Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Два українських міста висловили бажання купити орган, який зараз знаходиться в Свято-Успенському соборі Харкова

Два українських міста висловили бажання купити орган, який зараз знаходиться в Свято-Успенському соборі Харкова. Про це 2 вересня на прес-конференції заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, Успенський собор передано Харківської єпархії УПЦ, яка не планує зберігати в храмі орган. «Це не буде концертний зал, це буде об'єкт культу, яким дуже пишаються харків'яни», - зазначив Михайло Добкін.

Україна завдяки Євро-2012 отримує можливість стати більш відкритою територією для людей, отримати нових друзів, нових інвесторів. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, протягом 3 днів у Харкові відбувалися зйомки промо-фільму до Євро-2012. Харкову співробітники британської продакшн-студії "Pitch International", яка володіє правами на створення відеоматеріалів про Євро-2012, присвятили максимальну кількість часу. «Для фільму про Харків зняли всі основні спортивні об'єкти міста, інтерв'ю з деякими харків'янами, а також танцювальний флешмоб, який 1 вересня, відбувся на пл.Свободи», - повідомив Михайло Добкін.

Харківська філармонія отримає кошти для завершення реконструкції органного залу

Роботи з реконструкції Харківської філармонії йдуть повним ходом. Про це під час прес-конференції 2 вересня заявив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Фінансування органного залу закладено в двох субвенціях – одна вже отримана в повному обсязі і перерахована на рахунки підрядника, друга очікується найближчим часом – рахунок йде на тижні. Цих грошей цілком вистачить для того, щоб завершити всі необхідні заплановані роботи в органному залі і в наступному році привезти і встановити орган», - підкреслив він.

Харківський історичний музей чекає реконструкція

У рамках підготовки до Євро-2012 в Харкові запланована реалізація ряду значущих проектів. «Ми плануємо реконструювати частину історичного музею, щоб на її місці з'явився сучасний, дуже стильний і креативний музей сучасного мистецтва, - зазначив Михайло Добкін. - Ті площі, які з'являться після реконструкції історичного музею, будуть віддані під музей сучасного мистецтва. Кілька днів тому я провів перші переговори з Віктором Пінчуком, який виявив зацікавленість в участі в реконструкції Історичного музею.Ми говорили про те, щоб після здачі в експлуатацію площ нового музею, він допоміг нам ідеологічно правильно наповнити змістом високого рівня ці виставкові площі».  

Реорганізація вищої освіти - це питання виживання системи освіти нашої держави. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської обгосадміністраціі Михайло Добкін, за даними Міністерства освіти, науки, молоді та спорту в Україні вищих навчальних заклад, ніж в Англії, Франції, Голландії, Бельгії та ще кількох країнах разом узятих. «В Україні налічується 300 університетів, а за оцінками фахівців нашій країні вистачило б і 30. Питання реорганізації вищої освіти це питання виживання системи освіти нашої держави. Якщо життя саме підштовхнуло нас до реорганізації, зокрема демографічною ситуацією початку 90-х років XX століття, що зараз вплинуло на кількість студентів, то, можливо, її необхідно провести саме зараз», - підкреслив голова ХОДА.

Будівництво сміттєпереробного заводу – це не данина моді, це життєва необхідність. Михайло Добкін

Завдяки дуже гарним відносинам з почесним консульством Словенії та активній позиції Повноважного і Надзвичайного посла Республіки Словенії в Україні налагоджені досить серйозні бізнес-контакти з рядом словенських компаній, які можуть взяти участь у будівництві в Харкові потужного сміттєпереробного заводу. Про це повідомив в ході прес-конференції 2 вересня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це найбільш великий економічний проект серед усіх міжнародних контактів Харківщини.

Інвестиції компанії Shell в економіку Харківської області складуть майже 1 млрд. долл.

У ході прес-конференції 2 вересня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив упевненість в тому, що в даний час є всі умови для того, щоб в Харківську область вкладали інвестиції не тільки бізнесмени з Російської федерації, але і з Європи. За його словами, бізнес воліє підтримувати ті галузі, які приносять доходи, і традиційно найбільші інвестиції у видобуток корисних копалин, у тому числі – вуглеводнів. «Буквально недавно був підписаний договір між НАК «Нафтогаз Україна» і компанією «Shell». Дві третини територій, де планують добувати сланцевий газ, знаходяться в Харківській області, і одна з недавніх сесій обласної ради дала попередню згоду на роботу в нас цього підприємства, тим більше що сума інвестицій підходить до 1 млрд. долл.», - повідомив губернатор.

