Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Юрій Сапронов озвучив проблемні питання у підготовці до чемпіонату Євро-2012

В ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Юрій Сапронов відзначив, що має місце недостатнє і невчасне фінансування з державного бюджету низки об'єктів, внесених до державної цільової програми «Євро-2012». «На жаль, це може призвести до перенесення строків їх введення в експлуатацію. Це стосується, перш за все, автомобільних доріг міжміського сполучення, міжнародного пункту пропуску «Гоптівка», з яких буде починатися знайомство багатьох гостей Чемпіонату з Харківською областю та України в цілому. Як і раніше гостро стоїть питання фінансування будівництва й оснащення трьох пожежних депо і медичних установ, перенесеного на 2012 рік, а також фінансування медичного сектора з обласного бюджету», - підкреслив він.

Роботи з будівництва і реконструкції міжнародного аеропорту «Харків» йдуть згідно з графіком

Будівництво та реконструкція міжнародного аеропорту «Харків» ведеться згідно з затвердженими графіками робіт. Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У червні цього року за участю віце-прем'єр-міністра України – Міністра інфраструктури України Бориса Колеснікова, було успішно проведено тестування пропускної здатності нового терміналу аеропорту. Хронометраж підтвердив готовність основного терміналу до обслуговування 1300 пасажирів на годину», – підкреслив він.

Розпочато фінансування капітального ремонту та будівництва студентських гуртожитків до Євро-2012

«У рамках роботи з підготовки об'єктів розміщення власниками 41 готелю підписані й погоджені договори з оператором з розміщення - компанією TUI Travel. Укладено 49 контрактів на розміщення 11 тисяч 300 уболівальників в місті Харкові та області, а існуючий дефіцит 5-ти зіркового номерного фонду частково буде перекритий вже цього року за рахунок відкриття двох нових готелів», - поінформував віце-губернатор Юрій Сапронов про хід підготовки об'єктів розміщення до проведення Євро-2012.

Підготовка інфраструктури до проведення в області фінальної частини Євро-2012 вступила в завершальну стадію. Юрій Сапронов

Як зазначив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області віце-губернатор Юрій Сапронов, підготовка інфраструктури до проведення в області фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу вступила в завершальну стадію. «Станом на 22 липня в поточному році на фінансування підготовки об'єктів, які входять в державну, обласну та Харківську міську цільові програми підготовки «Євро-2012» надійшло 1352,49 млн.грн в т.ч. з держбюджету - 694,24 млн.грн; з місцевих бюджетів - 168,07 млн.грн; кошти інвестора - 490,18 млн.грн.», - поінформував заступник голови ХОДА.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 28 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 910 тисяч 686 тонн ранніх зернових, середня врожайність складає 32,3 центнера з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 475 тис. 891 тонна при врожайності 35,6 ц. з га, озимого ячменю – 11 тисячі 955 тонн, урожайність 21,9 ц. з га, гороху – 45 тисячі 737 тонн, урожайність 16,1 ц. з га, жита – 20 тисяч 41 тонна при врожайності 30 ц. з га; вівса – 3 815 тонн при врожайності 19,2 ц. з га; ріпаку – 8 918 тонн при врожайності 17,2 ц. з га.

Михайло Добкін вимагає активізувати роботу щодо забезпечення безпеки відпочиваючих на воді

«Другий рік поспіль влітку стоїть дуже спекотна погода. Люди все одно будуть проводити час на водоймах. Або ми обладнаємо пляжі всім необхідним і будемо контролювати ситуацію, або закриємо очі і будемо все списувати на санстанцію, на земельників, на кого завгодно, кажучи, що ми не можемо нічого відкрити, бо нема дозволу», - заявив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область на 9 місці в Україні за кількістю загиблих на воді

Станом на 27 липня на водних об’єктах області загинуло 87 людей, з них 9 дітей - на річках 41 загиблий, на водосховищах 30, в ставках, озерах та кар’єрах – 16, на орендованих ставках – 8. У той же час, на обладнаних місцях масового відпочинку немає жодного загиблого. За аналогічний період 2010 року загинуло 70 осіб, з них 8 дітей. Про це повідомив під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. Він зазначив, що за даними Центральної міжвідомчої атестаційної комісії України станом на 21 липня Харківська область посідає в Україні 9 місце по загиблим на воді.

