Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Туристсько-інформаційні пункти планується відкрити на харківському автовокзалі та автомобільному пункті пропуску «Гоптівка». Євген Савін

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, туристсько-інформаційні пункти планується також відкрити на харківському центральному автовокзалі та автомобільному пункті пропуску «Гоптівка». «Інформаційні пункти для туристів - це необхідність. Ми плануємо до кінця року встановити туристсько-інформаційний пункт на автовокзалі. Наступний етап - це пункти перетину кордону. Думаю, що автомобільний пункт пропуску «Гоптівка» буде четвертим об'єктом, де буде встановлений інформаційний пункт. Надалі ми будемо вивчати, де найбільш активний рух пасажирів, і в міру актуальності будемо закривати і це питання, розміщуючи там туристсько-інформаційні пункти», - підкреслив Євген Савін.

У Харківській області триває видача Державних актів на землю

У рамках програми, що реалізується Харківською облдержадміністрацією спільно з Головним управлінням агентства земельних ресурсів України, у Харківській області триває видача Державних актів на право власності на землю. «Процес видачі Державних актів буде проходити протягом тижня. Була проведена значна робота з ревізії тих документів, які були в обласному управлінні та районних підрозділах Держкомзему, і зараз ми готові по Харківській області видати більше 10 тисяч держактів. При видачі актів ми відпрацьовуємо систему, і процес цей буде продовжуватися і надалі. Ми зараз дивимося, які є шорсткості, недоліки, проблеми, і відпрацьовуємо механізм так, щоб скоротити час на видачу цих держактів», - підкреслив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Географія співробітництва Харківської області з іншими регіонами України розширюється. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у роботі секції «Міжрегіональні взаємини: потенціал і перспективи інтенсифікації міжрегіонального співробітництва в Україні» II Міжнародного Чорноморського економічного форуму.  «За останні півтора роки Харківською областю були підписані Угоди: з Львівською областю - про встановлення гуманітарно-культурних зв'язків, з Луганською і Запорізькою областями, а також Автономною республікою Крим - про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. Географія нашої співпраці розширюється. Ми опрацьовуємо низку інших угод, наприклад, із Закарпатською областю, - зазначив у своєму виступі Михайло Маркович. - У рамках Угод закріплено співпрацю при розробці та затвердженні програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів, сприяння в торговельно-економічному співробітництво, інноваційно-інвестиційній діяльності, розвитку транзитного потенціалу».

Євген Савін привітав листонош Харківщини з їх професійним святом

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди Всесвітнього дня пошти. Заступник голови ХОДА Євген Савін і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко привітали працівників Харківської дирекції «Укрпошти» з професійним святом та вручили їм почесні нагороди облдержадміністрації та облради. «Я радий бачити вас усіх у стінах Харківської облдержадміністрації та вшановувати вас у зв'язку з Всесвітнім днем ​​пошти від імені губернатора області Михайла Добкіна. Мені не з чуток відомо про вашу працю: кожен будинок, кожна квартира, кожна людина в Україні знає, що таке професія листоноші і поважає його працю. Це гідна професія, до якої в усьому світі люди ставляться з величезною повагою. Від усієї душі хочу вам побажати міцного здоров'я, щастя і благополуччя», – заявив заступник губернатора.

Завершено освоєння 2 млн. 655 тис. грн., виділених на психоневрологічні інтернати та геріатричні пансіонати Харківської області. Ігор Шурма

В цьому році вперше в Харківській області було виділено 2 млн. 655 тис. грн. на психоневрологічні інтернати та геріатричні пансіонати Харківської області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Зокрема, з обласного бюджету на проведення благоустрою і капітальних ремонтів було виділено 1 млн. 280 тис. грн. За рахунок цих коштів було виконано капітальний ремонт внутрішніх мереж водопроводу та гарячого водопостачання 1-го та 2-го житлових корпусів КУ «Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради» на суму 151,7 тис. грн., капітальний ремонт пральної КУ «Червонооскільский психоневрологічний інтернат» на суму 299 тис. грн., капітальний ремонт житлового корпусу №1 КУ «Панютинський психоневрологічний інтернат» на суму 150 тис. грн., капітальний ремонт лазні, пральні і туалету корпусу №1 КУ «Богодухівський психоневрологічний інтернат» на суму 304 тис. грн., капітальний ремонт водонапірної вежі та системи водовідведення, а також ремонт огорожі КУ «Безмятеженський психоневрологічний інтернат» на загальну суму 379 тис. грн.

