Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В ході дерегуляції економіки країни будуть враховані поради і пропозиції підприємців

«Я вважаю, що для України сьогодні проблема номер один – це корупція. В першу чергу нас сьогодні дивує те, що відбувається в середовищі підприємств. Нас турбує, яким чином адмініструється наша митниця, де достатньо багато проблем, що робиться в нашій податковій адміністрації та інших наших організаціях. Під час реформи ми будемо радикально все спрощувати», – заявив сьогодні на XI Міжнародному Економічному Форумі «Економічна інтеграція - національні пріоритети» віце-прем'єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

«Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» використовується при розробці цільових програм і формуванні бюджетів усіх рівнів

Як зазначив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін, «Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» вже зараз максимально затребувана в роботі обласної та районних адміністрацій при складанні короткострокових планів.

Україна буде іти шляхом реформ. Сергій Тігіпко

«Ми знаємо свої ризики. Ми будемо іти шляхом реформ, чого б нам це не коштувало, тому що ми знаємо: 20 років ми затримувалися, проводилися реформи, котрі ніколи не будуть працювати. В кінець кінців від цього страждає населення країни. Недореформована країна, недореформована економіка, недореформована соціальна сфера – це призводить до того, що ми сьогодні вже за рівнем бідності другі в Європі, хоча маємо такі надзвичайно цікаві можливості», – зазначив у своєму виступі під час XI Міжнародного Економічного Форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» у Трускавці віце-прем'єр-міністр – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

Перед Україною стоять складні масштабні завдання. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час ХІ Міжнародного економічного форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» голова ХОДА Михайло Добкін, для виконання стратегічних завдань, які стоять зараз перед країною, необхідно в першу чергу дотримуватися інноваційного курсу, а також працювати над залученням інвестицій. «Перед Україною стоять складні масштабні завдання. Це технологічна модернізація економіки і розвиток інфраструктури, реформа соціальної сфери та освіти, розвиток житлово-комунального господарства і фінансового сектора, проведення земельної реформи. Щоб отримати результати в найкоротші терміни по всіх цих стратегічних напрямках, необхідно проявляти ініціативу і наполегливість, залучати інвестиції, впроваджувати інноваційні технології», - підкреслив голова ХОДА. 

Роботу обласних і районних адміністрацій будуть оцінювати за кількістю залучених інвестиційних проектів

«Для всіх обласних і районних адміністрацій показник діючих інвестиційних проектів буде одним з основних, тому що це впливає на доходну частину бюджету і дає можливість забезпечити нові робочі місця і нові податки», – зазначив у своєму виступі під час XI Міжнародного Економічного Форуму «Економічна інтеграція - національні пріоритети» у Трускавці віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

Євген Савін взяв участь у зустрічі з депутатами німецького парламенту

Заступник голови Харківської обласної адміністрації Євген Савін взяв участь у зустрічі керівництва Харківської обласної ради з делегацією депутатів німецького парламенту на чолі з головою парламентської групи г-жей Бербель Кофлер.

У Трускавці розпочав роботу XI Міжнародний Економічний Форум «Економічна інтеграція – національні пріоритети»

У Трускавці розпочав роботу XI Міжнародний Економічний Форум «Економічна інтеграція - національні пріоритети». У пленарному засіданні форуму беруть участь віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, заступник Міністра закордонних справ Чеської Республіки Томаш Дуб, Президент Американської Торгівельної Палати в Україні Хорхе Зукоскі та представник Конференційної ради Канади Пол Дарбі. Від Харківської області у форумі беруть участь голова облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 14 жовтня, о 10:15 на ВАТ "Турбоатом", 1-й майданчик (пр-т. Московський, 199, корпус знаходиться біля ст. Метро Московський пр-т) розпочнеться прес-тур, присвячений перспективам співробітництва підприємства зі словенськими компаніями RIKO та «Літош строй стіл»; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 08.04.2011 з питання «Про фінансову підтримку районних комунальних друкованих засобів масової інформації засновниками та співзасновниками газет. Про стан передплати на газету «Слобідський край».

На телефонну «гарячу лінію» із земельних питань надходить дуже велика кількість дзвінків

У Харківській області діє телефонна «гаряча лінія» за номером 700-10-60 та електронна пошта zemlya@kharkivoda.gov.ua, де можна отримати відповіді на питання по земельній сфері. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, основна мета такого зворотного зв'язку полягає в тому, щоб вивчити проблеми і питання, які виникають при оформленні правовстановлюючих документів на землю.

Межі міста Харкова будуть розширені

В даний час ведеться підготовка проектної документації з розширення кордонів міста Харків до окружної дороги. Про це повідомив в ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. «Зараз йде процес розширення меж міста Харкова. Проведено нараду з тими сільськими та селищними головами, інтереси чиїх територіальних громад зачіпають ці зміни. Попередньо місто Харків буде розширюватися до меж окружної дороги. Межа десь буде виходити за окружну дорогу, десь – відходити від неї», – заявив заступник губернатора.

