Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Головна мета проекту «Кримський оксамитовий сезон - сезон здоров'я» - розкрити весь оздоровчий потенціал півострова

Як зазначив під час прес-конференції заступник міністра курортів і туризму АР Крим Ігор Котляр, на сьогодні Міністерство курортів і туризму АР Крим в рамках проекту «Оксамитовий сезон - сезон здоров'я» вже підписало меморандум з низкою представників готелів та санаторно-курортних установ про зниження в період оксамитового сезону цін для відпочиваючих на 20-30%. «Деякі навіть готові надати дисконт до 50%», - підкреслив Ігор Олексійович. Уряд Криму також уклав договори про зниження в цей період розцінок на перельоти з низкою авіакомпаній Росії, Білорусі та Прибалтики.

В Куп’янську відбудеться чемпіонат України в багатоденній гонці з велоспорту BMX, присвячений Дню визволення Харкова

Вперше в Харківській області на треку BMX м. Куп’янська з 18 по 23 серпня 2011 року відбудеться чемпіонат України в багатоденній гонці з велоспорту BMX, присвячений Дню визволення м Харкова. Очікується приїзд понад 70 сильніших велосипедистів країни, які на протязі 5 днів будуть виборювати медалі чемпіонату у всіх вікових групах.

На 15 серпня рівень підготовки об'єктів ЖКГ Харківської області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років склав 81,4%

Станом на 15 серпня рівень підготовки житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років склав 81,4%, у тому числі по галузях: - житлове господарство підготовлено на 75,3%,  - теплове господарство підготовлено на 80,8%,  - водопровідно-каналізаційне господарство підготовлено на 85,8%,  - дорожнє господарство підготовлено на 83,1%,  - міський електротранспорт підготовлено на 82,0%.

Харківська команда виборола 14 медалей на чемпіонаті України з велосипедного спорту

З 5 по 9 серпня 2011 року в м. Новоселиця (Чернівецької обл.) відбувся чемпіонат України з велосипедного спорту BMX серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат. Спортсмени змагалися за місця в 2-х дисциплінах: індивідуальній гонці на час та гонці рейсінг. 14 медалей чемпіонату України – 4 золоті, 6 срібних та 4 бронзових в активі збірної команди Харківської області.

У рамках презентаційного туру Міністерства туризму АР Крим відбулася конференція для харківських туроператорів

Харків - перше місто, в якому Міністерство курортів і туризму АР Крим проводить міжнародний презентаційний тур в рамках проекту «Оксамитовий сезон - сезон здоров'я». Тур охоплює 12 областей України, а також Росію, Білорусь, Прибалтику, Німеччину та ряд інших держав Європи. У перший день презентаційного туру в Харкові відбулася конференція, в якій взяли участь 30 харківських туроператорів.

Видання книг українською мовою сприяє її популяризації серед нашого підростаючого покоління. Віктор Круглов

«Чи може книга бути підручником життя? Я вважаю, що роль книги в нашому житті дуже важлива, тому що з неї можна зачерпнути багато доброго та корисного, - заявив сьогодні в ході прес-конференції директор ТОВ «Видавництво «Ранок» Віктор Круглов. -  Я вдячний Харківської облдержадміністрації, яка допомагає не на словах, а на ділі харківським книговидавцям. Все це сприяє розвитку галузі книговидання у нас в регіоні».

Міжнародний промотур Міністерства курортів і туризму Криму розпочався у Харкові

Сьогодні в Харкові в рамках підписаної 8 липня Угоди про співпрацю між ХОДА і Радою Мінсітров АР Крим Уряд Криму відкрив міжнародний презентаційний тур в рамках проекту «Оксамитовий сезон - сезон здоров'я». Тур охоплює Україну, Росію, Білорусь, Прибалтику, Німеччину та ряд інших держав Європи.

Чугуїв отримав 6,919 млн. грн. на ремонт доріг комунальної форми власності

В Чугуєві розпочато ремонт доріг комунальної власності. На ці цілі місту виділено 6,619 млн. грн. з державного бюджету. За рахунок цих коштів буде відремонтовано 13 об’єктів. Станом на 15 серпня відремонтовано 1 об'єкт – вул. Робочу, вартість виконання робіт склала 66,948 тис. грн. Роботи з ремонту доріг продовжуються.

