Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Обласну робочу групу з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням законодавства очолить Василь Хома

«Ми отримали непростий спадок від попередньої влади. Виходячи з цього і маючи позитивний досвід роботи в міській раді, де за 3 роки був наведений порядок у сфері земельних відносин, я видав розпорядження, яким була утворена обласна робоча група з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства. Вона повинна була вивчити ситуацію і зробити пропозиції по наведенню порядку в сфері земельних відносин. Аналогічна робота була доручена главам райдержадміністрацій. Все було зроблено, але тільки формально, тому що роботу обласної робочої групи можна визнати незадовільною, як і 90% районних робочих груп», - зазначив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін.

Необхідно більш принципово підходити до питань порушення законів про землю. Михайло Добкін

«Імовірно, наступне засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету відбудеться 15 грудня 2011 року. До цього часу повинні бути усунуті порушення і зауваження в усіх проблемних районах. Сьогодні потрібно більш принципово підходити до питань порушення законів про землю», - підкреслив у ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету голова ХОДА Михайло Добкін.  

У Харкові відбувся Всеукраїнський олімпійський урок «Спорт - це модно»

Сьогодні в Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту під патронатом Національного олімпійського комітету України та Харківського обласного відділення НОК України відбувся Всеукраїнський Олімпійський урок «Спорт - це модно». В Олімпійському уроці взяв участь заступник голови ХОДА, заступник голови Харківського обласного відділення НОК України Євген Савін, ректор Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого Василь Тацій, дворазовий олімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту Юрій Поярков, виконавчий директор Харківського обласного відділення НОК України Сергій Душин, чемпіони, призери олімпійських ігор та майстри спорту України, учні 17-ти шкіл-інтернатів Харківського регіону, а також представники ЗМІ. 

Немає жодного дня, коли б до облдержадміністрації не надходили скарги громадян про порушення їхніх прав у сфері земельних відносин. Василь Хома

«Немає жодного дня, коли б до обласної державної адміністрації не надходили скарги громадян про порушення їхніх прав у сфері земельних відносин. Існує багато нарікань на низьку якість і непрозорість роботи районних підрозділів Держкомзему і управлінь земельних ресурсів, доводиться скасовувати розпорядження вже не тільки попередньої влади, а й новопризначених голів районних державних адміністрацій», - зазначив в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Ми повинні закласти нові європейські стандарти власної роботи та суспільної свідомості. Василь Хома

Харківська обласна державна адміністрація разом с правоохоронними та судовими органами вийшла на високий темп спільної роботи з питань дотримання законодавства в земельній сфері. Про це 21 вересня в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету зазначив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. 

Робочі групи з земельних питань працюють неефективно

У Харківській області 3 вересня 2011 року були створені обласна та районні робочі групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства, але їх робота досі не ефективна. Про це 21 вересня на другому засіданні Харківського регіонального антикорупційного комітету заявив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. «В їх роботі облдержадміністрація бачила той механізм, який допоможе побудувати якісну систему контролю за використанням земель і виявити порушення. На жаль, цього не сталося», - підкреслив він.

В області проводиться активна робота щодо викриття злочинів у земельній сфері. Геннадій Тюрін

Як зазначив 21 вересня в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, в регіоні суттєво покращена робота з виявлення та документування злочинних посягань на земельні ресурси, яку проводять правоохоронні органи області. «Прокуратурою разом з правоохоронними органами порушено 49 кримінальних справ зі збитками понад 140 млн. грн. За цими справами заарештовано 6 осіб, відшкодовано 72 млн. грн., повернуто у державну та комунальну власність понад 100 га землі, накладено арешт на майно обвинувачених на суму 54 млн. грн.», - повідомив він. 

