Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина готує пакет пропозицій в проект Закону України «Про ринок землі»

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук 26 липня взяв участь у всеукраїнській селекторній з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим. У ході наради обговорювалося проект Закону України «Про ринок землі». Як повідомив Віталій Алексейчук, Харківська область готує свій пакет пропозицій, який буде переданий до Міністерства аграрної політики і продовольства Україні, а потім на розгляд депутатів Верховної Ради.

Остаточні підсумки збиральної кампанії будуть підбиті 18 серпня

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, остаточні підсумки збиральної кампанії будуть підбиті 18 серпня на сесії обласної ради. Зокрема, будуть названі райони і господарства, які досягли найкращих результатів по врожайності та обсягам збору, а також кращі працівники, що брали участь в зборі врожаю 2011 року.

З 28 по 31 липня відбудеться Відкритий Кубок Губернатора Харківської області з пляжного волейболу

З 28 по 31 липня Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА,Федерація пляжного волейболу Харківської області та ВК "Кенгуру" проводять Відкритий Кубок Губернатора Харківської області з пляжного волейболу серед чоловіків. Місце проведення: Харківська обл. Зміївський р-он,сел. Коропів Хутір. У турнірі можуть взяти участь всі бажаючі чоловіки незалежно від країни проживання.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Київському районі м. Харкова

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Київському районі м. Харкова. Проблемні питання, з якими зверталися до заступника губернатора, стосувалися зокрема ремонту дахів та зносу аварійного дерева. Всі питання були вирішені Валентином Дулубом на місці.

Роботи з ліквідації останніх 280 тонн пестицидів на території Харківської області планується почати в серпні

Після ліквідації складів в Нововодолазькому та Валківському районах, звідки буде вивезено близько 480 тонн отрутохімікатів, на території Харківської області залишиться ще близько 280 тонн пестицидів. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, сесія обласної ради ухвалила рішення про виділення 6 млн. грн. на утилізацію 280 тонн пестицидів на території Харківської області, розпочати роботи з ліквідації цих складів планується з 8 серпня.

Вивіз 78 тонн пестицидів з Валківського району розпочнеться на цьому тижні

На цьому тижні друга бригада ізраїльської фірми «Сі Буд Систем», яка займається утилізацією отрутохімікатів у Нововодолазькому районі, почне роботу з ліквідації пестицидів у Валківському районі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, на складах Валківського району зберігається 78 тонн пестицидів. Заступник губернатора відзначив особливість робіт з утилізації у Валківському районі, яка полягає в тому, що пестициди у вкрай нетранспортабельному вигляді розташовані в сховищах 7 різних підприємств району. «На цих складах зберігається різна кількість пестицидів: 4 тонни, 5 тонн, 10 тонн, 30 тонн. Через те, що вони розташовані не компактно, належить виконати набагато більше робіт, ніж у Нововодолазькому районі, де всі пестициди знаходяться в одному величезному сховищі», - підкреслив Дулуб.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови ХОДА звернулися 26 людей (8 мешканців області та 18 - м.Харкова). Питання, з якими мешканці Харківщини звернулися до заступника голови облдержадміністрації, стосувалися виплат та доплат людям, які відносяться до категорії «діти війни»; проведення оперативного лікування з приводу заміни тазостегнових суглобів, катаракти, захворювання серцево-судинної системи; надання матеріальної допомоги; сприяння у працевлаштуванні; перерахунку пенсій; створення комісій з перевірки роботи медичних та соціальних закладів в зв’язку зі скаргами населення; забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування чорнобильців та інвалідів; надання статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; співпраці з громадськими організаціями.

Протягом 2-3 тижнів буде повністю ліквідовано найбільший склад пестицидів у Харківській області. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів у Новій Водолазі нараду з керівниками органів місцевого самоврядування, районної адміністрації, Державного управління охорони навколишнього середовища в Харківській області, Державної екологічної інспекції, РВВС та інших служб з питання ліквідації пестицидів на території Нововодолазького району. Заступник губернатора повідомив, що розпочато ліквідацію складу пестицидів, яку планується завершити протягом 2-3 тижнів. Роботи з утилізації пестицидів в Харківській області проводить ізраїльська фірма «Сі Буд Систем». На 26 липня за результатами трьох днів роботи упаковано і підготовлено до вивезення 60 тонн пестицидів.

