Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

20 учнів шкіл Харківської області візьмуть участь у роботі Всеукраїнських літніх шкіл МАН

За інформацією Головного управління освіти та науки Харківської облдержадміністрації, влітку 2011 року 20 переможців ІІ, ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін братимуть участь у роботі в 15-ти Всеукраїнських літніх шкіл МАН. Програмами шкіл передбачені: лекційні та практичні заняття, ознайомлення з методами й методикою науково-дослідної роботи, творчі зустрічі та екскурсії.

Відбулась робоча поїздка Євгена Савіна до Валківського району

Відбулась робоча поїздка заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна до Валківського району. В ході робочої поїздки заступник губернатора відвідав комунальний заклад «Валківський районний народний дім “Іскра”», оглянув будівлю нового районного закладу культури та приміщення ліцею ім. Олександра Масельського, а також ознайомився з роботою мережі ДЮСШ району.

Євген Савін провів особистий прийом громадян у Валківському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін провів особистий прийом громадян у Валківському районі. Питання, з якими звернулися до нього мешканці, стосувалися присвоєння звання «Майстер народної творчості», надання допомоги у проведенні капітального ремонту або реконструкції ДЮСШ «Спорт для всіх» та виділення коштів на реконструкцію приміщення для відкриття другого дитячого навчального закладу в смт. Ков’яги.

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 22 липня, о 15:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Юрія Сапронова: "Підсумки соціально-економічного розвитку Харківської області за І півріччя 2011 року в контексті загальнодержавних тенденцій".  

Ціна на зерно підвищуватися не буде. Віталій Алексейчук

«Ні про яке підвищення цін на зерно і мови бути не може, для цього немає ніяких підстав», - заявив сьогодні під час брифінгу за підсумками обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, на сьогоднішній день закупівельна ціна тонни пшениці другого класу становить 1500-1550 грн.

Етнофестиваль «Печенізьке поле 2011» відбудеться 10 вересня

В облдержадміністрації під головуванням заступника голови ХОДА Євгенія Савіна відбулася робоча нарада оргкомітету з питань підготовки та проведення етнофестивалю «Печенізьке поле 2011». У цьому році вже традиційне свято прийме гостей на березі Печенізького водосховища 10 вересня. І якщо форма проведення фестивалю залишиться звичною - кілька сценічних майданчиків, місто Майстрів, сувенірна продукція, повна відсутність алкогольних напоїв і т.ін., - то змістовна частина обіцяє порадувати сюрпризами.

У 2012 році площу посівів жита планується збільшити в 6 разів

Планується в 2012 році збільшити площу посівів жита в 6 разів. Про це повідомив під час брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, це велике завдання, яке поставив перед аграріями області голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «Чорний житній хліб сьогодні затребуваний. Люди його люблять, і ми зобов'язані їм його забезпечити», - підкреслив Алексейчук.  

В Харківській області в оренду передано 881 ставок

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради начальник Харківського обласного виробничого управління меліорації і водного господарства Олександр Войтенко, за даними райдержадміністрацій станом на 1 липня 2011 року в області в оренду передано 881 ставок, з них з управлінням водного господарство погоджено 473 договорів, надано 662 висновки за проектами відведення земельних ділянок, зареєстровано 704 водогосподарчих паспорти. Найкраще ця робота проведена в Богодухівському, Дергачівському, Зміївському. Золочівському, Лозівському, Новодолазькому районах, в яких в оренду передано 70-80% ставків. Недостатньо робота ведеться в Борівському, Дворічанському, Кегичівському, Коломацькому, Первомайському, Сахновщинському районах.

Проблема з громадськими туалетами до Євро-2012 буде вирішена. Тетяна Колпакова

До Євро-2012 Харків буде забезпечений достатньою кількістю туалетів. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова. «Проблема з громадськими туалетами до Євро-2012 буде вирішена як мінімум за рахунок біотуалетів, які будуть поставлені в достатній кількості з урахуванням вимог УЄФА, що відрізняються від нормативних. На території «Металіста» це питання вирішено на європейському рівні, а вся прилегла зона і фан-зони будуть забезпечені», - заявила вона.

Євген Савін вручив Почесну грамоту облдержадміністрації настоятелю Свято-Озерянського храму сел. Буди протоієрею Петру Пилипчуку

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін вручив Почесну грамоту Харківської облдержадміністрації настоятелю Свято-Озерянського храму Харківської єпархії УПЦ сел. Буди Харківського району протоієрею Петру Пилипчуку.  Грамоту присуджено за клопотанням постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації Харківської облради. Євген Савін привітав настоятеля з отриманням високої нагороди.

У Харківській області високий рівень клінічної діагностики інфекційних захворювань

У Харківській області діють потужні бактеріологічні лабораторії, які забезпечують високий рівень клінічної діагностики інфекційних захворювань. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова.  

