Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Спільними зусиллями ми відновимо сільську інфраструктуру нашої області. Михайло Добкін

«У нас в області близько 20 великих агрохолдингів, які давно вже ведуть свій бізнес у нас на Харківщині і стикаються з безліччю проблем. Ці проблеми можуть мати локальний характер, а деякі можуть мати систематичний, - зазначив сьогодні під час програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін. - Ми довго готувалися до підписання Меморандуму з аграрними об'єднаннями області. Ми намагалися максимально позначити весь пласт проблем, які є у влади щодо агрохолдингів і у агрохолдингів по відношенню до влади. Ми детально обговорювали участь у відродженні сільської інфраструктури з кожним керівником підприємства. Я вважаю,що це абсолютно справедливий підхід. Соціальна справедливість повинна бути у всьому».  

Наступного року ми плануємо як мінімум повторити результат роботи 2011 року з відкриття нових дитячих садків. Михайло Добкін

«Минулого року, коли з'явилася нова команда в облдержадміністрації і в районах області, перше, що ми зробили, дали завдання проаналізувати кількість існуючих дошкільних установ, дефіцит місць у таких установах, всі недобудовані об'єкти, а також будівлі, які раніше були дитячими садками, а зараз або занедбані, або віддані комусь в оренду. Після детального аналізу ми чітко розрахували свої сили. У 2010 році ми відкрили близько 10 нових дитячих садків, цього року таких установ буде більше 30, а разом з містом Харків - майже 40. Завдання на наступний рік - як мінімум повторити результат цього року», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

До 2010 року держава нічого не інвестувала в будівництво нових спортивних споруд в області. Михайло Добкін

«На жаль, до 2010 року в Харківській області не було відкрито жодного нового спортивного комплексу або установи за рахунок державного бюджету. Держава не інвестувала в будівництво нових спортивних споруд нічого. Відродження почалося з нового Льодового палацу «Салтівський лід», і якби не трирічний період правління попередньої влади, коли фінансування його будівництва було повністю перекрито, то він був би відкритий набагато раніше. Потім був реконструйований стадіон «Металіст». Зараз вкладаються досить серйозні кошти в Харківський Палац спорту, щоб він міг бути спортивною ареною високого класу», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

У січні 2012 року взаємовідносини між підприємцями і чиновниками ще більше спростяться. Михайло Добкін

5 вересня в ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що в Україні та Харківської області робиться багато для того, щоб спростити дозвільну систему. Наприклад, у Харкові функціонує єдиний дозвільний центр.  «З січня 2012 року вступає в силу та частина законодавства, яка ще більше спростить взаємини між підприємцями та чиновниками: полегшить життя першим і не дасть другим можливісті будь-якими додатковими способами ускладнити життя людям, які хочуть розвивати свій бізнес», – підкреслив губернатор.

Найближчим часом в Харківській області почнуть роботу 9 пересувних флюорографів

Уже в листопаді в Харківській області в рамках великої поставки медичної техніки очікується прибуття 9 сучасних пересувних флюорографів. Як наголосив сьогодні в ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, їхня робота - це черговий крок у боротьбі з туберкульозом.

В процесі дерегуляції в Харківській області скасовано більше 60% різних актів

У ході роботи з дерегуляції економіки в Харківській області скасовано більше 60% різних регуляторних актів. Про це повідомив 5 вересня в ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін.  «Ми багато говоримо про те, що потрібно займатися дерегуляцією. І дійсно, сьогодні вже більше 60% всіляких актів, які необхідно було скасувати на рівні області, міст і районів, ми скасували. Ця робота продовжується, і скасування кожного такого акта - це зняття гирі з ноги підприємця», - підкреслив губернатор.

КП «ДРІТ» і КП «Харківські теплові мережі» буде компенсовано близько 170 млн.грн. різниці в тарифах

Як повідомив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, зараз оформляються документи на компенсацію різниці в тарифах КП «дріта» і КП «Харківські теплові мережі». Загальна сума становить близько 170 млн.грн. «Як тільки ця різниця буде компенсована, рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ істотно підвищиться», - підкреслив голова ХОДА.

Підприємство «Радмір» отримає замовлення на виробництво і поставку своєї техніки по всій Україні

«Сьогодні підприємство «Радмір»  випускає медичну техніку, яка здатна конкурувати з технікою провідних виробників світу, - зазначив сьогодні під час програми «Зворотній зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.- Конкурентів у «Радміра» в ціновому сегменті немає. Можна сміливо говорити, що велику частину своєї продукції підприємство може поставляти на ринок нашої країни і таким чином вирішити проблему переоснащення медичних установ».  За словами Михайла Добкіна, уряд узяв курс на імпортозаміщення, тому поставка вітчизняної техніки - не просто можливість просувати продукцію з написом «Зроблено в Україні», а ще й дуже серйозні інвестиції в подальші наукові розробки, які дозволять підприємству «Радмір» та його трудовому колективу не зупинятися на досягнутому. «Вони зможуть створювати нові зразки вітчизняної медичної техніки, які будуть зберігати здоров'я ще багатьом поколінням українців», - підкреслив він. 

