Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Компанія «Shell» - стратегічний інвестор для Харківщини. Юрій Сапронов

«Компанія« Shell »- це стратегічний інвестор для Харківщини. Прихід в регіон компанії зі світовим ім'ям є сигналом решті бізнесу, що в Україні дуже багато чого вже змінилося і швидко змінюється далі для того, щоб інвестор, як іноземний, таки вітчизняний, відчував себе впевнено, щоб були захищені його інтереси та інвестиції. Останні ухвалені закони, укази Президента і дії регіональної влади - пряме підтвердження нашої спільної роботи із залучення інвестицій та збільшення інвестиційної привабливості України», - прокоментував віце-губернатор Юрій Сапронов журналістам «5 каналу» можливість заходу в регіон компанії «Shell» для видобутку сланцевого газу.

Теплопостачальні підприємства Харківської області отримали 3,5 млн.грн. в якості компенсації за різницю в тарифах. Валентин Дулуб

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, згідно розпису державного казначейства в червні і липні теплопостачальні підприємства області повинні були отримати по 74,4 млн.грн. щомісяця в якості компенсації за різницю в тарифах. «На сьогодні нашим підприємствам компенсовано тільки 3,5 млн.грн.: Вовчанському підприємству теплових мереж, Лозівському підприємству теплових мереж та ТОВ «Котельні лікарняного комплексу». Сподіваємося, що в серпні ці показники будуть надолужені і підприємства отримають кошти, тому що без них дуже складно готуватися до нового опалювального сезону», - зазначив заступник голови ХОДА.

Валентин Дулуб візьме участь у засіданні оргкомітету з підготовки та проведення в Україні Міжнародного форуму асоціації виробників керамічної плитки - 2012

3 серпня заступник голови ХОДА Валентин Дулуб візьме участь у засіданні організаційного комітету з підготовки та проведення в 2012 році в Україні Міжнародного форуму асоціації виробників керамічної плитки. Заступник губернатора є членом оргкомітету та представляє Харківську область в якості голови регіонального оргкомітету.

В м. Дніпродзержинськ відбувся чемпіонат України з художньої гімнастики

В термін з 26 по 29 липня 2011 року в м.Дніпродзержинськ відбувся чемпіонат України з художньої гімнастики за участю спортсменів з 13 областей України, АР Крим та м.Києва. Всього в змаганнях взяли участь 16 команд в групових вправах та 96 гімнасток в особистій першості. Збірна команда Харківської області змагалася в групових вправах та багатоборстві. До складу команди увійшли 11 спортсменок 1994-1995 р.н., які тренуються в ДЮСШ №1, ДЮСШ №11, ДЮСШ №5, ДЮСШ «Комунар», МКДЮСШ «Восток» та ДЮСШ художньої гімнастики ХО ФСТ «Україна».  

Валентин Дулуб провів виїзну нараду з питання будівництва перехоплюючого паркінгу для великогабаритних автомобілів на трасі Харків - Щербаківка

Валентин Дулуб провів виїзну нараду з питання будівництва перехоплюючого паркінгу для великогабаритних автомобілів, розташованого на трасі Харків - Щербаківка. «Цей паркінг знаходиться на шляху проходження автомобілів з Російської Федерації на територію України. Він будується в рамках підготовки до проведення Євро 2012 в Харкові», - зазначив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Рівень підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років складає 71,2%

Станом на 1 серпня рівень підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років склав 71,2% (в цілому по Україні - 53,5%). На підготовку житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери області використано 165,1 млн.грн., що становить 59% передбаченого обсягу. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У всіх районах та містах області проведено виїзні засідання штабів з підготовки до осінньо-зимового періоду 2011-2012 рр.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, відповідно до рішення колегії облдержадміністрації, яка відбулася 14 квітня 2011 року, в області з квітня розпочато роботу з підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовому періоді. Для координації цих робіт, був створений обласний штаб з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період. З 21 червня по 28 липня під головуванням Валентина Дулуба було проведено 33 виїзних засідання штабу по всіх районах області та містах обласного значення. У роботі штабу брали участь керівники структурних підрозділів ХОДА, які мають відношення до підготовки до опалювального сезону, а також керівники територіальних органів управління.

Триває прийом робіт на участь у Конкурсі, присвяченому 20-річчю Незалежності України

До 31 серпня триває прийом робіт на участь у Конкурсі, присвяченому 20-річчю Незалежності України. Нагадуємо, номінантами Конкурсу можуть бути працівники електронних і друкованих засобів масової інформації, у тому числі й Інтернет-видань (журналісти, фотокореспонденти, оператори) за поданням редакційних колективів.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 1 серпня в Харківській області намолочено 2 млн. 130 тисяч 414 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 32,5 центнера з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 558 тис. 218 тонн при врожайності 37,4 ц. з га, озимого ячменю - 12 тисяч 93 тонни, урожайність 22 ц. з га, гороху - 48 тисяч 554 тонни, урожайність 16,4 ц. з га, жита - 21 тисяча 910 тонн при врожайності 29,7 ц. з га; вівса – 11 тисяч 705 тонн при врожайності 19,6 ц. з га; ріпаку – 9тисяч 261 тонна при врожайності 17 ц. з га. Збиральні роботи завершені на 95% посівних площ.

