Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Підприємства теплоенергетики Харківської області отримали кошти з державного бюджету на відшкодування різниці у тарифах. Валентин Дулуб

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.05.11 № 503 «Про затвердження Порядку перерахування у 2011 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, що вироблялася, транспортувалася та постачалася населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії тарифам, що затверджувалися або погоджувалися відповідними органами державної влади чи органами місцевого самоврядування» до підприємств теплоенергетики Харківської області надійшла субвенція з державного бюджету на відшкодування різниці у тарифах для населення. Про це заявив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Краснокутському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Краснокутському районі. Під час прийому до заступника голови ХОДА звернулися 14 людей. Безпосередньо під час прийому були вирішені питання госпіталізації та оперативного лікування в Обласній клінічній лікарні, проведення операцій з приводу катаракти 3 мешканцям району (будуть проведені до 24 серпня), надання матеріальної допомоги.

Експерти УЄФА передрікають для України довгострокову вигоду від проведення Євро-2012

«Експерти УЄФА передрікають, що проведення Євро-2012 обернеться для України збільшенням туристичної привабливості і створенням додаткової кількості робочих місць. У цій частині прогнози УЄФА повністю збігаються з нашими прогнозами щодо підвищення привабливості України як для туристів, так і для інвесторів. У той же час, створювана до Євро-2012 інфраструктура забезпечить комфортність перебування в країні не тільки туристів, але й збільшить якість життя самих українців», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

Ведення податкового обліку найбільш витратним було для малих і середніх підприємств

До прийняття Податкового кодексу ведення податкового обліку найбільш витратним було для малих і середніх підприємств. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  «Незважаючи на те, що малі та середні підприємства менше витрачали на ведення податкового обліку (часові витрати на аналіз податкового законодавства, податкових накладних з ПДВ та звітності, сплату податків і зборів), ніж великі підприємства,питомі витрати середніх і особливо малих підприємств набагато вище питомих витрат великих підприємств.Прагнучи мінімізувати ці витрати, багато малих підприємств перейшли на спрощену систему оподаткування. І це економічно доцільно як для них, так і для держави. Інша справа, що поряд з такими малими підприємствами за допомогою єдиного податку мінімізують податки і великі підприємства, наприклад, всім відома мережа гіпермаркетів.Нам необхідно залишити єдиний податок для тих підприємців, які дійсно його потребують, а не для тих, які перетворюють його в чорну діру для бюджету», - сказав віце-губернатор. 

Аграрні експерти вважають, що ціни на продукти будуть стабільними

Експерти аграрного ринку вважають, що ціни на продукти найближчим часом зростати не будуть. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.   «В асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» підкреслюють, що причин для подорожчання хліба на сьогоднішній час немає. У цьому році ми маємо хороший урожай і низькі ціни на зерно. Така ж ситуація з цінами на овочі та фрукти.Урожай в поточному році краще торішнього, тому восени ціни на ці продукти також будуть нижчими, ніж у минулому році.У той же час слід зазначити, що ціни на молочні продукти до осені можуть підвищитися - у зв'язку із закінченням пасовищного сезону селяни, які виробляють близько 80% молока в Україні, можуть вирізати худобу через зменшення кормових запасів», - зазначив віце-губернатор. 

Події дня

Сьогодні, 3 серпня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція начальника управління містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабиновича. Тема: «Реалізація та перспективи програми "Доступне житло" в Харківській області»; о 16:00 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд, 1 пов.) урочисто відкриється виставка «Стежками Харківщини».  

Завершено ремонт автомобільних доріг Харків-Охтирка та Харків-Старий Салтів-Вовчанськ

Як зазначив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, сьогодні завершилися роботи з влаштування тонкошарового покриття 2 км автомобільної дороги Харків-Охтирка (в межах м. Богодухів, ул.Леонова та вул.Шевченка). Загальна вартість робіт - 1,89 млн грн. На автомобільній дорозі Харків-Старий Салтів-Вовчанськ вже виконані роботи по влаштуванню 3,1 км тонкошарового покриття, загальна вартість цих робіт становить 1,9 млн грн.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у громадській приймальні Харківської обласної державної адміністрації Питання, з якими громадяни звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися невідповідного екологічного стану деяких районів Харківського регіону, а також незадовільної роботи підприємства теплопостачання в місті Ізюм. Всі питання Валентин Дулуб взяв на особистий контроль і обіцяв сприяння у їх вирішенні.  

У 3 районах області буде реалізований проект з будівництва модульних котелень для теплопостачання бюджетних організацій

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів переговори з представниками «Єврогазбанку». Досягнуто домовленість про те, що їх дочірнє підприємство, яке займається питаннями розвитку енергетики, встановить в 3 районах області модульні котельні, що працюють на альтернативному паливі - трісках, пелетах і т.д. Проект буде реалізований за рахунок коштів «Єврогазбанку». Завдання райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування - оплачувати спожиту теплоенергію, вартість якої буде нижча за ту, яку виробляє в газових котелень.