У Харківської області традиційно сильні відносини з рядом регіонів Російської федерації. Михайло Добкін

У Харківській області та міста Харкова традиційно сильні взаємини з рядом регіонів Російської федерації. Про це повідомив в ході прес-конференції 2 вересня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «Традиційно у нас сильні контакти та дружні взаємини з Бєлгородською областю, стабільні і дуже хороші відносини з Санкт-Петербургом. Тільки недавно Новосибірськ підписав угоду з Харковом під час святкування 357 річниці заснування та 68 річниці визволення міста, – підкреслив губернатор.

На території Харківської області налічується 9535 пам’яток культурної спадщини

Сьогодні на території Харківської області налічується 9535 пам’яток культурної спадщини, з них 6703 пам’ятки археології, 2770 пам’яток історії та 62 пам’ятки монументального мистецтва. Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив начальник Управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнецов. 

У мене немає сумнівів, що ми отримаємо фінансування на будівництво харківського метрополітену. Михайло Добкін

«Наступного дня після візиту Прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Харківської області я був з робочою поїздкою у Києві, в ході якої проводилося узгодження з Міністерством фінансів основних показників бюджету області на 2012 рік. І, звичайно, ж, я не упустив можливість поспілкуватися в Кабінеті міністрів з відповідальними фахівцями з приводу виконання всіх доручень, які дав Микола Азаров: фінансування будівництва харківського метрополітену з вересня, додаткове фінансування будівництва доріг, а також ряду обласних об'єктів. У понеділок я отримаю зворотну інформацію. У мене немає сумнівів, що все заплановане під час візиту Прем'єр-міністра, буде виконано», - повідомив сьогодні на прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

Частка кожного харків'янина досить вагома в підготовці міста до Євро-2012. Михайло Добкін

«На сьогоднішній момент, незважаючи на всі складнощі, ми готові до Євро-2012, і це головне», - підкреслив сьогодні під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, кожен харків'янин зробив все від нього залежне, щоб місто змогло гідно прийняти чемпіонат у 2012 році. «Місто Харків унікальне, насамперед, тим, що частки співфінансування у цьому проекті помітно відрізняються від усіх інших міст. У нас головний інвестор - це і держава, і приватний інвестор. На сьогоднішній момент нам необхідно завершити підготовку регіону і міста до Євро-2012 і рухатися далі, покращуючи наше рідне місто, регіон і, звичайно ж, країну. Можу сказати, що частка кожного харків'янина, неважливо, працює він, вчиться, ходить в дитячий сад або перебуває на пенсії, досить вагома в підготовці міста до Євро-2012», - підкреслив глава області.

Харківська модель реформування сфери медицини може бути поширена на всю Україну. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, модель реформування сфери медицини, яке проводиться в області, фахівці Міністерства охорони здоров'я України та Адміністрації Президента України розглядають як можливий проект реформування сфери охорони здоров'я України.

У регіоні поліпшується матеріально-технічна база закладів культури

«На сьогодні ситуація з поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури регіону значно краща в порівнянні з минулими роками. Тільки за рахунок субвенцій з державного бюджету передбачається провести капітальні ремонти в 9 закладах культури на суму 3 млн. 586 тис.грн.», - підкреслив сьогодні в ході селекторної наради начальник Управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнецов.  

Підприємствам Харківської області компенсовано три чверті запланованої різниці в тарифах

Заборгованість теплопостачальних підприємств Харківської області за газ зменшиться після отримання чергових траншів на компенсацію різниці в тарифах. Про це повідомив в ході прес-конференції 2 вересня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.   «Ми отримали три чверті запланованої різниці в тарифах – тієї різниці, яка була погоджена з Міністерством фінансів і з НАК «Нафтогаз Україна». В даний час ми очікуємо чергових траншів. Я сподіваюся, вони прийдуть і сума боргу Харківської області за газ минулого опалювального сезону зменшиться», - підкреслив він.