У міжнародному аеропорту «Харків» відкрився туристсько-інформаційний пункт (доповнено)

Сьогодні у Харкові в приміщенні міжнародного аеропорту відбулося відкриття другого для міста туристсько-інформаційного пункту. В урочистому заході взяв участь заступник голови ХОДА Євген Савін, який привітав харків'ян з розширенням мережі туристсько-інформаційних пунктів обласного комунального закладу Харківський організаційно-методичний центр туризму», а також нагородив працівників туристичної галузі з нагоди Всесвітнього Дня туризму.

До кінця року в дитячих садах Харківської області буде відкрито 30 груп. Євген Савін

За планом до кінця року буде відкрито 30 груп у дитячих садах Харківської області. Про це повідомив сьогодні в ході відкриття молодшої групи № 5 в дитячому дошкільному закладі № 180 Харкова заступник голови ХОДА Євген Савін. «Необхідно збільшити кількість груп в дитячих садах. Потреба в місцях дуже висока, надходить дуже багато звернень батьків з приводу влаштування дітей до дитячого садка. На жаль, був період, коли частина приміщень дитячих садів здавалася в оренду, тому що вони не були затребувані. А сьогодні по всьому місту і всії Харківській області ведеться робота по їх поверненню, і відкриваються нові дитячі садки і групи. Скрізь зацікавлені в тому, щоб люди залишалися, щоб вони відчували себе досить комфортно, а можливість влаштувати дитину в дитячий сад - це один із дуже важливих моментів для того, щоб людина, проживаючи на певній території і працюючи тут же, відчував себе захищеним», - підкреслив заступник губернатора.

Михайло Добкін бере участь у II Міжнародному Чорноморському Економічному форумі

Сьогодні в Ялті стартував II Міжнародний Чорноморський Економічний форум, в ході якого будуть розглянуті основні аспекти економічного розвитку Автономної Республіки Крим, а також підписано ряд міжрегіональних та міжнародних угод. У форумі беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін та його заступник Юрій Сапронов. В ході заходу голова області виступить на засіданні панельної секції «Міжрегіональні взаємини: потенціал і перспективи інтенсифікації міжрегіонального співробітництва в Україні». Також керівник Харківщини поспілкується з представниками кримських ЗМІ і підпише протокол № 1 на 2012-2014 роки до Угоди між Радою міністрів Автономної Республіки Крим та Харківською обласною державною адміністрацією про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. 

Зростання світового споживання продуктів харчування буде стимулювати підвищення привабливості сільськогосподарського сектора України для іноземних інвесторів. Юрій Сапронов

Сільськогосподарський сектор України робить значний внесок у загальний обсяг експорту, що дозволить країні в 2011-2020 роках залишитися на провідних позиціях на світовому ринку зернових. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Експерти вважають, що світове вживання зерна та продуктів харчування, а також індекси продовольчих цін будуть продовжувати рости протягом декількох наступних років. Таким чином, ми очікуємо підвищення привабливості сільськогосподарського сектора України для іноземних інвесторів. Впровадження реформ також дозволить збільшити приплив інвестицій в АПК і буде стимулювати нові технології в сільськогосподарському виробництві», - сказав він.

Василь Хома привітав юристів Харківщини з професійним святом

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації відбулось урочистості з нагоди Дня юриста. Заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко привітали юристів Харківщини з професійним святом та вручили їм почесні нагороди облдержадміністрації та облради.

