Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Юрій Сапронов та Ігор Шурма зустрілися з представниками компанії «Winbourne Consulting»

Сьогодні заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Ігор Шурма зустрілися з представниками компанії «Winbourne Consulting» (США). У ході зустрічі американські гості ознайомили керівників обладміністрації зі структурою та організацією діяльності Оперативно-диспетчерської служби «112». Також обговорювалися питання щодо створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 в Україні.

Протягом року планується повністю зняти чергу мешканців області, які потребують операцій з приводу катаракти. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, захворюваність катарактою серед населення складає близько 50% від усіх захворювань зору. Хворі на катаракту поступово втрачають зір практично до повної сліпоти, внаслідок чого втрачається здатність до нормальної життєдіяльності та соціальної адаптації. Лікування катаракти проводиться тільки хірургічним методом. «До 2010 року кошти для проведення цих методів лікування у обласному бюджеті не планувались. Хворі вимушені були купувати усі необхідні матеріали для проведення оперативного втручання за власні кошти. Минулого року ми розробили та ухвалили відповідну програму, а також виділили необхідні кошти, завдяки чому було прооперовано 490 людей пільгових категорій», - підкреслив Ігор Шурма.

Ще 4 дітям будуть проведені операції з імплантації штучного кришталика. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, проведений аналіз показав, що ще 4 дитини, які мешкають в Харківському, Дергачівському, Богодухівському та Чугуївському районах області, потребують операцій з імплантації штучних кришталиків. Планується, що всі діти будуть прооперовані до Дня незалежності.

Завдяки небайдужим людям дитині вдалося повернути зір та можливість жити повноцінним життям. Ігор Шурма

Сьогодні з КЗОЗ «Харківська клінічна офтальмологічна лікарня № 14 ім. Л.Л.Гіршмана» була виписана дев’ятимісячна дівчинка, якій було проведено складні операції на обох очах. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, дівчинка з січня 2011 року знаходиться на вихованні в КЗОЗ «Обласний спеціалізований будинок дитини «Зелений гай», оскільки мати відмовилася забрати дитину з пологового будинку. Після проведеного додаткового обстеження в дитячому офтальмологічному відділенні КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у дитини виявлена вроджена патологія обох очей – відсутність кришталиків.

В Обласній стоматологічній поліклініці відкриті 3 нових кабінети, оснащені сучасним обладнанням. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан взяли участь в церемонії відкриття 3 нових кабінетів, оснащених сучасним обладнанням, в Обласній стоматологічній поліклініці «Коли ми проаналізували стан матеріально-технічної бази, то виявили, що протягом останніх 20 років обладнання в поліклініці майже не оновлювалося. На превеликий жаль, медицина сьогодні в нашій країні фінансується на 50% від потреби, тому ми продовжили роботу з соціально відповідальнім бізнесом. За позабюджетні кошти у поліклініці був проведений поточний ремонт трьох стоматологічних кабінетів, стерилізаційного блоку, закуплені нові стоматологічні установки. Всього було витрачено 419 тис. грн., у т.ч. на ремонтні роботи – 189 тис. грн., на придбання обладнання - 230 тис. грн.», - зазначив Ігор Шурма.

Місту Первомайський Харківської області виділено 5 млн. грн. на ремонт доріг комунальної власності

Місту Первомайський Харківської області виділено 5 млн. грн. на ремонт доріг комунальної власності. Очікується, що ця сума буде розподілена на ремонт 6 основних об'єктів міста. На сьогоднішній день виконано роботи по 1 об'єкту - вул. Жовтневій, а тривають роботи по вулиці Харківській. Станом на 11 серпня виконання становить 138,03 тис. грн.  

У деяких районах Харківської області закінчено ремонт доріг комунальної власності

Згідно з переліком об'єктів реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах за рахунок субвенції у 2011 році вже завершені роботи з капітального та поточного ремонту в деяких районах Харківської області. У Близнюківському та Валківському районах завершено капітальний ремонт по 2 об'єктах. В Дворічанське, Зачепилівському, Кегичівському, Коломацькому, Краснокутському Куп'янському, Первомайському, Сахновщинському та Шевченківському районах завершено роботи з поточного та ямкового ремонту на 13 об'єктах.  

