Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відбулася зустріч Михайла Добкіна і Данила Тюрка

У будівлі Харківської облдержадміністрації відбулася персональна зустріч Президента Республіки Словенія Данила Тюрка з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним. Сторони обговорили подальшу перспективну співпраця двох країн, а також обмінялися пам'ятними подарунками: Данило Тюрк вручив губернатору Харківщини унікальну кришталеву вазу, а Михайло Добкін подарував Президенту Словенії ексклюзивне видання творів Тараса Шевченка.

В області субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримують 43 тис. сімей

Як повідомила в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, станом на початок жовтня субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в області отримують 43 тис. сімей, що на 9 тис. більше, ніж на аналогічну дату минулого року. За 8 міс. субсидія була нарахована в сумі 118 млн.грн., що майже вдвічі більше аналогічного періоду 2010 року.

До Харкова прибув Президент Республіки Словенія Данило Тюрк

В рамках офіційного візиту в Україну до Харкова прибув Президент Республіки Словенія Данило Тюрк. В аеропорту голову Словенської держави зустрічали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов і Харківський міський голова Геннадій Кернес. Високого гостя супроводжують представники словенських ділових кіл. Програмою перебування Президента Словенії передбачена зустріч з керівництвом міста і області в приміщенні обласної державної адміністрації, під час якої відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю між Харківською міською радою та словенською компанією «RIKO d.o.o».

За результатами перевірок роботодавців більше 800 осіб отримали можливість працювати на постійній основі

В результаті проведених перевірок за 9 міс. цього року в області виявлено 630 роботодавців, які порушували вимоги трудового законодавства. Встановлено 306 фактів неофіційних трудових відносин. За результатами цією роботи 832 особи отримали можливість працювати на постійній основі. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька.

За 9 місяців 2011 року в області створено близько 35 тис. робочих місць

Як повідомила в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, за 9 місяців 2011 року в області створено близько 35 тис. робочих місць. Кількість створених робочих місць на 41% перевищила кількість ліквідованих.

Робоча група із законодавчого та інституційного забезпечення реформ Харківського регіонального комітету з економічних реформ підготує пропозиції до Кабінету Міністрів України

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома провів засідання робочої групи із законодавчого та інституційного забезпечення реформ Харківського регіонального комітету з економічних реформ.

Система «електронний уряд» дозволить бізнесу вивільнити кошти на розвиток

За умови належної реалізації система «електронний уряд», яка готується в Україні і в Харківській області зокрема, дозволить громадянам отримувати послуги легше, швидше, прозоріше і дешевше. Про це заявив заступник губернатора Юрій Сапронов.  

До уваги журналістів!  Програма перебування Президента Республіки Словенія Данило Тюрка у Харкові

12 жовтня в рамках офіційного візиту в Україну Президент Республіки Словенія Данило Тюрк відвідає місто Харків. Програмою перебування Глави Словенської держави в Харківській області передбачена зустріч з головою обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним, головою обласної ради Сергієм Черновим, міським головою Геннадієм Кернесом в приміщенні обласної державної адміністрації. Під час зустрічі відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю між Харківською міською радою та компанією «RIKO d.o.o» (Словенія). Реєстрація представників ЗМІ, акредитованих на висвітлення візиту, відбудеться з 11:00 до 12:00 в фойє малого залу Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх). О 13.50 Президент Республіки Словенія Данило Тюрк та голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін візьмуть участь в українсько-словенському міжрегіональному бізнес-форумі, який проходитиме в приміщенні Палацу студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». Реєстрація представників ЗМІ з 12:15 до 13:00 у фойє Палацу студентів Юридичної академії (вул. Пушкінська, 88). О 15:30 Президент Республіки Словенія виступить перед студентами та викладачами Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна. Реєстрація представників ЗМІ з 14:00 до 14:45 у фойє актового залу на другому поверсі (площа Свободи, 4).

Обсяг інвестицій ДК «Укргазвидобування» в Харківську область цього року складе близько 1,5 млрд.грн.

Як повідомив сьогодні заступник директора ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» Олексій Нестеренко, обсяг інвестицій підприємства в Харківську область цього року складе близько 1,5 млрд.грн. Зокрема, це капіталовкладення в технологічне обладнання, виробничі об’єкти та соціальну інфраструктуру. «Це додаткові робочі місця, збільшення обсягів виробництва та відрахувань до бюджету. ДК «Укргазвидобування» цього року відрахує в місцеві бюджети Харківщини близько 240 млн.грн.», - зазначив Олексій Нестеренко.

Великі спортивні змагання необхідно проводити не лише в обласному центрі, а й районах області

Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, необхідний певний період часу для того, щоб фізкультурно-оздоровчий комплекс у Червоному Дінці заробив на повну потужність. Він зазначив, що після цього ми будемо коригувати програму спортивних змагань в Харківській області з урахуванням того, що у нас є сучасний спортивний комплекс, який може прийняти змагання високого рівня.

