Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Євро-2012 дозволить жителям інших країн Європи краще пізнати Україну і Харківщину. Михайло Добкін

«Побачити інші міста і регіони потрібно не очима чиновників, а очима простих людей. У цьому плані Чемпіонат Європи з футболу дає нам дуже серйозні можливості і прекрасну перспективу, він дозволить жителям інших країн Європи краще пізнати Україну і наш регіон. Ми чекаємо великої кількості туристів і будемо їм дуже раді. Я сподіваюся, що будуть туристи і з Чеської республіки», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом.

Віктор Козицький швидко увійде в курс справи, і зробить роботу Харківської міліції ще більш результативною. Михайло Добкін

У ході церемонії представлення начальника Головного управління МВС України в Харківській області Віктора Козицького голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив подяку за роботу його попередникові Михайлу Мартинову і висловив сподівання, що новий керівник зробить роботу правоохоронних органів в Харківській області ще більш результативною. «Харків є справжньою кузнею міліцейських кадрів. У нас склалися дуже хороші взаємини з правоохоронними органами, і у них зараз є все для реалізації поставлених перед ними завдань. Віктор Іванович Козицький швидко увійде в курс справи, і зробить роботу Харківської міліції ще більш результативною», - підкреслив губернатор.

Представлений новий начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький (доповлено)

Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов представив особовому складу Головного управління МВС України в Харківській області нового керівника. На цю посаду призначено Віктора Козицького. У церемонії представлення взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Виступаючи перед присутніми, Анатолій Могильов наголосив: «Міліції потрібно відходити від репресивної функції. Перш за все, від міліції очікують допомоги всім громадянам України». Також, звертаючись до Віктора Козицького, Міністр МВС відзначив, що необхідно вкрай шанобливо ставитися до особового складу: «Потрібно берегти кожну одиницю особового складу – це можна вважати головним завданням на сьогоднішній день».

Харківщина зацікавлена в прямому авіасполученні з Прагою

У ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що в Харківській області з'явився новий аеропорт і ведеться будівництво нової злітно-посадкової смуги, яка буде здана в цьому році. За його словами, керівництво області дуже зацікавлене у відкритті якомога більшого числа прямих авіарейсів до різних держав. «Наше завдання як влади – забезпечити умови для ведення бізнесу і вкладення інвестицій, в тому числі, і можливість безперешкодного прибуття повітряним шляхом, тому для нас рейс Харків-Прага дуже важливий у плані пошуку потенційних інвесторів для економіки регіону. У той же час, ми можемо говорити про те, що наш харківський бізнес сьогодні готовий виходити далеко за межі не лише регіону, а й України. Нам було б дуже приємно, якби більше нашої продукції реалізовувалося на території Чеської республіки», - підкреслив губернатор.

Завдяки відкриттю Почесного консульства зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю і Чеською республікою збільшився в 2,3 рази

Завдяки відкриттю в Харкові Почесного консульства зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю і Чеською республікою за січень - липень цього року порівняно з аналогічним періодом попереднього року збільшився в 2,3 рази. Це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом.

Україну і Чехію традиційно пов'язують дружні стосунки. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом. На зустрічі також були присутні голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, Генеральний консул Чеської Республіки в Донецьку Ондрей Моравек і Почесний консул Чеської Республіки у Харкові Олег Чигринов. Сторони обговорили питання співпраці в економічній, культурній та освітній сферах. «Наші країни традиційно пов'язують дружні стосунки, - підкреслив Михайло Добкін. - Звичайно ж, у першооснові всіх ділових відносин лежить економіка. Хотілося б, щоб ділові відносини між компаніями наших країн були більш інтенсивними, і більшими стали обсяги інвестицій».

У сел.Безлюдівка відбувся фестиваль, спрямований на формування родинних цінностей у свідомості дітей-сиріт. Ігор Шурма

З метою формування у дітей потреби здорового образу життя, проведення змістовного дозвілля 9 жовтня в аквапарку у сел. Безлюдівка Харківського району відбувся VI благодійний дитячо-юнацький фестиваль «Рибалки проти наркотиків». Захід був організований Обласною спінінговою лігою при підтримці служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації. У ньому взяли участь 45 дітей з Обласного дитячого притулку та притулку «Гармонія». Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Розпочинає роботу телефонна «гаряча лінія» з проблемних питань у сфері земельних відносин

З 10 жовтня в Харківській облдержадміністрації з метою удосконалення роботи із зверненням громадян, підприємств, установ та організацій, фізичних-осіб підприємців розпочинає роботу телефонна «гаряча лінія» щодо проблемних питань, які виникають при видачі правоустановчих документів на землю. Телефонна «гаряча лінія» буде працювати з понеділка по п’ятницю з 11:00 до 16:00 за телефоном 700-10-60. Також повідомлення можна надсилати на електронну адресу zemlya@kharkivoda.gov.ua.

