Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

До уваги журналістів!

Від'їзд журналістів, акредитованих для висвітлення Х етнофестивалю «Печенізьке поле», 10 вересня об 11:00 з площі Свободи (біля Палацу піонерів).

Василь Хома провів виїзний  прийом громадян у Вовчанському  районі

В ході робочої поїздки до Вовчанського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися надання матеріальної допомоги, соціальних питань, роз'яснення норм чинного законодавства щодо встановлення інвалідності тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль. 

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук сьогодні провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання, з якими мешканці області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися в основному земельних відносин, а саме: отримання державних актів на право користування земельними ділянками; додержання земельного законодавства; отримання паїв. Крім того, обговорювалося питання щодо збереження Старосалтівського розплідника диких звірів та птахів.

Відбулася нарада з питання перспектив розвитку фермерських господарств Харківської області

8 вересня під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука відбулася нарада з питання перспектив розвитку фермерських господарств Харківської області в умовах проведення земельної реформи в Україні. У нараді також взяли участь заступник начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Василь Саранча, в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Харківської області «Фермер» Василь Образцов та голови районних Асоціацій фермерів та приватних землевласників області.

Валентин Дулуб привітав працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості з професійним святом

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся урочистий прийом до Дня працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості. З професійним святом представників галузі вітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб та перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко. Вони побажали присутнім нових здобутків, перемог та професійних досягнень, та вручили кращим працівникам галузі почесні нагороди Харківської облдержадміністрації і облради за досягнення високих виробничих показників, багаторічну сумлінну працю та з нагоди свята.

Відбулося перше кущове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу Харківської області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років

У м.Красноград відбулося перше кущове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу Харківської області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років з виконання доручень за результатами проведення виїзних штабів. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. В даному засіданні взяли участь всі члени обласного штабу, голови Красноградської, Кегичівської, Зачепилівської, Сахновщинської, Первомайської, Нововодолазької, Валківської райдержадміністрацій, міський голова м.Первомайський, їх заступники, а також представники комунальних служб і різних підрозділів даних районів та міста.

Події дня

9 вересня о 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться прийом облдержадміністрації та облради до Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада ХОДА з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 3 червня 2011 року з питання «Про роботу архівних відділів районних державних адміністрацій та міст обласного значення щодо забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду України та рівень матеріально-технічного забезпечення». 2. Про хід роботи Харківської облдержадміністрації щодо забезпечення доступу до публічної інформації.  

Стартував турнір з хокею на Кубок губернатора Харківської області

Сьогодні на льодовій арені «Айсхолл» відбулася урочиста церемонія відкриття першого турніру з хокею з шайбою на Кубок губернатора Харківської області. У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та президент Харківської обласної федерації хокею Іван Ковальов. Перед початком турніру присутні вшанували пам'ять загиблих в авіакатастрофі хокеїстів ярославської команди «Локомотив». «Вчора в Російській Федерації відбулася страшна трагедія, яка забрала життя хокеїстів клубу «Локомотив» (м. Ярославль). Серед них було троє українців. Вчора ми обговорювали, скасовувати проведення матчів або не скасовувати. В результаті вирішили все ж таки провести турнір, і присвятити його пам'яті загиблих спортсменів. Гарна гра і справжня спортивна поведінка буде найкращою пам'яттю про загиблих», - заявив Михайло Добкін.

Хокейні команди повністю готові до турніру на Кубок губернатора Харківської області

У ТЦ «Дафі «Айсхолл» перед початком першого турніру з хокею з шайбою на Кубок губернатора Харківської області відбулася передмачева прес-конференція. У ній взяли участь президент хокейного клубу «Харківські Акули» Валерій Середенко, віце-президент Харківської обласної федерації хокею Ігор Гайдар, голова опікунської ради хокейного клубу «Беркут» Сергій Хоровський і тренер хокейного клубу «Донбас-2» Микола Майко.

Валентин Дулуб перевірив стан готовності до зими систем теплопостачання в Красноградському районі

В ході робочої поїздки до Краснограду заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб відвідав котельню по вул. Леніна, 18. Всі необхідні ремонтні роботи на об’єкті завершені. Котельня обладнана котлами типу НІІСТУ-5, які працюють на природному газі, з виробничою потужністю 0,388 Гкал/год. Протяжність теплових мереж в двотрубному обчисленні 243 м/п середнім діаметром 73 мм. Котельня забезпечує теплом чотири 16-ти квартирні житлові будинки і два корпуси Красноградської районної СЕС.   

Водне господарство Красноградського району готове до нового опалювального сезону

В ході робочої поїздки до Красноградського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб відзначив, що водне господарство Красноградського району готове до нового опалювального сезону. Зокрема він оглянув водозабірні споруди Красноградського КП «Водоканал», котрі забезпечують водою населення м. Красноград, сел. Дослідне, сіл Наталине, Піщанка, Улянівка.