Ми робимо все можливе, щоб залучити маленького читача до своєї продукції. Лілія Гуменна

«Нашому видавництву дістався найвимогливіший читач, - зазначила під час прес-конференції головний редактор видавництва «Талант» Лілія Гуменна. - Я так говорю, тому що ми видаємо літературу для дітей. Зараз практично неможливо здивувати дитину, тому ми робимо інтерактивні книжки, книжки-іграшки, книжки зі шнурівкою, книжки-пазли, щоб залучити маленького читача до своєї продукції». Вона зазначила, що книга дає можливість дитині розвинути уяву. «Батькам хочеться, щоб їхні діти більше спілкувалися з книжкою. Саме тому наше видавництво посилено продовжує працювати в цьому напрямі», - підкреслила вона.

Ведуться роботи з ремонту доріг комунальної власності в містах обласного підпорядкування

За рахунок субвенції з державного бюджету в Харківській області активно ведуться роботи на автомобільних дорогах комунальної власності в містах обласного підпорядкування. Станом на 15 серпня в містах обласного значення виконано роботи на 13 об’єктах на суму 621,868 тис. грн. і розпочаті роботи на 6 об’єктах на суму 343 тис. грн. Всього в області виконано робіт на загальну суму 964,868 тис. грн. на 19 об’єктах.

Євген Савін зустрівся із заступником міністра курортів і туризму АР Крим Ігорем Котляром

В ході особистої зустрічі заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та заступник міністра курортів і туризму АР Крим Ігор Котляр обговорили питання співпраці у сфері туризму.  «Одним з елементів Угоди, що укладена між Харківською областю та Автономною республікою Крим, є співробітництво в туристичній сфері. У Криму історично розвинена сфера туризму, і ви маєте величезний досвід, який нам дуже цікавий», - підкреслив Євген Савін.

Київська виставка відкриє видавничий сезон. Олександр Красовицький

«Київська виставка розташована за термінами таким чином, що вона фактично відкриває видавничий сезон», - зазначив сьогодні в ході прес-конференції генеральний директор ТОВ «Видавництво Фоліо» Олександр Красовицький.

Відвідувачі книжкової виставки-ярмарку в Києві неодмінно відзначать продукцію книговидавців Харківщини. Семен Ген

15 серпня в ході прес-конференції генеральний директор ТОВ «Золоті сторінки» Семен Ген зазначив, що участь харківських книговидавців у міжнародній книжковій виставці-ярмарку в Києві вже стала традиційною. «На цьогорічній виставці ТОВ «Золоті сторінки» презентуватиме стандартний набір наших видань, які презентують Харків та Харківську область. На виставці буде представлений фотоальбом Харкова і області, три путівника по регіону, а також декілька видань, присвячених Євро-2012», - повідомив Семен Ген.

22 серпня в фойє Харківської ОДА відбудеться відкриття дводенної виставки-ярмарку книговидавців Харківської області

Як повідомила 15 серпня під час прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, 22 серпня 2011 року в фойє Харківської ОДА відбудеться відкриття дводенної виставки-ярмарку книговидавців Харківської області,присвяченої 20-річчю Незалежності України.

Кожен бажаючий зможе придбати в Українському Домі книжкові новинки за ціною видавця

«Однією з родзинок цьогорічної книжної виставки-ярмарку буде автограф-сесія з відомим російським письменником-фантастом, лауреатом російської премії «Аеліта» Сергієм Лук'яненком. Також серед почесних гостей виставки очікується легенда української літератури, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка Ліна Костенко. Всі бажаючи зможуть не тільки придбати книги, але й поспілкуватися з відомими письменниками», - зазначила начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Харківські книговидавці візьмуть участь у VII Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку

Як повідомила 15 серпня під час прес-конференції начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, книговидавці Харківського регіону візьмуть участь у VII Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку, яка відбудеться з 16 по 18 серпня в Українському Домі в м. Київ. «Я впевнена, що на цій виставці будуть представлені найкращі книговидавці нашої області, тому що Харківська область є найпотужнішим центром книговидавництва в Україні, - підкреслила Вікторія Маренич. - Ми очікуємо, що виставка буде відрізнятися своєю потужністю і різноманіттям жанрів та видань, які будуть представлені у Києві».

До уваги журналістів! Проводиться акредитація!

