Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги журналістів!

Запланована на сьогодні на 12:00 прес-конференція переможців фестивалю "Кришталеві джерела" від Харківської області переноситься. Дата та час будуть повідомлені додатково. 

Діти з обласних притулків, прийомних сімей, будинків сімейного типу будуть забезпечені всім необхідним для навчання в школі. Ігор Шурма

Діти з Обласного дитячого притулку та притулку «Гармонія», прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу будуть забезпечені всім необхідним для навчання в школі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Зокрема, вихованці притулків будуть забезпечені портфелями, зошитами, щоденниками, ручками, олівцями, альбомами для малювання, фарбами, пензликами, кольоровим папером та картоном, ножицями, лінійками тощо.

На базі ХНУ ім. В.Н.Каразіна будуть організовані мовні курси для екскурсоводів Євро-2012

Абсолютно всі інформаційні та рекламні матеріали для туристів Євро-2012 будуть переведені на іноземні мови. Про це під час прес-туру до Печенізького району повідомив директор Харківського обласного туристично-інформаційного центру Денис Дармостук.  Також він зазначив, що з жовтня 2011 року обласний туристично-інформаційний центр відкриє курси іноземної мови для екскурсоводів, які будуть задіяні на чемпіонаті Європи з футболу 2012 року. Курси будуть проходити на базі Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна.  

У жовтні буде підписано угоду з туристичними компаніями Харківської області про роботу з туристами Євро-2012

Як зазначив в ході прес-туру до Печенізького району по маршруту «Золоте кільце Слобожанщини» директор Харківського обласного туристично-інформаційного центру Денис Дармостук, в жовтні поточного року буде підписано угоду з туристичними компаніями Харківської області про роботу з туристами Євро-2012. «Ми серйозно готуємо туристичну галузь області до Євро-2012, - підкреслив він. - Не секрет, що одна з футбольних команд-учасників Євро-2012 буде грати в нашому місті три матчі. Це означає, що туристи проведуть у нашому місті майже 20 днів. Уявіть собі, скільки цікавих туристичних маршрутів можна буде запропонувати цим туристам! До чемпіонату залишилося небагато часу, а роботи попереду ще дуже багато. Це дуже хороша можливість показати всі великі туристичні об'єкти нашого регіону». 

Відбулась презентація маршруту «Золоте кільце Слобожанщини»

27 серпня відбувся прес-тур до Печенізького району по одному з туристичних маршрутів  «Золоте кільце Слобожанщини». У ході маршруту журналісти відвідали Краєзнавчий музей ім. Т.А.Сулими, взяли участь у презентації теплохода «Чайка» і подорожі по Печенізькому водосховищу.  Як зазначив директор Харківського обласного туристично-інформаційного центру Денис Дармостук, даний маршрут включений в п'ять маршрутів по «Золотому кільцю Слобожанщини», які будуть доступні європейським туристам, що приїхали до Харкова на чемпіонат Європи з футболу 2012 року.  

Події дня

Сьогодні, у понеділок, 29 серпня, о 14:00 в Палаці студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88) розпочнеться Обласна педагогічна конференція.

Увага! Акредитація!

Всім представникам ЗМІ, які висвітлюватимуть 30 серпня робочу поїздку на Харківщину Прем"єр-Міністра України Миколи Азарова, треба підтвердити попередню акредитацію до 16:00 29 серпня за тел. 700-03-31, 700-17-49. Під час роботи 30 серпня при собі обов"язково мати паспорт та редакційне посвідчення!

Харківська область відновила свої позиції в рейтингу регіонів щодо обсягів виробництва зерна

Як зазначив в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в поточному році вдалося відновити позиції області в рейтингу регіонів щодо обсягів виробництва зерна.  «Згідно оперативної інформації Міністерства аграрної політики та продовольства України Харківська область посіла у поточному році 4 місце по валовому збору ранніх зернових і зернобобових культур (після Одеської, Вінницької і Херсонської областей) і 3 місце по виробництву пшениці (після Вінницької і Херсонської областей), - повідомив Віталій Володимирович.  

