Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Валентин Дулуб перевірив хід робіт з ремонту доріг у Солоницівці

 Сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб перевірив рівень виконання робіт з капітального ремонту дороги по вул. Академіка Павлова в смт. Солоницівка.  «Ця вулиця має дуже важливе соціальне значення в Солоницівці, бо веде до джерела користування водою, а також вона знаходиться біля населених пунктів. Її довжина становить 240 м, а ширина - 4,5 м. Побачивши обсяги вже виконаних робіт, можу сказати, що завтра ремонт даної вулиці буде завершено»- зазначив він.  

Валентин Дулуб оцінив готовність села Подвірки до нового опалювального сезону

Сьогодні на базі котельні по вул. Свердлова, 24 с.Подвірки Дергачівського район філії ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів робочу нараду щодо підготовки даної котельні до опалювального сезону.  

2 вересня - прес-конференція Михайла Добкіна

Завтра, 2 вересня, о 16:00 в прес-цетрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Прес-конференція транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК.  

Одне з головних завдань реформи державної влади - повернути довіру населення. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління при Президентові України відбулося Урочисте зібрання з нагоди початку нового 2011/2012 навчального року. У ньому взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, директор інституту Вадим Ландсман, голова Ради ректорів Харківської області Віль Бакіров. Михайло Добкін привітав усіх присутніх з початком нового навчального року, побажав викладачам і студентам успіхів, гарного настрою, гарної роботи та внутрішньої гармонії. Також голова ХОДА вручив співробітникам і викладачам інституту почесні нагороди облдержадміністрації.

Борис Колесников прибув до Харкова з робочим візитом

До Харкова з робочим візитом прибув віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков. Він візьме участь в урочистій церемонії відкриття навчально-тренувального центру для команд-учасниць чемпіонату Європи з футболу 2012 року «Сонячний».  

Валентин Дулуб привітав учнів Подвірського НВК Дергачівської районної ради з Днем знань

Сьогодні Заступник голови ХОДА Валентин Дулуб привітав учнів Подвірського навчально-виховного комплексу Дергачівського районного ради з Днем знань та початком нового навчального року.  «1 вересня завжди урочистий і хвилюючий момент для кожного з нас, адже саме з цього дня починається нелегкий шлях до оволодіння знаннями та вибору в житті. Сьогоднішній день - це свято для дітей, батьків, дідусів і бабусь. Ваша школа дуже багата традиціями та досягненнями в різних напрямках: спорт, культура, мистецтво. Досягти таких успіхів можна лише при тісній взаємодії дітей, батьків і вчителів. Якщо є ця взаємодія, є і результат. Я бажаю вам успіхів у навчанні, досягнень і перемог», - з такими словами звернувся заступник керівника області до школярів.  Також Валентин Дулуб дав обіцянку учням Подвірського УВК, що найближчим часом шкільна бібліотека поповниться збіркою художніх творів видатних письменників.  

Євген Савін представив новопризначеного голову Близнюківської РДА

1 вересня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін представив адміністративно-господарському активу Близнюківського району новопризначеного голову районної адміністрації. Згідно з Розпорядженням Президента України № 254/2011-рп від 31 серпня 2011 року головою Близнюківської районної державної адміністрації призначено Лідію Шулець.  

Україна і Франція зустрілися на харківському рингу

31 серпня 2011 року у спортивному залі Школи вищої спортивної майстерності відбулася міжнародна матчева зустріч між збірними командами України та Франції з боксу серед чоловіків. Зустріч між командами України та Франції у м. Харкові було проведено вперше. Раніше такі змагання були проведені в Україні в м.Чернівці. У загальнокомандному заліку збірна України перемогла з рахунком 5:3, один бій було проведено в нічию.  

