Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні можна з упевненістю говорити - Україна як держава відбулася. Василь Хома

"20 років - період для світової історії невеликий, але для окремої держави - це значно. В Україні вже виросло нове покоління, яке не знає іншої країни. Молоді люди люблять і цінують свою батьківщину, і будуть їй надійною опорою. А старше покоління людей, які виросли в Радянському Союзі, сьогодні по-новому оцінює історичну подію, що відбулася 20 років тому, - поділився своїми роздумами з нагоди Дня незалежності України заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.   

24 серпня – день народження нашої держави

Сьогодні з нагоди 20-ої річниці незалежності України в усіх містах і селах нашої держави відбуваються святкові заходи. В Харкові урочистості розпочалися покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Ярославу Мудрому. В церемонії взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, керуючий справами обласної ради Сергій Клименко, керівники управлінь та структурних підрозділів обласної адміністрації та міської ради, представники громадських і політичних організацій, релігійних конфесій.  

Події дня

Сьогодні, 24 серпня, в день святкування 20-ої річниці незалежності нашої країни в Харкові відбудеться низка урочистих покладань квітів: о 09:20 - до пам’ятника Ярославу Мудрому (площа перед Національною юридичною академією); о 09:30 – до пам’ятника Г.С. Сковороді (Соборний узвіз, сквер "Покровський каскад");  також о 09:30 – до пам’ятника Т.Г. Шевченку (парк ім. Т.Г. Шевченка)  та о 10:00 - до Монумента Незалежності України (пл. Рози Люксембург).   Об 11:00 на літніх кортах харківського клубу «Спорт & Корт» (вул. Сумська, 81) урочисто відкриється «Кубок Губернатора - 2011» - турнір серед тенісистів-візочників серії «NEC Wheelchair Tennis Tour».   О 18:00 на площі Свободи розпочнеться театралізована святкова програма, присвячена святкуванню Дня міста та 20-річчя Незалежності України. У программі: вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, урочиста хода представників кращих підприємств Харкова і кращих головних лікарів міста, нагородження почесних громадян Харкова, святковий концерт та феєрверк.  

У Харкові визначили «Кращого голову району-2011»

Сьогодні в Харківському національному театрі опери та балету ім.М.В.Лисенка відбувся міський конкурс «Кращий голова району-2011». У конкурсі взяли участь голови дев'яти районних адміністрацій Харківської міської ради.Оцінювало учасників компетентне журі, до складу якого увійшли: голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, заступник харківського міського голови Тетяна Таукешева, народний депутат України Валерій Писаренко, народний депутат України Дмитро Святаш, народний депутат України Олександр Фельдман, генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін.

Привітання голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з Днем незалежності України

Дорогі земляки! Два десятиліття відділяють нас від вікопомного 24 серпня 1991 року, коли Україна стала на незалежний шлях розвитку. Це був непростий період пошуку і випробувань, здобутків і втрат. Головний підсумок – Україна відбулася як суверенна, гідна належного місця в Європі і світі держава.  Нам випало жити і творити в непростий, але доленосний і цікавий час розбудови української державності. Ми можемо мати різні погляди на шляхи побудови сучасної європейської держави, але нас усіх єднає щире прагнення передати нащадкам могутню і процвітаючу Батьківщину.  Вітаю вас із 20-річчям Незалежності України. Нехай на шляху розвитку нашої країни нас усіх єднають мир і злагода, цілеспрямованість і наполегливість, непохитна віра у світлу долю нашої Вітчизни. Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

Харківській вчительці присвоєно звання Герой України

Президент України Віктор Янукович за визначний особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти, впровадження інноваційних методів навчання та багаторічну плідну педагогічну діяльність присвоїв вчительці математики Харківської гімназії №47 Ларисі Шитиковій звання Герой України з врученням ордена Держави.

Низку харків’ян відзначено державними нагородами з нагоди 20-ї річниці незалежності України

Президент України Віктор Янукович з нагоди 20-ї річниці незалежності України за значний особистий внесок у становлення незалежності України, утвердження її суверенітету та міжнародного авторитету, заслуги у державотворчій, соціально-економічній, науково-технічній, культурно-освітній діяльності, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові відзначив низку харків’ян державними нагородами України.