Протягом 9 днів формування регіонального запасу продовольчого зерна має бути завершено. Михайло Добкін

«Станом на сьогодні, план формування регіонального запасу продовольчого зерна виконано на 79%. Це в тому числі показник виконавської дисципліни. Протягом 9 днів формування запасу зерна має бути завершено. Це наше благополуччя в плані забезпечення соціальними сортами хліба за низькою ціною 80% населення, які щодня споживають такі сорти хліба», - зазначив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.

Низку видатних харків'ян відзначено державними нагородами

26 серпня в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін вручив високі урядові нагороди низці видатних харків'ян. «Президентом України Віктором Януковичем з нагоди 20-ї річниці незалежності України за значний особистий внесок у становлення незалежності Україні були відзначені державними нагородами наші земляки», - зазначив Михайло Добкін.   

Рівень розрахунку споживачів Харківської області за надані в минулому опалювальному періоді послуги теплопостачання 94,5%

Рівень розрахунків споживачів у 2011 році значно підвищився порівняно з 2010 роком. Станом на 23 серпня рівень розрахунку споживачів за надані в минулому опалювальному періоді послуги теплопостачання склав 94,5% і підвищився на 9,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  За його словами, рівень розрахунків споживачів усіх категорій за теплові носії виріс практично за всіма показниками. Торік на цей же час сума заборгованості споживачів становила 251,5 млн. грн., а зараз - 128,2 млн. грн. «Це говорить про серйозне скорочення темпів зростання заборгованості», - підкреслив заступник губернатора.

Існує низка підприємств, які до цих пір не приступили до закупівлі та встановлення приладів обліку та відпуску теплової енергії та води. Валентин Дулуб

«До 25 серпня треба було забезпечити оснащення підприємств-постачальників послуг централізованого тепло- і водопостачання приладами обліку та відпуску теплової енергії,- зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.- За інформацією міськвиконкомів і райдержадміністрацій Харківської області, потреба в установці приладів обліку відпуску теплової енергії і води складає 322 одиниці на теплопостачальних підприємствах і 257 одиниць приладів обліку води на підприємствах водопостачання».

Більше 60 млн. грн. освоєно на об'єкти газифікації та соціальної інфраструктури регіону за договором з НАК «Нафтогаз Україна»

На об'єкти газифікації та соціальної інфраструктури регіону на сьогоднішній день освоєно понад 60 млн. грн. з 150 млн., передбачених договором між Харківською областю та НАК «Нафтогаз Україна». Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Наша область буде і надалі зберігати лідерство у сільському господарстві. Михайло Добкін

«Цього року завдяки величезній праці хліборобів, вмілому керівництву власників і керівників сільгосппідприємств, районної та обласної влади, з допомогою Господа і завдяки хорошим погодним умовам в області зібрано рекордний урожай. За валовим збором ми четверті в країні, але я думаю, коли ми зберемо пізні зернові та технічні культури, то увійдемо до трійки лідерів. Але найголовніше, що такої кількості зерна продовольчої якості, не було, напевно, за всю історію незалежності. Хочу сказати слова величезної подяки всім тим, хто не спав ночами, у важкому трудовому подвигу робив усе від нього залежне, щоб засіки Батьківщини були, як завжди, повними. Упевнений, що і наступний рік ми витримаємо на такому ж рівні, і надалі наша область буде тримати лідерство по сільському господарству», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За перше півріччя 2011 року до зведеного бюджету Харківської області надійшло 4318,8 млн. грн. або 100,4% до плану

За перше півріччя 2011 року до зведеного бюджету Харківської області надійшло 4318,8 млн. грн. або 100,4% до плану на перше півріччя. В порівнянні з аналогічних періодом попереднього року надходження збільшились на 463,7 млн. грн. або 12%. Про це повідомив на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков.