У четвер, 18 серпня, з робочим візитом Харківську область відвідає Прем'єр-міністр України Микола Азаров. Представникам ЗМІ, які бажають висвітлити робочий візит, необхідно акредитуватися за телефонами 700-03-31, 700-17-49 до 16:00 17 серпня.

В Дворічній відбувся ярмарок, присвячений 20-й річниці Незалежності України

14 серпня у смт. Дворічна відбувся ярмарок, присвячений 20-й річниці Незалежності України. Участь у ярмарку взяли сільгоспвиробники Дворічанщини, підприємці, фермери з Дворічної та населених пунктів району. Учасників ярмарку привітали голова Дворічанської райдержадміністрації Сергій Радьков та голова райради Галина Турбаба.

Кабінет міністрів звільнив необхідні вироби медичного призначення від ПДВ. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, постановою Кабінету міністрів від 8 серпня 2011 року №867 визначено перелік виробів медичного призначення, які звільняються від оподаткування податком на додану вартість. Зокрема, в цей перелік увійшли такі товари: вата, марля, бинти, стоматологічні матеріали для пломбування зубів та обладнання, апарати для вимірювання тиску, ендоскопи, різні типи сосок та аналогічні вироби для дітей, пелюшки для немовлят, підгузники, скельця для окулярів, що коригують зір, інвалідні коляски, оболонкові контрацептиви, серцеві стимулятори, пристрої ортопедичні та ряд інших виробів.

Фінансування виробництва інноваційної продукції буде збільшуватися щорічно. Юрій Сапронов

Прописані в Основах сталого розвитку Харківської області до 2020 року інноваційні сценарії розвитку припускають підвищення обсягів фінансування виробництва інноваційної продукції на 8% щорічно, збільшившись таким чином на 25% до 2020 року в порівнянні з базовим сценарієм. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Створення транскордонних кластерів на базі Харківської та Бєлгородської областей сприятиме посиленню співробітництва. Юрій Сапронов

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, створення транскордонних кластерів на базі Харківської та Бєлгородської областей сприятиме подальшому розвитку та посиленню транскордонного співробітництва. «Прикордонні області мають додаткові можливості для стимулювання ділової активності. Однією з таких можливостей є створення транскордонних кластерів. Підтримка кластерних ініціатив забезпечується Програмою розвитку транскордонного співробітництва Харківської області на 2011-2016 роки. Зокрема, ми підготуємо інтегровану стратегію територіального розвитку шести прикордонних районів Харківської області та шести районів Бєлгородської області», - підкреслив віце-губернатор.

Харківські юнкори взяли участь у Національному конкурсі шкільних газет

У місті Миколаїв відбувся Національний конкурс шкільних газет, у якому взяли участь юнкори Харківської області. У цьому році у конкурсі взяли участь 700 загальноосвітніх закладів з 25 областей України, а це 2815 газет. За словами організаторів, головною метою конкурсу є розвиток шкільної преси для виявлення нових журналістських талантів і оволодіння досвідом у галузі журналістики. Цей захід дозволяє учням та ученицям загальноосвітніх навчальних закладів проявити себе в якості журналіста, допомагає підвищити прозорість сфери середньої освіти, шляхом демократизації шкільних газет.

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 15 серпня, о 13:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція книговидавців, які братимуть участь у міжнародній книжковій виставці-ярмарку в Києві до 20-річчя Незалежності України. О 14:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція заступника міністра курортів і туризму АР Крим Ігоря Котляра та заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна. Тема: "Співпраця Харківської області та АР Крим. Дні Криму в Харкові ".

З січня 2011 року від НАК «Нафтогаз України» на добудову підвідних газопроводів отримано 28,3 млн. грн. Володимир Хорунжий

«З початку року від НАК «Нафтогаз України» на добудову підвідних газопроводів отримано 28,3 млн. грн. Для порівняння у минулому році область на ці цілі отримала 10,6 млн. грн.», - зазначив 12 серпня під час селекторної наради заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Володимир Хорунжий.

В Сахновщинському районі за кошти інвесторів виготовлені проектні та будівельні роботи з газифікації населених пунктів

Як підкреслив 12 серпня заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Володимир Хорунжий, на сьогоднішній день районними державними адміністраціями проводиться роз'яснювальна робота з інвесторами та населенням щодо залучення коштів на виконання проектних та будівельних робіт з газифікації населених пунктів, яка дає позитивні результати. «Так в Сахновщинському районі за кошти інвесторів виготовлено проектно-кошторисну документацію для газифікації села Костянтинівка та виконується будівництво газопроводу середнього тиску в селі Жовтень», - повідомив він.