В Харківській області незаконно використовується більше 2,3 тис. га землі

Як повідомив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету прокурор області Геннадій Тюрін, на Харківщині незаконно використовується 2353 га самовільно зайнятих земель, чим спричинено 7,5 млн.грн. збитків. Він підкреслив, що Головному управлінню Держкомзему у Харківській області необхідно вжити невідкладних заходів з усунення порушень під час реєстрації та видачі правовстановлюючих документів на землю, і спільно з місцевими органами влади та самоврядування добитися поновлення прав громадян та інтересів держави.

Сьогодні буде задано новий тон роботі з наведення порядку в сфері земельних відношень. Михайло Добкін

«Ми вже розглядали це питання минулого року, ухвалювали рішення, і сьогодні в міру обговорення ми зрозуміємо, як були виконані наші рішення, де ми досягли результату, а де нам необхідно посилити роботу», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, відкриваючи засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету. Він також підкреслив, що на одному з останніх засідань Ради регіонів Президент України Віктор Янукович окреслив ряд проблем, які необхідно вирішити для успішного проведення реформ. Одна з таких проблем - наведення порядку в сфері земельних відносин.

Розпочалось засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету

В ХОДА розпочалось засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету під головуванням голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. В засіданні беруть участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківській міській голова Геннадій Кернес, заступники голови Харківської облдержадміністрації, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, члени регіонального антикорупційного комітету, депутати обласної ради, голови районних державних адміністрацій, начальники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів обласної державної адміністрації, керівники територіальних органів міністерств та відомств України в Харківській області, керівники районних та міських та районних органів Держкомзему, а також представники засобів масової інформації.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 21 вересня, о 12.00 в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" (вул.Артема, 46, 4-й поверх) відбудеться прес-конференція першого проректора Харківського гуманітарного університету "Народна українська академія" Катерини Астахової, присвячена перспективам і проблемам сучасної вищої освіти, а також планам НУА на новий навчальний рік. 

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

20 вересня заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Порушені питання громадян стосувалися в основному земельних відносин, а саме: отримання державних актів на право користування земельними ділянками; додержання земельного законодавства; отримання паїв. Крім того, обговорювалося питання щодо вакцинації великої рогатої худоби мешканців. Заступник губернатора взяв питання на контроль.

Хабарництво продовжує залишатися найбільш поширеним корупційним злочином

Найбільш поширеним корупційним злочином в країні залишається хабарництво. Кількість таких злочинів за перший квартал 2011 року зросла до 85 з 54 в минулому році, тобто, рівень хабарництва зріс на 60%. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо.

Соціальні проекти компанії «Shell» будуть реалізовані у Барвінківському, Ізюмському і Балаклійському районах

Як повідомив під час ранкового ефіру на обласному радіо віце-губернатор Юрій Сапронов, найочікуванішою інвестицією для Харківщини на сьогодні є інвестиція від всесвітньо відомої компанії «Shell», яка зацікавлена ​​у видобутку сланцевого газу і газу з твердих порід на території Барвінківського, Ізюмського та Балаклійського районів. «Попередньо досягнуто домовленості, що протягом наступного року компанією «Shell» в економіку області буде вкладено до 1 млрд. дол. Відповідно до закону, 10% цієї суми компанія повинна витрачати на соціальну сферу, тобто ці гроші будуть витрачатися не в місті Харкові, а саме в тих районах і селах регіону, де працюватиме «Shell».

У рамках Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» бізнесмени проведуть понад 100 переговорів

«Проводячи Третій Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», ми створюємо ідеальний майданчик для спілкування бізнесменів на нашій харківській землі. Ми хочемо показати іноземним інвесторам, що Україна вже змінилася і продовжує змінюватися, створюються умови для інвестицій, і Харківська область є одним з лідерів в Україні по залученню інвестицій. У нас немає завдання притягнути за вуха інвестора, та й не вийде це зробити, тому що інвестор сам визначає, чи зручно йому тут працювати, чи зменшується тут корупція, покращуються умови, чи змінюється податкове законодавство», – зазначив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник губернатора Юрій Сапронов.

Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» збере понад 300 учасників з 35 країн світу

На Третій Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який відбудеться в Харкові 30 вересня, приїдуть понад 300 учасників з 35 країн світу. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо.

