Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

План реконструкції митного переходу «Гоптівка» буде затверджений у Києві 15 вересня

Розпорядником бюджетних коштів на реконструкцію пункту пропуску «Гоптівка» є Харківська обласна митниця. На сьогоднішній момент йде перепогодження проектів, бо не знайшлося підрядної організації, яка б взялася за будівництво за тієї вартості, яка була спочатку погоджена, - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок". За його словами, 15 вересня в митному комітеті в Києві відбудеться засідання експертної ради, яка затвердить план з реконструкції митного переходу «Гоптівка».

Події дня

Сьогодні, 13 вересня, об 11:00  в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання ради єврорегіону "Слобожанщина" за участю офіційної делегації Белгородської області Російської Федерації.

IV Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень» обов'язково відбудеться. Вікторія Маренич

«IV Міжнародний фестиваль «Харьковская сирень» обов'язково відбудеться. Поки важко говорити про дати - у нас дуже складний травень-червень 2012 року. Але це буде травень, і квітнутиме бузок», - повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. За її словами, на майбутньому фестивалі планується посилити українську частину - таке побажання голови оргкомітету фестивалю, голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, але також збережуться французька і російська лінії. «У нас достатньо зірок українського кінематографа. Частина з них, на жаль, знімається в основному за кордоном, але є вихідцями з України», - підкреслила Маренич.

Фільми-переможці III Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень» можна буде побачити в ефірі обласного державного телебачення

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, протягом року в ефірі Харківського обласного державного телебачення транслюватимуться фільми, які перемогли в різних номінаціях III Міжнародного фестивалю «Харьковская сирень». «Ми обговорювали це питання і прийшли до висновку, що на обласному державному телебаченні ми створимо спеціальну рубрику. Таким чином у рамках проекту «Харьковская сирень. PS» ми протягом року зможемо познайомити харків'ян з переможцями у кожній номінації», - повідомила Вікторія Маренич.

Протягом місяця буде вирішено питання виділення земельної ділянки для реконструкції пропускного пункту «Плетенівка»

Як повідомив сьогодні в ході наради з питання реконструкції міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Гоптівка» і «Плетенівка» голова ХОДА Михайло Добкін, протягом місяця планується вирішити питання про виділення 5 гектарів землі на розширення МАПП «Плетенівка». На даний момент вже створено попередній проект реконструкції пропускного пункту, на розробку робочого проекту необхідно 1,5 мільйона гривень. 

Аграрії Харківської області і чеська фірма «FARMTEC» обговорили питання інноваційно-інвестиційного співробітництва в сфері розвитку тваринництва

Сьогодні у Харкові відбулося засідання «круглого столу» під назвою «Іноваційно-інвестиційне співробітництво в сфері розвитку тваринництва», в которому взяли участь керівники аграрних підприємств області та чеської фірми «FARMTEC», що є одним з провідних підприємств, яке виробляє та постачає високотехнологічне обладнання для розвитку тваринницької галузі в багатьох напрямах. В також нараді взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Цього року пункт пропуску «Гоптівка» має бути зданий. Михайло Добкін

Сьогодні в Харкові під керівництвом голови ХОДА Михайла Добкіна відбулася нарада, присвячена питанню реконструкції міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Гоптівка» і «Плетенівка» до Євро-2012. В ході наради розглядалося відповідність усім нормам проектно-кошторисної документації об'єктів, а також питання перерозподілу автомобілів, які перетинають українсько-російський кордон, в зв'язку з реконструкцією пропускних пунктів. 

Конкурс на ескіз головного призу кінофестивалю «Харьковская сирень» буде оголошений в кінці вересня

Наприкінці вересня серед молодих скульпторів буде оголошено конкурс на ескіз головного призу кінофестивалю «Харьковская сирень». Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Сьогодні розробляються умови конкурсу серед молодих скульпторів - не тільки харківських, а всіх, хто навчається у нас в профільному вузі. Вони зможуть побачити своїми очима і передати своїми руками деякий образ харківського бузку, який і стане тією нагородою, про котру всі так багато говорили під час III фестивалю «Харьковская сирень». Ми вважаємо, що повинні підтримати молодих скульпторів», - підкреслила начальник управління.

