Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На підготовку водопровідно-каналізаційного господарства області до осінньо-зимового періоду витрачено 27,2 млн. грн. Сергій Дорошенко

«Водопровідно-каналізаційне господарство в цілому підготовлено на 99,9%. Виконано заміну 48,5 км водопровідних мереж з 47,6 км, перекладку 10,5 км каналізаційних мереж, 130 водопровідних насосних станцій і 185 каналізаційних насосних станцій, підготовлено 68 каналізаційних очисних споруд і 788 артезіанських свердловин, - повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко. - На підготовку витрачено 27,2 млн. грн. із запланованих 42,2 млн. грн. Залишилося завершити підготовку по одній очисній споруді у Чугуївському та Шевченківському районах та артезіанської свердловини у Барвінківському районі».

Практично 100% житлових будинків області підготовлені до нового опалювального сезону

Як зазначив 23 вересня у ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко, на сьогоднішній день в області комплексно підготовлено до нового осінньо-зимового опалювального періоду 2011-2012 років 15 021 житловий будинок з 15 026, що складає 99,97%. «У житловому фонді комунальної власності виконано ремонт покрівель в кількості 1263 об'єктів, що становить 100%. Виконано ремонт 6164 опалювальних систем, відремонтовано 7211 опалювальних печей. Промито 1263 од. опалювальних систем, що становить 100% від плану. Відремонтовано 2711 систем гарячого водопостачання та 7634 системи холодного водопостачання», - повідомив він.

У Харкові відбудеться обласна Спартакіада серед депутатів, присвячена 20-річчю Незалежності України

24 вересня у м. Харкові на базі КЗ КДЮСШ «ХТЗ» ХОР (пр. Московський, 244/1) відбудеться обласна Спартакіада серед депутатів, присвячена 20-річчю Незалежності України. Для участі у змаганнях подали заявки 17 команд. Учасники спартакіади будуть змагатися у наступних видах спорту: футзал, волейбол, шашки та настільний теніс.

Продовжується ремонт школи в с. Криштопівка (доповнено)

Триває ремонт Криштопівської середньоосвітньої школи. 14 травня цей навчальний заклад серйозно постраждав від стихії: був зруйнований дах і затоплений перший поверх. Ситуацію в школі взяв на особистий контроль голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Завдяки зусиллям колективу школи, райдержадміністрації та підрядника, до 1 вересня був підготовлений другий поверх школи, що дало можливість розмістити всіх 78 учнів і вчасно розпочати навчальний процес. В даний час у школі тривають роботи: повністю замінені і утеплені підлоги на першому поверсі і укріплений фундамент будівлі. Уже завезені матеріали і найближчим часом розпочнуться роботи з ремонту покрівлі.

Відбулась Божественна літургія 9-го дня по смерті митрополита Никодима

У Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відбулася Божественна літургія 9-го дня по смерті митрополита Никодима, яку очолив вікарій Харківської єпархії, архієпископ Ізюмський Онуфрій. За богослужінням були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес.  Після Божественної літургії Високопреосвященніший владика Онуфрій у співслужінні духовенства звершив біля труни новопреставленого митрополита Никодима панахиду та освятив надгробок з меморіальною плитою.

Азербайджанці і вірмени Харкова подякували Михайлу Добкіну за організацію відпочинку дітей

На ім'я голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна надійшов лист-подяка від голови правління Харківського обласного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг» Мурада Омарова, голови Харківської обласної громадської організації «Вірменське товариство культурних зв'язків», директора Вірменського культурно-освітнього центру ім. Г.О.Алтуняна при Почесному консульстві Республіки Вірменія в м. Харкові Метаксія Авагян за організацію відпочинку дітей національно-культурних об'єднань Харківської області в літньому оздоровчому таборі «Берізка» Золочівського району Харківської області. 

Харків відвідає Мишель Платіні

26 вересня в рамках візитів до приймаючих міст Євро-2012 Харків відвідає офіційна делегація УЄФА на чолі з Президентом УЄФА Мишелем Платіні. Під час візиту він ознайомиться з ходом підготовки міста до проведення фінального турніру Євро-2012.

Євген Савін провів особистий прийом громадян

22 вересня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін провів особистий прийом громадян. Зокрема, Євген Савін розглянув питання, що стосуються освіти, культури, сім'ї. Деякі з питань були роз'яснені безпосередньо на прийомі, інші — взяті на особистий контроль.