Система «єдиного вікна» стане нормою по всій країні

«У керівництва країни є чітке розуміння необхідності і бачення дерегуляції. До кінця року в будь-якому місті України можна буде зареєструвати підприємство протягом одного робочого дня.Для цього відкриваються дозвільні центри, які працюють за системою «єдиного вікна», що виключає прояв корупції та бюрократизму. Система «єдиного вікна» стане нормою по всій країні», - сказав віце-губернатор Юрій Сапронов.

Євген Савін взяв участь у відкритті нової групи в дошкільному закладі № 180 Харкова (оновлено)

Сьогодні в Київському районі Харкова в дитячому дошкільному закладі № 180 відкрилася нова молодша група № 5. В урочистих заходах з нагоди відкриття групи взяв участь заступник голови ХОДА Євген Савін. "Я радий, що у цьому році ми традиційно відкриваємо групу для наших малюків. Актуальність того, щоб дітки могли ходити в дитячий сад, дуже велика у всьому місті. Затребуваність дуже висока – багато батьків хочуть піти працювати, хочуть, щоб діти спілкувалися і були підготовлені до школи. Хотілося б відкрити ще більше груп", – підкреслив заступник губернатора. За його словами, наступного року тільки в цьому районі міста планується відкрити 5 додаткових груп.

Підвищити конкурентоспроможність країни допоможе застосування інформаційно-комунікаційних технологій

Широке використання інформаційних і телекомунікаційних технологій, оформлене в систему «Електронний уряд», дозволить істотно підвищити ефективність функцій управління і знизити рівень корупції на середньому управлінському рівні, яка як раз і є причиною адміністративних бар'єрів і великих оперативних витрат. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за вересень  2011 р. становив 100,1%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575. 

Події дня

Сьогодні, 7 жовтня, о 9:30 буде відкрита молодша група № 5 дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 180 (вул. Гвардійців Широнінців, 116); о 9:30 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться урочистий прийом до Дня юриста України; о 12:00 у Міжнародному аеропорту «Харків» (вул. Ромашкіна, 1) відбудеться урочисте відкриття туристично-інформаційного пункту (ТІП) (від'їзд представників преси, акредітовних для висвітлення заходу, о 10:45 від Будинку піонерів (вул. Сумська, 37 ); о 13:30 у Малому залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня пошти; о 15:00 у Малому залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада Харківської облдержадміністрації з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками селекторної наради від 20.05.2011 з питання "Про організоване закінчення 2010-2011 навчального року".  2. Про стан роботи з кадрами в обласній та районних державних адміністраціях; о 18:00 в ККЗ "Україна" (вул. Сумська, 35) розпочнеться турнір команд Вищої Української ліги КВК Телевізійного Творчого Об'єднання «АМіК».

Оновлений парк ім. Горького планується відкрити 1 червня 2012 року

«Оновлений парк ім. Горького планується відкрити 1 червня 2012 року. За допомогою італійських фахівців, які побудували більше 30 парків у світі, ми створимо єдиний подібний парк відпочинку і розваг для дітей в Україні, і, можливо, на території всього колишнього СРСР. У ньому будуть розміщені сучасні атракціони. Частина обладнання замовлена в Італії, інша - у Швейцарії», - повідомив сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом голова ХОДА Михайло Добкін.

Виховання дітей в «Харківському Артеку» матиме екологічну спрямованість. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом голова ХОДА Михайло Добкін, виховання дітей в «Харківському Артеку» матиме екологічну спрямованість. «Ми довго намагалися визначитися, що має бути основою виховання дітей у ньому. Зараз ми вже практично вирішили, що табір матиме екологічну спрямованість. Психологію ставлення до природи і природних ресурсів необхідно міняти ще зі школи, щоб діти мали можливість отримувати знання, а головне, щоб для них було аксіомою те, що необхідно дбайливо ставитися до природи, намагатися залишити наступним поколінням якомога більше ресурсів і т. д.», - підкреслив Михайло Добкін.