Протягом двох минулих років НАК «Нафтогаз України»  профінансував будівництво 8-ми об'єктів газопостачання в Харківській області

«За результатами здійсненого у минулому році фінансування об'єктів газифікації відповідно до Угоди про співпрацю між облдержадміністрацією та НАК «Нафтогаз України» на сьогодні продовжуються роботи по введенню в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів газифікації Красноградського», - повідомив 12 серпня під час селекторної наради заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Володимир Хорунжий. За його словами, протягом 2009-2010 років НАК «Нафтогаз України» профінансував будівництво 8-ми об'єктів газопостачання на загальну суму 15,8 млн. грн. відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.08.2009 №1001-р «Про добудову підвідних газопроводів». «Кошти освоєні, всі об'єкти введені в експлуатацію», - підкреслив він.

За перше півріччя 2011 року в Харківській області введено в експлуатацію 51 км газопроводів

Як повідомив 12 серпня під час селекторної наради заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Володимир Хорунжий, рівень газифікації області станом на 1 січня 2011 року склав 70,6%, в тому числі міст та селищ міського типу – 82%, сіл – 53,7%. «Протягом першого півріччя поточного року в Харківській області введено в експлуатацію 51 км газопроводів, газифіковано більше 1100 квартир та домоволодінь, - зазначив він. - Показник рівня газифікації підвищився та на сьогодні складає: загальний - 70,8%, в тому числі міст та селищ міського типу – 82,4%, сіл – 54,3%».

Райони зобов'язані надати звітну документацію, щоб не допустити кредиторську заборгованість НАК «Нафтогаз Україна». Володимир Бабаєв

Фінансування об'єктів соціальної сфери та об'єктів газифікації, що здійснюється відповідно до угоди між НАК «Нафтогаз Україна» та обласною державною адміністрацією у напрямку розвитку нафтогазового комплексу та соціальної інфраструктури населених пунктів,протікає в двох напрямках: збільшення будівництва об'єктів газифікації згідно з розпорядженням Кабміну № 1001-р «Про добудову підвідних газопроводів» та будівництво об'єктів соціальної сфери області, у тому числі 28 об'єктів газифікації, за рахунок коштів підприємств НАК «Нафтогаз України»,які здійснюють свою виробничу діяльність на території області. Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв 12 серпня під час обласної селекторної наради наголосив, що НАК «Нафтогаз Україна», укладаючи договори з районними, сільськими та міськими радами, переводить певні суми за виконані роботи у відповідні підрядні організації органів місцевого самоврядування, які виграли тендерні торги. «Якщо вони несвоєчасно звітують за отримані гроші, тоді виникає кредиторська заборгованість у самого Нафтогазу, що природно є причиною незатвердження Міністерством фінансів наступного фінансового плану на наступні місяці. Таким чином, ми, несвоєчасно відзвітувавши за освоєні або неосвоєні гроші, відразу ж скорочуємо свій бюджет на наступний місяць», - підкреслив він.

Цього року послугами безоплатного зубопротезування скористаються ще як мінімум 3 тис. мешканців області. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, реалізація програми пільгового зубопротезування фактично розпочалася у вересні 2010 року. З вересня 2010 року по серпень 2011 року послугами пільгового зубопротезування скористалися 3750 людей. «Станом на сьогодні в оновленому реєстрі пацієнтів налічується 9700 людей. Цього року ми плануємо зубопротезувати ще не менше 3 тис. людей пільгових категорій. По мірі надходження додаткових коштів ми будемо збільшувати фінансування цієї програми. За 1-2 року ми повністю обслужимо всю чергу», - підкреслив Ігор Шурма.

Юрій Сапронов та Ігор Шурма зустрілися з представниками компанії «Winbourne Consulting»

Сьогодні заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Ігор Шурма зустрілися з представниками компанії «Winbourne Consulting» (США). У ході зустрічі американські гості ознайомили керівників обладміністрації зі структурою та організацією діяльності Оперативно-диспетчерської служби «112». Також обговорювалися питання щодо створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 в Україні.

Архів документів