Першокурсників академії фізичної культури посвятили в студенти

31 серпня в Харківській державній академії фізичної культури відбулося традиційне свято «Посвячення в студенти» першокурсників 2011 року. На перший курс до академії вступило більш ніж 350 осіб, серед яких медалісти шкіл, майстри спорту та майстри спорту міжнародного класу, Чемпіони України, чемпіони та призери міжнародних змагань. В якості почесного гостя в святі взяв участь начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді і спорту Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Перепелиця.

Відкриття театрально-концертного сезону 2011-2012 років

Театрально-концертні заклади м. Харкова відкривають новий сезон 2011-2012 рр., який обіцяє бути цікавим та насиченим. Запрошуємо харків’ян та гостей міста відсвяткувати початок нового сезону:  

Василь Хома привітав учнів Харківської спеціалізованої школи № 109 з Днем знань

На урочистій лінійці у дворі школи № 109 зібралися педагоги, батьки, учні всіх класів і, звичайно, головні герої цього дня - 77 першокласників. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома був присутній на святі знань не тільки як представник влади, але і як батько першокласниці.

Віталій Алексейчук привітав з початком нового навчального року студентів університету сільського господарства

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук привітав студентів Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка з Днем знань. Звертаючись до студентів, їх батьків та викладачів Віталій Володимирович передав найщиріші вітання з початком нового навчального року від голови облдержадміністрації Михайла Добкіна та зазначив: «Університет сільського господарства - це найкращий вуз України. Один з найкращих вузів Європи. Ви, дорогі першокурсники, будете тут навчатися вирощувати хліб. Ви будете оволодівати цією непростою, але такою потрібною професією. Вчитимуть вас найкращі педагоги».

Якщо держава ухвалить рішення про необхідність електронного підручника, ми готові оперативно розгорнути його виробництво. Михайло Добкін

«Ми чекаємо рішення Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України на право використовувати інтелектуальну власність для наповнення електронних підручників, а також рішення спеціального органу, який відбирає проекти, що потрапляють потім під пріоритетне фінансування. Розглядається 3 варіанти проектів, один з яких з виробництва електронних підручників. Якщо буде обрано наш варіант, ми дуже швидко розгорнемо на заводі ім.Шевченка спочатку часткову, а потім і повну збірку електронних підручників. Якщо буде ухвалене рішення, що електронний підручник необхідний, я вважаю, у нашого варіанту особливих конкурентів немає», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Для Європи та світу функціонування систем управління якістю в державних структурах – норма та звичне явище, для нас – початок великої роботи. Василь Хома

Як зазначив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома, Харківська облдержадміністрація постійно удосконалює систему управління якістю стосовно надання послуг з державного управління. На сьогодні робота апарату Харківської обласної державної адміністрації з цього питання гідно відзначена відповідним органом з сертифікації систем управління: ДП «Харківський регіональний науково – виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Підтвердженням тому є відповідний сертифікат. Цим сертифікатом посвідчується, що система управління якістю стосовно надання послуг з державного управління загального характеру, які надаються апаратом Харківської обласної державної адміністрації, відповідає вимогам ДСТУ ІSO 9001:2009 «Системи управління якістю. Вимоги».

Михайло Добкін привітав учнів загальноосвітньої школи № 20 зі святом Першого дзвоника

Підняттям Державного прапору та виконанням Гімну України розпочалось святкування Дня знань в Харківській загальноосвітній школі I-III ступенів №20. В святі Першого дзвоника взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, голова адміністрації Комінтернівського району Харківської міської ради В’ячеслав Ільєнко, депутати обласної та міської рад, педагоги, школярі та їх батьки. 

Євген Савін привітав з Днем знань учнів Балаклійського ліцею

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін привітав учнів Балаклійського ліцею з Днем знань, а також оглянув учбовий заклад та ознайомився з його роботою. В ході урочистої церемонії з нагоди початку навчального року заступник губернатора області звернувся до школярів зі словами: «Ви демонструєте дуже гарні результати на рівні області і всієї країни. Бажаю вам підтримувати ці традиції. Область пишається вашими перемогами. Упевнений, ви станете гідними громадянами України, які люблять свою Батьківщину».