До уваги журналістів! Акредитація!

Журналістам, які будуть висвітлювати візит Президента Республіки Словенія Данила Тюрка до Харківської області 12 жовтня, необхідно акредитуватись до 13:00 11 жовтня за телефонами: 700-03-31 та 700-17-49.

Тепло подано у 87% об'єктів соціальної сфери області

В Харківській області продовжується підключення об'єктів соціальної сфери до опалення. На 10 жовтня тепло подано у 87% соціальних об'єктів області.

Робочі групи „Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції” регіональних Комітетів з економічних реформ Харківської та Луганської областей провели спільне засідання

З 5 по 7 жовтня 2011 року члени робочої групи „Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції” Харківського регіонального Комітету з економічних реформ взяли участь у Другому міжнародному інвестиційному форумі, який відбувся в Луганському національному аграрному університеті. Мета заходу - зміцнення міжнародної та міжрегіональної співпраці, розвиток партнерських стосунків та покращання інвестиційної привабливості українських регіонів.

У Харківській області активізована робота у земельній сфері

Сьогодні заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома в ході селекторної наради звернув увагу голів райдержадміністрацій на необхідність активізувати роботу в земельній сфері. Він зазначив, що був затверджений графік видачі Державних актів на право власності на землю до 16 жовтня, і в районах належить забезпечити його своєчасне і якісне виконання.

У 85% установ освіти подано опалення

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, по всій області розпочато подачу опалення у заклади освіти. Опалення подано у 85% закладів освіти. Роман Шаповал також зазначив, що всі установи (школи, дитячі садки, професійно-технічні та вищі навчальні заклади) готові до початку опалювального сезону.

Євген Савін вручив Жовтневій школі Сахновщинського району 20 комплектів лиж

6 жовтня 2011 року відбулась робоча поїздка заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна до Сахновщинського району. Під час поїздки він провів особистий прийом громадян та взяв на особистий контроль питання, з якими звернулися до нього мешканці району. Також в ході робочої поїздки Євген Савін відвідав Жовтневу ЗОШ, де у 2008 році було відкрито сучасний спортивний комплекс площею 482 кв. м, та від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна вручив 20 комплектів лиж.

Екологічний стан Печенізького водосховища – на контролі ХОДА

У малій залі обласної державної адміністрації відбулася нарада щодо стану Печенізького водосховища.

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян в приймальні ХОДА. Порушені громадянами питання стосувалися діяльності правоохоронних органів, працевлаштування, отримання державних актів на землю тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Ми будемо розширювати нашу співпрацю за рахунок нових проектів. Михайло Добкін

В рамках II Міжнародного Чорноморського економічного форуму відбулося підписання угод про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Радою міністрів Криму та Харківською, Одеською, Миколаївською, Херсонською облдержадміністраціями, а також Севастопольською міською державною адміністрацією. Як повідомляє офіційний сайт Ради міністрів АРК, у підписанні документів взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник Голови Ради міністрів Криму Павло Бурлаков, перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації - керівник апарату В'ячеслав Білий, голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов, заступник голови Одеської облдержадміністрації Олександр Малін, голова Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Яцуба.

Володимир Бабаєв і Євген Савін провели виїзну нараду з приводу ремонту Криштопівської школи

6 жовтня за дорученням голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Бабаєв та заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін провели виїзну робочу нараду з приводу виконання капітальних робіт з ліквідації стихійного лиха в приміщенні Криштопівської ЗОШ І-ІІІ ст. Близнюківського району. В ході наради заступники керівника області наголосили про персональну відповідальність голови Близнюківської районної державної адміністрації у виконанні підрядною організацією капітальних робіт. Для проведення ремонтних робіт залучені кошти з різних джерел.

