Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Підписано договір про співпрацю між Харківською міською радою та словенською компанією «RIKO d.o.o»

Сьогодні в рамках візиту до Харкова Президента Республіки Словенія Данила Тюрка і представників словенських бізнес-кіл був підписаний Меморандум про співробітництво між Харківською міською радою та словенської компанією «RIKO d.o.o» про реалізацію проекту «Реінжиніринг системи поводження з відходами в місті Харкові». З харківської сторони Меморандум підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес, зі словенської – генеральний директор компанії «RIKO d.o.o» Янез Скрабец (Janez Škrabec).

Українсько-російський технопарк «Слобожанщина» допоможе комерціалізувати наукові розробки

Українсько-російський технопарк «Слобожанщина» - це принципово новий майданчик для взаємодії вчених і підприємців не тільки Харківської і Бєлгородської областей, а й України та Російської Федерації в цілому. Про це заявив заступник губернатора Юрій Сапронов в ході церемонії офіційного відкриття технопарку.

Технополіс «П'ятихатки» може отримати спеціальний режим інвестиційної діяльності

Як повідомив під час відкриття українсько-російського технопарку «Слобожанщина» заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, наступним кроком після відкриття технопарку стане створення у Харкові «міста технологій» - технополісу «П'ятихатки».

Технопарк «Слобожанщина» особливо цікавий для маленьких компаній, які виробляють високотехнологічну продукцію

«Найголовніше сьогодні те, що ми створили готовий науковий і виробничий майданчик, до якого вже є спільний інтерес, спільні проекти української та російської сторони. Перед нами стоїть кооперативне  завдання  спільного виходу на європейський ринок, і сьогодні ми тут побачили, що є з чим виходити, оскільки тут буде створюватися продукт з максимальною доданою вартістю», - сказав віце-губернатор Юрій Сапронов в ході офіційного відкриття українсько-російського технопарку «Слобожанщина».

Михайло Добкін упевнений в продуктивності співпраці з новим керівником МВС в Харківській області

Виступаючи в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прокоментував призначення Віктора Козицького начальником Головного управління МВС в Харківській області. «Ротація кадрів в міліції, як і в будь-який інший силовій структурі, неминуча. Минулий керівник Головного управління МВС в Харківській області Михайло Мартинов переведений на роботу до Києва - міністр призначив його на посаду радника з ряду регіонів. Новий керівник Віктор Козицький був сьогодні представлений колективу і входить у курс справ. Ми переговорили з ним про майбутнє співробітництво, і я побачив чітке бажання навести порядок і чітке бачення ролі міліції в суспільному житті територіальної громади. Я абсолютно не сумніваюся, що робота з ним по забезпеченню безпеки в Харківській області буде такою ж плідною, як з Михайлом Даниловичем Мартиновим», - зазначив губернатор.

До 1 листопада господарства області повинні повністю розрахуватися за оренду земельних та майнових паїв

Про це в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо заявив голова ХОДА Михайло Добкін: «Я не розумію, які можуть бути причини для затримки виплати оренди. Урожай нинішнього року дозволяв повністю виплатити оренду ще місяць тому. Тому перше листопада - дата, коли 100%-во в Харківській області повинні будуть розрахуватися».

Технопарки - це можливість створення майданчика для реалізації серйозних бізнес-проектів. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, створення технопарку «Слобожанщина» дасть поштовх економічному розвитку Харківщини.  «Ми довго йшли до реалізації цієї ідеї, і я дуже вдячний всім, хто брав у цьому безпосередню участь. На сьогоднішній день вже відкрито майданчик для підприємств, які готові під егідою технопарку в сфері високих технологій створювати нові виробництва, реалізовувати нові проекти, створювати робочі місця. Спираючись на серйозну виробничу базу ФЕДа, спираючись на науку, а там три вузи беруть участь, вони можуть робити те, що було б дуже складно починати з нуля», - підкреслив голова області. 