У Харкові відбудеться круглий стіл «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг»

26 вересня о 10:00 за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації в Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна ( площа Свободи, 4, зал засідань Вченої ради ) відбудеться регіональний науково-практичний круглий стіл «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг». У заході візьмуть участь науковці, викладачі вищих навчальних закладів, представники органів державної влади, громадських організацій, засобів масової інформації, керівники туристичних підприємств. В ході круглого стола будуть обговорені такі теми, як вдосконалення туристичної інфраструктури, пошук туристичних атракторів, інноваційні методи розробки регіональних туристичних продуктів, проблеми використання культурної спадщини в туристичній сфері та інші. 

Володимир Бабаєв привітав працівників машинобудівної галузі з професійним святом

У Харківській облдержадміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня машинобудівника. Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко привітали машинобудівників області з їх професійним святом. «Напередодні Дня машинобудівника дозвольте мені привітати Вас з цим знаменним святом. Хочу подякувати вам за роботу, за вашу високу принципову позицію в роботі на підприємствах різних форм власності, за вашу стійкість і вміння працювати в найскладніших умовах. Машинобудування, як і раніше залишається провідною галуззю промислового комплексу нашої області, де виробляється більше десятої частини всієї машинобудівної продукції країни, - звернувся до присутніх Володимир Бабаєв.- Завдяки вам та вашим колективам машинобудівна галузь Харківщини вийшла на рубежі докризової ситуації. Ваші труди дали можливість не тільки вийти з темпами випуску товарної продукції за 8 місяців на 19,3%, а й значно збільшити продуктивність праці, що є характерним для перспективних підприємств. Ви гідно представляєте обличчя нашого регіону в машинобудівній галузі країни. Вірю, що на вас чекають нові вагомі професійні успіхи в ім'я процвітання нашої рідної України!». 

До уваги журналістів!

Сьогодні, 23 вересня, об 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудуться урочистості з нагоди Дня машинобудівника. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підготовку всіх об'єктів до опалювального сезону 2011-2012 років. 2. Про стан охорони та використання корисних копалин на території Харківської області.

Молокомати користуються популярністю у харків'ян

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук ознайомився з роботою молокоматів, які нещодавно були встановлені в Харкові.  За словами заступника губернатора, подібні молокомати незабаром з'являться у всіх районах міста Харкова. «Це дуже зручний спосіб отримання якісного і свіжого молока, яке споживач отримає прямо від сільгоспвиробника, - зазначив Віталій Алексейчук. - Програма установки молокоматів в Харкові і області тільки стартувала, але вони вже користуються популярністю у харків'ян, у чому ми сьогодні переконалися».   Також він зазначив, що автомати щодня заповнюють свіжим молоком, яке поставляє сільськогосподарськое підприємство «Родина» Богодухівського району.

Василь Хома відкрив туристичні змагання на приз воїна – інтернаціоналіста Олійника в Золочівському районі

22 вересня 2011 року заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома здійснив робочу поїздку до Золочівського району. Під час поїздки Василь Хома взяв участь в урочистому відкритті туристичних змагань на приз воїна – інтернаціоналіста В. Олійника, які стартували сьогодні в селі Березівка Золочівської селищної ради.

Ми прагнемо показати молоді всю красу спортивного життя. Євген Савін

 «Сьогодні відбувся чудовий Олімпійський урок. Його основним завданням є популяризація олімпійського руху, здорового способу життя, а також залучення все більшої кількості дітей до заняття спортом, - зазначив заступник голови ХОДА, заступник голови Харківського обласного відділення НОК України Євген Савін.- Головною проблемою в цій сфері є те, що сьогодні дуже мало молоді прагне займатися спортом. Проводячи такі уроки, ми показуємо всю красу спортивного життя».  

Кошти на будівництво лікарні у Дергачах, будуть перерозподілені серед закладів охорони здоров'я області. Михайло Добкін

«Всі кошти, що виділяються Харківській області, освоюються в строго зазначені терміни. Ми в цьому році не освоїмо тільки кошти, виділені в державному бюджеті на будівництво лікарні в м. Дергачі, тому що ця лікарня в тому вигляді, в якому вона будується, цьому населеному пункту не потрібна. Просто заривати гроші в пісок лише тому, що хтось з народних депутатів вибив цей рядок в бюджеті, ми не будемо. Я ситуацію доповів прем'єр-міністру України Миколі Азарову, він погодився з нашою думкою і прийняв рішення, що ця сума буде перерозподілена серед тих установ охорони здоров'я, які потребують ремонту», - заявив під час брифінгу за результатами робочої поїздки в Харківський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  За його словами, тільки у цьому році буде відкрито 5 операційних блоків у міжрайонних медичних центрах, і приблизно 15 жовтня буде здана в експлуатацію лікарня в Липцях, за 2 роки побудована практично з нуля.