У Харківській області не виявлено штамів холерних вібріонів. Тетяна Колпакова

Як повідомила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова, на Харківщині не виявлено штамів холерних вібріонів. «У зв'язку з ситуацією в Україну проби води у відкритих водоймах відбираються не один раз на місяць, як це робиться в нормальній обстановці, а двічі на місяць. До сьогоднішнього дня позитивних знахідок у нас немає, але ми будемо продовжувати контролювати ситуацію до кінця літнього оздоровчого сезону», - зазначила Тетяна Колпакова.

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Печенізькому районі

В ході робочої поїздки до Печенізького району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися роботи правоохоронних органів, процедури надання громадянства, надання статусу постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС, роз'яснень щодо узаконення майнових прав на нерухомість тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Харківщина зацікавлена ​​в збільшенні інвестицій у сфері логістики, IT-технологій, харчової та будівельної промисловості

За оцінками міжнародних експертів (зокрема, компанії «Ернст енд Янг»), в загальній частці залучених прямих іноземних інвестицій лідирує фінансовий сектор, на який припадає 13% від загального обсягу. За цим показником Україна посідає третє місце в регіоні Південно-Східної Європи після Росії (18%) та Польщі (14%). Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов.

У Харківській області налічується 1083 об'єкта незавершеного будівництва

22 липня відбулося третє засідання обласної робочої групи з інвентаризації об'єктів незавершеного будівництва та виділених земельних ділянок, які не використовуються під забудову в Харківській області під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба. У сьогоднішньому засіданні взяли участь керівники та архітектори Зміївського, Ізюмського, Кегичівського, Коломацького, Красноградського, Краснокутського, Лозівського, Нововодолазького, Сахновщинського, Первомайського та Печенізького районів.

Харківська облдержадміністрація тримає під контролем стан підготовки пляжів в регіоні

22 липня відбулося засідання обласного оперативного штабу з вжиття невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж у лісових масивах, сільськогосподарських угіддях та загибелі людей у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах під головування першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Володимира Бабаєва. Розглядалося питання щодо стану пляжів на водних об’єктах Харківської області та вимог їх безпечної роботи. В засіданні штабу взяли участь заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, представники Головного управління МНС в Харківській області, керівництва районів на міст обласного підпорядкування.

Юрій Сапронов провів виїзний прийом громадян у селищі Безлюдівка

Сьогодні заступник голови ХОГА Юрій Сапронов провів виїзний прийом громадян у селищі Безлюдівка Харківського району. В ході прийому до Юрія Сапронова мешканці селища зверталися з наступними питаннями: допомога у ремонті даху, пошкодженого під час стихії, проведення водогону учаснику бойових дій Великої Вітчизняної війни, надання матеріальної допомоги багатодітній родині на приватизацію житла, виділення матеріальної допомоги на придбання овочів у зв’язку з підтопленням городу внаслідок стихії. Вирішення озвучених проблем віце-губернатор взяв під особистий контроль. Також в ході поїздки до Безлюдівки Юрій Сапронов оглянув приміщення недобудованої селищної ради, в якому наразі проводяться оздоблювальні роботи.

Робота Дворічанського району з підготовки до нового опалювального сезону визнана недостатньою. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб 21 липня провів у Дворічанському районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років. За словами Валентина Дулуба, робота району визнана недостатньою. «Крім того, що накопичилося багато боргів за розрахунками за водовідведення, водопостачання, теплопостачання та спожитий природний газ, показники району щодо підготовки житлових будинків, ремонту покрівель, капітального ремонту котелень, заготівлі вугілля, заміні водопровідних мереж - нижче середньообласних. Робота ведеться, але в той же час загальна картина по району не зовсім задовільна. Керівництву району доручено до 20 серпня виправити ситуацію», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Валентин Дулуб провів в Куп'янському районі виїзне засідання обласного штабу з підготовки до нового опалювального сезону

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб 21 липня провів у Куп'янському районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років. За словами Валентина Дулуба, головне питання по Куп'янському району - фінансування підготовки та проведення опалювального сезону 2011-2012 рр.. «На жаль, це питання ще остаточно не вирішене. Дано доручення голові райдержадміністрації до 20 серпня вжити необхідні заходи і доповісти про результати роботи», - зазначив заступник голови ХОДА.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 22 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 369 тис. 675 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 31,7 центнера з гектара.  У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 206 тис.829 тонн при врожайності 34 ц. з га, озимого ячменю - 11 тисячі 152 тонни, врожайність 22,3 ц. з га, гороху - 37 тисяч 476 тонн, урожайність 15,8 ц. з га, жита - 14 тисяч 524 тонни при врожайності 28,5 ц з га; вівса - 645 тонн при врожайності 18,9 ц з га; ріпаку - 7 877 тонн при врожайності 18,1 ц. з га.

