Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Ісламської Республіки Іран в Україні

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Ісламської Республіки Іран в Україні Акбар Гасемі Алі-Абаді, а також з губернатором провінції Ісфаган Республіки Іран Аліреза Закер Есфагані. У ході зустрічі обговорювалися перспективи двостороннього співробітництва Харківської області та Республікою Іран, зокрема з провінцією Ісфаган.

Події дня

Сьогодні, 28 липня, о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться спільне засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: 1.Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 21 березня 2011 року "Про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зайнятості населення". 2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 26 травня 2011 року "Про роботу районних державних адміністрацій щодо стабілізації і розвитку галузі тваринництва в сільськогосподарських підприємствах і господарствах населення". 3. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 16 червня 2011 року "Про стан готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області в літній період 2011 року". 4. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 16 червня 2011 року "Про порядок використання коштів обласного бюджету, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва". 5. Про стан підготовки до проведення в області фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. 6. Про результати комплексної оцінки соціально-економічного розвитку регіонів за січень-березень 2011 року. 7. Про стан роботи із зверненнями громадян за підсумками І півріччя 2011 року. 8. Про стан фінансово-бюджетної дисципліни на підприємствах, в установах та організаціях області. 9. Про підсумки економічного розвитку Харківської області у І півріччі 2011 року. 10. Оснащення підприємств-виробників теплової енергії, надавачів послуг з централізованого тепло- і водопостачання та багатоквартирних будинків засобами обліку і

У Харківській області перебуває офіційна та ділова делегації Ісламської Республіки Іран

26-28 липня з візитом у Харківській області перебуває офіційна та ділова делегації Ісламської Республіки Іран на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні паном Акбаром Гасемі-Аліабаді та Губернатором провінції Ісфаган паном Аліреза Закером Есфагані. За цей час делегація зустрінеться з керівництвом Харківської області, де будуть обговорені питання розвитку співпраці області з регіонами Ірану, зокрема провінцією Ісфаган в рамках Угоди про співробітництво. Іранці відвідають провідні підприємства Харківщини, стадіон «Металіст» та Національний аерокосмічний університет ім. М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний інститут».

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Дзержинському районі м. Харкова

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Дзержинському районі м. Харкова. Були порушені проблеми ремонту дахів, знесення сухих дерев та некоректної поведінки окремих мешканців, які не погодили переобладнання квартири з відповідними службами і завдають шкоди іншим мешканцям будинку. За словами Валентина Дулуба, питання знесення дерев і ремонту дахів були вирішені на місці, а питання неправомірного переобладнання квартири було узяте на контроль, так як в цьому випадку необхідно залучати районне МВС та КП «Жилкомсервіс».

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян в Краснокутському районі

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян в Краснокутському районі. У ході прийому до нього зверталися із земельних питань, які стосувалися отримання актів на право користування земельними ділянками та оформлення землевпорядної документації. Заступник губернатора взяв питання на контроль.

Відбувся виїзний прийом Валентина Дулуба в Мерефі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів виїзний прийом у м. Мерефа, в ході якого зустрівся з мешканцями будинків по вул. Сумська, 6, вул. Сумська, 6-а, та вул. Жовтнева, 58 і відповів на їхні запитання. На прийомі також були присутні мер м. Мерефа Веніамін Сітов і керівники служб ЖКГ. У ході прийому були вирішені питання щодо ремонту дахів та організації роботи ОСББ, у створенні яких мешканцям була гарантована допомога з боку влади. Найбільш проблемне питання, з яким звернулися до заступника губернатора, стосувався водопостачання житлових будинків. У багатоквартирних будинках води не вистачає і її подають за графіком тому, що жителі приватного сектора з-за спекотної погоди дуже багато води витрачають на полив городів. «Чому жителі багатоповерхових будинків мають страждати від того, що хтось цілодобово качає воду з водопроводу на город? Через це цілий будинок стоїть без води. Це не справедливо», - зазначив Валентин Дулуб.