Харківська область отримала 9,5 млн. грн. на реалізацію програми «Питна вода»

На реалізацію програми «Питна вода» Харківській області було виділено 9,5 млн. грн. Про це повідомив під час брифінгу за результатами робочої поїздки в сел. Пісочин та м. Люботин голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, частина цих коштів буде направлена ​​КП «Вода» на потреби м. Харкова, частина - на об'єкти області. «1,5 млн. грн. буде направлено на добудову свердловини в місті Люботин. Сьогодні в місті є дефіцит приблизно 360-370 кубів води на добу. Запуск цієї свердловини допоможе Люботину отримати 1500-1600 кубів на добу, що має вирішити проблему», - підкреслив губернатор.

Спорт є необхідним для збереження здоров'я нації та іміджу нашої держави. Василь Таций

«Стало вже доброю традицією проводити у вересні урок, який підтверджує прагнення всіх громадян нашої країни підтримати Олімпійський рух,- зазначив у ході урочистої церемонії відкриття Всеукраїнського Олімпійського уроку ректор Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого Василь Таций. - Ця добра традиція є актом об'єднання  під прапорами олімпійського руху  молоді різних інтернатів, спортивних шкіл. Спорт - це велике досягнення людства, яке має величезну силу для розвитку кожної окремої людини. Спорт необхідний нам для збереження здоров'я нації та іміджу держави. Нашу країну світ пізнав завдяки спортивним досягненням наших олімпійців. Я глибоко переконаний, що цей рух має чудову мету, чудову мрію і ефективний засіб для її досягнення. Я вірю, що ви присвятите своє життя самовдосконаленню, наполегливій праці і спортивними досягненнями, які прославлять нашу країну». 

Наступного року фінансування ремонту доріг в містах обласного значення буде продовжено

Як зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки голова ХОДА Михайло Добкін, роботи з ремонту доріг у містах обласного значення підходять до завершення. «Сьогодні я оглянув результат ремонту доріг у м.Люботин. За станом доріг я зрозумів, що масштабних робіт тут не проводилося дуже давно. Наступного року ми продовжимо фінансувати ремонт доріг у містах обласного значення. Люботин за цей і наступний рік може повністю замінити дорожнє покриття, яке сьогодні не дозволяє гарантувати безпеку руху автомобілів і пішоходів», - підкреслив Михайло Добкін.

До 1 жовтня буде завершено ремонт доріг у містах обласного значення

Завершити ремонт доріг у містах обласного значення планується до 1 жовтня. Про це повідомив під час брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він зазначив, що за ініціативою голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна містам обласного значення була надана досить велика одноразова матеріальна допомога для приведення в порядок доріг.

Рекламні конструкції в сел. Пісочин будуть упорядковані. Михайло Добкін

«Через велику кількість рекламних конструкцій сел. Пісочин має сьогодні хаотичний вигляд. На зовсім невеликій ділянці траси Харків – Київ, приблизно до 5 км, встановлено 63 великих рекламних щита. Це псує зовнішній вигляд населеного пункту. Тут повинен бути наведений порядок», – зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харкові відбувся Всеукраїнський олімпійський урок «Спорт - це модно»

Сьогодні в Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту під патронатом Національного олімпійського комітету України та Харківського обласного відділення НОК України відбувся Всеукраїнський Олімпійський урок «Спорт - це модно». В Олімпійському уроці взяв участь заступник голови ХОДА, заступник голови Харківського обласного відділення НОК України Євген Савін, ректор Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого Василь Тацій, дворазовий олімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту Юрій Поярков, виконавчий директор Харківського обласного відділення НОК України Сергій Душин, чемпіони, призери олімпійських ігор та майстри спорту України, учні 17-ти шкіл-інтернатів Харківського регіону, а також представники ЗМІ. 