Туристичний потенціал Харківської області був презентований на VІІ Українському туристичному форумі

10 жовтня 2011 року представники Харківського організаційно-методичного центру туризму відвідали VІІ Український туристичний форум у ЦДКС «Український дім» (м. Київ). Форум відбувався за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Іспанія в Україні Хосе Родрігеса Мояно, віце-консула Литовської республіки в Україні Юрайтє Усявічютє, аташе з питань культури та інформації Посольства Республіки Туреччина в Україні Берата Йилдиза, президента Литовської туристичної асоціації Данути Мазейкайте, представників Посольства Чеської республіки в Україні та провідних туроператорів – членів Асоціації лідерів турбізнесу України.

Обласна влада бореться з корупцією в земельних питаннях

«Я знайомий з публікаціями у засобах масової інформації з приводу черг за актами на право власності на землю, в основному, в Харківському міськрайонному управлінні земельних ресурсів. Відразу хочу сказати, що це реакція людей на те, що відбувається: вони побачили і почули, що йде видача актів, і активізувалися. А з іншого боку активізувалися і ті ділки, які хочуть нажитися на цьому процесі. Ми вживаємо відповідних заходів для того, щоб припинити діяльність тих особистостей, які збирають людей о 4 годині ранку, влаштовують переклички і продають місця в чергах», - заявив в ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома.

Харківська облдержадміністрація буде порушувати питання про позбавлення ліцензій землевпорядників, які систематично допускають помилки

У ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома акцентував увагу на проблемі неякісної підготовки землевпорядної документації комерційними структурами. За його словами, за останні 1,5 року на доопрацювання було повернуто понад 16 тисяч комплектів технічної документації.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Валківському районі

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Валківському районі. Порушені питання громадян стосувалися в основному земельних відносин, а саме: отримання державних актів на право користування земельними ділянками; додержання земельного законодавства; отримання паїв. Заступник губернатора взяв вирішення питань на контроль.  

Впровадження ринку земель сільськогосподарського призначення - потужний імпульс для розвитку вітчизняної економіки та збереження українського села

Сьогодні у Валках відбувся черговий виїзний кущовий семінар, присвячений роз'ясненню земельної реформи та законопроекту «Про ринок земель», а також державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю. У семінарі взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, представники ГУ Держкомзему у Харківській області, управління державного земельного кадастру, а також голови районних адміністрацій та рад, сільські, селищні, міські голови, учасники громадських організацій, землевласники та представники ЗМІ Валківського, Богодухівського, Коломацького, Краснокутського та Нововодолазького районів області.

Для виконання землевпорядних робіт у Харківській області буде створено КП «Земпроект»

27 жовтня на сесії Харківської обласної ради буде розглядатися питання про створення обласного комунального підприємства «Земпроект». Про це повідомив в ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. Мета створення такого підприємства – зняти проблему якості підготовки технічної документації, тому що в даний час в Харківській області великий відсоток документів повертається на доопрацювання, що затримує процес видачі земельних актів і формування ринку землі. Зокрема, до функцій підприємства буде входити грошова оцінка землі та оформлення технічної документації на земельні ділянки.

За 2 тижні в Харківській області буде видано більше актів, ніж за останні кілька років

У ході прес-конференції, присвяченій земельним питанням, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома зазначив, що в Харківській області активізувався процес видачі державних актів на право власності на землю. За його словами, зроблено серйозний прорив, тому що 10 тисяч актів, які необхідно видати протягом двох тижнів, – це половина того, що було видано за останні 10 років.

Студенти спільно вирішують свої питання

Сьогодні, 13 жовтня, о 17.00 у залі засідань Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації (майдан Свободи, 5, Держпром, 7-й під’їзд, 9-й поверх) відбудеться засідання Харківської обласної студентської ради. В порядку денному засідання: 1. Обговорення проекту плану роботи Харківської обласної студентської ради. 2. Про діяльність КУ «Харківський обласний центр молоді» щодо реалізації молодіжної політики в Харківській області. 3. Обговорення проекту умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2012 році. 4. Різне.

Василь Хома - в ефірі програми «Насправді»

Сьогодні заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома візьме участь у програмі «Насправді», присвяченій питанням ефективного використання земель та запобіганню порушенням земельного законодавства. Програма вийде в ефір о 19:30 на телеканалі Simon.  

До Нового року будуть відкриті сучасні операційні комплекси в 5 міжрайонних лікарнях Харківської області

Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У рамках програми реформування охорони здоров'я у нас в регіоні було ухвалено рішення і визначено з 27 районних лікарень зробити 10 міжрайонних, які будуть надавати кваліфіковану медичну допомогу такого рівня, який раніше міг забезпечити тільки Харків.

У нас реально працює єдиний медичний простір. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході огляду приміщень майбутнього регіонального перинатального центру голова ХОДА Михайло Добкін, реформа системи охорони здоров'я в Харківській області вже має позитивний результат. Зокрема, надання медичної допомоги на трирівневій системі зручно і ефективно як для пацієнтів, так і для медиків. Так, значно зріс рівень надання медичної допомоги у фельдшерсько-акушерських пунктах та амбулаторіях сімейного типу. «Для того, щоб мати можливість поставити діагноз, ми там передбачили можливість за допомогою мобільного телефону передати кардіограму до Харкова на розгляд кваліфікованого кардіолога. Мало того, що ми швидше зможемо надати медичну допомогу, ми ще економимо паливо, не відправляючи машину у віддалений район», - зазначив Михайло Добкін. 