Харківська область посіла друге місце в рейтингу журналу Weekly.ua «Де в Україні жити добре»

Журнал Weekly.ua опублікував рейтинг українських регіонів «Де в Україні жити добре». Рейтинг складений на основі результатів першого посткризового дослідження якості життя в Україні, проведеного Міжнародним центром перспективних досліджень. Харківська область посіла друге місце в рейтингу після Києва. «Локомотивом місцевої економіки є машинобудівні підприємства, що виробляють більш високотехнологічну продукцію, ніж металургійні заводи Сходу країни. По суті, Харківщина подає приклад всій Україні: однією тільки експлуатацією природних ресурсів багато чого не досягти», - зазначає WeeklyUA.

Житловий фонд міста Красноград готовий до зими

Під час робочої поїздки до Красноградського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб перевірив готовність житлового фонду до нового опалювального сезону. Зокрема, він оглянув ряд об’єктів у мікрорайоні №1 міста Красноград. У 2011 році за рахунок коштів міського бюджету було виконано капітальний ремонт покрівель житлових будинків по вул. Полтавській, 92 та вул. Жовтневій, 89. На даний час паспорти готовності будівель до зими підписані.

У Харкові відбудеться матч збірних України та Росії з регбіліг

10 вересня в Харкові, на стадіоні «Динамо» (вул. Динамівська, 3), відбудеться матч збірних команд України та Росії з регбіліг, які розіграють «Слов'янський кубок». Початок матчу о 15:00. Вхід вільний. Матч відбудеться за підтримки Харківської облдержадміністрації. Харківської міської ради, Європейської та Української федерацій регбіліг, Російської асоціації регбіліг клубів.  

277,2 тис. тонн фізичної ваги мінеральних добрив потрібно харківським господарствам під урожай 2012 року

«Одним із найбільш важливих організаційних питань на етапі підготовки до посіву як озимих, так і ярих культур, є завчасне придбання необхідної кількості мінеральних добрив,- зазначила в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик. – Якщо вірити даним оперативної звітності районів, то ситуація з цього питання досить обнадійлива. В цілому по області при потребі 28 тис. тонн фізичної ваги мінеральних добрив у наявності є 28,1 тис. тонн. Тобто маємо 100% рівень забезпеченості. Але в окремих районах їх придбано менше третини до потреби, в той же час є райони, які мають запас мінеральних добрив, що в двічі перевищує потребу».

Валентин Дулуб оглянув об’єкти благоустрою міста Красноград

Під час робочої поїздки заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб оглянув об’єкти благоустрою міста Красноград. У 2011 році за рахунок районного бюджету були виконані роботи з благоустрою центральної площі міста загальною площею 5,6 тис. кв. м на суму 1267,0 тис. грн. Також продовжуються роботи по благоустрою центральної площі та вулиць Короленко та Леніна за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України». На даний освоєно 300 тис. грн. 

Аграрії області повинні забезпечити всі хлібозаводи регіону продовольчим зерном. Віталій Алексейчук

Як зазначив 8 вересня в ході науково-практичної конференції з питань посіву озимих культур під урожай 2012 року у Харківській області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, згідно Меморандуму взаєморозуміння між обласною державною адміністрацією і хлібопекарськими підприємствами, який нещодавно було підписано, всі аграрії Харківської області повинні піклуватися і сприяти кращому забезпеченню хлібозаводів регіону продовольчим зерном, в тому числі зерном жита, потреба якого складає 52 тис. тонн на рік.

Нам належить вирішити дуже відповідальні завдання для розвитку зернового господарства області. Віталій Алексейчук

«Нам належить вирішити дуже відповідальні завдання в плані розвитку зернового господарства області. Три мільйони тонн зерна повинні стати для області мінімальною нормою, а не виключенням. Запорукою досягнення такого результату є мінімум 500 – 520 тис. гектарів збережених на весну посівів озимих зернових культур», - підкреслив сьогодні в ході науково-практичної конференції з питань посіву озимих культур під урожай 2012 року у Харківській області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Красноградському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Красноградському районі. До заступника губернатора звернулися з приводу ремонту дахів, капітального ремонту будинків, ремонту дороги і питання придбання машини для вивезення сміття. Вирішення питань Валентин Дулуб взяв під особистий контроль.   

У 2015 році Україна планує зібрати 80 млн. тонн зерна

«Минулого року Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Президією Національної академії аграрних наук вперше озвучили обсяг зерна, який необхідно зібрати у 2015 році - 80 млн. тонн зерна, повідомила в ході науково-практичної конференції в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик. - Сьогодні цю цифру ми вже сприймаємо в якості орієнтира, який може стати реальністю. Ті 50 млн. тонн зерна, які Україна планує виробити з урожаю 2011 року, є вагомим підтвердженням цього».