Туристсько-інформаційні пункти планується відкрити на харківському автовокзалі та автомобільному пункті пропуску «Гоптівка». Євген Савін

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, туристсько-інформаційні пункти планується також відкрити на харківському центральному автовокзалі та автомобільному пункті пропуску «Гоптівка». «Інформаційні пункти для туристів - це необхідність. Ми плануємо до кінця року встановити туристсько-інформаційний пункт на автовокзалі. Наступний етап - це пункти перетину кордону. Думаю, що автомобільний пункт пропуску «Гоптівка» буде четвертим об'єктом, де буде встановлений інформаційний пункт. Надалі ми будемо вивчати, де найбільш активний рух пасажирів, і в міру актуальності будемо закривати і це питання, розміщуючи там туристсько-інформаційні пункти», - підкреслив Євген Савін.

У Харківській області триває видача Державних актів на землю

У рамках програми, що реалізується Харківською облдержадміністрацією спільно з Головним управлінням агентства земельних ресурсів України, у Харківській області триває видача Державних актів на право власності на землю. «Процес видачі Державних актів буде проходити протягом тижня. Була проведена значна робота з ревізії тих документів, які були в обласному управлінні та районних підрозділах Держкомзему, і зараз ми готові по Харківській області видати більше 10 тисяч держактів. При видачі актів ми відпрацьовуємо систему, і процес цей буде продовжуватися і надалі. Ми зараз дивимося, які є шорсткості, недоліки, проблеми, і відпрацьовуємо механізм так, щоб скоротити час на видачу цих держактів», - підкреслив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Географія співробітництва Харківської області з іншими регіонами України розширюється. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у роботі секції «Міжрегіональні взаємини: потенціал і перспективи інтенсифікації міжрегіонального співробітництва в Україні» II Міжнародного Чорноморського економічного форуму.  «За останні півтора роки Харківською областю були підписані Угоди: з Львівською областю - про встановлення гуманітарно-культурних зв'язків, з Луганською і Запорізькою областями, а також Автономною республікою Крим - про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. Географія нашої співпраці розширюється. Ми опрацьовуємо низку інших угод, наприклад, із Закарпатською областю, - зазначив у своєму виступі Михайло Маркович. - У рамках Угод закріплено співпрацю при розробці та затвердженні програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів, сприяння в торговельно-економічному співробітництво, інноваційно-інвестиційній діяльності, розвитку транзитного потенціалу».

Євген Савін привітав листонош Харківщини з їх професійним святом

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди Всесвітнього дня пошти. Заступник голови ХОДА Євген Савін і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко привітали працівників Харківської дирекції «Укрпошти» з професійним святом та вручили їм почесні нагороди облдержадміністрації та облради. «Я радий бачити вас усіх у стінах Харківської облдержадміністрації та вшановувати вас у зв'язку з Всесвітнім днем ​​пошти від імені губернатора області Михайла Добкіна. Мені не з чуток відомо про вашу працю: кожен будинок, кожна квартира, кожна людина в Україні знає, що таке професія листоноші і поважає його працю. Це гідна професія, до якої в усьому світі люди ставляться з величезною повагою. Від усієї душі хочу вам побажати міцного здоров'я, щастя і благополуччя», – заявив заступник губернатора.

Завершено освоєння 2 млн. 655 тис. грн., виділених на психоневрологічні інтернати та геріатричні пансіонати Харківської області. Ігор Шурма

В цьому році вперше в Харківській області було виділено 2 млн. 655 тис. грн. на психоневрологічні інтернати та геріатричні пансіонати Харківської області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Зокрема, з обласного бюджету на проведення благоустрою і капітальних ремонтів було виділено 1 млн. 280 тис. грн. За рахунок цих коштів було виконано капітальний ремонт внутрішніх мереж водопроводу та гарячого водопостачання 1-го та 2-го житлових корпусів КУ «Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради» на суму 151,7 тис. грн., капітальний ремонт пральної КУ «Червонооскільский психоневрологічний інтернат» на суму 299 тис. грн., капітальний ремонт житлового корпусу №1 КУ «Панютинський психоневрологічний інтернат» на суму 150 тис. грн., капітальний ремонт лазні, пральні і туалету корпусу №1 КУ «Богодухівський психоневрологічний інтернат» на суму 304 тис. грн., капітальний ремонт водонапірної вежі та системи водовідведення, а також ремонт огорожі КУ «Безмятеженський психоневрологічний інтернат» на загальну суму 379 тис. грн.

