Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ми повинні навчитися обговорювати проблеми вголос. Вадим Ландсман

 «Ми повинні навчитися обговорювати проблеми вголос! Якщо ми навчимося це робити, то ми зможемо знайти правильне рішення всіх наших проблем, – заявив 26 вересня під час прес-конференції директор ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України Вадим Ландсман. - Нашій державі виповнилося 20 років, і ми хочемо поговорити про це. Ми хочемо зрозуміти, чи правильний шлях ми обрали для розвитку України».  

В рамках днів США в Харкові буде презентовано посібник для вчителів молодших класів „Не смійся з мене”

27 вересня о 15.00 в рамках днів США в Харкові Посольство США в Україні, Харківський гуманітарний університет „Народна українська академія” і наукове видавництво „Акта” проводять презентацію посібника для вчителів молодших класів „Не смійся з мене”. Посібник виданий в рамках проекту „Повага дією” і спрямований на сприяння вихованню і розвитку дитини в емоційному, соціальному і етичному планах, навчанню дітей толерантно відноситися до інших.

В Харкові відбудеться форум «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності України»

27- 28 вересня в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбудеться форум «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності Украіни». Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор ХРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України Вадим Ландсман. 

28 вересня відбудеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців «Практика застосування Податкового кодексу України для фізичних осіб-підприємців»

З метою підвищення обізнаності підприємців Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему «Практика застосування Податкового кодексу України для фізичних осіб-підприємців». На бізнес-семінарі будуть висвітлені такі питання: - особливості утримання податку з доходів фізичних осіб у Податковому кодексі України; - особливості ведення обліку суб’єкту підприємницької діяльності на загальній та спрощеній системах оподаткування.

Інформація про хід осінньо-польових робіт у Харківській області

Станом на 23 вересня в Харківській області зібрано 32 тис. 93 тонни гречки (оброблено 97% посівних площ) при врожайності 14,1 ц з га; 34 тис. 483 тонни просо (94%), врожайність 26,8 ц з га; 196 тис. 152 тонни кукурудзи на зерно (17%), врожайність 51 ц з га; 587 тис. 717 тонн соняшнику (68%), врожайність 23,8 ц з га; 35 тис. 617 тонн сої (41%); врожайність 17,8 ц з га; 145 тис. 90 тонн цукрових буряків (17%), врожайність 280 ц з га. Озимі культури посіяні на площі 382,4 тис.га (74% посівних площ). Зокрема, пшениця посіяна на площі 364,068 тис.га, жито - 13,27 тис.га, ячмінь - 1,29 тис.га.

Школа вищої спортивної майстерності нагороджена ювілейною медаллю «20 років Незалежності України»

23 вересня в Національної Академії наук у м. Києві відбулася Урочиста церемонія нагородження Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна» з нагоди 20-ї річниці Незалежності України. Видатні вітчизняні і зарубіжні діячі, представників усіх галузей і регіонів країни, за представленнями міністерств і відомств уряду, обласних і районних держадміністрацій, виконкомів міських рад урядовими, були відзначені відомчими та академічними нагородами. Зокрема, за вагомий внесок у розвиток держави ювілейною медаллю«20 років Незалежності України» було нагороджено колектив харківської комунальної установи «Школа вищої спортивної майстерності».

Обрано керівництво Регіональної ради підприємців Харківської області

Відбулось перше організаційне засідання учасників Регіональної ради підприємців у Харківській області. В ході засідання було розглянуто та схвалено регламент Регіональної Ради підприємців у Харківській області та обрано керівництво Ради підприємців. 

Василь Хома провів виїзний  прийом громадян у Шевченківському  районі

У ході робочої поїздки до Шевченківського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися видачі державних актів на землю, роботи відділу громадянства і реєстрації фізичних осіб, проблем екологічної безпеки тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль. 