Компанія Shell - це індикатор того, що до України надійдуть й інші інвестиції. Михайло Добкін

В результаті укладення договору між НАК «Нафтогаз Україна» і компанією Shell щодо видобутку сланцевого газу зокрема, на території Харківської області, регіон виграє в усіх відношеннях. Про це повідомив 5 вересня в ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін. По-перше, це інвестиції в нашу економіку. Це нові робочі місця. Це нові відсотки в плюс для розвитку економіки нашого регіону. Це можливість отримати додаткове джерело, яке дозволить обігріти наші будинки, підігріти воду або просто поставити варильний газ для багатьох домоволодінь і квартир. Про плюси можна говорити дуже і дуже багато», - підкреслив губернатор.

Ми зробили лише перший крок на великому шляху реформування та вдосконалення системи охорони здоров'я в нашому регіоні. Михайло Добкін

«Досвід, робота, вміння і знання людей, які різною мірою відповідають за охорону здоров'я в нашому регіоні, від дільничного лікаря до вчених, все це разом дозволило зробити так, що сьогодні модель реформування охорони здоров'я, яка реалізується у нас, розглядається як один з варіантів вже для поширення далеко за межами області. Але ми зробили лише перший крок на дуже великому шляху реформування та вдосконалення системи охорони здоров'я в нашому регіоні», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

І цього року, і наступного кількість нової медичної техніки для всіх районів і міст Харківської області буде тільки збільшуватися. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом проблема переобладнання медичних установ області новою діагностичною технікою буде в значній мірі вирішена.  «І цього року, і наступного кількість нової медичної техніки для всіх районів і міст Харківської області буде тільки збільшуватися. Приблизно в листопаді ми повинні отримати рентген-обладнання на 60 мільйонів гривень, яке буде направлено до лікарень районів і міст Харківської області. Ми цього року значною мірою закриємо проблему переоснащення, а в деяких випадках і оснащення медичних установ сучасною діагностичною технікою», - підкреслив голова області.

Фінансування на будівництво станції метро «Перемога» надійде вже у вересні

Кошти на будівництво станції метро «Перемога» надійдуть вже у вересні. Про це сьогодні в ході програми «Зворотній зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо заявив голова ХОДА Михайло Добкін.   «За підсумками поїздки до Харкова, Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав ряд доручень щодо фінансування важливих для нашого регіону об'єктів. Серед цих питань було і фінансування харківського метрополітену. Я думаю, що цього місяця ми повинні отримати перші гроші на продовження будівництва станції метро «Перемога», - повідомив Михайло Добкін.   

На "Печенізькому полі" буде працювати "Етнокараоке"

«Перед нами стояло завдання не тільки показати кращі аматорські етноколективи Харківській області та залучити виконавців з інших міст, але також домогтися того, щоб люди, що прийшли на фестиваль, відчували себе його учасниками і взяли найактивнішу участь у всіх заходах», - заявив під час прес-конференції, присвяченої «Печенізькому полю», режисер-постановник фестивалю Олександр Бінус. Зокрема, на додатковому майданчику фестивалю відбудеться конкурс «Етнокараоке», в якому зможуть взяти участь усі бажаючі. В ході конкурсу можна буде виконати близько 150 українських пісень. «Тим самим ми хочемо сучасними способами залучити до розвитку народної творчості», - підкреслив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

На «Печенізькому полі» відбудеться конкурс гігантських пазлів

На X етнофестивалі «Печенізьке поле» один із схилів пагорбів на березі водосховища буде відведено під майданчик «Печенізька мозаїка». Там відбудеться конкурс гігантських пазлів, повідомив режисер-постановник фестивалю "Печенізьке поле" Олександр Бінус. «Протягом дня будуть викладені три картини розміром три на сім метрів. Думаю, в кінці це буде цікавий національний орнамент, який доповнить художнє оформлення всього фестивалю. Ми плануємо, що участь у складанні пазлів візьме безліч учасників, яким близько таке мистецтво», - заявив він.

Головна сцена фестивалю «Печенізьке поле» буде розташована над поверхнею води

Від установки сцени фестивалю «Печенізьке поле» на понтонах у цьому році відмовилися, але все одно головний фестивальний майданчик здебільшого буде розташований над поверхнею води. Про це повідомив в ході прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Захід такого масштабу вимагає дуже серйозної організаційної підготовки. З минулого фестивалю ми почерпнули досить багато досвіду в частині інженерних коммунікацій. Обмеженість поля нас приводить до того, щоб простір перед головною сценою був якомога більше наданий глядачам. У минулому році це вирішувалося за допомогою установки сцени на понтонах, у цьому році ми відмовилися від понтонів, але завдяки новим інженерно-технічним рішенням сцена все одно в основному розташовується над поверхнею води, що дає додатковий простір перед основною сценою»,- заявив він.