Делегація Харківської області відвідала сільськогосподарську виставку AGRA в Республіці Словенія

У період з 19 по 22 серпня у місті Горнія Радгона Республіки Словенія відбулася 49-а Міжнародна сільськогосподарська та продовольча виставка AGRA. У ній взяв участь Президент Республіки Словенія Даніло Тюрк, міністр сільського господарства лісів і продовольства Словенії Деян Жидан, міністр сільського господарства Республіки Польща і голова Ради ЄС з сільського господарства та рибальства Марек Савіцкі, міністр сільського господарства Чехії Іван Фукса, а також делегація Харківської області на чолі із заступником голови ХОДА Віталій Алексейчук, яка представляла на виставці Україну. 

Михайло Добкін нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня

Указом Президента України № 845/2011 за значний особистий внесок у становлення незалежності України, утвердження її суверенітету та міжнародного авторитету, заслуги у державотворчій, соціально-економічній, науково-технічній, культурно-освітній діяльності, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові та з нагоди 20-ї річниці незалежності України голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня. 

25 серпня в Харкові відбудеться музично-поетичний вечір „Україні – 20! Незалежна і талановита!”

25 серпня у виставковій залі Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва за адресою вул. Пушкінська, 62, о 17.00 відбудеться музично-поетичний вечір „Україні – 20! Незалежна і талановита!” У вечорі будуть брати участь знаний український композитор Лариса Донник, відомий харківський поет Віктор Бойко та молоді поети, співаки і музиканти міста і області. Головною метою вечора „Україні – 20! Незалежна і талановита!” є відображення сучасного життя українців в роки Незалежності держави та пропагування української національної культури, збереження народних традицій та безцінної спадщини нашої країни і, звичайно, висвітлення нових імен талановитих митців Харкова і області.

Списки бойових втрат мотострілкових частин, які брали участь у визволенні Харкова

Сайт «Книга пам'яті Харківської області» опублікував списки і фотодокументи бойових втрат усіх мотострілкових частин, які брали участь у визволенні Харкова в серпні-вересні 1943 року. Ці документи були викуплені з московських архівів за сприяння Харківської обласної адміністрації. Ознайомитися з документами можна за посиланням http://memorial.kharkov.ua/list.

В Ізюмі відкрито 3 реконструйовані котельні

Сьогодні в місті Ізюм відбулося урочисте відкриття 3 реконструйованих котелень. В заході взяв участь начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива та заступник Ізюмського міського голови Юрій Червінський. За словами начальника управління, технічне переоснащення котелень було проведено за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, передбачених на виконання Загальнодержавної програми реформування і розвитку ЖКГ за напрямком енергозбереження, розвиток та реконструкція систем теплопостачання.

Увага! Змінився час початку заходу!

Конкурс голів районних адміністрацій м. Харкова розпочнеться о 19:30 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25). Конкурс буде транслюватися в прямому ефірі обласним телебаченням і 7 каналом.

Харків став для мене рідним досить давно. Юрій Сапронов

«Я харків'янин у першому коліні, але Харків став для мене рідним досить давно. Тому 23 серпня для мене, як і для будь-якого, хто живе в цьому місті і щиро його любить - найголовніше свято в році. Це день визволення міста, день перемоги добра над злом, життя над смертю, - зазначив у інтерв'ю газеті «Комсомольская правда» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. - Незважаючи на те, що з дня визволення Харкова пройшли десятки років, відчуття радості, відчуття єдності в цей день у харків'ян залишилось. А сам Харків 23 серпня блищить як нова копійка, тому сьогодні його взагалі неможливо не любити».  

У Харкові відкрито меморіальну дошку Івану Франку

Сьогодні в Харкові на будівлі міського історичного архіву по вул. Університетській, 13 відкрито меморіальну дошку видатному українському письменнику Івану Франку. У церемонії урочистого відкриття взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, заступник міського голови Ігор Терехов, автор меморіальної дошки скульптор Олександр Рідний та інші. «Ми сьогодні зібралися з приводу відкриття меморіальної дошки Івану Яковичу Франку. 27 серпня 1856 року на Львівщині в сім’ї коваля і селянки народився Іван Франко. Ніхто тоді не міг передбачити, що вони подарували людству одного з класиків світової літератури. Це неперевершена людина, яка на сьогоднішній день відома у цілому світі», - підкреслив у ході церемонії Ігор Шурма.