За фактами невиконання трудового та пенсійного законодавства в області порушено 20 кримінальних справ. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, з метою посилення відповідальності керівників підприємств-боржників за несвоєчасну виплату заробітної плати та платежів до Пенсійного фонду України, в області удосконалюється співпраця органів влади та контролюючих органів.

На кінець року державні підприємства в Харківській області не повинні мати ні копійки заборгованості із заробітної плати. Михайло Добкін

В Харківській області є всі умови, щоб до кінця року на всіх економічно активних підприємствах державної форми власності ліквідувати заборгованість із заробітної плати. Це заявив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, саме ці підприємства мають найбільші в області борги по зарплаті і до Пенсійного фонду.

Сьогодні немає перешкод для збільшення торговельно-економічного співробітництва між Харківщиною та провінцією Ісфаган. Юрій Сапронов

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов за результатами роботи круглого столу з представниками провінції Ісфаган Ісламської Республіки Іран, на сьогодні немає перешкод для збільшення торговельно-економічного співробітництва між регіонами.

Заборгованість із виплати зарплати у червні зменшилася майже на 35 млн.грн. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, протягом червня 2011 року борги підприємств області з виплати заробітної плати скорочені на 34,9 млн. грн., по страхових внесках на 8,8 млн.грн., по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – на 2,6 млн.грн. На сьогодні заборгованість з виплати заробітної плати складає 118 млн. грн., в тому числі 110 млн. грн. на економічно активних підприємствах. Борг підприємств, установ та організацій до Пенсійного фонду України складає: по страхових внесках – 242,7 млн. грн., по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 38,4 млн. грн.

Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі з делегацією провінції Ісфаган Ісламської Республіки Іран

27 липня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі з представниками провінції Ісфаган Ісламської Республіки Іран, який відбувся в Харківській Торгово-промисловій палаті. Вітаючи гостей з Ірану на Слобожанській землі, Юрій Сапронов підкреслив, що партнерські зв'язки між Харківською областю та провінцією Ісфаган були встановлені ще в 1999 році, але багато років не підкріплювалися реальним змістом.

На Харківщині створять «карту соціально відповідального бізнесу»

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов прокоментував ініціативу Державної податкової служби про створення «карти тіньового сектора» України.

30-31 липня на площі Свободи працюватиме продовольчий ярмарок за участю виробників продуктів харчування АР Крим

30-31 липня 2011 року на площі Свободи в місті Харкові відбудеться продовольчий ярмарок за участю виробників продуктів харчування АР Крим. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. Ярмарок проводиться відповідно до Угоди між Харківською обласною державною адміністрацією та Радою міністрів Автономної Республіки Крим про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво, підписаної 8 липня 2011року.

Хлібороби Балаклійщини і Лозівщини намолотили по 100 тисяч тонн зерна нового врожаю

Аграрії Балаклійського і Лозівського районів намолотили по 100 тис. тонн зерна нового врожаю. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Зокрема на Балаклійщині зібрано 101,2 тис. тонн зерна урожаю 2011 року, 61% якого складає продовольче зерно, на Лозівщині хлібороби намолотили 100 тис. тонн зерна. Заступник губернатора впевнений, що зібране збіжжя сприятиме забезпеченню продовольчої безпеки Слобожанщини та підвищенню добробуту українського народу. Збір урожаю триває.

Віктор Янукович привітав хліборобів Харківщини з намолотом першого мільйона тонн зерна

На адресу Харківської облдержадміністрації надійшла телеграма від Президента України Віктора Януковича, в якій він вітає хліборобів Харківщини з намолотом першого мільйона тонн зерна. «Щиро вітаю Вас із намолотом першого мільйона тонн зерна, - зазначається в телеграмі. – Дякую за наполегливу щоденну працю, відданість хліборобській справі і любов до рідної землі. Бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добробуту та нових трудових звершень на благо України».  