В Харківській області вже впроваджуються моделі співпраці науки, влади та бізнесу

Харківська область – регіон високої концентрації виробництва та наукових інститутів, які повинні через тісну взаємодію забезпечити новий цикл інноваційного росту та технологічного оновлення ключових галузей економіки регіону на основі перевірених часом і новітніх теорій та управлінських практик. Про це сьогодні заявив заступник губернатора Юрій Сапронов в ході дев'ятої міжнародної конференції «Проблеми сучасної економіки і інституціональна теорія».

Ухвалення Закону України „Про ринок земель” – новий крок у розвитку земельних відносин та сільського господарства

В Харківському регіональному інституті Державної академії управління при Президентові України відбулася відео конференція із циклу з роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: "Прийняття Закону України „Про ринок земель” – новий крок у розвитку земельних відносин та сільського господарства". Від Харківської облдержадміністрації участь у відеоконференції взяв заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Юрій Сапронов взяв участь у міжнародній конференції «Проблеми сучасної економіки і інституціональна теорія»

Сьогодні заступник голови ХОГА Юрій Сапронов взяв участь у відкритті дев'ятої міжнародної конференції «Проблеми сучасної економіки і інституціональна теорія», присвяченої актуальним питанням сприяння розвитку досліджень в сфері інституціональної економічної теорії, розширенню контактів між провідними представниками економічних шкіл країн СНД та зарубіжжя. В роботі конференції беруть участь більш як 148 провідних науковців з України, Російської Федерації, Білорусії, Франції, Бразилії.

Микола Присяжнюк привітав аграріїв Харківщини з намолотом 3 мільйонів тонн зерна

Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк привітав аграріїв Харківської області з високим урожаєм і побажав їм подальших успіхів у роботі на благо українського народу. «Щиро вітаю працівників агропромислового комплексу Харківської області з намолотом 3 мільйонів тонн зерна нового врожаю! Цей результат досягнутий завдяки високому рівню організації праці і самовідданій роботі. Дякую за ваш професіоналізм та оперативну роботу для досягнення поставлених цілей. Нехай ваша самовіддана праця і надалі слугуватиме на благо рідної України та її народу!», - йдеться у вітальній телеграмі.

Наступного тижня буде відкрита лікарня в Липцях

Наступного тижня лікарня в Липцях буде здана в експлуатацію. Про це повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, менш ніж за два роки лікарня побудована практично з нуля, тому що попередня влада не спромоглася провести там необхідний комплекс робіт. «Лікарня буде затребувана, тому що ті умови, в яких там до сьогоднішнього дня знаходяться пацієнти, – це не той рівень, який може собі дозволити Харківська область», – підкреслив губернатор.  

В Харківській області триває реалізація програми «Бібліоміст»

Сьогодні у бібліотеці смт. Сахновщина відбулася урочиста церемонія з нагоди відкриття пункту публічного доступу до Інтернету та початку надання нових сервісів. В заході взяли участь співробітники програми «Бібліоміст», представники місцевої влади та засобів масової інформації.

Регіональний перинатальний центр зможе надати допомогу пацієнтам з патологіями

У ході брифінгу за підсумками огляду приміщень майбутнього регіонального перинатального центру у складі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що цей центр буде унікальний тим, що тут зможуть надавати медичну допомогу вагітним, породіллям і новонародженим, які мають патології і потребують спеціалізованого лікування.

По валовому виробництву сільськогосподарської продукції Харківщина вийшла на перше місце в України

Про це під час урочистого прийому з нагоди Дня працівників харчової промисловості повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук: «Ми зустрічаємо свято з добрими показниками. Наш агропромисловий комплекс, в який ви теж входите своєю частиною, зробив сьогодні, мабудь, неймовірне! Сьогодні по валовому виробництву сільськогосподарської продукції ми вийшли на перше місце в Україні! Ви – переробники – робите все, щоб було в Україні краще жити. І всі це відчувають. Сьогодні по ціновій політиці Харківська область посідає 1-2-3 місця в країні. Ми першими в державі підписали Меморандум з хлібопекарськими підприємствами і сьогодні вся Україна пішла по нашому шляху. Я низько вклоняюся перед вами, перед вашою працею, за те, що ви так чудово працюєте».

Сьогодні ми є свідками результатів співпраці, дружби і бізнес-партнерства між українським і словенським народами. Данило Тюрк

Президент Республіки Словенія високо оцінив готовність харківських бізнесменів співпрацювати зі Словенією та прагнення місцевої влади створити комфортні умови для цього бізнесу. Про це він, зокрема, сказав під час українсько-словенського бізнес-форуму. З повним текстом виступу пана Данило Тюрка на українсько-словенському бізнес-форумі 12 жовтня 2011 року у Харкові можна ознайомитися тут.

Архів документів