В ХОДА розглядається проект  Меморандуму «Про співпрацю та партнерство між Харківською обласною державною адміністрацією, аграрними об’єднаннями та банківськими установами»

12 серпня 2011 року Віталій Алексейчук провів нараду з керівниками агропідприємств Харківської області з питання поставки зерна до регіонального фонду. Також під час наради було обговорення проекту Меморандуму «Про співпрацю та партнерство між Харківською обласною державною адміністрацією, аграрними об’єднаннями та банківськими установами».

В кожному психоневрологічному інтернаті області будуть поетапно відремонтовані лазні, пральні та їдальні. Ігор Шурма

В ході робочої поїздки до Золочівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Малиженський психоневрологічний інтернат для жінок (150 місць). «В психоневрологічних інтернатах перебувають дуже важкі хворі, їх здоров’я майже неможливо покращити, але потрібно надати їм можливість відчути себе повноцінними людьми в деяких речах. Вони повинні мати гідні умови для харчування, відпочинку та особистої гігієни. Тому зараз розробляється програма з виведення цих установ на абсолютно інший рівень матеріально-технічного забезпечення, і ми будемо поетапно проводити ремонтні роботи у пральнях, лазнях та їдальнях», – підкреслив Ігор Шурма.

Віталій Алексейчук взяв участь у Всеукраїнській нараді з питань розвитку галузі овочівництва

11 серпня 2011року Віталій Алексейчук взяв участь у Всеукраїнській нараді з питань розвитку галузі овочівництва, яка проходила у м. Нова Каховка Херсонської області. Також у нараді взяли участь начальник управління розвитку переробної та харчової промисловості, зовнішньоекономічних зв’язків та розвитку аграрного ринку Головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олександр Лагутін та керівники агропідприємств Харківської області, які займаються вирощуванням, переробкою, зберіганням овочевої продукції та формуванням оптового ринку.

Зміна головного лікаря Золочівської ЦРЛ заспокоїла колектив. Ігор Шурма

В ході робочої поїздки до Золочівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав центральну районну лікарню, де ознайомився з умовами праці та зустрівся з трудовим колективом. Як зазначив Ігор Шурма, неодноразові скарги трудового колективу призвели до того, що у червні був змінений головний лікар ЦРЛ, що дозволило заспокоїти колектив.

У сел.Золочів будівлі райдержадміністрації, центру зайнятості, Пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення обладнані пандусами. Ігор Шурма

 Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 11 серпня відвідав з робочої поїздкою Золочівський район. В ході поїздки Ігор Шурма відвідав будівлі райдержадміністрації, центру зайнятості, Пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення, де було перевірено стан доступності для маломобільних груп населення. Як зазначив заступник голови ХОДА, всі ці будівлі об лаштовані пандусами.

У Москві відкриється виставка картин Віктора Ковтуна, присвячена Дню незалежності України

19 серпня о 19:00 в Національному культурному центрі України на Арбаті відкриється персональна виставка народного художника України, голови правління Харківської організації Національного союзу художників України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Віктора Ковтуна. Експозиція присвячена 20-й річниці Незалежності України.

Кожна притрасова лікарня матиме сучасний операційний блок та рентген-кабінет. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 11 серпня відвідав Валківську центральну районну лікарню, де ознайомився з ходом ремонтних робіт в операційному блоці та рентген-кабінеті. Як зазначив Ігор Шурма, згідно з розвитком концепції створення єдиного медичного простору першочерговому оснащенню сучасним обладнанням підлягають міжрайонні медичні центри та притрасові лікарні (Валки, Красноград, Мерефа, Ізюм, Чугуїв, Вовчанськ, Куп’янськ).

До уваги журналістів!