У ході Великого Слобожанського ярмарку було реалізовано продукції на суму близько 2,5 млн. грн.

Як повідомив сьогодні сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в ході Великого Слобожанського ярмарку виробники Харківської області виставили на продаж різної продукції на суму 2,8 млн. грн., з неї було реалізовано продукції на суму близько 2,5 млн. грн.

Події дня

Сьогодні, 21 вересня о 11:00 у малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Харківського регіонального антикоррупціонного комітету з порядком денним: "Про стан дотримання законодавства у сфері земельних відносин». О 12:00 в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" (вул.Артема, 46, 4-й поверх) відбудеться прес-конференція першого проректора Харківського гуманітарного університету "Народна українська академія" Катерини Астахової, присвячена перспективам і проблемам сучасної вищої освіти, а також планам НУА на новий навчальний рік. О 15:00 у Палаці студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого відбудеться урочисте відкриття дитячого телевізійного фестивалю "Дитятко".

В Харківській області не було радіаційних аварій та інцидентів з джерелами іонізуючого випромінювання

Радіаційних аварій та інцидентів з джерелами іонізуючого випромінювання у 2010 році та І півріччі 2011 року не було. Про це повідомив у ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації заступник начальника Східної державної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України Борис Заболотний. За його словами, на території Харківської області радіаційний моніторинг об’єктів довкілля здійснюється двома організаціями: Національним науковим центром «Харківський фізико-технічний інститут» та Харківським державним міжобласним спецкомбінатом ДК УкрДО «Радон».

Роботу електропідстанції Харківського велозаводу планується відновити в грудні

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, роботу електропідстанції Харківського велозаводу, яка постраждала в результаті пожежі, планується відновити в грудні. «Керівництвом велозаводу своєчасно зроблено замовлення з виготовлення трансформаторів. У листопаді буде поставка цих трансформаторів. До 1 грудня роботу цієї підстанції планується відновити, можливо, не в повному обсязі, але це дасть нам можливість нормально працювати. Надалі вона буде відновлена повністю», - підкреслив Володимир Бабаєв.

Найближчим часом питання отримання лімітів газу для Харківської області буде вирішено. Володимир Бабаєв

«Чим ближче до опалювального сезону, тим актуальніше стає питання про отримання лімітів газу для наших теплопостачальних підприємств. Це питання розглядалося в НАК «Нафтогаз Україна». Підготовлено відповідні доручення Міністром палива та енергетики. Найближчим часом це питання буде вирішено», - зазначив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

В області ведеться робота щодо попередження отруєння дикорослими грибами

З початком грибного сезону почастішали групові випадки отруєнь. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість отруєнь дикорослими грибами збільшилася. Про це повідомила у ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації заступник головного державного санітарного лікаря Харківської області Любов Мякота. За її словами, станом на 20 вересня зареєстровано 8 випадків отруєння грибами у м. Люботин, Харківському, Дергачівському та Лозівському районах, з них 3 серед дітей. В той же час, у минулому році за аналогічний період зафіксовано 6 постраждалих.

Комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила ряд рішень щодо забезпечення безпеки на об’єктах ЖКГ

Сьогодні під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА було розглянуто питання про хід підготовки забезпечення техногенної безпеки на підприємствах і об’єктах енергетичної, теплопостачальної, газової галузей, житлово-комунального господарства, освіти, науки та медицини до роботи в осінньо-зимовий період. За підсумками розгляду питання було ухвалено низку рішень та доручень.

Відбулося засідання обласної робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства

19 вересня під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука відбулося засідання обласної робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства. У ході засідання були розглянуті питання про хід виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03.08.2010 №417 «Про створення обласної робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства» та щодо стану дотримання законності при виданні головами районних державних адміністрацій розпоряджень із земельних питань.