В рамках Національного проекту «Чисте місто» в Харкові планується побудувати комплекс термічної обробки та утилізації твердих побутових відходів

Як повідомив заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук, в рамках Національного проекту «Чисте місто», який реалізується під патронатом Президента Україна Віктора Януковича, планується побудувати у 10 містах, в тому числі Харкові, нові сучасні комплекси термічної обробки та утилізації твердих побутових відходів на найвищому технічному та екологічному рівнях. Форма проекту – створення нових підприємств у вигляді державно-приватного партнерства.

В наступному році ми не повинні оперувати такими цифрами за загиблими на водних об'єктах. Михайло Добкін

В ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін затребував від керівників районів і міст обласного підпорядкування більш активно вести роботу по забезпеченню безпеки відпочиваючих на водних об'єктах. Він дав вказівку детально проаналізувати найбільші місця масового купання людей, що   традиційно склалися в районах, і в обов'язковому порядку забезпечити чергування рятувальників. «Займати страусину позицію, не відкривати пляжі і тим самим знімати з себе відповідальність - це не вихід із ситуації. Люди все одно приходять на одні й ті ж водойми щороку, і ви їх кожен у себе в районі знаєте. Якщо глави райдержадміністрацій, голови районних рад і голови міст не видають дозволів на відкриття пляжів - це не означає, що там купатися не будуть», - підкреслив губернатор.

Кращі аграрії області нагороджені відзнаками обласної адміністрації та обласної ради

За сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі та вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Харківського регіону, досягнення значних виробничих показників у виробництві ранніх зернових і зернобобових культур голова Харківської ОДА Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов нагородили кращих аграріїв Харківщини відзнаками обласної державної адміністрації та обласної ради.  

За підсумками жнивної кампанії нагороджені кращі райони області

Під час спільного засідання колегії обласної адміністрації та адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін вручив нагороди кращим районам області за досягнення високих результатів під час збирання ранніх зернових і зернобобових культур врожаю 2011 року та вагомий внесок у розвиток сільськогосподарського виробництва Харківської області.  

Михайло Добкін привітав лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Кращий вітчизняний товар року»

В ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Кращий вітчизняний товар року». За кількістю вищих нагород конкурсу, який проводиться в рамках загальнодержавної виставкової акції «Барвиста Україна», Харківська область стала найкращою серед регіонів України, а облдержадміністрація отримала диплом за кращу виставкову експозицію.

Відбулася відеоконференція на тему поводження з твердими побутовими відходами

Сьогодні в ХарРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України відбулася відеоконференція щодо роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за участю заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук. Тема: «Впровадження роздільного збору твердих побутових відходів в Україні. Законодавство діє, але як підвищити свідомість населення?». У заході взяли участь представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей.

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Валківському районі

В ході робочої поїздки до Валківського району заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися роз'яснення норм чинного законодавства щодо пільгового забезпечення учасників бойових дій та працівників МВС, процедури оскарження рішення суду, статутно – майнових проблем підприємства, діяльності садового товариства тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Кращі хлібороби області отримали відзнаки Міністерства аграрної політики та продовольства України

В залі прийому офіційних делегацій Будинку Рад відбулося вшанування кращих трударів села з нагоди закінчення збору врожаю ранніх зернових культур. Високі нагороди Міністерства аграрної політики та продовольства України хліборобам вручили заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.  

Антимонопольним комітетом у Харківський області було проведено 5 перевірок учасників ринків адміністративних послуг

«За даними Держкомпідприємництва на сьогоднішній день існує близько 200 дозвільних документів, встановлених законом. Кількість таких дозволів введених міністерствами, відомствами і органами місцевого самоврядування досить велика, - зазначила сьогодні під час прес-конференції начальник відділу досліджень і розслідувань Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету в Україні Оксана Кирбаба. - На сьогоднішній день видано більше 200 постанов зі списками таких послуг і ця сфера зараз регулюється 150-ма законами та підзаконними актами, що ускладнює контроль за їх наданням». 

