Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

22 - 23 вересня в Харкові відбудеться Форум «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України»

Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Євгена Савіна відбулося перше засідання робочої групи з організації проведення в Харкові регіонального Форуму «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України». «Внесок Харківської області у становлення і розвиток нашої держави настільки великий, що його складно переоцінити, і ми впевнені - незважаючи на свій регіональний статус, Форум матиме всеукраїнський резонанс», - зазначив Євген Євгенович.

Йде вибір оптимальної площадки для оптового сільськогосподарського ринку

В даний час розглядається 2 майданчики для розміщення оптового сільськогосподарського ринку і йде вибір оптимального варіанту. Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, значна частина будівництва оптових овочевих ринків фінансується з державного бюджету. Сьогодні вже готові перші пускові комплекси у великих обласних центрах України, і щодо введення їх в експлуатацію почнеться фінансування інших міст, у число яких входить і Харків.

Міський електричний транспорт буде реформований. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, зараз у Харкові відбувається реформа міського електричного транспорту. «У рамках реформи планується введення єдиного проїзного квитка на всі види міського комунального транспорту. Буде проведена реформа депо. З 4 депо збережеться 4, жодне депо не буде ні приватизовано, ні продано, але міський бюджет буде витрачати на утримання міськелектротранспорту набагато менше коштів, ніж зараз. Ми йдемо абсолютно новим шляхом. Харків як завжди виступає піонером з рішення дуже складних завдань. Якщо наш досвід буде позитивним, а я не сумніваюся в цьому, то не виключено, що він буде застосований і в інших містах», - підкреслив голова ХОДА.

Останні слова вдячності можна висловити на прощанні з Геннадієм Хохловим

Прощання з заступником начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Геннадієм Хохловим відбудеться у середу, 13 липня 2011 року, з 11-00 до 13-00 в приміщенні Школи вищої спортивної майстерності за адресою: м. Харків, вул. Динамівська, 5-а.  

Віталій Алексейчук ознайомився з роботою ринку сільськогосподарської продукції «1-й кілометр»

11 липня 2011 року заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою керівництво ринку сільськогосподарської продукції «1-й кілометр». Під час зустрічі обговорювались питання щодо присвоєння ринку статусу «оптовий» Міністерством аграрної політики та продовольства України. Як зазначалося раніше, в області планується будівництво нового овочесховища місткістю 5 тис. кубометрів, до якого свою продукцію будуть поставляти всі овочеві господарства області з подальшої реалізацією на цьому ринку.  

Всі дії, які проводили правоохоронці у будинку по вул. Сумська, 88, пов'язані виключно з розслідуванням кримінальної справи. Михайло Добкін

«Всі дії, які проводили правоохоронці у будинку по вул. Сумська, 88, пов'язані виключно з розслідуванням кримінальної справи, відкритої за фактом шахрайства», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Віталій Алексейчук провів робочу нараду з питань стану та розвитку овочівництва

11 липня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук провів робочу нараду в Чугуївському районі на базі господарств СК «Витязь» та ФГ «Дружба» з питань стану та перспектив розвитку овочівництва. На нараді були присутні голова районної адміністрації Володимир Лобойченко, його заступник з питань АПК Іван Перерва та керівники підприємств «Витязь» Золотарьов М.І. та «Дружба» Дерека Г.Ф., які порушили питання щодо кредитування підприємств для будівництва нових овочесховищ з достатньо більшим об’ємом та оснащеними новими технологіями зберігання.

Розглядається можливість перепрофілювання не зайнятих у виробництві територій заводу ім. Шевченка

Сьогодні майно майна ДП «Завод ім.Шевченка» як виробничі площі та цехи нікого не цікавить, і немає реального покупця, який купив би будівлі і корпуси заводу для організації виробництва. Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, один з варіантів - перепрофілювання. Для цього потрібно внести зміни в генеральний план міста Харкова, отримати дозвіл місцевої влади і Києва, і частину території вивести під потенційно комерційну або житлову забудову.  

Завод ім. Шевченка розраховує найближчим часом отримати 10 - 12 млн. грн. на погашення боргів по зарплаті

У ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що отримати 10 - 15 млн. грн. від реалізації майна ДП «Завод ім.Шевченка» планувалося ще в середині червня, але, на жаль, покупця на майно не знайшлося. Ці кошти передбачалося направити на заробітну плату співробітникам підприємства, заборгованість за якою тягнеться з 2008 року.

Заборгованість із зарплати на ДП «Завод ім.Малишева» планується повністю погасити за рахунок коштів, які надійдуть від виконання іракського контракту

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заборгованість з виплати зарплати працівникам ДП «Завод ім.Малишева» планується повністю погасити за рахунок коштів, які надійдуть від виконання іракського контракту на поставку бронетранспортерів. «Іракський контракт виконується успішно, але гроші за поставлену техніку в Україну ще не надійшли. Планується, що це питання вирішиться до серпня. Як тільки кошти надійдуть на рахунки концерну «Укроборонпром», який здійснює оперативне управління підприємством, заборгованість по зарплаті, а також з оплати за спожиту електроенергію і газ буде погашена в повному обсязі», - зазначив Михайло Добкін.