Хлібороби Барвінківщини виконали завдання по виробництву ранніх зернових культур урожаю 2011 року

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, при завданні отримати 103,1 тисяч тонн зерна, станом на 26 липня хлібороби Барвінківщини завдяки своїй наполегливій праці зібрали 104,2 тисячі тонн ранніх зернових культур при середній урожайності 36 ц з га. «Цей урожай стане гідним внеском у скарбницю Харківщини та держави в цілому», - зазначив Віталій Володимирович.  

Події дня

Сьогодні, 27 липня, о 15:00 в Харківській торгівельно-промисловій палаті (пр. Московський, 122 Б) розпочнеться «круглий стіл» з питань двостороннього співробітництва між Харківською областю та Ісламською Республікою Іран.  

Нововодолазький район готується до нового опалювального сезону

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб сьогодні провів у Нововодолазькому районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років. Станом на 22 липня в районі до зими підготовлено 8 котелень з 13 (61,5%), 5,62 км теплових мереж з 8,65 км (65%). Замінено відрізки водопровідних і каналізаційних мереж, ведуться роботи з підготовки каналізаційних і водопровідних насосних станцій, очисних споруд, свердловин, доріг і житлового фонду.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Нововодолазькому районі

26 липня заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Нововодолазькому районі. До нього зверталися з питаннями щодо ремонту дахів в ряді будинків та фінансування встановлення теплових лічильників, якими згідно з розпорядженням віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва до 25 серпня мають бути обладнані підприємства комунальної теплоенергетики.

Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України"

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України", який відбувся в інформагенції "STATUS QUO". Як зазначив віце-губернатор, Податковий кодекс вже практично повністю набув чинності і довів свою спроможність, але в той же час, практика застосування деяких його норм свідчить про наявність проблем і протиріч.

Присвоєно кваліфікаційні категорії тренерам-викладачам спортивних шкіл Харківської області

26 серпня 2011 року у приміщенні Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації відбулось засідання постійної комісії з присвоєння кваліфікаційних категорій тренерам-викладачам з видів спорту. Головуючий – заступник начальника управління у справах фізичної культури та спорту Генадій Круговий, присутні – члени комісії у складі 7 чоловік.

Внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям

15 липня 2011 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям» від 29 червня 2011 року № 700.

Вдосконалено порядок надання допомоги сім'ям з дітьми та малозабезпеченим верствам населення

10 липня 2011 року набув чинності Закон України від 16.06.2011 № 3526-ІV „Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку надання допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим верствам населення та покращення їх соціального захисту”.

Внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

22 червня 2011 року Урядом схвалено постанову Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми”. Постановою передбачено надання допомоги при народженні дитини, яка народилася після 8 квітня 2011 року, у таких розмірах:  - на першу дитину у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму (з 9 квітня – 24 960 грн., з 1 жовтня – 25 590 грн., з 1 грудня – 26 100 грн.); - на другу дитину – у сумі, кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму (з 9 квітня – 49 920 грн., з 1 жовтня – 51 180 грн., з 1 грудня – 52 200 грн.);   - на третю і кожну наступну – у сумі, кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму (з 9 квітня – 99 840 грн., з 1 жовтня – 102 360 грн., з 1 грудня – 104 400 грн.).

Відбулась нарада з питань роботи рекогносцирувальної групи з підготовки проведення Євро – 2012

Керівник Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома спільно з заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенантом Григорієм Саковським провів службову нараду з питань роботи рекогносцирувальної групи з підготовки проведення Євро – 2012.

Василь Хома взяв участь в роботі постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян облдержадміністрації

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома взяв участь в роботі постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян обласної державної адміністрації. В ході роботи комісії розглянуто стан роботи зі зверненнями громадян у Головному управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації. За результатами керівництву Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації були надані відповідні доручення.

У Красноградському районі опалювальний сезон буде розпочато чітко і злагоджено. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб сьогодні провів у Красноградському районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років.