У рамках співпраці Провінція Ісфаган Республіки Іран та Харківська область обміняються візитами офіційних делегацій

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та губернатор провінції Ісфаган Республіки Іран Аліреза Закер Есфагані обговорили перспективи двостороннього співробітництва. Як зазначив Аліреза Закер Есфагані, в ході візиту в Харківську область іранська сторона ознайомилася з можливостями підприємств регіону і розраховує на встановлення партнерських відносин.

Торгово-промислові палати Харкова та іранської провінції Ісфаган підписали Меморандум про співпрацю

Сьогодні в рамках візиту в Харківську область офіційної та ділової делегації Ісламської Республіки Іран в Харківській торгово-промисловій палаті відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між торгово-промисловою палатою провінції Ісфаган та Харківської торгово-промисловою палатою. «Це загальносвітова і європейська практика - всі зовнішньоекономічні контракти та угоди укладаються через торгово-промислові палати», - прокоментував цю подію начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко. Даний договір відкриває можливості для підприємств регіонів та бізнесу укладати конкретні контракти з метою подальшого взаємовигідного співробітництва.

Активізація зовнішньоекономічної діяльності та залучення інвестицій - пріоритети у співпраці з Ісламською Республікою Іран. Анатолій Педешко

Як сказав під час брифінгу за підсумками офіційної зустрічі керівництва Харківської області з офіційною та діловою делегацією Ісламської Республіки Іран начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко,у першому півріччі 2011 року експорт продукції, яка поставляється Харківською областю в Іран, виріс на 73% порівняно з аналогічним періодом 2010 року. Імпорт з Ірану на територію Харківської області зріс майже на 50%.  

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Ісламської Республіки Іран в Україні

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Ісламської Республіки Іран в Україні Акбар Гасемі Алі-Абаді, а також з губернатором провінції Ісфаган Республіки Іран Аліреза Закер Есфагані. У ході зустрічі обговорювалися перспективи двостороннього співробітництва Харківської області та Республікою Іран, зокрема з провінцією Ісфаган.

Події дня

Сьогодні, 28 липня, о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться спільне засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: 1.Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 21 березня 2011 року "Про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зайнятості населення". 2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 26 травня 2011 року "Про роботу районних державних адміністрацій щодо стабілізації і розвитку галузі тваринництва в сільськогосподарських підприємствах і господарствах населення". 3. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 16 червня 2011 року "Про стан готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області в літній період 2011 року". 4. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 16 червня 2011 року "Про порядок використання коштів обласного бюджету, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва". 5. Про стан підготовки до проведення в області фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. 6. Про результати комплексної оцінки соціально-економічного розвитку регіонів за січень-березень 2011 року. 7. Про стан роботи із зверненнями громадян за підсумками І півріччя 2011 року. 8. Про стан фінансово-бюджетної дисципліни на підприємствах, в установах та організаціях області. 9. Про підсумки економічного розвитку Харківської області у І півріччі 2011 року. 10. Оснащення підприємств-виробників теплової енергії, надавачів послуг з централізованого тепло- і водопостачання та багатоквартирних будинків засобами обліку і

У Харківській області перебуває офіційна та ділова делегації Ісламської Республіки Іран

26-28 липня з візитом у Харківській області перебуває офіційна та ділова делегації Ісламської Республіки Іран на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні паном Акбаром Гасемі-Аліабаді та Губернатором провінції Ісфаган паном Аліреза Закером Есфагані. За цей час делегація зустрінеться з керівництвом Харківської області, де будуть обговорені питання розвитку співпраці області з регіонами Ірану, зокрема провінцією Ісфаган в рамках Угоди про співробітництво. Іранці відвідають провідні підприємства Харківщини, стадіон «Металіст» та Національний аерокосмічний університет ім. М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний інститут».

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Дзержинському районі м. Харкова

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Дзержинському районі м. Харкова. Були порушені проблеми ремонту дахів, знесення сухих дерев та некоректної поведінки окремих мешканців, які не погодили переобладнання квартири з відповідними службами і завдають шкоди іншим мешканцям будинку. За словами Валентина Дулуба, питання знесення дерев і ремонту дахів були вирішені на місці, а питання неправомірного переобладнання квартири було узяте на контроль, так як в цьому випадку необхідно залучати районне МВС та КП «Жилкомсервіс».

