Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Працює «гаряча лінія» Головного управління ЖКГ облдержадміністрації

З метою оперативного реагування та надання інформації щодо аварійних ситуацій у Харківській області на об’єктах житлово-комунального господарства, а також з метою координації заходів щодо початку та проходження опалювального сезону 2011-2012 року, інформацію щодо виникнення аварійних ситуацій прохаємо надавати до Диспетчерської служби Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури в Харківській області за телефоном (057) 705-21-53 (цілодобово, без вихідних). Додатково інформуємо, що станом на 4.10.11 аварійних ситуацій, пов’язаних з пуском тепла до об’єктів соціальної сфери, не виникало.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки, повинні вступати в доросле життя з розумінням того, що вони потрібні державі. Ігор Шурма

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області налічується 4927 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2010 року кількість дітей цих категорій зменшилася на 107 осіб. З загальної кількості дітей, які мають правовий статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, близько 22% виховуються в умовах державних закладів, решта 78% – у сімейних формах виховання.

Тепло подано у 81% об'єктів соціальної сфери області

За інформацією управління житлово-комунального господарства, на поточний момент тепло подано у 81% об'єктів соціальної сфери області.

Відкриття регіонального центру перинатальної допомоги – це питання престижу та професійності обласної влади. Ігор Шурма

«Відкриття регіонального центру перинатальної допомоги при Обласній клінічній лікарні – це питання престижу, відповідальності, професійності і результативності обласної влади. До 1 січня 2012 року на Харківщині має з’явитися найсучасніший регіональний центр перинатальної допомоги на 140 ліжок, і наш регіон стане одним з перших в Україні, який реалізує перший етап національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», - підкреслив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні, 5 жовтня, о 13:00 у п/в “Комуніст–1” (Харківський район) відбудуться урочисті заходи з нагоди 195-річчя Харківського національного аграрного університету імені В.Докучаєва; о 15:00 у Будинку художника (вул. Дарвіна, 11) відкриється всеукраїнська виставка, присвяченої Дню художника.  

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Чугуївському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма сьогодні провів особистий прийом громадян у Чугуївському районі. Питання, з якими мешканці району звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися надання матеріальної допомоги для лікування онкологічних хвороб; проведення операцій з приводу катаракти; працевлаштування медичного працівника; організації роботи з ветеранами. Всі питання вирішені позитивно.

До кінця року відбудуться суттєві зміни в лікувальних закладах Харківщини. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, до кінця 2011 року в Харківській області планується відкрити ряд нових медичних закладів та відділень у лікувальних установах області. Зокрема, будуть відкриті нові операційні блоки в 5 міжрайонних медичних центрах; реанімаційне відділення в Обласній клінічній лікарні; операційний блок, реанімаційне відділення, лабораторія та центральне стерилізаційне відділення в Обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів війни.

Визначено напрямки роботи обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель

Відбулось перше засідання обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства під головуванням заступника голови облдержадміністрації – керівника апарату ХОДА Василя Хоми. Земельне питання було розглянуте на засіданні Харківського регіонального антикорупційного комітету 21 вересня, рішенням котрого було надано ряд доручень щодо зміни ситуації в земельній сфері області. Дорученням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна на посаду голови робочої групи було призначено Василя Хому. Міжвідомча робоча група була створена розпорядженням голови ХОДА №544, яким також затверджено її особовий склад.

Педагогів шкіл естетичного виховання привітали з Днем вчителя

3 жовтня у концертній залі Харківської обласної філармонії відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти для педагогічних працівників навчальних закладів мистецької освіти м. Харкова та Харківської області. Міністр культури України Михайло Кулиняк у вітальній телеграмі, адресованій викладачам, зазначив, що завдяки високому професіоналізму викладачів формується творча еліта держави. Пролунали також щирі слова подяки за наполегливу працю, професіоналізм та відданість обраній справі.

Наступного року планується завершити ремонтні роботи в операційних блоках всіх міжрайонних медичних центрів. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, наступного року планується провести ремонтні роботи в операційних блоках 4 міжрайонних центрів. «Таким чином, до зими 2012 року ремонтні роботи будуть завершені в операційних блоках всіх міжрайонних медичних центрів області», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Харківщина привітала педагогічних працівників навчальних закладів мистецької освіти

3 жовтня у концертній залі Харківської обласної філармонії відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти для педагогічних працівників навчальних закладів мистецької освіти м. Харкова та Харківської області. Участь в урочистостях взяв начальник управління культури ХОДА Дмитро Кузнецов.