Завод ім. Шевченка планує брати участь в тендері на поставку обладнання компанії «Укрзалізниця»

На ДП «Завод ім. Шевченка» проводиться робота з підготовки та участі в тендері на поставку обладнання для потреб державної залізничної компанії «Укрзалізниця». Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  За його словами, це підприємство зазвичай проводить тендера у вересні-листопаді, і всі роботи, які необхідно проводити, пов'язані з наступним фінансовим роком. «Ми робимо все для того, щоб у наступному році отримати як мінімум 15 - 20 млн. грн. замовлень на завод ім. Шевченка», - підкреслив губернатор.

Контракт на поставку обладнання "Енергоатома" забезпечить стабільність заводу ім. Шевченка до початку наступного року

ДП «Завод ім. Шевченка» має великі шанси отримати контракт на поставку обладнання для ДП "НАЕК "Енергоатом". Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, "Енергоатом" провів конкурс, в ході якого відбиралися підприємства для участі в поставках обладнання - йдеться про системи управління. Вся необхідна апаратура в різному ступені готовності є на заводі Шевченка вже кілька років. Губернатор повідомив, що окрім заводу ім. Шевченка, в Україні є ще 3 підприємства, які здатні виробляти аналогічну продукцію, тому було дуже важливо отримати право на участь у конкурсі і бути допущеними до торгів.

До серпня на в'їздах до Харкова почнуть працювати стоянки для великовантажних автомобілів

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, зараз ведеться будівництво майданчиків для відстою великовантажних автомобілів при в'їздах в місто Харків (по Білгородському та Київському напрямках). «До 1 серпня, якщо погода не перешкодить, 2 стоянки будуть готові. Потім розпочнуться роботи на 3 стоянці по Донецькому напрямі. За розрахунками фахівців, у разі ухвалення рішення про заборону в'їзду в м.Харків великовантажних автомобілів цих 3 стоянок поки має повністю вистачити», - зазначив Михайло Добкін.

На будівництво харківського метро з держбюджету буде виділено 100 млн.грн.

На наступному засіданні Кабінету міністрів, яке заплановано на 20 липня, має бути винесена постанова про фінансування будівництва харківського метрополітену. Сума - близько 100 млн.грн., які будуть виділені з нерозподілених коштів, що залишилися у Кабінету міністрів після останніх змін, внесених до державного бюджету. Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область може отримати на ремонт і реконструкцію доріг ще 150 млн.грн.

Як зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, проблем з фінансуванням будівництва, ремонту та реконструкції доріг немає: гроші згідно з бюджетним розписом надходять з державного бюджету на рахунки підприємств. «Заплановані роботи йдуть повним ходом. Зокрема, завершено укладання першого шару асфальту на трасі Харків - Щербаківка (Білгородський напрямок), і вже розпочато роботи з укладання верхнього шару асфальту. Ведуться планові роботи на окружній дорозі (розшивання швів, установка освітлення і металевих відбійників). Завершено ремонт дороги в м.Дергачі, будується дорога до навчально-тренувальної бази ФК «Металіст» в сел.Високий. Розпочато роботи в містах обласного значення», - підкреслив Михайло Добкін.

В Харківській області тривають жнива

У 18 районах Харківської області триває збиральна кампанія 2011 року. Станом на 12 липня намолочено 105 тисяч 453 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 29,7 центнерів з гектара. Озимої пшениці намолочено 94 тисяч 278 тонн, середня врожайність становить 31,7 ц.з га, озимого ячменю - 5 тисяч 109 тонн при врожайності 23,8 ц. з га, гороху 4 тисяч 740 тонн та ріпаку 1 тисяча 399 тонн при врожайності 20,2 ц. з га. 

Протидія торгівлі людьми: оцінка державної політики України

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, опубліковано щорічну Доповідь Державного департаменту США про торгівлю людьми у світі, в якій Україну включено до числа держав, уряди яких докладають значних зусиль з метою покласти край торгівлі людьми, однак цих зусиль недостатньо.

Розпочалось засідання робочих груп Харківської та Белгородської областей з питань перетинання українсько-російського державного кордону

Сьогодні на міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Гоптівка» розпочалось засідання робочих груп Харківської та Белгородської областей з питань перетинання громадянами України та Російської Федерації українсько-російського державного кордону. Засідання відбувається під головуванням заступника голови – керівника апарату Харківської облдержадміністрації Василя Хоми та першого заступника Адміністрації Губернатора Белгородської області-секретаря Ради безпеки Белгородської області Сергія Литвинова.

Лише системний контроль за виконанням інструкцій з охорони праці убезпечить від травматизму зі смертельними наслідками. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в зв’язку з початком збирання врожаю особливої уваги потребує дотримання інструкцій з охорони праці при проведенні збиральних робіт. «В цілому смертельний травматизм по галузі агропромислового комплексу цього року має тенденцію до зниження, однак відносно загальної кількості смертельних випадках на підприємствах, підконтрольних теруправлінню Держгірпромнагляду по Харківській області, залишається доволі високим», - зазначив Ігор Шурма.