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян в Краснокутському районі

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян в Краснокутському районі. У ході прийому до нього зверталися із земельних питань, які стосувалися отримання актів на право користування земельними ділянками та оформлення землевпорядної документації. Заступник губернатора взяв питання на контроль.

Відбувся виїзний прийом Валентина Дулуба в Мерефі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів виїзний прийом у м. Мерефа, в ході якого зустрівся з мешканцями будинків по вул. Сумська, 6, вул. Сумська, 6-а, та вул. Жовтнева, 58 і відповів на їхні запитання. На прийомі також були присутні мер м. Мерефа Веніамін Сітов і керівники служб ЖКГ. У ході прийому були вирішені питання щодо ремонту дахів та організації роботи ОСББ, у створенні яких мешканцям була гарантована допомога з боку влади. Найбільш проблемне питання, з яким звернулися до заступника губернатора, стосувався водопостачання житлових будинків. У багатоквартирних будинках води не вистачає і її подають за графіком тому, що жителі приватного сектора з-за спекотної погоди дуже багато води витрачають на полив городів. «Чому жителі багатоповерхових будинків мають страждати від того, що хтось цілодобово качає воду з водопроводу на город? Через це цілий будинок стоїть без води. Це не справедливо», - зазначив Валентин Дулуб.

Валентин Дулуб провів в Мерефі нараду з підготовки до нового опалювального сезону 2011-2012 років

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів нараду з підготовки до нового опалювального сезону 2011-2012 років у м. Мерефа. За його словами, проведення даної наради обумовлено тим, що від жителів Мерефи надходило багато скарг на роботу з підготовки до зими. У нараді взяли участь голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукарь, мер Мерефи Веніамін Сітов, керівники підприємств тепло- і водопостачання Харківського району, комунальних служб міста та ОСББ, створених на території міста.

Харківщина стане одним з перших регіонів, де буде створено сучасний перинатальний центр третинного рівня. Ігор Шурма

Такого висновку дійшли 25 липня під час під час робочої наради за участі заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Шурми, директора Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» Віктора Сірмана та групи міжнародних експертів Агенції США з міжнародного розвитку. В ході наради уточнені концептуальні підходи розвитку перинатальної допомоги в Харківській області; обговорені особливості медичного завдання та технології проектування майбутнього обласного перинатального центру третинного рівня, який буде створено на базі комплексу споруд колишнього Спеціалізованого міського клінічного пологового будинку №5. Спеціалісти-проектувальники мають підготувати техніко-економічне обґрунтування проекту перинатального центру впродовж найближчих 2 місяців.

Сьогодні вкрай необхідно надати дитячим притулкам статус центрів соціально-психологічної реабілітації. Ігор Шурма

«Сьогодні очевидно, що потрібно міняти форму та зміст роботи з дітьми, які перебувають в притулках для неповнолітніх. Притулкам вкрай необхідно надавати статус центру соціально-психологічної реабілітації, що дасть можливість реально створювати умови для повернення дітей в родини або їх адаптації до умов, в які вони потрапили», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Оголошено конкурс на кращу розробку уроку з питань подолання насильства в сім’ї

Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН за фінансової підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку ООН оголошує Конкурс на кращий Урок з питань подолання насильства в сім’ї серед вчителів 5-11 класів. З умовами участі в конкурсі можна ознайомитися тут.

Збірна Харківської області бере участь в чемпіонаті України з художньої гімнастики

З 26 по 29 липня в м. Дніпродзержинськ відбувається чемпіонат України з художньої гімнастики, в якому бере участь збірна команда Харківської області. До збірної увійшли 11 спортсменок 1994-1995 р.н. із спортивною кваліфікацією майстрів спорту та кандидатів в майстри спорту, які тренуються в ДЮСШ №1, ДЮСШ №11, ДЮСШ №5, ДЮСШ «Комунар», МКДЮСШ «Восток» та ДЮСШ художньої гімнастики ХО ФСТ «Україна». Команда буде змагатися в групових вправах та багатоборстві.

Архів документів