Операційний блок Чугуївської ЦРЛ буде введений в експлуатацію у листопаді. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Чугуївську центральну районну лікарню, де ознайомився з ходом ремонтних робіт в операційному блоці. За інформацією Ігоря Шурми, вартість ремонтних робіт складає приблизно 1,2 млн.грн. Також операційний блок буде оснащений обладнанням на 100 тис. грн. Крім того, минулого року Чугуївській ЦРЛ було передано медичне обладнання майже на 1 млн.грн., у т.ч. наркозна, дихальна, якою буде оснащений оперблок.

Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського УААН святкує 55-річчя

Сьогодні в інституті ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського УААН відбулись урочистості з нагоди 55-річчя Інституту. У заходах взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, котрий привітав науковців з їхнім сьогоднішнім святом та побажав високих досягнень у майбутньому. Датою заснування Інституту є 1956 рік, але фактично його наукова діяльність розпочалась ще у 1924 році, коли при Харківському сільськогосподарському інституті було створено науково-дослідну лабораторію ґрунтознавства. Її засновником був всесвітньо відомий вчений-академік Олексій Никанорович Соколовський, чиє ім'я Інститут носить з 1959 року.

Виставка до Дня художника збере роботи 160 авторів з України і Росії

Завтра о 15:00 в Будинку художника відкривається всеукраїнська виставка, присвячена Дню художника.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у вересні 2011 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж вересня 2011 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна. 

5 жовтня в Харківській області планується завершити посів озимих культур на запланованих територіях

 5 жовтня в Харківській області планується завершити посів озимих культур на всіх запланованих територіях. Про це повідомив заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку - начальник управління розвитку галузі рослинництва Харківської облдержадміністрації Василь Ярошенко.  

Події дня

Сьогодні, 4 жовтня, о 10:00 в інституті ґрунтознавства та агрохімії ім. О.Н. Соколовського УААН (вул. Чайковського, 4) розпочнуться урочистості з нагоди 55-річчя Інституту.  

Харківщина розширює співпрацю з Португальською Республікою

27-30 вересня 2011 року делегація Харківської області на чолі з заступником голови облдержадміністрації Євгеном Савіним відвідала Португальську Республіку з метою проведення презентації експортного, інноваційно-інвестиційного та культурного потенціалу області. До складу делегації увійшли перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту бюджету та фінансів Харківської міської ради Тетяна Таукешева, представники провідних підприємств енергетичного машинобудування, будівної та сільськогосподарської галузей, зокрема: ДП Завод «Електроважмаш», ВАТ Харківський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект», ВАТ «Турбоатом», АТ «ФЕД», ЗАТ ІБК «Авантаж», ТОВ Агрофірма «Сади України», КП «Обласний організаційно-методичний центр туризму», КП «Харківська обласна філармонія».

Податкові пільги для іноземних інвестицій підвищили б інтерес до нашої країни. Юрій Сапронов

Як зазначив заступник губернатора Юрій Сапронов, спеціальні податкові пільги для іноземних інвестицій сприяли б підвищенню інтересу до України з боку потенційних інвесторів. «Найкращий шлях підтримки балансу інтересів між владою і бізнесом - перейняти міжнародний досвід у цьому напрямку. Наприклад, в Індії для цілого ряду інвестицій - в ті сектори, які індійські власті вважають пріоритетними - передбачено звільнення від податків. Як результат, інвестори з США, Великобританії і Японії вважають, що Індія входить до п'ятірки світових економік, що володіють найбільшим потенціалом в плані рентабельності прямих іноземних інвестицій. У той же час, багато залежить не тільки від правових норм, а й від нашого підходу до ведення комерційної діяльності і зміни цих самих норм таким чином, щоб зробити українську економіку більш привабливою для нових іноземних інвестицій», - сказав Юрій Сапронов.

В Харківській області розпочато опалювальний сезон

З 1 жовтня в Харківській області розпочато опалювальний сезон. На сьогоднішній день тепло подано в 79% об'єктів соціальної сфери області.

Розвиток податкової системи в Україні сприяє спрощенню сплати податків для бізнесменів. Юрій Сапронов

Розвиток української податкової системи поступово сприяє спрощенню сплати податків для підприємств і підприємців. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Поки що за даними рейтингів PricewaterhouseCoopers, Світового банку та IFC Україна знаходиться серед найменш привабливих країн у питанні простоти сплати податків. І якщо ставки податків після прийняття Податкового кодексу порівнянні з європейськими, то проблемами залишаються неякісне адміністрування податків, дисбаланс між податковими правами та обов'язками на користь податкових органів, нечіткі правила оподаткування, які податкові органи можуть трактувати на свій розсуд. Позитивом є те, що зроблені реальні кроки з наближення податкового обліку до бухгалтерського, що значно спрощує життя бухгалтерам», - зазначив віце-губернатор.