Події дня

Сьогодні, 26 вересня о 14:00 в прес-центрі облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимира Зінченка і директора Харківського регіонального інституту Національної державної академії управління при Президентові України Вадима Ландсмана про форум "Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності ". 

Держекоінспекція виявила в області низку порушень природоохоронного законодавства

Протягом 2011 року Державною екологічною інспекцією в Харківській області було проведено ряд перевірок дотримання підприємствами Харківської області вимог природоохоронного законодавства. Про це в ході обласної селекторної наради повідомив заступник начальника Держекоінспекції в Харківській області Анатолій Вінник. Було встановлено, що ПАТ «Харківське кар’єроуправління» здійснює забір води з артезіанської свердловини за відсутності дозволу на спеціальне водокористування, а також підприємством було знято поверхневий шар ґрунту на земельній ділянці площею 1,4 га за відсутності відповідного дозволу. Компанії пред’явлено відповідні претензії на загальну суму на 25106,79 грн.

Ми повинні бути готові в будь-який момент запустити котельні і почати опалювальний сезон. Валентин Дулуб

Підбиваючи підсумки селекторної наради, заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб звернув увагу голів райдержадміністрацій і мерів міст обласного значення на необхідність підготовки до опалювального сезону об'єктів теплопостачання, водопостачання і водовідведення. «Підготовка до зими йде повним ходом. Ми повинні бути готові в будь-який момент запустити котельні для того, щоб розпочати опалювальний сезон з 1, 2 або 14 жовтня - в залежності від погодних умов», - заявив він.

Євген Савін взяв участь у засіданні Оргкомітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпіадах та чемпіонатах

Сьогодні на базі Конча-Заспа відбулося засідання Оргкомітету з підготовки та участі спортсменів України в Олімпійських, Юнацьких Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи під головуванням Прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Від Харківської області у ньому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Євген Савін та начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця. 

Підприємства теплоенергетики області сплатили 67% суми за спожитий у минулому опалювальному сезоні природний газ

Підприємства теплоенергетики Харківської області за опалювальний сезон 2010-2011 років спожили природного газу на суму 1882,0 млн.грн., оплата за спожитий ними газ склала 1261,0 млн. грн. Про це сьогодні повідомив під час обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко.  

У 16 районах Харківської області повністю завершені роботи з ремонту доріг комунальної власності

«На сьогоднішній день за рахунок субвенції з державного бюджету, яка становить для області 127, 2 млн. грн., було відремонтовано дороги комунальної власності на суму 41,9 млн.грн., що становить 33% від загальної суми субвенції», - зазначив 23 вересня в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко.  

Рівень розрахунків споживачів Харківської області за послуги теплопостачання складає 95,3%

Станом на 21 вересня рівень розрахунків споживачів за надані в опалювальному періоді 2010/2011 за послуги теплопостачання складає 95,3%, сума заборгованості - 113 млн.грн. Про це повідомив в ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко. Рівень розрахунків населення за надані послуги теплопостачання в опалювальному періоді 2010/2011 станом на 21 вересня склав 95,3%, сума заборгованості - 56,1 млн.грн.

Необхідно створити ефективні умови для самореалізації сім'ї. Євген Савін

Заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін прийняв участь у парламентських слуханнях на тему: «Інститут сім'ї в Україні: стан, проблеми та шляхи їх вирішення», які відбулися 21 вересня 2011 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України.

На підготовку водопровідно-каналізаційного господарства області до осінньо-зимового періоду витрачено 27,2 млн. грн. Сергій Дорошенко

«Водопровідно-каналізаційне господарство в цілому підготовлено на 99,9%. Виконано заміну 48,5 км водопровідних мереж з 47,6 км, перекладку 10,5 км каналізаційних мереж, 130 водопровідних насосних станцій і 185 каналізаційних насосних станцій, підготовлено 68 каналізаційних очисних споруд і 788 артезіанських свердловин, - повідомив сьогодні в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко. - На підготовку витрачено 27,2 млн. грн. із запланованих 42,2 млн. грн. Залишилося завершити підготовку по одній очисній споруді у Чугуївському та Шевченківському районах та артезіанської свердловини у Барвінківському районі».