З нагоди Дня українського кінематографу у Харкові покладуть квіти до пам'ятної дошки Альфреду Федецькому

14 вересня о 15:00 з нагоди Дня українського кінематографу відбудеться урочисте покладання квітів до пам'ятної дошки Альфреду Федецькому – фотографу, який 2 грудня 1896 року провів в будівлі театру по вул. Римарській, 21, де сьогодні знаходиться Харківська філармонія, перший в Україні публічний кіносеанс. Про це повідомила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Вікторія Маренич. Дошка була встановлена ​​в 2010 році в ході 2-го фестивалю «Харьковская сирень».

14 вересня в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» відбудеться прем'єрний показ фільму Михайла Кауфмана «Весной»

В рамках проекту «Харьковская сирень. PS» о 16:00 14 вересня в кінотеатрі ім. Довженка відбудеться прем'єрний показ фільму Михайла Кауфмана «Весной» (1929 р.) Про це повідомила в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Фільм цей унікальний. Таку роботу ми побачимо вперше», - зазначила вона.

Михайло Добкін привітав співака Івана Ганзеру із перемогою у національному телевізійному вокальному шоу «Голос країни»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав співака з села Калинове Борівського району Івана Ганзеру із перемогою у національному телевізійному вокальному шоу «Голос країни». «З великою радістю приєднуюся до численних вітань із перемогою в загальнонаціональному конкурсі. Золотий голос Харківщини став голосом України не тільки завдяки Вашому співочому таланту, але й пронизливій щирості, душевності, відкритості. Разом з Вами вірю, що цей приголомшливий успіх стане початком Ваших нових перемог в Україні і за її межами. Нехай Бог дарує Вам довгих і щасливих років життя», - зазначається у вітальній телеграмі.

Міністр культури України ознайомився з роботою Харківського художнього музею

10 вересня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і міністр культури України Михайло Кулиняк відвідали Харківський художній музей, де ознайомилися з експозиціями творів образотворчого та прикладного мистецтва, а також поспілкувалися з колективом музею.

Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку розпочала готувати проект «Краків: подих століть і сучасність»

В рамках Проекту протягом другої декади листопада 2011 року планується відвідати культурну столицю Республіки Польща – місто Краків. У програмі візиту: відвідування музеїв, пам’яток архітектури та визначних місць, зустріч з представниками молодіжних та недержавних громадських організацій, української діаспори, проведення зустрічі з державними діячами, відвідування Генерального консульства України, навчальних закладів тощо. До участі у проекті запрошуються представники української молоді, громадські організації, журналісти, вчителі.

Події дня

Сьогодні, 12 вересня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Вікторії Маренич про прем’єрний показ фільму М. Кауфмана «Весной» (1929 р.) в рамках акції «Харьковская сирень» P.S.». О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться нарада з питань реконструкції міжнародних автомобільних пунктів пропуску "Гоптівка" та "Плетенівка".

«Печенізьке поле» - це свято нашої області. Сергій Чернов

«Від імені всіх депутатів обласної ради хочу привітати присутніх з Х етнофестивалем «Печенізьке поле» і низько вклонитися нашим людям. Це свято нашого потенціалу, нашого життєлюбства, гостинності, свято наших традицій, це свято нашої області. Зі святом Слобожанська родино!» - зазначив голова обласної ради Сергій Чернов, звертаючись до гостей фестивалю «Печенізьке поле». 

