали дипломи та пам’ятні подарунки фестивалю.

У Харківській області створено всі можливості для отримання рекордного урожаю. Михайло Добкін

«У цьому році завдяки зусиллям аграріїв Харківської області і погодними умовами створені всі можливості для отримання рекордного урожаю. Потенціал, який сьогодні є на наших полях, дорівнює 2,5 - 3 млн. тонн валового збору всіх сільськогосподарських культур. При цьому якість зерна дуже висока», - повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в даний час приступили до збирання 17 районів, в основному, на півдні Харківської області. Він зазначив, що були проведені пробні покоси на краях полів, де знаходиться пшениця найнижчої якості, і за оцінкою очікується хороша врожайність і якість зерна.

Нащадки Іллі Рєпіна знайомляться з батьківщиною великого предка

13 липня 2011 року місто Чугуїв прийматиме нащадків знаменитого художника Іллі Юхимовича Рєпіна по лінії молодшої дочки - Тетяни Іллівни Репіної (Язєвої). Її дочка - онука Рєпіна - Тетяна Миколаївна (в заміжжі Дьяконова) мала п'ятеро дітей, спадкоємці яких зараз живуть у Франції. Всі вони вперше відвідають Україну в рамках поїздки по місцях, пов'язаних з життям і творчістю їх знаменитого предка в Україні, Білорусі та Росії. Поїздка такого масштабу здійснюється вперше і стане значною культурною подією в рамках загальноєвропейського співробітництва.

У Харківській області планується побудувати комунальний елеватор

У Харківській області розглядається можливість побудувати елеватор на 40 тисяч тонн зерна з комбікормовим заводом та власної млином. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, будівництво комунального елеватора дозволить гарантувати, що ціни на соціальні сорти хліба не залежатимуть від спекулянтів. Зараз потреба Харківської області в елеваторах становить 80-85 тисяч тонн.

Михайло Добкін зустрівся з тимчасовим повіреним у справах Республіки Словенія в Україні Наташею Прах

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з тимчасовим повіреним у справах Республіки Словенія в Україні пані Наташею Прах. У ході зустрічі обговорювалися питання двостороннього співробітництва держав, а також заходи з підготовки майбутнього візиту Президента Словенії до Харкова, запланованого на 12 жовтня 2011 року. Вітаючи пані Прах на Слобожанській землі, Михайло Добкін як позитивну тенденцію відзначив значне зростання (на 70%) товарообігу між Словенією та Україною.

Михайло Добкін підтвердив придбання 25% акцій «7 каналу» своєю дружиною

«Я підтверджую інформацію про придбання 25% акцій «7 каналу» моєю дружиною Аллою Добкіною. Вона їх придбала, і, природно, відобразить їх у своїй податковій декларації», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Відпустка Михайла Добкіна буде складатися з трьох частин

У ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що його відпустка складає 30 календарних днів і за законом він має право розділити її на декілька частин. «Моя відпустка складається з 30 календарних днів, які я розбив на 3 частини: я був тиждень у відпустці, цей тиждень перебуваю на роботі, з 14 липня я йду ще на тиждень і їду на Волгу на рибалку - я традиційно це роблю кожного року. Потім я повернуся, тиждень відпрацюю і два тижні проведу зі своїми дітьми, після чого з 15 серпня і до кінця року буду працювати в Харківській області», - зазначив губернатор.  

Не завершивши реформування центральних органів влади, неможливо проводити його в регіонах. Михайло Добкін

«Адміністративна реформа центральних органів влади ще не завершена. Скорочено апарат Кабінету міністрів більш ніж удвічі, приведені в порядок штатні розписи міністерств, визначена єдина структура по міністерствах. Не завершивши реформу центральних органів влади, неможливо проводити її на місцях, тому що низка центральних органів влади втратять свої представництва в регіонах, і функції того чи іншого територіального органу будуть віддані державним обласним адміністраціям. Поки цей процес у Києві не завершиться, починати реформування на місцях безглуздо», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Виробництво електронних підручників на заводі ім. Шевченко залежить від рішення Національного інвестиційного агентства Україна

Національне інвестиційне агентство Україні до цих пір не вибрало остаточний варіант електронного підручника.Про це на прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в даний час розглядається два варіанти, один з яких - це виробництво підручників на базі заводу імені Шевченка, а другий - лаптоп.

Протягом року рівень захворюваності на туберкульоз у Харківській області знизився більш ніж на 20%. Михайло Добкін

«Реформа системи закладів охорони здоров'я, які займаються лікуванням і профілактикою туберкульозу, призвела до того, що за рік рівень захворюваності в Харківській області знизився більш ніж на 20%. Це відповідь всім тим злостивцям, які на початку цього процесу передрікали Харкову мало не епідемію », - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

22 - 23 вересня в Харкові відбудеться Форум «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України»

Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Євгена Савіна відбулося перше засідання робочої групи з організації проведення в Харкові регіонального Форуму «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України». «Внесок Харківської області у становлення і розвиток нашої держави настільки великий, що його складно переоцінити, і ми впевнені - незважаючи на свій регіональний статус, Форум матиме всеукраїнський резонанс», - зазначив Євген Євгенович.

Йде вибір оптимальної площадки для оптового сільськогосподарського ринку

В даний час розглядається 2 майданчики для розміщення оптового сільськогосподарського ринку і йде вибір оптимального варіанту. Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, значна частина будівництва оптових овочевих ринків фінансується з державного бюджету. Сьогодні вже готові перші пускові комплекси у великих обласних центрах України, і щодо введення їх в експлуатацію почнеться фінансування інших міст, у число яких входить і Харків.