Сьогодні, 12 серпня 2011 року о 15:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада. Порядок денний: Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 18 березня 2011 року з питання «Про підсумки роботи по підвищенню рівня газифікації населених пунктів області у 2010 році та завдання на 2011 рік».

Прийом абітурієнтів у всі ВНЗ відбувався згідно затверджених кожним закладом Правил. Роман Шаповал

Як повідомив під час прес-конференції начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених Наказом Міністерства освіти і науки України від 19.10.2010 № 961, кожен ВНЗ розробив і затвердив Правила прийому, які могли містити додатково вступні іспити, окрім прийому результатів ЗНО. «Звинувачення окремих громадських організацій, оприлюднені в мережі Інтернет, відносно нібито введення додаткових іспитів всупереч Правилам прийому в Харківському національному економічному університеті не відповідають дійсності. Такого не було і не може бути», - сказав Роман Володимирович і додав: «Якщо будь-яка громадська чи інша організація мають факти порушення чинного законодавства з боку ВНЗ, вони мають звернутися до правоохоронних органів для з’ясування всіх обставин, а не коментувати свої обвинувачення у неприпустимій формі».

Рекордсменом за кількістю прийнятих абітурієнтів в 2011 році в Харківському регіоні став НТУ «ХПІ»

Найбільшу кількість абітурієнтів по Харківському регіону цього року прийняв Харківський політехнічний інститут. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив ректор Харківського національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" Леонід Товажнянський.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Золочівському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Золочівському районі. Під час прийому до заступника голови ХОДА звернулося 12 осіб. Безпосередньо під час прийому вирішені питання: направлення на безоплатне оперативне лікування 2 дітей з вродженими вадами серця; влаштування в інтернатні заклади (Шевченківський інтернат для дітей та Зміївський інтернат для дорослих); направлення на безоплатне томографічне обстеження в Обласній клінічній лікарні, Харківської міської лікарні швидкої допомоги та Європейський радіологічний центр; перерахунку пенсії громадянину, який все життя працював в Таджикістані; направлення на оперативне лікування дитини в Обласну клінічну лікарню.

Час проходження швидкісних поїздів між Києвом та Харковом планується скоротити до 3,5 годин

До 2012 року планується створити швидкісне залізничне сполучення Львів-Київ-Харків-Донецьк, яким будуть курсувати корейські потяги «Хюндай», і швидкість пересування на якому складе від 160 до 200 км/год, що відповідає стандарту швидкісних перевезень. Завдяки цьому час приїзду поїзда з Харкова до Києва зменшиться до 3,5 годин. У перспективі час планується скоротити до 3 годин. Про це сьогодні в ході відеоконференції на тему «Пріоритетні напрямки розвитку залізничного та автомобільного транспорту» повідомив заступник міністра інфраструктури Україні Володимир Корнієнко.  

Рада ректорів вузів Харківської області внесла свою пропозицію  скоротити кількість можливих для вступу напрямів для одного абітурієнта

Як зазначив 11 серпня під час прес-конференції ректор Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна Віль Бакіров, через недосконалість вступної системи і можливість абітурієнтів подавати заявки на 10-15 спеціальностей в цьому році у ВНЗ був штучно створений ажіотаж.

Представники Харківщини взяли участь у відеоконференції «Пріоритетні напрямки розвитку залізничного та автомобільного транспорту»

Сьогодні відбулася відеоконференція на тему «Пріоритетні напрямки розвитку залізничного та автомобільного транспорту», в якій взяли заступник міністра інфраструктури України Володимир Корнієнко, представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. Від облдержадміністрації у відеоконференції взяв участь начальник управління транспорту і зв'язку Антон Новиков.