До кінця року в області буде відкрито ще 3 фізкультурно-оздоровчі комплекси

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, до кінця року в області буде відкрито ще 3 фізкультурно-оздоровчих комплекси – у Золочівському, Дергачівському і Борівському районах області. За його словами, в 2012 році планується відкрити ще більше фізкультурно-оздоровчих комплексів у тих районних центрах, де їх раніше не було, і у дітей не було можливості займатися спортом.

Згідно з договором соціального співробітництва з НАК «Нафтогаз Україна» в цьому році в Харківській області вже освоєно 89 млн. грн.

«У нас склалися дуже тісні відносини з НАК «Нафтогаз України» та її структурними підрозділами. Підписано договір про соціальне співробітництво між Харківською областю і «Нафтогазом». Загальна сума інвестицій на цей рік згідно з договором складає 150 млн. грн., вже освоєно 89 млн. грн. Такого не було ні в один із років Незалежності України», – зазначив під час брифінгу за результатами робочої поїздки до Балаклійського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківський театр ім. Т. Шевченка виступив на театральних фестивалях у Тбілісі та Бресті

У вересні цього року Харківський державний академічний драматичний театр імені Т. Шевченка представляв Україну на ІІІ Міжнародному театральному фестивалю у Тбілісі, який проходив з 14 вересня по 8 жовтня. Режисер-постановник Олександр Ковшун разом з трупою драматичного театру представив п'єсу «Войцек» німецького драматурга Георга Бюхнера, яка пройшла з аншлагом та отримала визнання серед глядачів, конкурсантів та театральних критиків.

Готовність ІІ ступеню стиснення газу на Червонодонецькій дожимній компресорній станції становить 70%

Під час візиту до Балаклійського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов та заступник директора ДК «Укргазвидобування» Олексій Нестеренко ознайомились із станом будівництва ІІ ступеню стиснення газу на Червонодонецькій дожимній компресорній станції. Як повідомив керівник дожимної станції Олег Шевелін, готовність ІІ ступеню стиснення газу становить 70%, здати її в експлуатацію планується до 1 грудня. Він додав, що капітальні внески складають 285,6 млн. грн., термін окупності – 1 рік. Очікується, що модернізація протягом 10 років дозволить одержати прибуток біля 1 млрд. грн.

Відбулося засідання Координаційної ради проекту «Технополіс «П'ятихатки»

Сьогодні в малому залі Будинку рад відбулося засідання Координаційної ради проекту «Технополіс «П'ятихатки». Як відзначив в ході засідання віце-губернатор Юрій Сапронов, комерціалізація наукових розробок – головне завдання проекту.

Харківські бадмінтоністи Валерій Атращенков і Ганна Кобцева стали переможцями міжнародного турніру в Болгарії в категорії змішаних пар

Вихованці головного тренера української збірної з бадмінтону Геннадія Махновського Валерій Атращенков і Ганна Кобцева на шляху до золота здобули перемоги над змішаними дуетами з Болгарії, Англії, Індії, Тайпея. У фіналі харківські спортсмени ще раз довели представникам Велікобрітанії свою перевагу і завершили зустріч з рахунком 2:1. Харківським спортсмени мають ще багато роботи, щоб набрати необхідну для відбору на Олімпіаду кількість очок.

В центрі уваги – права дитини

Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації спільно з Харківським обласним благодійним фондом «Соціальна служба допомоги» проведено семінар–тренінг «Запобігання сексуальній експлуатації дітей у сфері туризму та торгівлі дітьми» для представники готелів - учасників Міської цільової програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Триває ХХІІ Спартакіада області на Кубок голови Харківської облдержадміністрації

У неділю на стадіоні «Динамо» відбулися фінальні змагання з легкої атлетики за програмою ХХІІ Спартакіади області на Кубок голови облдержадміністрації. В змаганнях взяли участь 157 осіб у складах збірних команд з 15-ти районів (міст) області.

Порядок видачі ліцензій землевпорядним організаціям стане більш жорстким

Однією з істотних проблем, яка затримує видачу державних актів на право власності на землю, є велика кількість помилок, допущених при оформленні документів. На засіданні Антикорупційного комітету Харківської області був відзначений факт, що за останній час 16 тисяч актів було повернуто на доопрацювання землевпорядним організаціям. «Цю проблему неможливо відразу вирішити глобально, але можу сказати, що така ситуація характерна для всієї країни, тому що в загальноукраїнському масштабі повертаються на доопрацювання 9 з 10 робіт, які виконують такі фірми», – зазначив голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко.

В Харкові планується провести засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів

Минулого тижня представники ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» взяли участь в установчому засіданні Ради представників регіонів сфери туризму та курортів у м. Херсон, організатором якого виступило Державне агентство України з туризму та курортів.