Після закінчення ремонту автодорога Харків - Київ буде справжньою європейською трасою. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні після ознайомлення з ходом ремонтних робіт на ділянці траси Київ-Харків-Довжанський голова ХОДА Михайло Добкін, після завершення ремонту ця дорога, яка є західними в'їзним воротами до Харкова, буде справжньою європейською трасою. «Якщо не завадить погода, шляховики завершать роботи до 1 жовтня. Разом з укладанням дорожнього покриття приводиться в порядок узбіччя, лісосмуга, ремонтуються зупинки, ставляться нові колесовідбійники, буде нанесена пластикова розмітка та обладнана нова розділова смуга. Після завершення робіт це буде справжня європейська дорога», - підкреслив Михайло Добкін.

Харківські шпажисти завоювали золоті медалі чемпіонату України

19 – 22 вересня 2011 р. в м. Ужгород відбувся чемпіонат України з фехтування на шпагах. В особистих змаганнях бронзову нагороду здобув харків’янин Дмитро Карюченко. В командних змаганнях харківські шпажисти у фіналі перемогли команду м. Києва і вибороли золоті медалі чемпіонату України.

Харківщина відзначає 70-річчя партизанського руху в Україні

Сьогодні Харківщина відзначає 70-річчя партизанського руху в Україні. На Меморіалі Слави у Лісопарку відбулась урочиста церемонія покладання квітів, в котрій взяли участь заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, начальник управління внутрішньої політики і зв’язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, ветерани партизанського руху та представники громадськості. За словами Володимира Зінченка, зараз на Харківщині залишилося всього близько 300 партизанів і підпільників, в самому Харкові живе 53 людини, і з кожним роком їх стає менше. «Ми зобов'язані своєю увагою і своєю турботою щороку і кожен день приділяти їм увагу і нагадувати молоді про подвиг, який здійснили їхні діди», – підкреслив він.

Михайло Добкін має намір відвідати дитячі школи-інтернати Харківської області

«Найближчим часом я відвідаю всі дитячі школи-інтернати області. Ми подивимося найкращі інтернати і ті, які вимагають особливої уваги обласної влади. Надалі будемо підтягувати відстаючі заклади до тих, де умови проживання краще», - зазначив голова облдержадміністрації Михайло Добкін під час відвідування Люботинського навчально-виховного комплексу.

Михайло Добкін ознайомився з роботою Люботинської школи-інтернату

Голова облдержадміністрації Михайло Добкін у ході робочої поїздки до Харківського району відвідав Люботинський навчально-виховний комплекс (дошкільний навчально-виховний заклад загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів).

В м. Люботин завершено ремонт доріг за рахунок коштів державного бюджету

Сьогодні під час робочої поїздки в Харківський район голова облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав м.Люботин, де ознайомився зі станом доріг, які були відремонтовані за рахунок коштів державного бюджету.

Необхідно виділити спеціальні ділянки для велосипедистів на дорогах, як у європейських країнах. Василь Хома

«Дороги в Харкові відмінні, але повага до велосипедистів не така, як хотілося б, і доводиться весь час боротися за свою доріжку. Водії на великих машинах вважають, що вони більше прав, ніж людина на велосипеді. Я думаю, що потрібно змінити цю ситуацію. У європейських країнах на вулицях спеціально виділені ділянки для велосипедистів. Таке необхідно зробити і у нас», - зазначив під час брифінгу, присвяченого всесвітньої акції відмови від автотранспорту, заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Михайло Добкін ознайомився з ходом ремонтних робіт на трасі Київ-Харків-Довжанський

Сьогодні під час робочої поїздки в Харківський район голова облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з ходом ремонтних робіт на трасі Київ-Харків-Довжанський на ділянці між 462-м км – 472-м км.

Акцію «День без автомобіля» підтримав Геннадій Кернес

«Сьогодні «День без автомобіля», і тому ми з Михайлом Добкіним виступили за здоровий спосіб життя», - заявив сьогодні на брифінгу, присвяченому всесвітній акції відмови від автотранспорту, Харківський міський голова Геннадій Кернес. Він також повідомив, що в даний час ведеться робота над створенням у місті повноцінних велосипедних доріжок. «Ми працюємо зараз над транспортною схемою, в якій враховуватимуться велосипедні доріжки. Справа в тому, що велодоріжки повинні мати початок і логічне продовження, тому що зробити просто відрізок велосипедної доріжки, а далі будуть перешкоди - я спілкувався з велосипедистами, для них це нецікаво. У нас в Харкові люблять велосипеди, думаю, в майбутньому, в процесі будівництва нових розв'язок ми будемо це враховувати», - зазначив мер Харкова.  

Архів документів