Презентувано інформаційний збірник «Харківщина спортивна - кроки зростання», присвячений XX річниці Незалежності України

У рамках урочистостей, присвячених Дню фізичної культури і спорту України Головне управління з питань сім'ї, молоді та спорту ХОДА презентувало інформаційний збірник «Харківщина спортивна - кроки зростання», присвячений XX річниці Незалежності України. Збірник присвячений спортивним досягненням Харківщини за останні 20 років. У буклеті представлені відомі спортсмени і кращі тренери регіону, висвітлюються виступи спортсменів області на літніх і зимових Олімпійських та Паралімпійських іграх з 1992 по 2008 роки.

Харківська область забезпечена насінням озимих зернових культур для посіву під урожай 2012 року. Олена Кулик

Як повідомила сьогодні в ході науково-практичної конференції в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, управлінням було підготовлено прогноз щодо площі посіву озимих зернових культур під урожай 2012 року в розрізі районів і окремих озимих зернових культур. «Рекомендована площа посіву озимих зернових на зерно і зелений корм в цілому по всіх категоріях господарств області під урожай 2012 року визначена в обсязі 514,9 тис. гектарів», - зазначила Олена Кулик.

У Харкові відбулася конференція, присвячена підготовці до посіву озимих культур під урожай 2012 року

Сьогодні в Інституті рослинництва ім. В. Я. Юр 'єва Української академії аграрних наук відбулася обласна науково-практична конференція з питань посіву озимих культур під урожай 2012 року у Харківській області. У конференції взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, директор Інституту рослинництва ім. В. Я.Юр'єва Віктор Кириченко, заступники голів РДА з питань АПК, начальники управлінь агропромислового розвитку РДА, головні агрономи, наукові співробітники Інституту рослинництва ім. В.Я.Юр'єва, керівники базових сільськогосподарських підприємств з виробництва зерна, а також представники ЗМІ.

Євген Савін вручив почесні нагороди до Дня фізичної культури і спорту

У зв'язку з професійним святом Євген Савін вручив почесні нагороди облдержадміністрації кращим тренерам, викладачам фізичної культури, інструкторам-методистам і співробітникам структурних підрозділів органів виконавчої влади з питань фізичної культури та спорту, молоді та спорту в Харківській області. Також нагороди Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА вручив начальник управління Дмитро Перепелиця.

Євген Савін привітав фізкультурний актив області з професійним святом

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін привітав фізкультурний актив області з Днем фізичної культури і спорту. Урочисті заходи, присвячені професійному святу спортсменів, відбулися сьогодні на навчально-спортивній базі «Темп». «Дозвольте мені від щирого серця привітати нас усіх з нашим професійним святом - Днем фізичної культури і спорту. Від наших спільних дій залежить дуже багато. Такою командою, як ми сьогодні працюємо, ми зуміли запустити машину, яка починає працювати на спорт», – зазначив у своєму виступі Євген Савін.

Завтра Харківщина попрощається з Олександром Барсегяном

9 вересня з 11:00 до 13:00 в приміщенні Харківського державного академічного російського драматичного театру ім. О.С. Пушкіна відбудеться громадянська панахида у зв'язку зі смертю головного режисера – директора театру ім. О.С. Пушкіна, народного артиста України, почесного громадянина міста Харкова Олександра Барсегяна. Він буде похований на 2-му міському цвинтарі.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому розглядалися питання, які стосувалися соціальної сфери.

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні на серпень 2011 р. становив 99,6%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Події дня

Сьогодні, 8 вересня  о 11:00 на Учбово-спортивній базі «Темп» (вул. Батумська, 16) відбудеться Урочистий захід, присвячений Дню фізичної культури і спорту в Україні та презентація інформаційного збірника «Харківщина спортивна – кроки зростання», присвяченого XX річниці Незалежності України. О 12:00 в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться відео-конференція на тему "Реалізація Стратегії державної екологічної політики на період до 2020 року". О 18:00 в ТЦ «Дафі «Айсхолл» (ул. Героїв Праці, 9) відбудеться прес-конференція представників команд, що візьмуть участь в турнірі з хокею на Кубок губернатора Харківської області.

Українці зробили найбільший внесок у підготовку до Євро-2012. Борис Колесніков

Найбільший внесок у підготовку до Євро-2012 зробила держава, платники податків – тобто, всі українці. Держава інвестувала близько 90% коштів. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков. «За великим рахунком не важливо, хто головний інвестор. Коли закінчиться реалізація всіх інвестиційних проектів в квітні 2012 року, будуть підбиті підсумки і визначиться, хто скільки вклав коштів: держава, місцеві ради та інвестори. Ця інформація буде опублікована», – зазначив він.

Архів документів