Міський електричний транспорт буде реформований. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, зараз у Харкові відбувається реформа міського електричного транспорту. «У рамках реформи планується введення єдиного проїзного квитка на всі види міського комунального транспорту. Буде проведена реформа депо. З 4 депо збережеться 4, жодне депо не буде ні приватизовано, ні продано, але міський бюджет буде витрачати на утримання міськелектротранспорту набагато менше коштів, ніж зараз. Ми йдемо абсолютно новим шляхом. Харків як завжди виступає піонером з рішення дуже складних завдань. Якщо наш досвід буде позитивним, а я не сумніваюся в цьому, то не виключено, що він буде застосований і в інших містах», - підкреслив голова ХОДА.

Останні слова вдячності можна висловити на прощанні з Геннадієм Хохловим

Прощання з заступником начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Геннадієм Хохловим відбудеться у середу, 13 липня 2011 року, з 11-00 до 13-00 в приміщенні Школи вищої спортивної майстерності за адресою: м. Харків, вул. Динамівська, 5-а.  

Віталій Алексейчук ознайомився з роботою ринку сільськогосподарської продукції «1-й кілометр»

11 липня 2011 року заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою керівництво ринку сільськогосподарської продукції «1-й кілометр». Під час зустрічі обговорювались питання щодо присвоєння ринку статусу «оптовий» Міністерством аграрної політики та продовольства України. Як зазначалося раніше, в області планується будівництво нового овочесховища місткістю 5 тис. кубометрів, до якого свою продукцію будуть поставляти всі овочеві господарства області з подальшої реалізацією на цьому ринку.  

Всі дії, які проводили правоохоронці у будинку по вул. Сумська, 88, пов'язані виключно з розслідуванням кримінальної справи. Михайло Добкін

«Всі дії, які проводили правоохоронці у будинку по вул. Сумська, 88, пов'язані виключно з розслідуванням кримінальної справи, відкритої за фактом шахрайства», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Віталій Алексейчук провів робочу нараду з питань стану та розвитку овочівництва

11 липня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів робочу нараду в Чугуївському районі на базі господарств СК «Витязь» та ФГ «Дружба» з питань стану та перспектив розвитку овочівництва. На нараді були присутні голова районної адміністрації Володимир Лобойченко, його заступник з питань АПК Іван Перерва та керівники підприємств «Витязь» Золотарьов М.І. та «Дружба» Дерека Г.Ф., які порушили питання щодо кредитування підприємств для будівництва нових овочесховищ з достатньо більшим об’ємом та оснащеними новими технологіями зберігання.

Розглядається можливість перепрофілювання не зайнятих у виробництві територій заводу ім. Шевченка

Сьогодні майно майна ДП «Завод ім.Шевченка» як виробничі площі та цехи нікого не цікавить, і немає реального покупця, який купив би будівлі і корпуси заводу для організації виробництва. Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, один з варіантів - перепрофілювання. Для цього потрібно внести зміни в генеральний план міста Харкова, отримати дозвіл місцевої влади і Києва, і частину території вивести під потенційно комерційну або житлову забудову.  

Завод ім. Шевченка розраховує найближчим часом отримати 10 - 12 млн. грн. на погашення боргів по зарплаті

У ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що отримати 10 - 15 млн. грн. від реалізації майна ДП «Завод ім.Шевченка» планувалося ще в середині червня, але, на жаль, покупця на майно не знайшлося. Ці кошти передбачалося направити на заробітну плату співробітникам підприємства, заборгованість за якою тягнеться з 2008 року.

Заборгованість із зарплати на ДП «Завод ім.Малишева» планується повністю погасити за рахунок коштів, які надійдуть від виконання іракського контракту

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заборгованість з виплати зарплати працівникам ДП «Завод ім.Малишева» планується повністю погасити за рахунок коштів, які надійдуть від виконання іракського контракту на поставку бронетранспортерів. «Іракський контракт виконується успішно, але гроші за поставлену техніку в Україну ще не надійшли. Планується, що це питання вирішиться до серпня. Як тільки кошти надійдуть на рахунки концерну «Укроборонпром», який здійснює оперативне управління підприємством, заборгованість по зарплаті, а також з оплати за спожиту електроенергію і газ буде погашена в повному обсязі», - зазначив Михайло Добкін.

Завод ім. Шевченка планує брати участь в тендері на поставку обладнання компанії «Укрзалізниця»

На ДП «Завод ім. Шевченка» проводиться робота з підготовки та участі в тендері на поставку обладнання для потреб державної залізничної компанії «Укрзалізниця». Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  За його словами, це підприємство зазвичай проводить тендера у вересні-листопаді, і всі роботи, які необхідно проводити, пов'язані з наступним фінансовим роком. «Ми робимо все для того, щоб у наступному році отримати як мінімум 15 - 20 млн. грн. замовлень на завод ім. Шевченка», - підкреслив губернатор.

Контракт на поставку обладнання "Енергоатома" забезпечить стабільність заводу ім. Шевченка до початку наступного року

ДП «Завод ім. Шевченка» має великі шанси отримати контракт на поставку обладнання для ДП "НАЕК "Енергоатом". Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, "Енергоатом" провів конкурс, в ході якого відбиралися підприємства для участі в поставках обладнання - йдеться про системи управління. Вся необхідна апаратура в різному ступені готовності є на заводі Шевченка вже кілька років. Губернатор повідомив, що окрім заводу ім. Шевченка, в Україні є ще 3 підприємства, які здатні виробляти аналогічну продукцію, тому було дуже важливо отримати право на участь у конкурсі і бути допущеними до торгів.

Архів документів