Сьогодні всі куточки нашої рідної Слобожанщини продемонстрували все, чим пишається наша рідна земля. Михайло Добкiн

З головної сцени Х етнофестивалю «Печенізьке поле» гостей свята привітав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні тут дійсно свято. Сьогодні всі куточки нашої рідної Слобожанщини продемонстрували все, чим пишається наша рідна земля. Я сповнений гордості за те, як на Харківщині шанують традиції предків, за те, як зберігають, передаючи з покоління в покоління, все те, що помітно виділяє нас серед безлічі братніх народів. Я хочу привітати всіх нас з цим святом, святом культури, святом української музики, і побажати, щоб наш фестиваль був попереду всієї України», - зазначив він.

Політика Президента України в сфері культури дає свої результати. Михайло Кулиняк

Міністр культури України Михайло Кулиняк в ході офіційної церемонії нарогодження переможців конкурсів  етнофестивалю «Печенізьке поле» звернувся до присутніх зі словами: «Дякую голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну, голові Харківської обласної ради Сергію Чернову за організацію такого чудового свята. Хочу сказати, що політика Президента України  Віктора Януковича в сфері культури дає свої результати. Я вас щиро вітаю! Дай вам Бог здоров’я!  Зі святом вас!».

Жодні модні ляльки не замінять народну іграшку. Михайло Добкін

В ході огляду фестивальних майданчиків «Печенізького поля» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін отримав у подарунок ляльку-мотанку, зроблену руками слобожанських майстрів. «Це така дитяча іграшка, зроблена руками наших майстрів. Це такий собі оберіг для діток. Мені дуже приємно, що навіть такі, здавалося б, прості, традиційні речі, збереглися, передаючись від бабусі до мами і від мами до доньки через багато, багато поколінь. Я думаю, що цю іграшку не замінять жодні Барбі, ніякі сучасні модні ляльки, тому що в цьому наш могутній український дух», - підкреслив губернатор.

Люди приїхали на «Печенізьке поле» для того, щоб показати свою майстерність, наші традиції. Це здорово. Сергій Чернов

«Не можна замінити негативом всю ту позитивну енергію, яка є сьогодні на фестивалі. Люди приїхали сюди для того, щоб показати свою майстерність, наші традиції, те, що передається з покоління в поколiння. Це здорово. Дуже багато чому ми вчимося сьогодні, і ще будемо вчитися. Найголовніше, щоб ми нічого не забували, тому що якщо ми пам'ятаємо, то ми готові до того, що буде в майбутньому», - зазначив після ознайомлення з роботою фестивальних майданчиків «Печенізького поля» голова Харківської облради Сергій Чернов.

«Печенізьке поле» - велике свято культури, яке демонструє багатовікові традиції нашого народу. Михайло Добкін

«Проведення етнофестивалю «Печенізьке поле» вже стало справжньою доброю традицією для нашої області. З кожним роком фестиваль виходить на новий рівень. Найголовніше, що цей фестиваль дуже позитивно сприймається людьми. Незважаючи на те, що вранці було прохолодно і обіцяли дощ, люди з різних куточків нашої області приїхали сюди, щоб показати майстерність слобожанського народу. Сьогодні велике свято культури, яке демонструє всю нашу самобутність, наші багатовікові традиції, які змогли зберегти наші предки. Я впевнений, що будь-яка людина, яка побувала хоча б раз на «Печенізькому полі», у майбутньому захоче сюди повернутися», - зазначив після ознайомлення з роботою фестивальних майданчиків голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Фестиваль «Печенізьке поле» - гідне свято Слобожанської землі. Михайло Кулиняк

«Я з великою радістю приїхав на Х етнофестиваль «Печенізьке поле». Тут зібралися тисячі людей, і у всіх чудовий настрій. Я вдячний губернатору Харківської області Михайлу Добкіну та голові обласної ради Сергію Чернову за чудову організацію фестивалю. Це гідне свято Слобожанської землі», - зазначив після ознайомлення з роботою фестивальних майданчиків «Печенізького поля» Міністр культури України Михайло Кулиняк. 