Харківські і кримські виробники підписали договори про співпрацю

Під час продовольчої ярмарки, яка відбулася 30-31 липня на площі Свободи, були підписані договори та протоколи намірів між виробниками АР Крим і Харківській області. Про це поінформував заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Під час ярмарку на площі Свободи овочі та фрукти реалізовувалися за цінами виробників АР Крим

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, під час ярмарку на площі Свободи овочі, фрукти та інша продукція реалізовувалися безпосередньо за цінами виробників АР Крим.

На харківському продовольчому ярмарку кримчани реалізували понад 100 т продукції

У продовольчому ярмарку, який працював на площі Свободи 30-31 липня, взяли участь 47 підприємств, у тому числі 21 підприємство АР Крим, 11 сільгоспвиробників з районів області та 16 підприємств міста Харкова. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.

На організацію громадських робіт в області з місцевих бюджетів виділено майже 1 млн.грн. Ігор Шурма

На організацію громадських робіт в області з місцевих бюджетів виділено 976,3 тис.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Особливістю організації громадських робіт за кошти місцевих бюджетів є те, що в них можуть брати участь не тільки безробітні, але й зайняте населення, учнівська молодь, студенти, пенсіонери та інші. Хто сьогодні не ліниться, той має можливість взяти участь у громадських роботах та офіційно заробити гроші», - підкреслив Ігор Шурма.

Ухвалено розпорядження Кабінету Міністрів України «Про деякі питання завершення 2011/2012 навчального року у зв'язку з проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу»

Кабінетом Міністрів України було схвалено розпорядження «Про деякі питання завершення 2011/2012 навчального року у зв’язку з проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу». 21 липня листом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України визначені організаційні засади навчально-виховного процесу у 2011/2012 навчальному році.

З початку літнього сезону в Харківській області оздоровлено 133 тисячі дітей

За два місяці літнього сезону оздоровленням та відпочинком охоплено 133 тисячі дітей Харківської області, що становить 54,8% від кількості дітей 7-17 років, з них оздоровлено 73 тисячі дітей, що належать до соціально незахищених категорій (45% від кількості таких дітей 7-17 років в області). На проведення оздоровчої кампанії вже витрачено 62507,9 тис. грн., з них 6793,7 тис. грн. з обласного бюджету та 7641,8 тис. грн. з місцевих бюджетів. На території області оздоровлення та відпочинок дітей забезпечують 868 закладів з них 37 закладів оздоровлення та 831 закладів відпочинку.

До громадських робіт з благоустрою доріг залучено більше 400 безробітних. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з ініціативи ХОДА між центрами зайнятості області та філіями Облавтодору укладено 37 договорів з організації оплачуваних громадських робіт із фінансуванням за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Відповідно до укладених договорів з 26 травня по 28 липня у громадських роботах взяли участь 403 безробітні особи, які здійснювали прибирання сміття, вирубку чагарникової порослі, ліквідацію стихійних звалищ тощо. За інформацією Ігоря Шурми витрати на оплату праці учасників таких робіт склали 338,8 тис.грн.

В Україні посилюється відповідальність за експлуатацію дітей

В Україні вступив в силу прийнятий Верховною Радою Закон «Про внесення змін до Карного кодексу України щодо злочинів проти волі, честі та гідності особи» (від 05.07.2011 р. № 3571-VI), яким посилюється відповідальність за експлуатацію дітей.

У Старому Салтові відбудеться кубок Слобожанщини з вітрильного спорту

З 5 по 7 серпня 2011 року на Печенізькому водосховищі у смт. Старий Салтів відбудеться кубок Слобожанщини з вітрильного спорту усіх класів яхт серед різних вікових груп. Планується участь близько 100 спортсменів у класах яхт «Оптиміст», «Кадет», «Промінь-міні», «Лейзер 4.7», «Лейзер-Радіал», «Лейзер-Стандарт», «Фінн», «420», «470», «Летючий голландець», «Зірковий» та «вітродошка».

Нам є чому повчитися у Харківського регіону. Ігор Яговдик

Харківський досвід щодо вирішення багатьох завдань, зокрема, щодо створення запасів продовольчого зерна в своєму регіоні і по створенню оптових сільськогосподарських ринків дуже цікавий для АР Крим. Про це під час відкриття ярмарку за участю виробників продуктів харчування АР Крим і сільгоспвиробників Харківської області на площі Свободи в Харкові заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі АР Крим Ігор Яговдик: «Це необхідно для згладжування певних цінових сплесків, які природно існують. Це важливо для оптових ринків сільгосппродукції як це пише закон, а не так, як це розуміє ринок».