Валентин Дулуб провів організаційну нараду, присвячену організації робіт по санітарній очистці лісосмуг на шляху прямування Харків - Щербаківка

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів виїзну нараду, присвячену організації робіт по санітарній очистці лісосмуг на шляху прямування Харків - Щербаківка. У нараді взяли участь керівники профільних підрозділів, керівництво Дергачівської райдержадміністрації, представники Служби автомобільних доріг Харківської області, Обласного управління лісового та мисливського господарства, державного підприємства «Харківоблагролес», Харківський обласний центр зайнятості та Державне управління охорони природного середовища в Харківській області.

Роботи з ремонту автодороги Харків-Щербаківка завершені. Валентин Дулуб

Роботи з ремонту автодороги Харків-Щербаківка протяжністю 28,5 км завершені. Зокрема, виконано всі роботи з укладання асфальтобетону (укладено близько 110 тис. т), ремонт шляхопроводу та моста в с. Руська Лозова. Крім того, додатково виконані роботи з ремонту 4 смуг руху та майданчиків для стоянки автомобілів при під'їзді до міжнародного пункту пропуску «Гоптівка». Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харківській області триває комплексна перевірка щодо забезпечення безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей

З липня в Харківській області проводиться комплексна перевірка щодо забезпечення безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей. Таке рішення було ухвалено Обласним штабом з проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року. Перевірка регламентується також ще двома рішеннями Кабінетів міністрів. Про це повідомила заступник начальника управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації Наталія Герасимчук.

Збірна команда Харківської області - переможець Всеукраїнських змагань з велоспорту на шосе «Золоті колеса - 2011»

30 - 31 липня у місті Харкові і Харківській області відбулися 44-і традиційні Всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе «Золоті колеса - 2011», присвячені 68-й річниці визволення міста Харкова, 20-й річниці Незалежності України. У змаганнях взяли участь 137 спортсменів з 15 регіонів України та міста Бєлгорода (Росія). Всього було розіграно 45 комплектів нагород, 27 з них вибороли харків'яни.

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації повідомляє

Станом на кінець липня на водних об’єктах області загинуло 87 осіб, з них 9 дітей. Минулого року кількість загиблих за такий само період була меншою: 70 осіб, з яких 8 дітей. Найбільше людей потонуло в Харківському районі (10, з них 2 дітей) та Харкові (18, з них 1 дитина). На річках загинула 41 особа, на водосховищах – 30, у ставках, озерах і кар’єрах – 16, з них - на орендованих ставках – 8 осіб.

Майже 4 тис. дітей області виховуються під опікою фізичних осіб, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Ігор Шурма

Станом на 20 липня в області нараховується 4938 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 1,18% загальної кількості дітей у віці від 0 до 18 років, що проживають у регіоні. Протягом I півріччя правовий статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали 315 дітей, із яких 145 дітей взято на облік як такі, що підлягають усиновленню. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

3 серпня відбудеться відкриття виставки «Стежками Харківщини»

3 серпня 2011 року о 16.00 в Художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва за підтримки Харківського обласного управління культури та туризму відбудеться відкриття виставки «Стежками Харківщини».

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 2 серпня 2011 року в Харківській області намолочено 2 млн. 162 тис. 388 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 32,6 центнера з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 571 тис.522 тонн при врожайності 37,6 ц. з га, озимого ячменю - 12 тисяч 182 тонни, урожайність 22, 2 ц. з га, гороху - 48 тисяч 807 тонни, урожайність 16,5 ц. з га, жита - 23 тисячі 311 тонн при врожайності 30,8 ц. з га; вівса - 13 тисячі 137 тонн при врожайності 20 ц. з га;ріпаку - 9 тисяч 449 тонна при врожайності 17 ц. з га. Збиральні роботи завершені на 96,6% посівних площ.  

Представники юнацьких ЗМІ України активно проявили себе на фестивалі «Волжские встречи»

На базі дитячого табору «Росинка» на березі Волги відбувся основний етап Відкритого фестивалю юнацьких ЗМІ «Волжские встречи». На основну частину фестивалю приїхало 330 учасників із 43 регіонів Росії - від Далекого Сходу до Мурманська, а також з України, Казахстану, Молдови та Білорусі. Україну представляли студії з Києва, Одеси, Харкова, Запоріжжя та Донецька.

2 серпня  2011 року відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

2 серпня 2011 року відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета – встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-11-63 з 14.00 до 16.00.