Події дня

Сьогодні, 1 вересня, о 14:00 у Харківському регіональному інституті державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75, 1-й поверх, актова зала) відбудеться Урочисте зібрання з нагоди початку нового 2011/2012 навчального року. О 18:00 на пл.Свободи розпочнеться свято першокурсників «Посвята в студенти».

В Обласній художній галереї "Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка «ЇЇсторія»

2 вересня 2011 р. о 16.00  в Обласній художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відкривається виставка «ЇЇсторія», присвячена 20-й річниці Незалежності України.  Організатори виставки — Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської державної адміністрації.

Харківські спортсмени візьмуть участь у V спортивних іграх України зі скелелазіння серед молоді

З 31 серпня до 5 вересня 2011 року у м. Одеса спортсмени збірної команди області візьмуть участь у V спортивних іграх України зі скелелазіння серед молоді. У змаганнях візьмуть участь близько 60 спортсменів із Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Полтавської, Луганської, Київської, Миколаївської областей України, м. Києва, АР Крим.

3 вересня відбудеться Другий кваліфікаційний матч Україна – Ізраїль з волейболу

3 вересня 2011 року о 17:00 в Палаці спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи (вул. Котлова, 90/1) відбудеться другий кваліфікаційний матч між збірними командами України та Ізраїлю (чоловіки), переможець якого потрапляє до відбіркової групи до літніх Олімпійських ігор 2012 року. У першій зустрічі, яка відбулася в Ізраїлі, перемогла збірна команда України з рахунком 3-0.

У Харківському районі відбулась тренінгова програма «Розвиток молодіжних центрів зеленого туризму «Зелентур»

29 серпня у Харківському районі відбулась тренінгова програма «Розвиток молодіжних центрів зеленого туризму «Зелентур». В обговоренні перспектив розвитку зеленого туризму у районі та зайнятості молоді у сфері зеленого туризму взяли участь голови селищних рад, представники відділу культури та туризму, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, відділу освіти Харківської райдержадміністрації, районного центру зайнятості. 

Харківські спортсмени одержали 5 золотих, 2 срібні та 2 бронзові нагороди на чемпіонаті України з велоспорту на треку

З 23 по 29 серпня в м. Львів відбувся чемпіонат України з велоспорту на треку серед жінок та чоловіків, в котрому взяли участь 120 спортсменів із 16 збірних команд областей України. На чемпіонаті вдало виступила збірна команда Харківської області, отримавши 5 золотих, 2 срібні та 2 бронзові нагороди. Підтвердив свою майстерність МСМК член збірної команди України Андрій Вінокуров, котрий виборов 3 золоті та 1 срібну медалі. МСМК Сергій Омельченко завоював 2 золоті, 1 срібну та 1 бронзову медалі. Ще одну бронзу в гонці кейрині збірній Харківській області принесла Павлина Соколець.

Мусульмани Харківщини провели Іфтар

29 серпня в зв'язку з закінченням Священного місяця Рамадан з ініціативи та за підтримки Харківського обласного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг» в Харкові відбувся Іфтар - урочиста трапеза розговіння для тих мусульман, що постяться. Більше 30 представників мусульманських релігійних і національно-культурних об'єднань міста та області зібралися на вечірню трапезу. Після намазу в теплій дружній обстановці відбулось розговіння.

Фестиваль «Весілля в Малинівці - плюс» може стати регіональним

У планах організаторів фестивалю обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс» в наступному році збільшити масштаби свята і запросити на нього представників усіх районів Харківської області. Про це повідомив в ході прес-конференції в Харківській облдержадміністрації голова Чугуївської райогосадміністраціі Володимир Лобойченко. «У цьому році ми проводимо фестиваль силами сільських та селищних рад. Ми хочемо, щоб наступного року всі райони представили свої весілля. У цьому році інші райони Харківської області будуть нашими гостями, а в наступному хотілося б, щоб вони стали учасниками. Це далекосяжні плани», - підкреслив голова району.