Проблем з початком опалювального сезону в Харківській області не буде

«Початок кожного нового опалювального сезону супроводжується чутками, домислами і «страшилками» про те, що нам не дадуть газу і ми замерзнемо. Я це переживав кожен рік поки був мером Харкова, це було і в минулому році, коли я займався цим питанням вже як голова облдержадміністрації. Всі ми будемо з теплом. І за моїм розпорядженням з 1 жовтня почали підключати до тепла соціальну сферу, на сьогоднішній ранок Харківська область була підключена на 87%. Залишилися тільки ті об'єкти, які підключаються разом з цілим рядом споруд житлового фонду - для цього необхідні спеціальні договору та дозволи. Але проблем з ними не буде. Я також упевнений, що за графіком буде запущено опалення та в житловому фонді. Судячи з прогнозів погоди, це відбудеться в районі 15 жовтня», - заявив у програмі обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

В області планується побудувати завод з переробки ТПВ, який працюватиме за новою екологічно правильною технологією

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, керівництво міста Харкова, виконавши величезний обсяг роботи, практично вийшло на фінішну стадію підписання договору про фінансування будівництва на території Дергачівського полігону ТПВ сміттєпереробного заводу, який працюватиме за абсолютно новою екологічно правильною технологією. «Харків може стати піонером в Україні. Заводів такого масштабу немає в жодному іншому великому обласному центрі нашої країни», - підкреслив Михайло Добкін.

У Харківській області вибудовується чітка система боротьби з порушеннями у сфері земельних відносин

На останньому засіданні Антикорупційного комітету піднімалася тема наведення ладу в земельній сфері. Керівникам Земельного кадастру та Держкомзему було дано дуже короткий час на усунення всіх тих недоліків, які накопичилися в регіоні. Про це повідомив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Обласні програми повинні реально працювати. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в цілому обласні програми зараз фінансуються тільки на 40%. «Завдання, яке я поставив на наступний рік - мінімум 60% фінансування. Готуючись до 2013 року, коли ми будемо захищати реалізовані програми в нашому регіоні перед Кабінетом міністрів Україні, ми повинні за 2012 рік повністю відмовитися від того, що є баластом, і залишити тільки те, що реально працює. У нас є 13 програм, які були затверджені багато років тому, і нам потрібно чітко розуміти, чи виконуються вони. Якщо вони не приносять користі, і в них немає жодної необхідності, потрібно запропонувати депутатам обласної ради скасувати їх», - підкреслив Михайло Добкін.

Висока оцінка дружиною посла США роботи обласного протитуберкульозного диспансеру підтверджує правильність реформування протитуберкульозної служби області  вцілому

«Це, напевно, відповідь усім тим «глашатаям», які проголошували, що система боротьби з туберкульозом після реорганізації та реформування в Харківській області буде давати негативний результат», - заявив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін. Причому, регіон може пишатися не тільки створеними в диспансері умовами роботи медперсоналу та умовами лікування пацієнтів, а й зниженням показників захворюваності цією страшною хворобою. «Ми не збираємося на цьому зупинятися. І будемо працювати далі»,- підкреслив Михайло Маркович.  

З 2012 року бюджет буде формуватися на основі програмно-цільового методу

Наступний рік буде останнім, коли бюджет приймається по-старому. З 2012 року бюджет буде прийматися виключно на основі програмно-цільового методу: він буде наповнюватися під програми, які існують в регіонах, а не навпаки, програми будуть прийматися під бюджет. Про це повідомив у ході програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Наш досвід роботи з Кримом можна назвати досить успішним у плані реального економічного співробітництва. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, співпраця Харківської області з Автономною Республікою Крим вже дає позитивні результати.  «8 липня з нині покійним прем'єр-міністром Криму Василем Джарти ми підписали регіональну угоду між Кримом і Харківською областю, і буквально через кілька тижнів у Харкові відбувся ярмарок за участю 50 кримських сільгосппідприємств. Ярмарок пройшов настільки успішно, що не тільки була реалізована вся продукція за досить низькими цінами, але й було підписано 7 угод між підприємцями Криму і Харківської області про постачання товарів», - зазначив керівник області. 