У рамках «Печенізького поля» відбудуться поросячі перегони

Як повідомив 5 вересня під час прес-конференції повідомив головний режисер-постановник фестивалю Олександр Бінус, однією з родзинок фестивалю «Печенізьке поле» станут «Поросячі бігу». «Досвіду в таких змаганнях у нас не було, але ми готові прийняти всіх бажаючих. Досвід перегонів ми переймали у наших московських колег, - зазначив Олександр Бінус. - Наїзника будуть люди з фермерських господарств, які приведуть цих поросят для участі в конкурсі.Вік поросят повинен бути не старше 2-3 місяці. Просто-напросто великий не побіжить». 

На підготовку спортсменів Харківської області до літніх Олімпійських ігор 2012 року передбачено 5 млн.грн.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, на підготовку спортсменів, які завоювали або завоюють ліцензії на участь в XXX літніх Олімпійських іграх 2012 року, передбачено 5 млн.грн. «Це кошти безпосередньо від спонсорів, які виконком Національного Олімпійського комітету закріпив за Харківською областю. Гроші вже почали надходити. В область надійшло вже близько 1 млн.грн.», - Зазначив Дмитро Перепелиця.

Діалог з владою допоможе нормальному розвитку бізнесу. Вадим Бодаєв

«Аграрії поступово прийшли до розуміння, що для нормального розвитку бізнесу потрібно встановити діалог з владою,- підкреслив сьогодні під час церемонії підписання Меморандуму про співпрацю і партнерство між обласною державною адміністрацією та аграрними об'єднаннями регіону віце-президента агрохолдингу "Хармелія"  Вадим Бодаєв. - Найголовнішою причиною створення такого меморандуму э початок діалогу між владою та аграріями».  Також Вадим Бодаєв подякував голові ХОДА Михайлу Добкіну, що Харківська область є першою областю в Україні, яка пішла назустріч своїм аграрним об'єднанням і підписала з ними Меморандум про співпрацю. 

Спортсмени Харківської області вибороли 5 ліцензій на участь в Олімпійських іграх 2012 року

Спортсмени Харківської області вибороли 5 ліцензій на участь в XXX літніх Олімпійських іграх 2012 року, які відбудуться в Лондоні. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. Зокрема, володарями ліцензій стали Віктор Рубан, Ніна Мильченко, Вікторія Коваль (стрільба з лука), Олексій Пригоров (стрибки у воду) і Дар’я Степанюк (плавання). Усього на участь в Олімпіаді 2012 року претендують 64 спортсмена з Харківської області.

До кінця року в районах області будуть відкриті 10 спортивних майданчиків із синтетичним покриттям та відремонтовано стадіон в м.Зміїв

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, до 1 листопада в районах області встановити десять майданчиків із синтетичним покриттям. Крім того, в районах Харківської області вже встановлено 18 тренажерних майданчиків.

У дитячому оздоровчому таборі «Авторська школа Бойка» відбулась тематична зміна «Я створюю телебачення»

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, у серпні на останню п’яту зміну, яка була тематичною і називалася «Я створюю телебачення», табір «Авторської школи Бойка» прийняв 295 талановитих та обдарованих дітей, а також дітей пільгових категорій. На двадцять один день територія табору перетворилася на величезний знімальний майданчик. Кожен загін створив власну кіностудію з авторською емблемою, власними режисерами, монтажерами, сценаристами, операторами та акторами. Протягом трьох тижнів зміни діти відвідували кінематографічні заняття, а також навчалися акторській майстерності, пластиці та створенню декорацій.   

Сьогоднішня подія стане хорошим імпульсом для розвитку АПК області та початком відродження слобожанського села. Михайло Добкін

«За півтора року моєї роботи керівником області я побував в різних куточках Харківщини. Мені добре відомі успіхи і потреби наших аграріїв і проблеми жителів сільської місцевості. Саме ці підстави змусили обласну владу ініціювати підписання Меморандуму про співпрацю і партнерство між нашою облдержадміністрацією та аграрними об'єднаннями області,- заявив 5 вересня під час церемонії підписання Меморандуму з аграрними об'єднаннями області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. - Сьогодні ми першими в Україні підписуємо п'ятирічний план розвитку відносин між владою і підприємствами агропромислового комплексу області».  