В середньому кожен вуз регіону в електронному форматі зареєстрував близько 10-15% абітурієнтів. Роман Шаповал

Цього року в рамках вступної кампанії вперше була використана система електронної реєстрації абітурієнтів. «В середньому кожен вуз в електронному форматі зареєстрував близько 10-15% абітурієнтів. Приблизно такі ж цифри по всій Україні», - повідомив 11 серпня під час прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

В 2011 році вищим навчальним закладам регіону було зменшено обсяг державного замовлення на 8 663 одиниці. Роман Шаповал

В 2011 році вищим навчальним закладам Харківського регіону було зменшено ліцензійний обсяг державного замовлення на 8 663 одиниці. У порівнянні з 2010 роком державне замовлення по ВНЗ I-IV р. а. зменшено на 33,7%. «У 2010 році на 100 випускників доводиться 39 бюджетних місць, а в 2011 році - 55 місць на 100 абітурієнтів, - зазначив він. - Це сталося, тому що кількість випускників ЗОШ цього року значно менша. Я вважаю, що ситуація, яка склалася в цьому році, не повториться в найближчі 10 років ».

До вузів III і IV рівнів акредитації на перший курс денної форми навчання державного замовлення прийнято 11769 чоловік

Як зазначив 11 серпня в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, на протязі всієї вступної кампанії 2011 року на місця державного замовлення не було жодних суперечностей та труднощів стосовно роботи приймальних комісій. «Не було жодних непорозумінь з боку адміністрації, абітурієнтів та їх батьків. Все це дає нам можливість сказати, що перший етап ми завершили з добрими результатами», - підкреслив він.

Юрій Сапронов провів робочу зустріч з головою компаній «Shell» в Україні паном Патріком Ван Дале

11 серпня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з главою компаній «Shell» в Україні паном Патріком Ван Дале в рамках спільної робочої групи Харківської облдержадміністрації та компанії «Shell». На зустрічі також був присутній голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування Сергій Овчаренко.   

Про рівень розрахунків за природний газ та за комунальні послуги в опалювальному періоді 2010/2011

Станом на 10 серпня 2011 року рівень розрахунків підприємств області перед ДК «Газ України» за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010-2011 років, склав 62,3%, заборгованість за цей період складає 693,5 млн. грн.

Триває робота по підготовці до проведення етнофестивалю «Печенізьке поле - 2011»

Як зазначив начальник Управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, підготовка до проведення етнофестивалю «Печенізьке поле - 2011» триває з початку липня поточного року. До участі у фестивалі запрошуються кращі фольклорні колективи області та відомі харківські гурти.

На Чугуївщині відбудеться відкритий фестиваль обрядового та сучасного весільного дійства “Весілля в Малинівці”

3 вересня 2011 року поблизу відомої Малинівки на Чугуївщині відбудеться відкритий фестиваль обрядового та сучасного весільного дійства “Весілля в Малинівці – плюс”. Очікується, що цього року захід відвідає п’ять тисяч глядачів та учасників. Триватиме свято з 10.00 до 21.00 години.

Кластерний підхід найбільш точно відповідає сучасним потребам регіону. Юрій Сапронов

«Кластерний підхід до економіки найбільш точно відповідає сучасним потребам нашого регіону, оскільки кластери - це своєрідні «полюси росту» внутрішнього ринку. Створення лише одного кластера автоматично тягне за собою створення і інших. У кластері нові виробники, які приходять з інших галузей, прискорюють розвиток, тим самим стимулюючи науково-дослідні роботи та забезпечуючи необхідні кошти для впровадження нових стратегій. Взаємозв'язки усередині кластера ведуть до появи нових шляхів конкуренції і нових можливостей», - так Юрій Сапронов прокоментував застосування кластерного підходу в економіці.

На ремонт доріг комунальної власності Куп'янську виділено 4,983 млн. грн.

На ремонт доріг комунальної власності міста Куп'янськ виділено 4,983 млн. грн. Всього в місті планується відремонтувати 16 об'єктів. Станом на сьогодні виконання становить 251,2 тис. грн. Виконані роботи на 4 об'єктах: вул. Леніна, вул. Гоголя, вул. Північна, пров. Радянський. Розпочато роботи по вул. Сеньківська.

Архів документів