Підготовка Харківського регіону до зимового періоду знаходиться на завершальній стадії. Михайло Добкін

 Як зазначив сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, підготовка Харківського регіону до зимового періоду знаходиться на завершальній стадії.  «Ми готуємося відразу за декількома напрямками. У першу чергу це об'єкти, які знаходяться в системі охорони здоров'я, освіти, житлового фонду, а також об'єкти культури і спорту. Скрізь є свої складності, але на сьогоднішній момент ступінь готовності по усіх напрямках вище, ніж в середньому по всій Україні, - підкреслив Михайло Добкін. - Я не сумніваюся, що ми завершимо всі необхідні роботи строго до початку опалювального сезону».  

Всі школи і дошкільні навчальні заклади були вчасно підготовлені до нового навчального року

Всі школи і дошкільні навчальні заклади були вчасно підготовлені до нового навчального року та своєчасно відкрили свої двері для величезної армії головних мешканців нашого регіону. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За результатами перевірки призупинена робота 27 ліфтів та оштрафована 21 посадова особа. Ігор Шурма

Територіальне управління Держгірпромнагляду по Харківській області провело перевірки підприємств громадського харчування, торгівлі, інших закладів та підприємств соціально-культурної сфери, де використовуються малі вантажні підйомники, щодо їх відповідності вимогам безпеки, утримання в справному стані та безпечної експлуатації. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Євген Савін привітав харківських підприємців з професійним святом

Сьогодні в Будинку Рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня підприємця, в ході якого кращі підприємці області були нагороджені Почесними грамотами облдержадміністрації та Харківської обласної ради, Подяками голови облдержадміністрації та голови Харківської обласної ради. В урочистостях взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова.  

Юні таланти отримали стипендію голови ХОДА «Надія Слобожанщини»

В малій залі Харківської обласної державної адміністрації відбулося урочисте вручення стипендій голови обласної державної адміністрації «Надія Слобожанщини» учням шкіл естетичного виховання. Церемонію провів заступник голови ХОДА Євгеній Савін. Стипендіати 2011 року – 30 учнів шкіл естетичного виховання міст Харкова, Лозової, Південного, Чугуєва, Куп’янська, с.м.т. Буди. Серед них лауреати Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсів, оглядів, фестивалів.  

Звільнено директора Ржавецького психоневрологічного інтернату. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, директор комунальної установи «Ржавецький психоневрологічний інтернат» Валерій Сільченко звільнений з займаної посади. Звільнення погоджено з Міністерством соціальної політики України.

Цього року в області буде відкрито 3 нових фізкультурно-оздоровчих комплекси

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, цього року в селищах Борова і Золочів, а також у місті Дергачі до кінця року будуть введені в експлуатацію нові фізкультурно-оздоровчі комплекси. У Боровій і Дергачах будівництво вже ведеться, в Золочеві має розпочатися найближчим часом.

Проблема браку місць у дитячих садках не тільки гуманітарна, а й економічна. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході відкриття двох нових груп раннього віку Покотилівського дитячого садочка голова ХОДА Михайло Добкін, розширення мережі дитячих дошкільних установ дасть можливість вирішити не тільки проблему освіти, а й ряд економічних питань. «Проблема браку місць у дитячих садках не тільки гуманітарна, але й економічна, тому що відсутність місць у дитячих садках не дозволяє батькам працювати, і багато хто відмовляється від роботи, щоб стежити за малюком. І це оплачує держава. Тому відкриваючи нові місця в дитячих дошкільних установах, ми з одного боку, повертаємо в освітню мережу фахівців, які зараз не мають роботи, а також розв'язуємо руки батькам, які замість того, щоб сидіти вдома з дитиною за рахунок держави, йдуть і виробляють блага, які приносять користь всім. Це все взаємопов'язане», - підкреслив глава області.  