У Харкові відбудеться турнір з хокею на Кубок губернатора

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, з метою популяризації та розвитку хокею з шайбою на льодовій арені «Айсхолл» (вул.Героїв Праці, 8) 8-10 вересня 2011 року відбудуться змагання на Кубок губернатора Харківської області з хокею з шайбою. Урочисте відкриття відбудеться 8 вересня о 18:45, закриття - 10 вересня о 21:00.

Вперше в Україні підписано Меморандум про співпрацю та партнерство облдержадміністрації з аграрними об’єднаннями області

Сьогодні в Харківській ОДА відбулось підписання першого в Україні Меморандуму про співпрацю та партнерство між обласною державною адміністрацією та аграрними об’єднаннями регіону. В підписанні Меморандуму взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук та представники 15 аграрних об’єднань регіону. 

Для гостей етнофестивалю «Печенізьке поле» курсуватимуть додаткові автобуси

Сьогодні на прес-конференції, присвяченій фестивалю «Печенізьке поле - 2011», начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов повідомив, що для гостей етнофестивалю 10 вересня від автостанції біля метро «Пролетарська» курсуватимуть додаткові автобуси. Він повідомив, що вартість проїзду становитиме 10 грн. «Як і минулого року буде організовано підвезення глядачів фестивалю від автостанції біля метро «Пролетарська». З 10:30 крім рейсових курсуватимуть додаткові автобуси, які будуть в міру наповнення відправлятися на «Печенізьке поле». Також з 0 годин 11 вересня будуть курсувати додаткові автобуси у зворотному напрямку. Всі гості фестивалю будуть доставлені до Харкова», - підкреслив начальник управління культури.

Фестиваль «Печенізьке поле» випустить свою валюту

До початку фестивалю «Печенізьке поле», який відбудеться 10 вересня в Печенізькому районі, спеціально випущена фестивальна гривня. Про це 5 вересня в ході прес-конференції повідомив головний режисер-постановник фестивалю Олександр Бінус. «У цьому році ми вирішили випустити фестивальну валюту. Ми це зробили для того, щоб залучити всіх до участі в конкурсах, - зазначив Олександр Бінус. - Уже призначено фестивальне казначейство, в якому будуть знаходитися всі призи фестивалю. Найактивніший учасник, який першим збере необхідну суму для отримання головного призу, отримає скутер».

10 вересня відбудеться етнофестиваль «Печенізьке поле - 2011»

«Найголовніше завдання етнофестивалю - збереження культурних традицій і підтримка тих творчих колективів, які працюють в етнічному жанрі. Наша задача провести якусь ревізію фольклорних етноколективів Харківській області та створити додатковий стимул для їх подальшого творчого зростання », - заявив сьогодні на прес-конференції,присвяченій фестивалю «Печенізьке поле - 2011» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. У цьому році став вже традиційним свято прийме гостей на березі Печенізького водосховища 10 вересня.На «Печенізькому полі» буде представлений ряд фестивальних майданчиків: головна сцена, додатковий майданчик, «Місто майстрів», «Дитяча галявина», «Повітряні перехрестя», «Козацька застава», «Печенізька мозаїка» і безліч інших.Однією з основних особливістю цього фестивалю Дмитро Кузнєцов назвав те, що виступи на центральному майданчику почнуться не ввечері, як у попередні роки, а з 13 годин.

Збірна України з волейболу виходить у наступний етап олімпійського відбору

Напередодні Харківський Палац спорту «Локомотив» імені Георгія Кірпи став місцем проведення матчу відбіркового турніру олімпійської кваліфікації, зібравши на цей захід більше 2500 глядачів. З рахунком 3:1 українська збірна вийшла в наступний етап олімпійської кваліфікації. Дана стадія передбачає три турніри, у кожному з яких візьме участь по шість команд. Турніри відбудуться 22-27 листопада 2011 року. Місце проведення і склад учасників будуть визначені після завершення чемпіонату Європи. 

Команди ХНУ ім. Каразіна і зооветеринарної академії представлять Харківщину на футбольному турнірі «СтудЄвро-2012» у Польщі

З 8 по 14 вересня 2011 року в м. Гданськ (Польща) відбудеться польсько-український футбольний турнір університетських команд «СтудЄвро-2012». В турнірі візьмуть участь 16 чоловічих команд України та Польщі, які представляють приймаючі міста чемпіонату з футболу «Євро-2012». Право представляти Слобожанщину вибороли команди Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та Харківської державної зооветеринарної академії.

Молоді люди віком до 18 років запрошуються до участі у фотоконкурсі

Луганська обласна молодіжна організація «Старт» та Луганське обласне відділення Національного союзу фотохудожників України проводять Регіональний конкурс фотомистецтва серед дітей та молоді «Фотостарт-2». Мета фотоконкурсу – підтримка творчості дітей та молоді, популяризація кращих традицій фотомистецтва на території Луганської, Харківської та Донецької областей.

Архів документів