Валентин Дулуб провів в Мерефі нараду з підготовки до нового опалювального сезону 2011-2012 років

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів нараду з підготовки до нового опалювального сезону 2011-2012 років у м. Мерефа. За його словами, проведення даної наради обумовлено тим, що від жителів Мерефи надходило багато скарг на роботу з підготовки до зими. У нараді взяли участь голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукарь, мер Мерефи Веніамін Сітов, керівники підприємств тепло- і водопостачання Харківського району, комунальних служб міста та ОСББ, створених на території міста.

Харківщина стане одним з перших регіонів, де буде створено сучасний перинатальний центр третинного рівня. Ігор Шурма

Такого висновку дійшли 25 липня під час під час робочої наради за участі заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Шурми, директора Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» Віктора Сірмана та групи міжнародних експертів Агенції США з міжнародного розвитку. В ході наради уточнені концептуальні підходи розвитку перинатальної допомоги в Харківській області; обговорені особливості медичного завдання та технології проектування майбутнього обласного перинатального центру третинного рівня, який буде створено на базі комплексу споруд колишнього Спеціалізованого міського клінічного пологового будинку №5. Спеціалісти-проектувальники мають підготувати техніко-економічне обґрунтування проекту перинатального центру впродовж найближчих 2 місяців.

Сьогодні вкрай необхідно надати дитячим притулкам статус центрів соціально-психологічної реабілітації. Ігор Шурма

«Сьогодні очевидно, що потрібно міняти форму та зміст роботи з дітьми, які перебувають в притулках для неповнолітніх. Притулкам вкрай необхідно надавати статус центру соціально-психологічної реабілітації, що дасть можливість реально створювати умови для повернення дітей в родини або їх адаптації до умов, в які вони потрапили», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Оголошено конкурс на кращу розробку уроку з питань подолання насильства в сім’ї

Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН за фінансової підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку ООН оголошує Конкурс на кращий Урок з питань подолання насильства в сім’ї серед вчителів 5-11 класів. З умовами участі в конкурсі можна ознайомитися тут.

Збірна Харківської області бере участь в чемпіонаті України з художньої гімнастики

З 26 по 29 липня в м. Дніпродзержинськ відбувається чемпіонат України з художньої гімнастики, в якому бере участь збірна команда Харківської області. До збірної увійшли 11 спортсменок 1994-1995 р.н. із спортивною кваліфікацією майстрів спорту та кандидатів в майстри спорту, які тренуються в ДЮСШ №1, ДЮСШ №11, ДЮСШ №5, ДЮСШ «Комунар», МКДЮСШ «Восток» та ДЮСШ художньої гімнастики ХО ФСТ «Україна». Команда буде змагатися в групових вправах та багатоборстві.

У серпні відбудуться V обласні спортивні ігри зі скелелазіння серед молоді

19-21 серпня 2011 р. у м. Харкові в спортивному комплексі «ХАІ», за адресою вул. Чкалова, 17 відбудуться V обласні спортивні ігри зі скелелазіння серед молоді.

В Харківській області вирішене питання подолання дитячої безпритульності. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 26 липня відвідав Харківський обласний притулок для неповнолітніх та обласний притулок для неповнолітніх «Гармонія». «За підсумками відвідування, можна зробити висновок, що в Харківській області вирішене питання подолання дитячої безпритульності. Ці 2 заклади, а також Великобурлуцький районний дитячий притулок дають нам можливість повністю вирішувати питання організованого місця знаходження безпритульних дітей. Діти перебувають у комфортних умовах, харчуються на 38-40 грн. на день, медичне обслуговування здійснює не тільки штатний медпрацівник, а також територіально закріплені за притулками поліклінічні відділення», - зазначив Ігор Шурма.

Харківські спортсмени посіли призові місця на Міжнародному турнірі з вільної боротьби у Києві

22-25 липня відбувся XVII Київський Міжнародний турнір з вільної боротьби, присвячений видатним українським борцям і тренерам. У змаганнях взяли участь 320 спортсменів з 22 країн світу.