У програмі «Весілля в Малинівці - плюс» весільні обряди, конкурси, майстер-класи, концерт і феєрверк

Фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс» триватиме з 10 до 21 години 3 вересня. Про це повідомив в ході прес-конференції в Харківській облдержадміністрації голова Чугуївської райогосадміністраціі Володимир Лобойченко. Окрім фольклорних весільних обрядів у програмі свята виставки народної творчості та фоторобіт, футбольний турнір, робота майданчиків «Гарбузяче містечко», «Тещине подвір'я», «Покуть для молодят», «Баштан кума Сливи», «Тато, мама, я - спортивна сім'я».

«Весілля в Малинівці» матиме власну валюту

Вперше за історію фестивалю на «Весіллі в Малинівці - плюс» буде введена власна валюта. Про це повідомив в ході прес-конференції в Харківській облдержадміністрації голова Чугуївської райогосадміністраціі Володимир Лобойченко. «У нас на фестивалі будуть ходити свої гроші - «малинівки». Їх можна буде отримати в результаті участі в конкурсах. За них можна буде придбати іграшки, квитки на атракціони для дітей, купити алкоголь чи кавун», - заявив він.

В ХАІ про студентів піклуються як про своїх рідних дітей. Володимир Кривцов

З посвятою в студенти і початком нового навчального року привітав першокурсників та студентів вузу ректор Національного аерокосмічного університету ім. Н. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» (ХАІ) Володимир Кривцов. «В ХАІ є великі традиції, які лежать в основі нашої діяльності. Ми працюємо, щоб ви після закінчення нашого університету могли пишатися тими знаннями, які отримали від нас.  Запам'ятайте, що тут готові вислухати і допомогти кожному з вас. Я хочу, щоб ваші батьки завжди пам'ятали, що в ХАІ про студентів піклуються як про своїх рідних дітей. Бажаю вам успіхів, здоров'я і вдалого навчального року», - підкреслив у ході церемонії ректор ХАІ Володимир Кривцов.

Євген Савін відвідав Первомайську  дитячу школу мистецтв

Напередодні Євген Савін відвідав Первомайську дитячу школу мистецтв в місті Первомайський Харківської області. В ході робочої поїздки заступник керівника області провів зустріч з батьківським комітетом школи та запевнив, що всі ремонтні роботи будуть виконані відповідно до графіку.  Також стало відомо, що 16 вересня з нагоди Дня міста Первомайський заплановано відкриття музичного відділення в цій школі. З цього ж дня в школі буде розпочато новий учбовий рік.  

Знання обов’язково відкриють вам широку дорогу в життя. Вікторія Маренич

Напередодні 1 вересня у Краснокутському дитячому будинку відбувся День знань. На запрошення вихованців закладу на свято прибули представники різних установ та організацій, що тривалий час допомагають дитбудинку розв’язувати матеріальні проблеми.  Начальник управління у справах преси та інформації обласної державної адміністрації Вікторія Маренич завітала до дитбудинку, щоб виконати дану навесні обіцянку. Передаючи дітлахам два водонагрівачі, вона побажала їм цікавого і успішного навчального року.  

На фестивалі «Весілля в Малинівці - плюс» відбудеться 5 справжніх весіль

Як повідомив в ході прес-конференції в Харківській облдержадміністрації голова Чугуївської райогосадміністраціі Володимир Лобойченко, формат традиційного фестивалю «Весілля в Малинівці» змінено: якщо спочатку захід проводився в рамках одного селища, то «Весілля в Малинівці - плюс» - етнічне свято, де будуть представлені весільні обряди різних національностей. Також у рамках фестивалю відбудеться 5 справжніх весіль.

Архів документів