Ми повинні зробити все, щоб наші діти і наші онуки ніколи не знали значення страшного слова «війна». Сергій Чернов

«Скільки б не проходило років після цієї страшної війни, після перемоги, щорічно, приходячи до пам'ятників і монументів, ми завжди будемо відчувати переживання і гордість за наших батьків і дідів, які перемогли і завоювали свободу, - поділився своїми емоціями голова обласної ради Сергій Чернов.  - І сьогодні наше завдання, всіх нас разом з ветеранами, зробити все, щоб наші діти і наші онуки ніколи не знали значення страшного слова «війна» і жили в прекрасній країні, квітучій та найкращій на цій землі».  

Ми повинні відродити, відновити, і пам'ятати. Геннадій Кернес

«68 років тому наше місто було звільнено від окупантів. Не шкодуючи себе, солдати проливали кров, воювали за мирне небо, за свободу, за майбутнє, і сьогодні ми бачимо, що це було зроблено не дарма. Вічна пам'ять тим, хто загинув, визволяючи нашу країну і наше місто, - сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес.  - Ми зобов'язані робити все можливе для тих, хто борючись за мир, за свободу, ризикував своїм життям. Ми повинні відродити, відновити, і пам'ятати. Емоції переповнюють завжди в такий день, тому що це день пам'яті, скорботи і радості. Радості за майбутнє, за мирне небо».  

Взаєморозуміння обласної та міської влади позитивно впливає на розвиток Харківського регіону

Як зазначив 23 серпня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сьогодні Харківський регіон повністю готовий до святкування Дня Незалежності України. «У нас не було випадку, щоб ми щось не встигли зробити з того, що раніше запланували, - підкреслив глава області. - Сьогодні вибудувана чітка і міцна вертикаль влади - від Президента до голови найвіддаленішого куточка Харківської області. У нас є взаєморозуміння з обласною та міським радою, а також з мером міста Харкова. Саме тому нам набагато легше сьогодні вирішувати ті речі, які дозволять Харківському регіону стати найкращим, а головне найуспішнішим на Україні», - підкреслив Михайло Добкін. 

У Харкові стартувала акція «Зав'яжи стрічку! Скажи: «Я люблю тебе, Україно», присвячена Дню Державного Прапора та 20-річчю Незалежності України

«Сьогодні в нашому місті стартувала акція «Зав'яжи стрічку! Скажи: «Я люблю тебе, Україно», яку ініціювало молоде крило Партії Регіонів. Це друга частина акції, приурочена до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності нашої країни, - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.- Вони виступили з ініціативою популяризувати державний прапор як національний символ Україна і роздавати харків'янам та гостям міста у святкові дні жовто-блакитні стрічки».  

Сьогодні відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

23 серпня 2011 року відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета – встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-11-63 з 14.00 до 16.00.

Харків перетворюється на справжнє європейське місто. Михайло Добкін

«Почуття, які ми відчуваємо сьогодні, напевно, такі ж, як і 68 років тому, коли тільки звільнили Харків від фашистських загарбників, коли люди змогли, вийшовши на вулиці, не відчувати себе рабами у своєму рідному місті. Напевно, мало чим відрізняються емоції харків'ян 43-го року від емоцій харків'ян 2011, - сказав після церемонії покладання квітів на Меморіалі Слави голова ХОДА Михайло Добкін.  - І сьогодні дуже приємно, що місто на очах відроджується, місто змінює свій вигляд. Харків перетворюється на справжнє європейське місто. Хочу висловити слова подяки ветеранам, нині працюючим людям, усім тим, хто своєю працею відроджує велич і славу рідного Харкова».  

У Харкові відбулась церемонія урочистого підняття Державного Прапора України

Сьогодні голова Харківської облагосадміністраціі Михайло Добкін взяв участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України. Михайло Добкін звернувся до присутніх зі словами: «Я вітаю всіх з Днем Державного Прапора України. Державний прапор - це символ духу і свободи нашої країни. Це символ всіх головних етапів і звершень, які сталися протягом 20-ти років незалежної України. Слава Україні!».  

До Меморіалу Слави лягли живі квіти

День 68-ї річниці визволення рідного міста від фашистських загарбників вдячні харків'яни розпочали з покладання квітів до Меморіалу Слави в лісопарку. Вже нечисленні колони ветеранів, керівники міста та області, представники політичних, громадських і релігійних організацій, харків'яни і гості нашого міста в повільному марші пройшли до фігури Скорботної Матері.  У церемонії покладання взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, народний депутат України Валерій Писаренко, консули Російської Федерації та Республіки Польща, начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області Михайло Мартинов, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, керівники установ і організацій Харкова.  