У Харківській області буде створено КП «Облзем», яке буде займатися оформленням земельних документів

На найближчій сесії Харківської обласної ради буде створено комунальне підприємство «Облзем», яке буде займатися оформленням документів в земельній сфері. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ті розцінки, які комунальне підприємство буде пропонувати за виконання робіт, будуть затверджені депутатським корпусом обласної ради, і будуть носити характер регуляторного акту», - заявив він.  

«Золота осінь» визначила переможців

8 - 9 жовтня 2011 року на базі Палацу культури «Хімік» м. Первомайський з метою виявлення нових талановитих виконавців естрадної пісні, пропаганди кращих зразків естрадної пісенної творчості, підвищення виконавської майстерності та розкриття творчих здібностей виконавців було проведено 17-й регіональний фестиваль-конкурс виконавців естрадної пісні «Золота осінь». У фестивалі-конкурсі взяли участь 38 солістів та 1 дует із 18 районів та 4 міст Харківської області та Новомовсковського району Дніпропетровської області.

На Харківщині видача понад 10 тисяч держактів на землю буде завершена раніше поставленого Президентом терміну

Поставлене Президентом України Віктором Януковичем завдання до 20 жовтня видати більше 10 тисяч державних актів на право власності на землю Харківська область виконає раніше терміну. Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін на брифінгу в смт. Пісочин, де сьогодні видаються правовстановлюючі документи на землю.

Введено в експлуатацію Фізкультурно-оздоровчий комплекс «Газовик» в смт. Червоний Донець

Сьогодні в смт. Червоний Донець відбулась урочиста процедура введення в експлуатацію Фізкультурно-оздоровчого комплексу «Газовик», збудованого на замовлення ГПУ «Шебелинкагазвидобування». У відкритті комплексу взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, директор ГПУ «Шебелинкагазвидобування» Юрій Фесенко та заступник директора ДК «Укргазвидобування» Олексій Нестеренко.

Харківська область знаходиться в авангарді наведення ладу в земельній сфері

Сьогодні в смт. Пісочін Харківського району відбулось урочисте вручення громадянам державних актів на право власності на земельні ділянки. В заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко та начальник Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайло Клепач. 

Підписано договір про співпрацю між Харківською міською радою та словенською компанією «RIKO d.o.o»

Сьогодні в рамках візиту до Харкова Президента Республіки Словенія Данила Тюрка і представників словенських бізнес-кіл був підписаний Меморандум про співробітництво між Харківською міською радою та словенської компанією «RIKO d.o.o» про реалізацію проекту «Реінжиніринг системи поводження з відходами в місті Харкові». З харківської сторони Меморандум підписав Харківський міський голова Геннадій Кернес, зі словенської – генеральний директор компанії «RIKO d.o.o» Янез Скрабец (Janez Škrabec).

Українсько-російський технопарк «Слобожанщина» допоможе комерціалізувати наукові розробки

Українсько-російський технопарк «Слобожанщина» - це принципово новий майданчик для взаємодії вчених і підприємців не тільки Харківської і Бєлгородської областей, а й України та Російської Федерації в цілому. Про це заявив заступник губернатора Юрій Сапронов в ході церемонії офіційного відкриття технопарку.

Технополіс «П'ятихатки» може отримати спеціальний режим інвестиційної діяльності

Як повідомив під час відкриття українсько-російського технопарку «Слобожанщина» заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, наступним кроком після відкриття технопарку стане створення у Харкові «міста технологій» - технополісу «П'ятихатки».

Технопарк «Слобожанщина» особливо цікавий для маленьких компаній, які виробляють високотехнологічну продукцію

«Найголовніше сьогодні те, що ми створили готовий науковий і виробничий майданчик, до якого вже є спільний інтерес, спільні проекти української та російської сторони. Перед нами стоїть кооперативне  завдання  спільного виходу на європейський ринок, і сьогодні ми тут побачили, що є з чим виходити, оскільки тут буде створюватися продукт з максимальною доданою вартістю», - сказав віце-губернатор Юрій Сапронов в ході офіційного відкриття українсько-російського технопарку «Слобожанщина».

Михайло Добкін упевнений в продуктивності співпраці з новим керівником МВС в Харківській області

Виступаючи в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін прокоментував призначення Віктора Козицького начальником Головного управління МВС в Харківській області. «Ротація кадрів в міліції, як і в будь-який інший силовій структурі, неминуча. Минулий керівник Головного управління МВС в Харківській області Михайло Мартинов переведений на роботу до Києва - міністр призначив його на посаду радника з ряду регіонів. Новий керівник Віктор Козицький був сьогодні представлений колективу і входить у курс справ. Ми переговорили з ним про майбутнє співробітництво, і я побачив чітке бажання навести порядок і чітке бачення ролі міліції в суспільному житті територіальної громади. Я абсолютно не сумніваюся, що робота з ним по забезпеченню безпеки в Харківській області буде такою ж плідною, як з Михайлом Даниловичем Мартиновим», - зазначив губернатор.

Архів документів