В Харківській області укладено контракт щодо утилізації меланжу

Як повідомив 20 вересня в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації командир військової частини А-2136 м. Шевченково підполковник Олександр Ніколаєв, на сьогоднішній день вже укладено міжнародний контракт №926/02 щодо надання послуг утилізації меланжу. «Згідно плану виконання утилізації меланжу, в додаток до міжнародного контракту, встановлені терміни відвантаження меланжу з військової частини А-2136. Розпочнеться вивіз 07.12.2011 року, а завершиться 19.05.2012 року, - повідомив він. - Всього буде проводитись 7 циклів вивозу меланжу, за які буде вивезено 4 832 тонни. Остатня партія меланжу в 322 тони буде переміщена у військову частину А-2791 у м. Біла Церква та до Національного космічного агентства України». 

Вакцини для планової імунопрофілактики почали надходити. Олександр Толстанов

Як наголосив сьогодні в ході відеоконференцзв'язку заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов, з вакцинацією мешканців Харківщини проблем не буде. «Керівництво Харківської області та міста завжди було на передових позиціях щодо медицини і розуміло питання необхідності імунопрофілактики. І на сьогоднішній день я з упевненістю можу сказати про те, що вакцини для планової імунопрофілактики почали надходити», - підкреслив він.

Відбулася відеоконференція на тему «Новації в організації діяльності лікувально-профілактичних закладів. Організація роботи з молодими фахівцями»

20 вересня в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулася відеоконференція заступника міністра охорони здоров'я України Олександра Толстанова на тему «Новації в організації діяльності лікувально-профілактичних закладів. Організація роботи з молодими фахівцями». У заході взяли участь представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей.  У Харківській студії був присутній начальник Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, а також представники громадських організацій та ЗМІ.  

Чотири райони Харківської області отримали шкільні автобуси від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

Сьогодні у Києві відбулася урочиста церемонія передачі ключів від першої партії шкільних автобусів представникам відділів освіти районних державних адміністрацій. Чотири автобуси отримала Харківщина. Вони працюватимуть у Красноградському, Чугуївському, Лозівському та Первомайському районах. Всього цього року за програмою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Харківська область отримає 10 шкільних автобусів.

Інноваційний розвиток є пріоритетним для України. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у проекті державного бюджету України на наступний рік уряд заклав 17,3 млрд. грн. на фінансування інноваційно-інвестиційних програм.  «Інноваційний розвиток національної економіки та всієї держави є пріоритетним напрямком. Сьогодні Україні доводиться змагатися з країнами-конкурентами, що розвиваються швидкими темпами, тому у нас досить жорсткі часові рамки на виконання цього завдання. Наука та наукові інноваційні високотехнологічні розробки повинні стати пріоритетом для держави, передумовою для ривка в соціально-економічному розвитку країни. Роль держави тут - виступити своєрідним модератором, налагодити конструктивний діалог між великим бізнесом і наукою, стимулювати бізнес інвестувати в інновації, тобто об'єднати науку і виробництво», - сказав Юрій Сапронов.

Зарубіжні партнери чекають від нас зрозумілих правил гри. Юрій Сапронов

«Дерегуляція економіки, впровадження зрозумілого для іноземного інвестора досвіду роботи з державними установами і зведення контактів з бюрократією до мінімуму – ось чого чекають він нас зарубіжні партнери, які розглядають Харківщину як місце для можливого ведення бізнесу. Це норма в усьому цивілізованому світі, що влада не ставить бізнесу палиці в колеса, не вимагає поборів і хабарів, не «кошмарить» податками і непотрібними дозвільними процедурами. І інвестор дивується, коли приходить в Україну, і бачить, що тут ця норма не працює. Але Україна семимильними кроками рухається в цьому напрямку – напрямку дерегуляції та спрощення життя інвестору, тому що не бажає, як раніше, залишатися на низових позиціях рейтингу країн, в яких зручно і вигідно вести бізнес, що   складається Всесвітнім банком», – сьогодні зазначив заступник губернатора Юрій Сапронов.

Архів документів