Китайські бізнесмени зацікавлені в реалізації інвестиційних проектів у сфері сільського господарства Харківщини

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, китайські бізнесмени зацікавлені в реалізації інвестиційних проектів у сфері сільського господарства Харківщини. «Найближчим часом Харківщину відвідає делегація китайських бізнесменів. Ми надамо їм всю інформацію для того, щоб розглянути можливість реалізації проектів у тваринництві та переробки сільськогосподарської продукції. Я не сумніваюся, що ряд проектів буде реалізовано», - зазначив Михайло Добкін.

В Мерефі працює книжковий ярмарок «Харківські видавці - районам області»

7 жовтня в місті Мерефа Харківського району відбулося урочисте відкриття виставки, на якій свою продукцію мерефянам і гостям міста представили провідні видавництва Харківщини. Виставка «Харківські видавці - районам області» була організована з ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна за участю управління у справах преси та інформації ХОДА. Її особливість полягає в тому, що на книжковому ярмарку вся друкована продукція продається за цінами виробників. В урочистому відкритті взяли участь представники управління у справах преси та інформації, мер Мерефи Веніамін Ситов, заступник голови Харківської районної держадміністрації Ігор Руденко, а також депутати Мереф'янського міської ради.

Відкрито ТОВ «Українсько-Російський технопарк "Слобожанщина"»

Сьогодні на території АО «ФЕД» відкрито ТОВ «Українсько-Російський технопарк "Слобожанщина"», співзасновниками якого стали Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Харківський національний університет радіоелектроніки, Науковий парк «ФЕД» та Федеральний державний автономний освітній заклад вищої професійної освіти «Бєлгородський державний національний дослідницький університет» Російської Федерації. У відкритті взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов та Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп.

Євро-2012 дозволить жителям інших країн Європи краще пізнати Україну і Харківщину. Михайло Добкін

«Побачити інші міста і регіони потрібно не очима чиновників, а очима простих людей. У цьому плані Чемпіонат Європи з футболу дає нам дуже серйозні можливості і прекрасну перспективу, він дозволить жителям інших країн Європи краще пізнати Україну і наш регіон. Ми чекаємо великої кількості туристів і будемо їм дуже раді. Я сподіваюся, що будуть туристи і з Чеської республіки», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом.

Віктор Козицький швидко увійде в курс справи, і зробить роботу Харківської міліції ще більш результативною. Михайло Добкін

У ході церемонії представлення начальника Головного управління МВС України в Харківській області Віктора Козицького голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив подяку за роботу його попередникові Михайлу Мартинову і висловив сподівання, що новий керівник зробить роботу правоохоронних органів в Харківській області ще більш результативною. «Харків є справжньою кузнею міліцейських кадрів. У нас склалися дуже хороші взаємини з правоохоронними органами, і у них зараз є все для реалізації поставлених перед ними завдань. Віктор Іванович Козицький швидко увійде в курс справи, і зробить роботу Харківської міліції ще більш результативною», - підкреслив губернатор.

Представлений новий начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький (доповлено)

Сьогодні Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов представив особовому складу Головного управління МВС України в Харківській області нового керівника. На цю посаду призначено Віктора Козицького. У церемонії представлення взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Виступаючи перед присутніми, Анатолій Могильов наголосив: «Міліції потрібно відходити від репресивної функції. Перш за все, від міліції очікують допомоги всім громадянам України». Також, звертаючись до Віктора Козицького, Міністр МВС відзначив, що необхідно вкрай шанобливо ставитися до особового складу: «Потрібно берегти кожну одиницю особового складу – це можна вважати головним завданням на сьогоднішній день».

Харківщина зацікавлена в прямому авіасполученні з Прагою

У ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що в Харківській області з'явився новий аеропорт і ведеться будівництво нової злітно-посадкової смуги, яка буде здана в цьому році. За його словами, керівництво області дуже зацікавлене у відкритті якомога більшого числа прямих авіарейсів до різних держав. «Наше завдання як влади – забезпечити умови для ведення бізнесу і вкладення інвестицій, в тому числі, і можливість безперешкодного прибуття повітряним шляхом, тому для нас рейс Харків-Прага дуже важливий у плані пошуку потенційних інвесторів для економіки регіону. У той же час, ми можемо говорити про те, що наш харківський бізнес сьогодні готовий виходити далеко за межі не лише регіону, а й України. Нам було б дуже приємно, якби більше нашої продукції реалізовувалося на території Чеської республіки», - підкреслив губернатор.