У 2011 році в Харківській області планується зібрати 3 мільйонів тонн зернових. Віталій Алексейчук

У цьому році планується зібрати 3 млн. тонн зернових, 1 млн. тонн з яких складе кукурудза. Про це в ході робочої поїздки до Красноградського району повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. У 2010 році урожай зернових в області становив 1 млн. 300 тис. тонн.

Валентин Дулуб ознайомився з ходом робіт з благоустрою Зачепилівки

В ході робочої поїздки в Зачепилівський району 26 липня заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб ознайомився з ходом робіт з благоустрою селища Зачепилівка. Він оглянув об'єкти озеленення, ознайомився з ходом робіт з реконструкції фонтану, який планується запустити після довгої перерви, ходом будівництва автомобільного паркінгу біля торгового комплексу і будівництвом Будинку культури.

В Харкові відбудеться ІV-й Міжнародний Радіоелектронний Форум «Прикладна радіоелектроніка. Стан та перспективи розвитку»

З 18 по 21 жовтня 2011 р. у м. Харкові за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Національної академії наук України, Міністерства інфраструктури Україні, Державного космічного агентства України, Міністерства оборони України і Харківської облдержадміністрації відбудеться ІV-й Міжнародний Радіоелектронний Форум «Прикладна радіоелектроніка. Стан та перспективи розвитку» (МРФ - 2011). Основні організатори форуму: Академія наук прикладної радіоелектроніки, Харківський національний університет радіоелектроніки.

Валентин Дулуб визнав роботу філії ТОВ «Котельні лікарняного комплексу» в Зачепилівському районі незадовільною

Роботу філії ТОВ «Котельні лікарняного комплексу» в Зачепилівському районі визнати незадовільною. Про це повідомив в ході виїзного засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років в Зачепилівці заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Валентин Дулуб дав доручення до 1 жовтня завершити реконструкцію очисних споруд в Зачепилівці

В ході виїзного засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Харківської області до осінньо-зимового періоду в Зачепилівському районі заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб визнав роботу Головного управління ЖХГ та розвитку інфраструктури ХОДА по одній з двох очисних споруд району незадовільною.  

У Зачепилівці планується компенсувати різницю в тарифах за рахунок дотації з місцевого бюджету

В ході виїзного засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років в Зачепилівському районі заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб зазначив, що найважливішою проблемою району є невідповідність тарифів на ряд послуг ЖКГ економічним витратам.

Валентин Дулуб провів виїзне засідання обласного штабу з підготовки до нового опалювального сезону в Зачепилівському районі (оновлено)

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб сьогодні провів в Зачепилівському районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років.

Починати роботу із забезпечення безпеки людей на водних об'єктах в літній період потрібно з березня. Валентин Дулуб

Сьогодні під час робочої поїздки до Зачепилівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб звернув увагу керівництва району на необхідність забезпечити безпечний відпочинок людей на водних об'єктах. Станом на 21 липня на водоймах району загинула 1 людина, відкрито один пляж і планується відкриття ще одного. Заступник губернатора звернув увагу на те, що на Зачепилівщині передано в оренду 22 водойми, а укладений лише 21 договір на утримання водних об'єктів та забезпечення безпеки перебування людей на воді.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 26 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 642 тисячі 901 тонну ранніх зернових, середня врожайність становить 31,6 центнера з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 356 тис. 911 тонн при врожайності 34,8 ц. з га, озимого ячменю - 11 тисячі 864 тонни, урожайність 21,9 ц. з га, гороху - 41 тисяча 395 тонн, урожайність 15,8 ц. з га, жита - 16 тисяч 646 тонн при врожайності 28,7 ц з га; вівса – 1 тисяча 211 тонн при врожайності 18,7 ц з га; ріпаку - 8887 тонн при врожайності 17,2 ц.з га.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Зачепилівському районі

Сьогодні під час робочої поїздки до Зачепилівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян. У ході прийому до заступника губернатора зверталися з питань ремонту даху ОСББ, опалення багатоквартирних житлових будинків та встановлення індивідуального опалення.

Архів документів