Реконструкцію автомобільного пункту пропуску «Гоптівка» планується розпочати наступного тижня. Василь Хома

Як повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, реконструкцію автомобільного пункту пропуску «Гоптівка» планується розпочати наступного тижня. «Митній та прикордонній службам необхідно визначитися з режимом роботи, які смуги необхідно закрити, з якої ділянки розпочати реконструкцію. Згідно з проектом до кінця року будуть проведені всі земельні роботи і роботи по зведенню конструкцій. Наступного року будуть проведені всі інші роботи, які необхідні для завершення реконструкції», - зазначив Василь Хома.

Збірна Харківської області виборола перемогу на VІ літніх юнацьких спортивних  іграх України з водного поло

25 – 30 вересня у м.Львові відбулися VІ літні юнацькі спортивні ігри України з водного поло серед юнаків. Організатори змагань: Державна служба молоді та спорту України, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Львівської облдержадміністрації. Командні місця розподілилися наступним чином: 1. Харківська обл. – 300 очок; 2. Львівська обл. – 240 очок; 3. Одеська обл. – 216 очок; 4. Донецька обл. – 156 очок; 5. м.Севастополь – 120 очок; 6. Дніпропетровська обл. – 108 очок.

Пункт пропуску «Олександрівка» працюватиме в режимі міждержавного

Після підписання чотиристороннього протоколу між прикордонниками та митниками України та Росії пункт пропуску «Олександрівка» працюватиме в режимі міждержавного. Про це сьогодні повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

В області ведеться активна робота з облаштування місцевих пунктів пропуску через українсько-російський кордон

Сьогодні заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома відвідав місцевий пункт пропуску через українсько-російський кордон «Гур'єв Козачок», а також пункт пропуску «Олександрівка», який має статус міждержавного, але тимчасово використовується як місцевий. Обидва пункти пропуску розташовані в Золочівському районі. Заступник голови ХОДА ознайомився з виконаними роботами з облаштування пунктів пропуску.

Реалізація проекту «Село майбутнього» можлива тільки в комплексі із соціальною складовою. Юрій Сапронов

Проектом «Село майбутнього» цікавляться декілька компаній, але облдержадміністрація віддасть його тільки тому інвестору, який зможе забезпечити його соціальну складову. Про це під час брифінгу після пленарного засідання Третього міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» – заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Ми хочемо почути конструктивну критику від наших партнерів. Юрій Сапронов

Найбільше іноземного інвестора цікавлять проблеми захисту бізнесу в Україні - є різниця між тим, що декларується і що відбувається насправді, питання дерегуляції економіки, боротьба з корупцією, захист інвестицій, тобто інвестиційний клімат в цілому. Про це 30 вересня під час брифінгу заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Влада йде від популістських гасел та обіцянок попереднього керівництва країни. Михайло Добкін

Сьогодні в Києві підписано Меморандум про взаємодію та співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України».  Голова харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник заявив, що цей меморандум намічає конкретні напрями, за якими працюватиме уряд і чорнобильські організації у вдосконаленні законодавства України з питань соціального захисту чорнобильців. «Одним із найбільш вдалих пунктів цього меморандуму є створення консультативної ради, до якої входять представники органів влади та представники чорнобильських громадських організацій», - зазначив він.  

Мене тішить, що губернатор Харківської області, його заступники і мер міста говорять мовою бізнесу. Енді Кузич

«Я нещодавно повернувся з Криму і відмітив, що там дуже просунуте керівництво, тому що вони дуже відкриті для інвестицій. Але сьогодні я був просто приємно здивований тим, що Харківська область настільки відкрита для бізнесу,- заявив сьогодні під час брифінгу за підсумками роботи III Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» директор з розвитку бізнесу фірми PwC в Україні Енді Кузич. - Все що я бачив і чув на цьому форумі, мене дуже радує. Губернатор Харківської області, його заступники і мер міста говорять мовою бізнесу, вони готові працювати і розуміти бізнесменів. Я сьогодні повернуся до Києва і обов'язково буду говорити всім інвесторам, щоб вони приїжджали до Харкова». 

Харківський регіон викликає інтерес інвесторів. Андреа Куусвек

«Цього року в українські проекти ми вклали приблизно 800 млн. доларів США. Тільки вчора ми прийняли рішення надати ПАТ «Укргідроенерго» під держгарантію кредит на 200 млн.євро терміном на 15 років, - зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками роботи III Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Андреа Куусвек. - Останнім часом  Харківський регіон у нас також викликає інтерес. Ми вже працюємо з рядом компаній, які знаходяться в Харківській області».   Також він запевнив, що є ще 2-3 реальних проекта з компаніями, заводи яких розташовані в Харківській області. «Я сподіваюся, що ми скоро підпишемо нові контракти», - зазначив Андреа Куусвек.

Архів документів