У реалізації Стратегії розвитку Харківської області буде застосовуватися програмно-цільовий метод. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів нараду з питань реалізації Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року та інвентаризації обласних програм, які діють в регіоні на даний час. У нараді взяли участь заступники губернатора, начальники управлінь облдержадміністрації та керівники територіальних підрозділів державних структур. Михайло Добкін дав доручення провести інвентаризацію існуючих програм і проаналізувати їх відповідність Стратегії сталого економічного розвитку та внести необхідні зміни, а також визначити ефективність реалізації програм. Крім того, за його словами, необхідно оптимізувати кількість програм шляхом переходу до комплексних програм по кожній галузі, з урахуванням реальних можливостей фінансування.

Харківський інститут радіоелектроніки святкує 45 років від дня утворення

Завтра, 7 жовтня, в ХНУРЕ відбудуться святкові заходи з нагоди 45-річчя з дня утворення Харківського інституту радіоелектроніки. У програмі урочисте засідання членів асоціації випускників та наглядової ради, зустрічі випускників на факультетах, спортивне свято. З програмою святкових заходів можна ознайомитися на сайті ХНУРЕ (http://www.kture.kharkov.ua). Контактні телефони: оргкомітету - +38 (057) 702-10-20, 702-14-13, 702-10-13; прес-служби - +38 (098) 040-25-49, +38 (050) 402 - 15-25 (e-mail: press@kture.kharkov.ua).

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом та Генеральним консулом Німеччини в Донецьку Клаусом Ціллікенсом. Під час зустрічі обговорювалися питання розвитку та поглиблення двосторонньої співпраці між Харківською областю і регіонами Німеччини.

Земельна реформа дасть новий потужний поштовх для розвитку сільського господарства. Віталій Алексейчук

Сьогодні в місті Лозова під керівництвом заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука відбувся виїзний кущовий семінар, присвячений роз'ясненню земельної реформи та законопроекту «Про ринок земель», а також державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю. Крім цього в Лозовій був проведений круглий стіл «Впровадження ринку земель сільськогосподарського призначення - потужний імпульс для розвитку вітчизняної економіки та збереження українського села, впровадження автоматизованої системи державного земельного кадастру - рішучий крок до завершення земельної реформи в країні». У заходах взяли участь представники ГУ Держкомзему у Харківській області, управління державного земельного кадастру, а також голови районних адміністрацій та рад, сільські, селищні, міські голови, учасники громадських організацій та землевласники Зачепилівського, Кегичівського, Красноградського, Первомайського, Лозівського, Сахновщинського районів та міст Первомайський та Лозова.

В Харкові відбудеться III Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми регулювання відносин у сфері праці і соціального забезпечення»

7-8 жовтня відбудеться III Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми регулювання відносин у сфері праці і соціального забезпечення», організована кафедрою трудового права Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». У роботі конференції візьмуть участь провідні фахівці у галузі трудового права та права соціального забезпечення України, Російської Федерації, Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Федеративної Республіки Німеччини.

Увага!

Від'їзд представників преси, акредитованих для висвітлення відкриття туристсько-інформаційного пункту   в приміщенні міжнародного аеропорту «Харків», о 10:45 від Будинку піонерів (вул. Сумська, 37).

Відкриття туристсько-інформаційного пункту (ТІП) в приміщенні міжнародного аеропорту «Харків»

7 жовтня 2011 року о 12:00 в приміщенні міжнародного аеропорту «Харків» відбудеться урочисте відкриття туристсько-інформаційного пункту (ТІП). Це вже другий туристсько-інформаційний пункт (ТІП) у місті, який відкриє ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму». Відкриття першого туристсько-інофрмаційного пункту (ТІП) у приміщенні залізничного вокзалу «Харків-Пасажирський» відбулося 17 червня 2011 року. Туристсько-інформаційний пункт (ТІП) буде безкоштовно надавати інформацію про туристичні маршрути, туристичні фірми, об'єкти туристичної інфраструктури (транспортні послуги, послуги об'єктів харчування, розміщення і так далі), що знаходяться на території м.Харкова та Харківської області.