Завдяки відкриттю Почесного консульства зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю і Чеською республікою збільшився в 2,3 рази

Завдяки відкриттю в Харкові Почесного консульства зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю і Чеською республікою за січень - липень цього року порівняно з аналогічним періодом попереднього року збільшився в 2,3 рази. Це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом.

Україну і Чехію традиційно пов'язують дружні стосунки. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом. На зустрічі також були присутні голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, Генеральний консул Чеської Республіки в Донецьку Ондрей Моравек і Почесний консул Чеської Республіки у Харкові Олег Чигринов. Сторони обговорили питання співпраці в економічній, культурній та освітній сферах. «Наші країни традиційно пов'язують дружні стосунки, - підкреслив Михайло Добкін. - Звичайно ж, у першооснові всіх ділових відносин лежить економіка. Хотілося б, щоб ділові відносини між компаніями наших країн були більш інтенсивними, і більшими стали обсяги інвестицій».

У сел.Безлюдівка відбувся фестиваль, спрямований на формування родинних цінностей у свідомості дітей-сиріт. Ігор Шурма

З метою формування у дітей потреби здорового образу життя, проведення змістовного дозвілля 9 жовтня в аквапарку у сел. Безлюдівка Харківського району відбувся VI благодійний дитячо-юнацький фестиваль «Рибалки проти наркотиків». Захід був організований Обласною спінінговою лігою при підтримці служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації. У ньому взяли участь 45 дітей з Обласного дитячого притулку та притулку «Гармонія». Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Розпочинає роботу телефонна «гаряча лінія» з проблемних питань у сфері земельних відносин

З 10 жовтня в Харківській облдержадміністрації з метою удосконалення роботи із зверненням громадян, підприємств, установ та організацій, фізичних-осіб підприємців розпочинає роботу телефонна «гаряча лінія» щодо проблемних питань, які виникають при видачі правоустановчих документів на землю. Телефонна «гаряча лінія» буде працювати з понеділка по п’ятницю з 11:00 до 16:00 за телефоном 700-10-60. Також повідомлення можна надсилати на електронну адресу zemlya@kharkivoda.gov.ua.

До уваги журналістів! Акредитація!

Журналістам, які будуть висвітлювати візит Президента Республіки Словенія Данила Тюрка до Харківської області 12 жовтня, необхідно акредитуватись до 13:00 11 жовтня за телефонами: 700-03-31 та 700-17-49.

Тепло подано у 87% об'єктів соціальної сфери області

В Харківській області продовжується підключення об'єктів соціальної сфери до опалення. На 10 жовтня тепло подано у 87% соціальних об'єктів області.

Робочі групи „Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції” регіональних Комітетів з економічних реформ Харківської та Луганської областей провели спільне засідання

З 5 по 7 жовтня 2011 року члени робочої групи „Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції” Харківського регіонального Комітету з економічних реформ взяли участь у Другому міжнародному інвестиційному форумі, який відбувся в Луганському національному аграрному університеті. Мета заходу - зміцнення міжнародної та міжрегіональної співпраці, розвиток партнерських стосунків та покращання інвестиційної привабливості українських регіонів.

У Харківській області активізована робота у земельній сфері

Сьогодні заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома в ході селекторної наради звернув увагу голів райдержадміністрацій на необхідність активізувати роботу в земельній сфері. Він зазначив, що був затверджений графік видачі Державних актів на право власності на землю до 16 жовтня, і в районах належить забезпечити його своєчасне і якісне виконання.

У 85% установ освіти подано опалення

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, по всій області розпочато подачу опалення у заклади освіти. Опалення подано у 85% закладів освіти. Роман Шаповал також зазначив, що всі установи (школи, дитячі садки, професійно-технічні та вищі навчальні заклади) готові до початку опалювального сезону.

Архів документів