У міжнародному аеропорту «Харків» відкрився туристсько-інформаційний пункт (доповнено)

Сьогодні у Харкові в приміщенні міжнародного аеропорту відбулося відкриття другого для міста туристсько-інформаційного пункту. В урочистому заході взяв участь заступник голови ХОДА Євген Савін, який привітав харків'ян з розширенням мережі туристсько-інформаційних пунктів обласного комунального закладу Харківський організаційно-методичний центр туризму», а також нагородив працівників туристичної галузі з нагоди Всесвітнього Дня туризму.

До кінця року в дитячих садах Харківської області буде відкрито 30 груп. Євген Савін

За планом до кінця року буде відкрито 30 груп у дитячих садах Харківської області. Про це повідомив сьогодні в ході відкриття молодшої групи № 5 в дитячому дошкільному закладі № 180 Харкова заступник голови ХОДА Євген Савін. «Необхідно збільшити кількість груп в дитячих садах. Потреба в місцях дуже висока, надходить дуже багато звернень батьків з приводу влаштування дітей до дитячого садка. На жаль, був період, коли частина приміщень дитячих садів здавалася в оренду, тому що вони не були затребувані. А сьогодні по всьому місту і всії Харківській області ведеться робота по їх поверненню, і відкриваються нові дитячі садки і групи. Скрізь зацікавлені в тому, щоб люди залишалися, щоб вони відчували себе досить комфортно, а можливість влаштувати дитину в дитячий сад - це один із дуже важливих моментів для того, щоб людина, проживаючи на певній території і працюючи тут же, відчував себе захищеним», - підкреслив заступник губернатора.

Михайло Добкін бере участь у II Міжнародному Чорноморському Економічному форумі

Сьогодні в Ялті стартував II Міжнародний Чорноморський Економічний форум, в ході якого будуть розглянуті основні аспекти економічного розвитку Автономної Республіки Крим, а також підписано ряд міжрегіональних та міжнародних угод. У форумі беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін та його заступник Юрій Сапронов. В ході заходу голова області виступить на засіданні панельної секції «Міжрегіональні взаємини: потенціал і перспективи інтенсифікації міжрегіонального співробітництва в Україні». Також керівник Харківщини поспілкується з представниками кримських ЗМІ і підпише протокол № 1 на 2012-2014 роки до Угоди між Радою міністрів Автономної Республіки Крим та Харківською обласною державною адміністрацією про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. 

Зростання світового споживання продуктів харчування буде стимулювати підвищення привабливості сільськогосподарського сектора України для іноземних інвесторів. Юрій Сапронов

Сільськогосподарський сектор України робить значний внесок у загальний обсяг експорту, що дозволить країні в 2011-2020 роках залишитися на провідних позиціях на світовому ринку зернових. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Експерти вважають, що світове вживання зерна та продуктів харчування, а також індекси продовольчих цін будуть продовжувати рости протягом декількох наступних років. Таким чином, ми очікуємо підвищення привабливості сільськогосподарського сектора України для іноземних інвесторів. Впровадження реформ також дозволить збільшити приплив інвестицій в АПК і буде стимулювати нові технології в сільськогосподарському виробництві», - сказав він.

Василь Хома привітав юристів Харківщини з професійним святом

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації відбулось урочистості з нагоди Дня юриста. Заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко привітали юристів Харківщини з професійним святом та вручили їм почесні нагороди облдержадміністрації та облради.

Система «єдиного вікна» стане нормою по всій країні

«У керівництва країни є чітке розуміння необхідності і бачення дерегуляції. До кінця року в будь-якому місті України можна буде зареєструвати підприємство протягом одного робочого дня.Для цього відкриваються дозвільні центри, які працюють за системою «єдиного вікна», що виключає прояв корупції та бюрократизму. Система «єдиного вікна» стане нормою по всій країні», - сказав віце-губернатор Юрій Сапронов.

Євген Савін взяв участь у відкритті нової групи в дошкільному закладі № 180 Харкова (оновлено)

Сьогодні в Київському районі Харкова в дитячому дошкільному закладі № 180 відкрилася нова молодша група № 5. В урочистих заходах з нагоди відкриття групи взяв участь заступник голови ХОДА Євген Савін. "Я радий, що у цьому році ми традиційно відкриваємо групу для наших малюків. Актуальність того, щоб дітки могли ходити в дитячий сад, дуже велика у всьому місті. Затребуваність дуже висока – багато батьків хочуть піти працювати, хочуть, щоб діти спілкувалися і були підготовлені до школи. Хотілося б відкрити ще більше груп", – підкреслив заступник губернатора. За його словами, наступного року тільки в цьому районі міста планується відкрити 5 додаткових груп.

Архів документів