Потрібно робити все для того, щоб діти, які залишилися без батьків, входили в доросле життя підготовленими. Михайло Добкін

«Я маю намір відвідати інтернати та інші установи, де виховуються діти, які з різних причин залишилися без батьків. Мій досвід роботи в місцевому самоврядуванні та місцевій владі показує, що батьки, які позбавляються батьківських прав, як правило, ведуть асоціальний спосіб життя, зловживають алкоголем, наркотиками. Діти з'являються на світ вже ослабленими через нездоровий спосіб життя їхніх батьків. Допомоги їм чекати нізвідки, і коли вони потрапляють у дорослий світ, то для того, щоб прогодувати себе, часто стають на шлях злочину. Завдання держави зробити все для того, щоб у них були хоча б мінімальні шанси не ставати на шлях порушення закону і надати можливість у міру дорослішання стати більш підготовленою людиною для входження в доросле життя», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Відкрито меморіальну дошку видатному академіку Олексію Коржу

Сьогодні на будівлі Інституту патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка було відкрито меморіальну дошку академіку, колишньому директору Інституту Олексію Коржу. Захід відбувся в рамках науково-практичної конференції «Сучасні дослідження в ортопедії та травматології», присвяченої пам’яті академіка. В урочистій церемонії взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, керівництво Інституту ім. М. І. Ситенка, учні академіка та співробітники закладу.

Міра покарання підлітків повинна бути адекватною скоєним ними правопорушеням. Михайло Добкін

«Досить велика частина підлітків, які перебувають у Курязькій виховній колонії, засуджені за такими статтями кримінального кодексу, за яким на законодавчому рівні можна було б змінити міру покарання. Це буде предмет окремої наради в облдержадміністрації. Міра покарання повинна бути адекватною скоєному правопорушенню. У нас люди, які сотнями гектарів крадуть землю, спокійно знаходяться на волі і відчувають свою безкарність, а покарання за крадіжку мобільного телефону в 15-16 років призводить до того, що у людини ламається життя», - зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

В Харкові відбудеться турнір команд Вищої Української ліги КВК

7 та 8 жовтня в ККЗ «Україна» о 18:00 у Харкові вперше відбудуться Ігри Вищої Української ліги КВК Телевізійного Творчого Об’єднання «АМіК». В цьому сезоні у іграх ВУЛ візьмуть участь 12 команд КВК: - Збірна Батайську (Батайськ, Росія) – учасник Вищої ліги КВК, м. Москва; - «Бомба» (Млинів, Україна) – чемпіон Вищої Української ліги КВК сезону 2010 року; - «Снег» (Сургут, Росія); - «Перша столиця» (Харків, Україна); - Збірна НАУ (Київ, Україна); - Збірна портових міст (Миколаїв – Південне, Україна); - «Самоцвіти» (Кострома, Росія); - Збірна РУДН (Москва, Росія); - «КемБрижд» (Кемерово, Росія); - Збірна КПІ (Київ, Україна); - R2D2 (Харків, Україна); - «Проспект Металургів» (Запоріжжя, Україна).

Харківський Фонд підтримки молодих дарувань проводить конкурс на стипендії Фонду 2012 року

У конкурсі можуть брати участь учні харківських шкіл та ВНЗ (аж до закінчення очної аспірантури при безперервному процесі навчання), які мають високі результати (міжнародний і всеукраїнський рівні) в точних, природничих, гуманітарних науках, в літературі, мистецтві та спорті.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання, з якими мешканці області звернулися до губернатора, стосувалися соціально-побутової та земельної сфер.  

Архів документів