Михайло Добкін і Михайло Кулиняк ознайомились з роботою фестивальних майданчиків «Печенізького поля»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Міністр культури України Михайло Кулиняк, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп, представники консульств Вірменії, Словенії, Чехії та посольства Ізраїлю прибули на етнофестиваль «Печенізьке поле».

Пряма трансляція Х етнофестивалю «Печенізьке поле»

На березі Печенізького водосховища розпочався Х етнофестиваль «Печенізьке поле». Он-лайн трансляція подій фестивалю відбуватиметься на сайті ХОДА. Переглянути трансляцію можна тут. О 18:00 пряма трансляція фестивалю розпочнеться на телеканалі ХОД ТРК. 

Розпочався Х етнофестиваль «Печенізьке поле»

Сьогодні на березі Печенізького водосховища розпочався Х етнофестиваль «Печенізьке поле». На святі буде представлений ряд фестивальних майданчиків: головна сцена, додатковий майданчик, «Місто майстрів», «Дитяча галявина», «Повітряні перехрестя», «Козацька застава», «Печенізька мозаїка» і безліч інших. Однією з основних особливостей цього фестивалю є те, що виступи на центральному майданчику почнуться не ввечері, як у попередні роки, а з 13:00.

Наше дотриманання фінансової дисципліни - це стабільне життя багатьох тисяч сімей бюджетників. Михайло Добкін

Сьогодні під час наради із заступниками голови та керівниками структурних підрозділів ХОДА, а також головами райдержадміністрацій голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив необхідність виконання фінансової дисципліни, яка вимагає всі вільні залишки і кошти, отримані в результаті перевиконання доходної частини бюджету, направляти на заробітні плати та оплату енергоносіїв.

Михайло Добкін провів переговори з інвесторами щодо реалізації 3 проектів

Як повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, вчора були проведені переговори з інвесторами щодо реалізації 3 проектів: будівництво товарно-молочного комплексу на 1,5 тис. голів дійного стада; будівництво теплиць в м. Первомайському; будівництво овочесховища на 25 тис.т.  

Цей рік ми закінчимо в трійці лідерів за показниками сільського господарства. Михайло Добкін

Про це повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Дуже приємно сьогодні говорити про сільське господарство, особливо якщо порівнювати з минулим роком. Харківська область за валовим збором знаходиться на 3 місці в Україні, за загальними показниками сільського господарства ми на 4 місці в країні. Думаю, що рік ми закінчимо в трійці лідерів, тому що у нас дуже непоганий урожай кукурудзи, соняшнику, прекрасний урожай цукровий буряків», - заявив він.

У смт Коротич Харківської області буде побудовано великий оптовий овочевий ринок

Крупний оптовий сільськогосподарський ринок буде побудовано в районі окружної дороги, де знаходилося Дослідне господарство інституту грунтознавства та агрохімії ім. Соколовського «Комунар» пгт Коротич. Про це сьогодні в ході спілкування з журналістами повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

У цьому місяці Харків отримає кошти на будівництво доріг та метрополітену. Михайло Добкін

У цьому місяці Харків отримає кошти на будівництво доріг та метрополітену. Про це повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «В даний час готується паспорт на фінансування метрополітену – це необхідна процедура в Мінфіні. Я думаю, в цьому місяці ми отримаємо перші гроші», – підкреслив він. Також губернатор повідомив, що на фінансування ремонту доріг у місті Харкові має надійти 50 млн. грн. до кінця наступного тижня, і ще 130 млн. грн. до першого жовтня.

Керівництво обласної адміністрації приділяє значну увагу питанню виконавської дисципліни. Василь Хома

Сьогодні в Харкові відбулася нарада, присвячена питанню виконавської дисципліни у районних адміністраціях та структурних підрозділах обласної адміністрації. Як підкреслив у ході наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, це питання на Харківщині перебуває під пильною увагою обласного керівництва. 

Архів документів