Врожайність озимої пшениці в Балаклійському районі склала 39,5 ц / га

Як повідомила сьогодні Балаклійська райдержадміністрація, всі основні сільськогосподарські агроформування Балаклійщини завершили збирання ранніх зернових. Станом на 1 серпня 2011 року із запланованих 37,2 тис. га було скошено і обмолочено 36,9 тис. га.

Стан забезпеченості шкіл Харківського регіону підручниками

За інформацією Головного управління освіти і науки ХОДА, наприкінці липня в Харків та Харківську область надійшло 4 нові назви підручників для 11 класу та 1 назва для 10 класу. Всього у регіоні на сьогоднішній день отримано 14 назв нових підручників для 11 класу та 1 назва для 10 класу.

Хлібороби Превомайского району намолотили перші 100 тис. тонн ранніх зернових врожаю 2011

Про це йдеться в телеграмі на ім'я голови ХОДА Михайла Добкіна: «Первомайщіна вносить свій внесок в коровай Слобожанщини - 2011, намолотивши 100 тисяч тонн зерна, - йдеться у телеграмі. - Своєю важкою працею трударі полів щодня доводять відданість хліборобській справі, забезпечують неодмінні лідерські позиції аграріїв Харківщини. Бажаємо усім вам міцного здоров’я та родинного щастя. Хай людська вдячність завжди надихає вас на нові трудові здобутки, а нива дарує багаті врожаї".

Василь Хома взяв участь у церемонії покладання квітів з нагоди Дня повітряно-десантних військ України

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації, учасник війни в Афганістані Василь Хома взяв участь в урочистій церемонії покладання квітів з нагоди 81-ї річниці повітряно-десантних військ України на Меморіалі пам'яті воїнів-інтернаціоналістів.

На сьогоднішній день на ремонт автомобільних доріг комунального значення в області освоєно вже 10 млн гривень

Всього ж на ці цілі Харківській області Службою автомобільних доріг України виділено 127,2 млн грн. Про це повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб: «Роботи в усіх районах області ведуться з початку минулого тижня, після закінчення проведення тендерних процедур. Там, де проведення тендерів не знадобилося, роботи почалися ще в червні і сьогодні вже завершені».

Харківська облдержадміністрація передала до Мінрегіонбуду України перелік об'єктів, які можуть взяти участь в реалізації програми «Доступне житло»

Харківська облдержадміністрація передала до Мінрегіонбуду України перелік об'єктів, які мають підстави взяти участь в реалізації програми будівництва «Доступного житла». Про це сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

У Нововодолазькому та Валківському районах триває робота з вивезення пестицидів

У Нововодолазькому та Валківському районах триває робота з вивезення пестицидів. Станом на сьогодні в Нововодолазькому районі підготовлено до вивозу 170 т пестицидів і агрохімікатів, у Валківському районі за 30-31 липня підготовлено до вивезення 36 т пестицидів. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У всіх районах і містах Харківської області затверджені схеми розчищення снігу в разі рясних снігопадів. Валентин Дулуб

У всіх районах і містах Харківської області затверджені схеми розчищення снігу в разі рясних снігопадів. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

В більшості населених пунктів Харківської області ліквідовані звалища. Валентин Дулуб

Впровадження правил з благоустрою території дозволило ліквідувати сміттєзвалища в більшості населених пунктів Харківської області. Про це сьогодні заявив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Компанія «Shell» - стратегічний інвестор для Харківщини. Юрій Сапронов

«Компанія« Shell »- це стратегічний інвестор для Харківщини. Прихід в регіон компанії зі світовим ім'ям є сигналом решті бізнесу, що в Україні дуже багато чого вже змінилося і швидко змінюється далі для того, щоб інвестор, як іноземний, таки вітчизняний, відчував себе впевнено, щоб були захищені його інтереси та інвестиції. Останні ухвалені закони, укази Президента і дії регіональної влади - пряме підтвердження нашої спільної роботи із залучення інвестицій та збільшення інвестиційної привабливості України», - прокоментував віце-губернатор Юрій Сапронов журналістам «5 каналу» можливість заходу в регіон компанії «Shell» для видобутку сланцевого газу.

Теплопостачальні підприємства Харківської області отримали 3,5 млн.грн. в якості компенсації за різницю в тарифах. Валентин Дулуб

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, згідно розпису державного казначейства в червні і липні теплопостачальні підприємства області повинні були отримати по 74,4 млн.грн. щомісяця в якості компенсації за різницю в тарифах. «На сьогодні нашим підприємствам компенсовано тільки 3,5 млн.грн.: Вовчанському підприємству теплових мереж, Лозівському підприємству теплових мереж та ТОВ «Котельні лікарняного комплексу». Сподіваємося, що в серпні ці показники будуть надолужені і підприємства отримають кошти, тому що без них дуже складно готуватися до нового опалювального сезону», - зазначив заступник голови ХОДА.

Архів документів