Збірна команда України посіла третє місце на чемпіонаті світу з шахів серед чоловічих команд

З 17 до 26 липня 2011 року у м. Нинбо (Китай) відбувся командний чемпіонат світу з шахів серед чоловічих команд. Збірна команда України, у складі якої було двоє харків’ян, здобула бронзові медалі, друге місце посіла команда Китаю, а новим чемпіонов світу стала команда Вірменії. Позаду залишились сильні команди Росії, Угорщини, США, Азербайджану, Ізраїлю.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 27 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 778 тисяч 10 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 32,1 центнера з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 417 тис. 53 тонни при врожайності 35,6 ц. з га, озимого ячменю - 11 тисяч 903 тонни, урожайність 21,9 ц. з га, гороху - 43 тисячі 428 тонн, урожайність 15,9 ц. з га, жита - 18 тисяч 730 тонн при врожайності 28,8 ц з га; вівса - 1 497 тонн при врожайності 18,9 ц з га; ріпаку - 8 918 тонн при врожайності 17,2 ц. з га.

У I півріччі 2011 року 52,8% непрацевлаштованих складали жінки

У I півріччі 2011 року послугами служби зайнятості скористалося більш 74,4 тис. незайнятих осіб, з них біля 39,2 тис. жінок, що складає 52,8%. Кожна жінка, яка звернулася за сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості, отримала послуги профорієнтаційного характеру. До активних форм сприяння зайнятості було залучено 63,3% або понад 24,9 тис. осіб. На постійні робочі місця було працевлаштовано понад 12,7 тис. жінок, що більш ніж у аналогічному періоді 2010 року на 1,3 тис. осіб. Рівень їх працевлаштування склав 32,2%.

Харківщина готує пакет пропозицій в проект Закону України «Про ринок землі»

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук 26 липня взяв участь у всеукраїнській селекторній з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим. У ході наради обговорювалося проект Закону України «Про ринок землі». Як повідомив Віталій Алексейчук, Харківська область готує свій пакет пропозицій, який буде переданий до Міністерства аграрної політики і продовольства Україні, а потім на розгляд депутатів Верховної Ради.

Остаточні підсумки збиральної кампанії будуть підбиті 18 серпня

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, остаточні підсумки збиральної кампанії будуть підбиті 18 серпня на сесії обласної ради. Зокрема, будуть названі райони і господарства, які досягли найкращих результатів по врожайності та обсягам збору, а також кращі працівники, що брали участь в зборі врожаю 2011 року.

З 28 по 31 липня відбудеться Відкритий Кубок Губернатора Харківської області з пляжного волейболу

З 28 по 31 липня Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА,Федерація пляжного волейболу Харківської області та ВК "Кенгуру" проводять Відкритий Кубок Губернатора Харківської області з пляжного волейболу серед чоловіків. Місце проведення: Харківська обл. Зміївський р-он,сел. Коропів Хутір. У турнірі можуть взяти участь всі бажаючі чоловіки незалежно від країни проживання.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Київському районі м. Харкова

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Київському районі м. Харкова. Проблемні питання, з якими зверталися до заступника губернатора, стосувалися зокрема ремонту дахів та зносу аварійного дерева. Всі питання були вирішені Валентином Дулубом на місці.

Роботи з ліквідації останніх 280 тонн пестицидів на території Харківської області планується почати в серпні

Після ліквідації складів в Нововодолазькому та Валківському районах, звідки буде вивезено близько 480 тонн отрутохімікатів, на території Харківської області залишиться ще близько 280 тонн пестицидів. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, сесія обласної ради ухвалила рішення про виділення 6 млн. грн. на утилізацію 280 тонн пестицидів на території Харківської області, розпочати роботи з ліквідації цих складів планується з 8 серпня.