Практично 100% житлових будинків області підготовлені до нового опалювального сезону

Як зазначив 23 вересня у ході обласної селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко, на сьогоднішній день в області комплексно підготовлено до нового осінньо-зимового опалювального періоду 2011-2012 років 15 021 житловий будинок з 15 026, що складає 99,97%. «У житловому фонді комунальної власності виконано ремонт покрівель в кількості 1263 об'єктів, що становить 100%. Виконано ремонт 6164 опалювальних систем, відремонтовано 7211 опалювальних печей. Промито 1263 од. опалювальних систем, що становить 100% від плану. Відремонтовано 2711 систем гарячого водопостачання та 7634 системи холодного водопостачання», - повідомив він.

У Харкові відбудеться обласна Спартакіада серед депутатів, присвячена 20-річчю Незалежності України

24 вересня у м. Харкові на базі КЗ КДЮСШ «ХТЗ» ХОР (пр. Московський, 244/1) відбудеться обласна Спартакіада серед депутатів, присвячена 20-річчю Незалежності України. Для участі у змаганнях подали заявки 17 команд. Учасники спартакіади будуть змагатися у наступних видах спорту: футзал, волейбол, шашки та настільний теніс.

Продовжується ремонт школи в с. Криштопівка (доповнено)

Триває ремонт Криштопівської середньоосвітньої школи. 14 травня цей навчальний заклад серйозно постраждав від стихії: був зруйнований дах і затоплений перший поверх. Ситуацію в школі взяв на особистий контроль голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Завдяки зусиллям колективу школи, райдержадміністрації та підрядника, до 1 вересня був підготовлений другий поверх школи, що дало можливість розмістити всіх 78 учнів і вчасно розпочати навчальний процес. В даний час у школі тривають роботи: повністю замінені і утеплені підлоги на першому поверсі і укріплений фундамент будівлі. Уже завезені матеріали і найближчим часом розпочнуться роботи з ремонту покрівлі.

Відбулась Божественна літургія 9-го дня по смерті митрополита Никодима

У Свято-Благовіщенському кафедральному соборі відбулася Божественна літургія 9-го дня по смерті митрополита Никодима, яку очолив вікарій Харківської єпархії, архієпископ Ізюмський Онуфрій. За богослужінням були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес.  Після Божественної літургії Високопреосвященніший владика Онуфрій у співслужінні духовенства звершив біля труни новопреставленого митрополита Никодима панахиду та освятив надгробок з меморіальною плитою.

Азербайджанці і вірмени Харкова подякували Михайлу Добкіну за організацію відпочинку дітей

На ім'я голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна надійшов лист-подяка від голови правління Харківського обласного товариства азербайджансько-української дружби «Достлуг» Мурада Омарова, голови Харківської обласної громадської організації «Вірменське товариство культурних зв'язків», директора Вірменського культурно-освітнього центру ім. Г.О.Алтуняна при Почесному консульстві Республіки Вірменія в м. Харкові Метаксія Авагян за організацію відпочинку дітей національно-культурних об'єднань Харківської області в літньому оздоровчому таборі «Берізка» Золочівського району Харківської області. 

Харків відвідає Мишель Платіні

26 вересня в рамках візитів до приймаючих міст Євро-2012 Харків відвідає офіційна делегація УЄФА на чолі з Президентом УЄФА Мишелем Платіні. Під час візиту він ознайомиться з ходом підготовки міста до проведення фінального турніру Євро-2012.

Євген Савін провів особистий прийом громадян

22 вересня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін провів особистий прийом громадян. Зокрема, Євген Савін розглянув питання, що стосуються освіти, культури, сім'ї. Деякі з питань були роз'яснені безпосередньо на прийомі, інші — взяті на особистий контроль.