Визначено напрями, за якими Харківська область співпрацюватиме з АР Крим

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, візит делегації Харківської області в АР Крим має для регіону велике практичне значення.  

Більшість експортно-орієнтованих підприємств високо оцінюють свою готовність для виходу на нові ринки збуту

75% харківських експортно-орієнтованих підприємств оцінюють свою експортну готовність для виходу на нові ринки збуту як високу. Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, про це свідчать результати опитування, проведеного Головним управлінням економіки ХОДА.

Повноцінна робота українсько-російського технопарку «Слобожанщина» дозволить Харківщині збільшити експорт високотехнологічної продукції. Юрій Сапронов

Як заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, економіка Україна має суттєві порівняльні переваги, але поки характеризується вузькою структурою експорту і його нестабільним зростанням, а також низькою продуктивністю праці. «Незважаючи на багатство природних ресурсів нашої країни, вигідне географічне розташування і наявність значного людського і наукового потенціалу, в українському експорті переважають товари з низькою доданою вартістю та не використовуються належним чином вже існуючі можливості деяких галузей для виробництва високотехнологічної продукції. Наш пріоритет - розвиток виробництва товарів з великою часткою доданої вартості для подальшого поліпшення структури експорту у бік збільшення в ньому частки високотехнологічних товарів», - сказав він.

Закон про протидію коррупції вступив в дію, кожний державний службовець повинен його виконувати. Василь Хома

12 липня у Великій залі Будинку рад відбувся семінар – практичне заняття «Запобігання та протидія корупції в органах виконавчої влади», на якому були обговорені теоретичні та практичні аспекти Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», що вступив в дію 1 липня 2011 року. В семінарі взяли участь державні службовці апарату облдержадміністрації, посадові особи структурних підрозділів облдержадміністрації, районних державних адміністрацій, відповідальні за заходи щодо запобігання та протидії корупції. З інформацією про основні аспекти зазначеного Закону виступили фахівці Головного юридичного управління обласної державної адміністрації та апарату облдержадміністрації.

Пішов з життя Геннадій Хохлов

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу передчасної смерті заступника начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Геннадія Хохлова. Пішла з життя щира, порядна Людина, яка присвятила себе роботі заради розвитку фізичної культури та спорту на Харківщині та в Україні. Світла йому пам’ять та вічний спокій. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, поділяємо біль і сум з приводу гіркої втрати.

Урок безпеки щодо запобігання та протидії домашньому насильству відбувся у дитячому таборі «Біле озеро»

10 липня в рамках проведення Всеукраїнської браслетної кампанії, спрямованої на запобігання та протидію домашньому насильству «Залишайся людиною!», за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації волонтерами Харківського відділення Всеукраїнського благодійного «Фонду допомоги жертвам насилля» було проведено Урок безпеки для дітей, які відпочивають в ДОТ «Біле озеро» Зміївського району.

В липні в дитячих таборах Харківської області розпочинаються другі оздоровчі зміни

В липні в дитячих оздоровчих таборах Харківської області розпочались другі зміни. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Зокрема, з 8 по 10 липня 2011 року до закладів оздоровлення «Сосновий» Куп'янського району, «Берізка» Золочівського району та «Орлятко» Ізюмського району направляються ще 127 дітей за рахунок коштів обласного бюджету.

Оштрафовано порушників законодавства про охорону праці. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Територіальне управління Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області провело перевірку КП «Харківська обласна філармонія» щодо додержання законодавства в частині промислової безпеки, безпечного ведення робіт юридичними та фізичними особами, які відповідно до законодавства використовують найману працю.

На проведення оздоровчої кампанії вже витрачено 25 млн. 372 тис. грн.

На проведення оздоровчої кампанії 2011 року вже витрачено 25 млн. 372 тис. грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, 4 млн. 315,0 тис. грн. було виділено з обласного бюджету, 3 млн. 710,5 тис. грн. – з місцевих бюджетів, 1 млн. 600,0 тис. грн. – за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та 15 747,3 тис. грн. залучених коштів.

Відбувся Всеукраїнський тенісний турнір Sapronov-tennis Junior Cup

З 4 по 10 липня на тенісних кортах ТК «Парк» відбувся Всеукраїнський тенісний турнір Sapronov-tennis Junior Cup. В змаганнях взяли участь юнаки та дівчата 1999 – 2001 р.н. з Києва, Сум, Кривого Рогу, Дніпропетровська, Луганська, Донецька, Херсона, Одеси, Миколаєва, Ужгорода, Полтави та Севастополя.

Події дня

Сьогодні, 12 липня, об 11:00 в Харківському регіональному інституті державного управління ХНАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75, 1 поверх, конференц-зала) відбудеться Регіональний семінар, яким розпочнеться діяльність другого етапу Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) в області; о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.  

Архів документів