Події дня (оновлено)

Сьогодні, 23 серпня, у День міста Харкова та День Державного Прапора України, о 08:30 на Меморіалі Слави в Лісопарку відбудеться урочиста церемонія покладання квітів за участю керівництва області, м. Харкова та громадськості з нагоди визволення м. Харкова від німецько-фашистських загарбників ; о 10:00 на флагштоці на перехресті пр-ту Правди та вул. Галана розпочнеться церемонія підняття Державного Прапора України. Церемонія транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК та УТ-1; о 12:00 на будівлі по вул. Університетській, 13 буде урочисто відкрито меморіальну дошку видатному українському письменнику Івану Франку; о 19:30 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнеться конкурс голів районних адміністрацій м. Харкова.  

Об'єкти ЖКГ Харківської області будуть підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років вчасно. Роман Грива

Як повідомив начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, станом на 15 серпня рівень підготовки житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років склав 81,4%, у тому числі по галузях: - житлове господарство підготовлено на 75,3%, - теплове господарство підготовлено на 80,8%, - водопровідно-каналізаційне господарство підготовлено на 85,8%, - дорожнє господарство підготовлено на 83,1%, - міський електротранспорт підготовлено на 82%.

У с.Хролі відкрита нова котельна

Сьогодні у с.Хролі Харківського району відбулася урочиста церемонія відкриття нової котельні. У церемонії взяли участь голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар та начальник Головного управління житлово-комунального господарства и розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Як зазначив Віталій Збукар, це один з особливих об'єктів, що показують, яких результатів можна досягати на конкретній території завдяки єдності законодавчої і виконавчої влади. «Завдяки відкриттю котельні в першу чергу виграє споживач, оскільки покращиться якість наданої послуги і її ціна. Це чи не єдиний населений пункт в Україні, в якому після торішнього підвищення ціни на газ, не був підвищений тариф на теплопостачання», - підкреслив він.  

Розпочала роботу виставка творів харківського художника Івана Іванова «Талановитим був надзвичайно ...», присвячена Дню визволення Харкова

У Харківському художньому музеї розпочала роботу виставка творів харківського художника Івана Іванова «Талановитим був надзвичайно ...», яка організована за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і присвячена Дню визволення Харкова від фашистських загарбників. На презентації експозиції були присутні Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Євген Савін, керівники департаментів міськвиконкому та управлінь облдержадміністрації, представники наукової і творчої еліти міста. Експозиція виставки включає більше 90 творів із зібрання Харківського художнього музею та приватних колекцій Михайла Добкіна, Іллі Лучковського, Світлани Дуденко. Це портрети та пейзажі, жанрові та декоративно-символічні композиції, промислова графіка, ескізи агітаційних панно, значків, книжкових оформлень.

В Харкові відбулись обласні відкриті спортивні змагання, присвячені Дню Незалежності України

20 серпня 2011 м.Харків відвідала спортивна делегація Бєлгородської області (збірні команди з кікбоксингу, стрільби кульової та шахів) для участі в обласних відкритих змаганнях з даних видів спорту, присвячених Дню Незалежності України.

В ДОТ «Сосновий» відбулось закриття лагерної зміни «Лідер-2011»

В ДОТ «Сосновий» Куп'янського району Харківської області відбулося закриття табірної зміни «Лідер - 2011». Із закриттям фестивальної зміни учасників фестивалю привітали директор КУ «Харківський обласний центр молоді» Євген Шаньшин, заступник голови Куп'янської районної ради Світлана Жукова, а також представники КУ «Харківський обласний центр молоді». 

Михайло Добкін передав місту Харкову унікальну колекцію пам'ятних медалей

Сьогодні в художньому музеї голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав місту Харкову унікальну колекцію пам'ятних медалей і символічно вручив Харківському міському голові Геннадію Кернесу буклет із зображенням експонатів колекції.  «Збирати ці медалі я почав дуже давно, і настав час, щоб вони, вже будучи зібрані в одній колекції, знайшли своє головне місце в стінах Харківської міської ради», - підкреслив губернатор.

Архів документів