Необхідно розвивати масовий спорт, щоб отримати можливість виховувати нових чемпіонів. Михайло Добкін

«Щоб отримати можливість виховувати нових чемпіонів, необхідно дати можливість якомога більшій кількості дітей займатися улюбленим видом спорту. А з масовості вже можна буде відбирати найталановитіших, найбільш здібних і готувати до серйозних результатів. Тут складно вигадати щось нове. Треба відроджувати добре забуті старі системи підготовки спортсменів», - підкреслив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Протягом 3 років в Харківському регіоні буде повністю вирішено питання з браком місць в дитячих садах. Михайло Добкін

Протягом найближчих 3 років в Харківському регіоні буде повністю вирішено питання з нестачею місць у дитячих дошкільних установах. Про це сьогодні в ході церемонії відкриття двох нових груп раннього віку Покотилівського дитячого саду заявив голова ХОДА Михайло Добкін.  «Сьогодні Харків і Харківська область виглядають найбільш виграшно в питанні забезпеченості місцями в дитячих дошкільних установах в порівнянні з іншими регіонами України. Все це завдяки Харкову, бо за 4 попередні роки в комунальну власність було повернуто і відкрито 12 нових дитячих садів і ще така ж кількість груп в існуючих дитсадках, - зазначив Михайло Добкін. - Це дуже сильно підняло відсоток забезпеченості місцями в дошкільних установах. Ще з минулого року ми поставили перед собою дуже амбітні, але здійсненні завдання з відродження мережі дошкільного виховання дітей в Харківській області». 

Відкриття оновленого гімнастичного залу в ШВСМ - це один із кроків відродження спорту в нашому регіоні. Михайло Добкін

«Відкриття оновленого гімнастичного залу в Школі вищої спортивної майстерності - це один із кроків відродження спорту в нашому регіоні. Ми багаті не тільки футболістами, але і гімнастами, плавцями, представниками силових видів спорту. Відродження колишніх традицій вимагає створення нових умов для заняття спортом. Раніше ми завжди вигравали у європейських держав на всіх змаганнях, на літніх і зимових Олімпійських іграх, але сьогодні вони зробили крок далеко вперед. Занадто тривалий час у нашій країні не було серйозних капітальних вкладень в спортивну інфраструктуру. Замість будівництва нових стадіонів і спортивних комплексів, ми втрачали існуючі. Я дуже радий, що за невеликі гроші вдалося отримати найсучасніше спортивне обладнання для заняття спортивною гімнастикою, і люди, які свого часу відстоювали честь Радянського Союзу і України, сьогодні гідно оцінюють нові можливості і підказують, що потрібно зробити для того, щоб виховати нових олімпійських чемпіонів», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Школі вищої спортивної майстерності відкрито оновлений гімнастичний зал

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав комунальну установу «Школа вищої спортивної майстерності», де оглянув оновлений гімнастичний зал.  Як зазначив директор КУ ШВСМ Сергій Христоєв, багато років підготовка спортсменів проходила на застарілих гімнастичних снарядах. Такі умови не давали гімнастам реалізовувати свої можливості. Сучасне обладнання, яке встановлено в гімнастичному залі, надасть спортсменам можливість більш якісно вести підготовку до змагань. 

В Покотилівському дитячому саду відкрилися дві додаткові групи раннього віку

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистому відкритті окремого будинку на дві додаткові групи раннього віку Покотилівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) Покотилівської сільської ради Харківського району Харківської області, розраховане на 44 малюка.  У церемонії також взяв участь заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, голова раойонного ради Михайло Третяк, завідуюча дитячого саду Ірина Забродіна, вихованці дитячого садка, їх батьки, а також жителі смт Покотилівка.

Призначений новий головний лікар Обласного протитуберкульозного диспансеру №2. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з 30 серпня на посаду головного лікаря комунального закладу охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер №2» призначена Алла Зарубіна. Відповідне розпорядження підписав голова ХОДА Михайло Добкін.

Події дня

Сьогодні, 2 вересня, о 12:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться урочисте вручення стипендій голови обласної державної адміністрації «Надія Слобожанщини» учням шкіл естетичного виховання; о 13:00 в Харківському Палаці спорту (пр. Маршала Жукова, 2) відкриється виставка-ярмарок «Продовольча індустрія»; о 14:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня підприємця; о 15:30 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрально-концертних закладів та збереження культурної спадщини; о 16:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Прес-конференція транслюватиметься у прямому ефірі телеканалу ХОД ТРК.

Харківський університет будівництва та архітектури отримав статус національного

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про присвоєння Харківському державному технічному університету будівництва і архітектури статусу національного. Статус надано за загальнодержавне і міжнародне визнання результатів діяльності Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури, його вагомий внесок у розвиток національної освіти і науки.  

Архів документів