Харківські сільгоспвиробники візьмуть участь у кримському Святі врожаю

Як зазначив на відкритті ярмарку продуктів кримського виробництва заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, наступним кроком у співпраці двох наших регіонів стане візит харківських сільгоспвиробників на гостинну кримську землю для участі у Святі врожаю:

Харківські сільгоспвиробники повинні навчитися конкурувати з кримськими. Юрій Сапронов

30 липня на площі Свободи в Харкові розпочав роботу дводенний ярмарок за участю виробників продуктів харчування АР Крим і сільгоспвиробників Харківської області. У відкритті ярмарку взяли участь заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Віталій Алексейчук і заступник міністра економічного розвитку і торгівлі АР Крим Ігор Яговдик.

У дитячому таборі «Сосновий» відбудеться обласний фестиваль «Лідер - 2011»

З 1 по 21 серпня 2011 року у рамках оздоровчої зміни у ДОТ «Сосновий» Куп’янського району Харківської області Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту, та Харківськім обласним центром молоді проводиться обласний фестиваль «Лідер - 2011». Мета фестивалю – пропаганда досягнень талановитих дітей - учасників обласних, Всеукраїнських та Міжнародних творчих фестивалів та конкурсів, шкільних олімпіад, спортивних змагань, лідерів громадських дитячих об’єднань та організацій.

Президент України Віктор Янукович привітав хліборобів Харківщини з намолотом другого мільйона тонн зерна

«Переконаний, що ваша висока відповідальність за доручену справу, завзяття і майстерність є запорукою сьогоднішнього успіху. Від щирого серця дякую вам за наполегливу щоденну працю, любов до рідної землі та добрий урожай, зібраний вашими золотими руками. Бажаю здоров’я, щастя, невичерпної енергії та нових трудових звершень на благо України», - йдеться у вітальній телеграмі.  

Хлібороби Вовчанщини намолотили більше 105 тис тонн ранніх зернових врожаю 2011 року

Про це йдеться у телеграмі на адресу голови ХОДА Михайла Добкіна: «Збирання триває. Впевнені, що зібране збіжжя забезпечить продовольчу безпеку в країні та підвищить добробут нашого народу».  

Віталій Алексейчук акцентував увагу аграріїв на необхідності виконання форвардних, спотових контрактів і наповнення регіонального фонду

Заступник голови Харківської облдержадміністрації сьогодні в ході обласної селекторної наради акцентував увагу аграріїв Харківщини на необхідністі виконання укладених раніше форвардних і спотових контрактів, а також завдання голови облдержадміністрації щодо наповнення регіонального фонду.

Частину штрафу за зрив термінів постачань БТРів за іракським контрактом повинно компенсувати попереднє керівництво заводу імені Малишева. Михайло Добкін

Коментуючи штрафні санкції, які Ірак застосував до України за зрив встановлених в двосторонньому порядку термінів поставок 26 бронетранспортерів виробництва заводу ім. Малишева, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що в затримці була вина і заводу Малишева, і субпідрядників. Зокрема, була проблема із збройовими стволами, які виробляються не в Харкові.

До уваги журналістів!

Завтра, 30 липня, о 10:00 на площі Свободи урочисто відкриється дводенний ярмарок за участю виробників продуктів харчування АР Крим та сільгоспвиробників Харківської області. Відвідувачів ярмарку чекає широкий вибір продукції: овочі в асортименті, персики, сливи, абрикоси, чай, напої, круп’яні вироби, борошно, цукор, олію та інші товари. Ціни на ярмарку будуть на 10-15% нижче середніх цін на ринках області. Ярмарок буде працювати у суботу 30 липня з 7 до 18 години, у неділю 31 липня – з 7-00 до 17-00.  

Збиральні роботи планується завершити 31 липня

Сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук подякував всім аграріям Харківщини за досягнення нового рубежу у збиральній кампанії 2011 року - 2 млн. т ранніх зернових. Віталій Алексейчук також звернув увагу аграріїв на необхідності якомога швидшого закінчення збиральних робіт. «З геометричною прогресією збільшуються втрати зерна, якщо його не зібрати вчасно. В області є всі можливості, щоб вчасно зібрати врожай. Закінчити збиральні роботи ми плануємо 31 липня», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися проблем житлово-комунального господарства тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 29 липня в Харківській області намолочено 2 млн. 5 тисяч 980 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 32,4 центнера з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 512 тис. 952 тонни при врожайності 36,8 ц. з га, озимого ячменю - 11 тисяч 960 тонн, урожайність 21,9 ц. з га, гороху - 47 тисяч 241 тонна, урожайність 16,3 ц. з га, жита - 20 тисяч 373 тонни при врожайності 30,3 ц. з га; вівса - 7011 тонн при врожайності 19,4 ц. з га; ріпаку - 8925 тонн при врожайності 17,2 ц. з га.

Архів документів