У Харкові відбудеться круглий стіл «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг»

26 вересня о 10:00 за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації в Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна ( площа Свободи, 4, зал засідань Вченої ради ) відбудеться регіональний науково-практичний круглий стіл «Туристична сфера Харківського регіону: джерела конкурентних переваг». У заході візьмуть участь науковці, викладачі вищих навчальних закладів, представники органів державної влади, громадських організацій, засобів масової інформації, керівники туристичних підприємств. В ході круглого стола будуть обговорені такі теми, як вдосконалення туристичної інфраструктури, пошук туристичних атракторів, інноваційні методи розробки регіональних туристичних продуктів, проблеми використання культурної спадщини в туристичній сфері та інші. 

Володимир Бабаєв привітав працівників машинобудівної галузі з професійним святом

У Харківській облдержадміністрації відбувся урочистий прийом з нагоди Дня машинобудівника. Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко привітали машинобудівників області з їх професійним святом. «Напередодні Дня машинобудівника дозвольте мені привітати Вас з цим знаменним святом. Хочу подякувати вам за роботу, за вашу високу принципову позицію в роботі на підприємствах різних форм власності, за вашу стійкість і вміння працювати в найскладніших умовах. Машинобудування, як і раніше залишається провідною галуззю промислового комплексу нашої області, де виробляється більше десятої частини всієї машинобудівної продукції країни, - звернувся до присутніх Володимир Бабаєв.- Завдяки вам та вашим колективам машинобудівна галузь Харківщини вийшла на рубежі докризової ситуації. Ваші труди дали можливість не тільки вийти з темпами випуску товарної продукції за 8 місяців на 19,3%, а й значно збільшити продуктивність праці, що є характерним для перспективних підприємств. Ви гідно представляєте обличчя нашого регіону в машинобудівній галузі країни. Вірю, що на вас чекають нові вагомі професійні успіхи в ім'я процвітання нашої рідної України!». 

До уваги журналістів!

Сьогодні, 23 вересня, об 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудуться урочистості з нагоди Дня машинобудівника. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підготовку всіх об'єктів до опалювального сезону 2011-2012 років. 2. Про стан охорони та використання корисних копалин на території Харківської області.

Молокомати користуються популярністю у харків'ян

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук ознайомився з роботою молокоматів, які нещодавно були встановлені в Харкові.  За словами заступника губернатора, подібні молокомати незабаром з'являться у всіх районах міста Харкова. «Це дуже зручний спосіб отримання якісного і свіжого молока, яке споживач отримає прямо від сільгоспвиробника, - зазначив Віталій Алексейчук. - Програма установки молокоматів в Харкові і області тільки стартувала, але вони вже користуються популярністю у харків'ян, у чому ми сьогодні переконалися».   Також він зазначив, що автомати щодня заповнюють свіжим молоком, яке поставляє сільськогосподарськое підприємство «Родина» Богодухівського району.

Василь Хома відкрив туристичні змагання на приз воїна – інтернаціоналіста Олійника в Золочівському районі

22 вересня 2011 року заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома здійснив робочу поїздку до Золочівського району. Під час поїздки Василь Хома взяв участь в урочистому відкритті туристичних змагань на приз воїна – інтернаціоналіста В. Олійника, які стартували сьогодні в селі Березівка Золочівської селищної ради.

Ми прагнемо показати молоді всю красу спортивного життя. Євген Савін

 «Сьогодні відбувся чудовий Олімпійський урок. Його основним завданням є популяризація олімпійського руху, здорового способу життя, а також залучення все більшої кількості дітей до заняття спортом, - зазначив заступник голови ХОДА, заступник голови Харківського обласного відділення НОК України Євген Савін.- Головною проблемою в цій сфері є те, що сьогодні дуже мало молоді прагне займатися спортом. Проводячи такі уроки, ми показуємо всю красу спортивного життя».  

Архів документів