На Харківщині багато уваги приділяється людям з особливими фізичними потребами. Ігор Шурма

«Сьогодні умови для людей з особливими фізичними потребами, особливо тих, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, у місті Харкові та області є різними. Якщо в Харкові за останні чотири роки створено умови, щоб максимально полегшити пересування людей на інвалідних візках, то в Харківській області ситуація є набагато гіршою. У Харкові для людей, які мають потребу виїхати в лікарню чи, наприклад, у банк, щоб оплатити комунальні послуги, існує система інва-таксі. Більше того, будівлі міської ради, органів виконавчої влади, лікарні, поліклініки, банки, магазини є доступними для інвалідів-візочників. Навіть Харківський оперний театр на сьогоднішній день обладнаний відповідно до потреб інвалідів-візочників», - зазначив під час прямої телефонної лінії в газеті «Слобідський край» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Куп'янському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб 21 липня провів особистий прийом громадян у Куп'янському районі. Питання мешканців району стосувалися ремонту будинків, в яких створені ОСББ, ремонту доріг, ремонту систем водопостачання, будівництва нового водогону та водонапірної башти.

Проїзд великовантажного транспорту через сел. Дворічна буде заборонено. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб 21 липня провів особистий прийом громадян у Дворічанському районі. Питання, з якими мешканці району звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися ремонту доріг у населених пунктах району, виділення житла дитині-сироті, ремонту житлового будинку, а також заборони руху великовагового транспорту вулицями сел. Дворічна.

Микола Присяжнюк привітав аграріїв Харківщини з намолотом першого мільйону тонн зерна нового врожаю

На ім’я голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна надійшла телеграма від Міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка з привітанням аграріїв області з намолотом першого мільйона тонн зерна нового врожаю: «Бажаю успішного проведення жнив 2011 року, добробуту і трудової наснаги. Хай колосяться щедрим врожаєм ваші ниви, втілюються в життя всі плани і задуми з реалізації розвитку аграрного виробництва на благо нашої держави».  

Комбікорми виробництва Ізюмського КХП відповідають всім вимогам якості та безпеки. Вадим Шиян

Генеральний директор ХОАПП "Харківптахопром" Вадим Шиян повідомив, що станом на 21 липня 2011 є всі дослідження відібраних у встановленому порядку арбітражних проб комбікормів, вироблених Ізюмським КХП, що поставляються на птахоферму "Світанок" Слов'янського району Донецької області.  «Результати досліджень дозволяють зробити висновок про те, що поставлені комбікорми відповідають всім вимогам якості та безпеки, у тому числі в них відсутні ті чи інші види токсинів і токсичність», - зазначив Шиян.

У 2011 році Харківська область на 30% зменшила від'ємне сальдо зовнішньоторговельного балансу

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов 21 липня в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні паном Вольфом Дітріхом Хаймом, за шість місяців поточного року Харківська область на 30% зменшила від'ємне сальдо зовнішньоторговельного балансу в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Події дня

Сьогодні, 22 липня, об 11:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція головного санітарного лікаря області Тетяни Колпакової про санітарно-епідеміологічний стан в області; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 06.05.2011 з питання «Про контроль за сплатою та дотримання умов користування ставками, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення, при оренді земель водного фонду».  

Представники Харківщини взяли участь у відеоконференції "Взаємодія з регіонами як застава дерегуляції бізнесу"

Відбулась відеоконференція "Взаємодія з регіонами як застава дерегуляції бізнесу", в якій взяли участь керівництво Держкомпідприємництва України, а також представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. Обговорення стосувалося таких напрямів регуляції, як державна регуляторна політика і прискорений перегляд регуляторних актів, дозвільна система в сфері господарської діяльності, ліцензування, нагляд та контроль, мікрокредитування малого бізнесу та розвиток регіонального підприємництва. Розпочинаючи відеоконференцію, перший заступник голови Держкомпідприємництва України Галина Яцишина зазначила: «Важливою є співпраця з регіонами. Як би не розвивалась робота з введення реформ, люди у переважній більшості проживають у регіонах, і спрощення умов ведення бізнесу дуже важливе для них. Якщо в нас не буде з ними співпраці і порозуміння, то можна сказати, що наші реформи стоять на місці».

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні паном Вольфом Дітріхом Хаймом

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні паном Вольфом Дітріхом Хаймом. У ході зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва між Харківською областю і Республікою Австрія. Як повідомив Юрій Сапронов, за п'ять місяців поточного року зовнішньоекономічний торговий оборот Харківської області з Австрією збільшився на 40% порівняно з аналогічним періодом минулого року, що є добрим знаком у розвитку двостороннього співробітництва.

Не менш 25% місць на змішаних роздрібних ринках буде виділено під продаж сільськогосподарської продукції та продуктів харчування

Одним з результатів від реалізації регіональної Програми удосконалення функціонування роздрібних ринків до 2016 року стане забезпечення частини обороту роздрібної торгівлі ринків в загальному обороті роздрібної торгівлі області на рівні не менше 36%. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Архів документів