Вивіз 78 тонн пестицидів з Валківського району розпочнеться на цьому тижні

На цьому тижні друга бригада ізраїльської фірми «Сі Буд Систем», яка займається утилізацією отрутохімікатів у Нововодолазькому районі, почне роботу з ліквідації пестицидів у Валківському районі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, на складах Валківського району зберігається 78 тонн пестицидів. Заступник губернатора відзначив особливість робіт з утилізації у Валківському районі, яка полягає в тому, що пестициди у вкрай нетранспортабельному вигляді розташовані в сховищах 7 різних підприємств району. «На цих складах зберігається різна кількість пестицидів: 4 тонни, 5 тонн, 10 тонн, 30 тонн. Через те, що вони розташовані не компактно, належить виконати набагато більше робіт, ніж у Нововодолазькому районі, де всі пестициди знаходяться в одному величезному сховищі», - підкреслив Дулуб.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови ХОДА звернулися 26 людей (8 мешканців області та 18 - м.Харкова). Питання, з якими мешканці Харківщини звернулися до заступника голови облдержадміністрації, стосувалися виплат та доплат людям, які відносяться до категорії «діти війни»; проведення оперативного лікування з приводу заміни тазостегнових суглобів, катаракти, захворювання серцево-судинної системи; надання матеріальної допомоги; сприяння у працевлаштуванні; перерахунку пенсій; створення комісій з перевірки роботи медичних та соціальних закладів в зв’язку зі скаргами населення; забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування чорнобильців та інвалідів; надання статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; співпраці з громадськими організаціями.

Протягом 2-3 тижнів буде повністю ліквідовано найбільший склад пестицидів у Харківській області. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів у Новій Водолазі нараду з керівниками органів місцевого самоврядування, районної адміністрації, Державного управління охорони навколишнього середовища в Харківській області, Державної екологічної інспекції, РВВС та інших служб з питання ліквідації пестицидів на території Нововодолазького району. Заступник губернатора повідомив, що розпочато ліквідацію складу пестицидів, яку планується завершити протягом 2-3 тижнів. Роботи з утилізації пестицидів в Харківській області проводить ізраїльська фірма «Сі Буд Систем». На 26 липня за результатами трьох днів роботи упаковано і підготовлено до вивезення 60 тонн пестицидів.

Хлібороби Барвінківщини виконали завдання по виробництву ранніх зернових культур урожаю 2011 року

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, при завданні отримати 103,1 тисяч тонн зерна, станом на 26 липня хлібороби Барвінківщини завдяки своїй наполегливій праці зібрали 104,2 тисячі тонн ранніх зернових культур при середній урожайності 36 ц з га. «Цей урожай стане гідним внеском у скарбницю Харківщини та держави в цілому», - зазначив Віталій Володимирович.  

Події дня

Сьогодні, 27 липня, о 15:00 в Харківській торгівельно-промисловій палаті (пр. Московський, 122 Б) розпочнеться «круглий стіл» з питань двостороннього співробітництва між Харківською областю та Ісламською Республікою Іран.  

Нововодолазький район готується до нового опалювального сезону

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб сьогодні провів у Нововодолазькому районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років. Станом на 22 липня в районі до зими підготовлено 8 котелень з 13 (61,5%), 5,62 км теплових мереж з 8,65 км (65%). Замінено відрізки водопровідних і каналізаційних мереж, ведуться роботи з підготовки каналізаційних і водопровідних насосних станцій, очисних споруд, свердловин, доріг і житлового фонду.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Нововодолазькому районі

26 липня заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Нововодолазькому районі. До нього зверталися з питаннями щодо ремонту дахів в ряді будинків та фінансування встановлення теплових лічильників, якими згідно з розпорядженням віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва до 25 серпня мають бути обладнані підприємства комунальної теплоенергетики.

Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України"

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України", який відбувся в інформагенції "STATUS QUO". Як зазначив віце-губернатор, Податковий кодекс вже практично повністю набув чинності і довів свою спроможність, але в той же час, практика застосування деяких його норм свідчить про наявність проблем і протиріч.

Архів документів