Харківським територіальним відділенням Антимонопольного комітету порушено 14 справ  проти низки підприємств-постачальників житлово-комунальних послуг

Як зазначила в ході прес-конференції начальник відділу досліджень і розслідувань Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету в Україні Марина Пономаренко, Харківським територіальним відділенням Антимонопольного комітету України було проведено ряд перевірок підприємств-постачальників житлово-комунальних послуг, енергопостачальних та газопостачальних організацій в частині вивчення характеру взаємовідносин між виконавцями послуг та об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків. «Нами було проведено 12 перевірок, у результаті котрих були виявлені признаки порушень конкурентного законодавства, за якими було розпочато 14 справ», - повідомила вона. 

Події дня

Сьогодні, 26 серпня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція начальників відділів досліджень і розслідувань Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету в Україні Марини Пономаренко та Оксани Кирбаби. Тема: «Про результати перевірки виконавців житлово-комунальних послуг, енергопостачальних та газопостачальних організацій та дослідження ринків адміністративних послуг»; о 12:00 в ХарРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція щодо роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за участю заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Семчука Григорія Михайловича. Тема: "Впровадження роздільного збору твердих побутових відходів в Україні. Законодавство діє, але як підвищити свідомість населення?"; о 15:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: 1.Про хід виконання рішень спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 16.06.2011 та 28.07.2011 "Про стан готовності місць масового відпочинку населення на водних об'єктах області в літній період 2011 року". 2. Про підсумки виконання бюджету області за І півріччя 2011 року. 3. Підбиття підсумків збирання ранніх зернових культур в сільськогосподарських підприємствах області. 4. Про стан розрахунків споживачів за комунальні послуги. 5. Про організацію роботи з контрольними документами та стан виконавської дисципліни в районних державних адміністраціях. Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК.

Підприємства теплоенергетики Харківської області розрахувалися за 66% спожитого газу

Підприємства теплоенергетики Харківської області за опалювальний сезон 2010-2011 років спожили природного газу на суму 1849,5 млн.грн., оплата склала - 1222,3 млн.грн., або 66% від нарахованого газу. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За даними НАК «Нафтогаз Україна» середній рівень розрахунків підприємств теплоенергетики по Україны за опалювальний період 2010-2011 р.р. - 71%.

Оснащення підприємств-виробників теплової енергії, постачальників послуг централізованого тепло-і водопостачання приладами обліку

Згідно доручення Першого віце-прем'єр-міністра України - Міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва від 13.07.2011 і рішення колегії Харківської обласної державної адміністрації від 28 липня 2011 року, у термін до 25 серпня 2011 року необхідно забезпечити оснащення підприємств-виробників теплової енергії, постачальників послуг централізованого тепло- і водопостачання приладами обліку відпуску теплової енергії і води.

Змінено порядок формування тарифів на теплову енергію

18 серпня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги». Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, затверджений зазначеною постановою Порядок формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання передбачає розподіл тарифу на теплову енергію на 3 складові: виробництво теплової енергії, транспортування теплової енергії та постачання теплової енергії. Замість одного тарифу на теплову енергію підприємству уповноваженим органом будуть встановлюватись 3 тарифи: тариф на виробництво теплової енергії, на її транспортування та постачання. Тариф на теплову енергію буде визначатись, як сума трьох тарифів.

Теплопостачальні підприємства Харківської області отримали 170,8 млн.грн. на компенсацію різниці в тарифах

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.05.11 № 503 «Про затвердження Порядку перерахування у 2011 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, що вироблялася, транспортувалася та постачалася населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії тарифам, що затверджувалися або погоджувалися відповідними органами державної влади чи органами місцевого самоврядування» станом на 25 серпня  всього по області профінансовано 28 договорів на суму 170,8 млн.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Архів документів