Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сільгоспвиробники повинні отримати гроші за вирощений урожай

Питання експорту для аграріїв дуже важливе, бо треба не тільки виростити врожай, а й отримати за нього гроші, мати фінансовий результат своєї роботи. Про це заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. Він висловив незгоду з тим, що була створена затримка для продажу залишків хліба. На його думку, залишки можна продати і отримати за це гроші, а не забити всі сховища і всі елеватори, враховуючи, що не відомо, в яких умовах там зберігається урожай та в якому він на сьогодні стані. Хоча на елеваторах і хлібоприймальних підприємствах умови зберігання хороші, але в сховищах деяких господарств хліб лежить під відкритим небом.

Аграрії Харківської області в змозі збирати 3 мільйони тонн хліба щороку

«Ми хотіли б, щоб за будь-яких погодних умов в області збиралися стабільні врожаї. А для цього потрібно всього-навсього дотримуватися технології вирощування сільськогосподарських культур. Тобто, за будь-яких погодних умов ми повинні мати 3 мільйони тонн хліба стабільно по Харківській області. Таке завдання поставив перед нами голова ХОДА Михайло Добкін, і це посильне завдання для наших аграріїв», – про це заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Центральні органи влади повинні переймати досвід міжрегіонального співробітництва

Президент України Віктор Янукович і Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв у ході ІІ українсько-російського міжрегіонального форуму поставили досвід міжрегіонального співробітництва та відносин у приклад центральним органам влади. «Сьогодні міжрегіональне співробітництво - одне з найбільш динамічних і перспективних напрямків українсько-російського партнерства», - сказав Віктор Янукович. За його словами, в деяких питаннях зміцнення співпраці між Росією і Україною регіони держав можуть бути прикладом для урядів.

Створення технопарку «Слобожанський» - позитивний приклад практичної реалізації міжнародних угод

Робота Харківської та Бєлгородської областей у сфері інновацій та наукоємних виробництв була високо оцінена Президентом України Віктором Януковичем у ході роботи II Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму. «Створення технопарку «Слобожанський» через неповний рік після виникнення ідеї про таке підприємство стало яскравим прикладом взаємовигідного співробітництва наших областей, - сказав, підбиваючи підсумок роботи форуму, голова ХОДА Михайло Добкін.

Присуджені премії ім. О.С. Масельського за 2010 рік та іменні стипендії облдержадміністрації в галузі культури і мистецтва

В малій залі Будинку рад відбулося засідання комісії з присудження премій ім. О.С. Масельського за творчі й спортивні досягнення та кращим учасникам конкурсів, фестивалів, спортивних змагань 2010 року і комітету з призначення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі культури і мистецтва.

Михайло Добкін пропонує налагодити кооперацію українських і російських підприємств у сфері енергетичного машинобудування

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін запропонував налагодити кооперацію українських і російських підприємств щодо реалізації проектів у сфері енергетичного машинобудування в інших країнах. З таким проектом він виступив в ході тематичної робочої зустрічі в рамках напрямку «Міжрегіональна виробнича кооперація» Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму.

Росія залишається першим торговим партнером України

Президент Росії Дмитро Медведєв на другому Міжрегіональному економічному форумі в Донецьку зазначив, що подібні конференції є важливим чинником спільної роботи з розвитку двостороннього співробітництва. За його словами, за рік після першого форуму, що відбувся у Геленджику, міжрегіональні зв'язки помітно зміцнилися. "По суті, знята блокада з багатьох проектів, більш досконалою стала договірно-правова база, допомогли відновити добрі відносини регіонів, перестали заважати їм у вибудовуванні контактів", - заявив Президент Росії.

Прикордонні процедури в поїздах між Україною та Росією буде спрощено

Виступаючи на Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі, Президент України Віктор Янукович наголосив на важливості спрощення процедур прикордонно-митного контролю для розвитку успішного міжрегіонального співробітництва України та Росії. За його словами, на даний момент успішно себе зарекомендував експеримент зі спрощення процедури прикордонно-митного огляду пасажирів поїзда Київ-Москва. Президент запропонував прискорити роботу з поширення аналогічної практики контролю на всі поїзди, що курсують між Україною та Росією. «Сьогодні ми вже маємо гарний приклад у цьому напрямку, – зазначив глава держави. – Але ми не повинні зупинятися на досягнутому».

Розвитку міжрегіонального співробітництва сприятиме відкриття нових авіамаршрутів

Президент України Віктор Янукович переконаний, що важливим напрямком співпраці України та Російської Федерації є розвиток авіасполучення. Про це він заявив в ході Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму. Віктор Янукович звернув увагу на те, що останнім часом кількість авіарейсів між Україною і Росією збільшується, і необхідно розвивати співпрацю в цьому напрямку. «З кожним роком ми будемо перевозити пасажирів все більше і більше. У той же час, нам потрібно постійно це співробітництво вдосконалювати. Відкриття нових авіамаршрутів має перспективу в плані розвитку міжрегіонального співробітництва», – заявив Віктор Янукович.

Необхідно продовжувати активно розвивати співпрацю між Україною і Росією. Дмитро Медведєв

«Другий Українсько-Російський міжрегіональний економічний форум – це реально діючий механізм зміцнення міжрегіональної співпраці. Нам обов'язково потрібно продовжувати також активно розвивати співпрацю між країнами. У міжрегіонального співробітництва є блискучі перспективи. Співпраця між регіонами – це приклад того, як потрібно вибудовувати взаємини між державами та їхніми центральними органами влади», – зазначив, підбиваючи підсумки Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму, Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв.

Одним з найважливіших кроків до співпраці є підписані сьогодні угоди між урядами України і Росії. Віктор Янукович

«Міжрегіональне співробітництво – найважливіший ресурс економічного процвітання наших країн і розширення взаємин», – заявив Президент України Віктор Янукович, підбиваючи підсумки Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму. Він підкреслив активну участь регіонів в розширенні співробітництва двох країн – протягом останнього року вони провели 3 міжрегіональних форуми, здійснили велику кількість візитів офіційних делегацій і підписали десятки договорів про співпрацю.

Україна і Росія найближчим часом оголосять про результати переговорів щодо перегляду газових контрактів

Україна і Росія найближчим часом оголосять про результати переговорів щодо перегляду газових контрактів. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в ході спільної прес-конференції з президентом РФ Дмитром Медведєвим під час II Міжнародного українсько-російського економічного форуму в Донецьку.

У рамках Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму підписано низку двосторонніх документів (оновлено)

У рамках Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму «Науково-технічне співробітництво регіонів і міжрегіональна виробнича кооперація» відбулося урочисте підписання низки двосторонніх документів. Зокрема, були укладені три Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації, про співробітництво і взаємодію у сфері розвитку пунктів пропуску через українсько-російський державний кордон, а також про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на спільному державному кордоні.

Українсько-Російський технопарк «Слобожанщина» - спільнота творців інновацій!

Виступаючи на Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі, голова ХОДА Михайло Добкін розповів про перші результати роботи Українсько-російського технопарку «Слобожанщина»: «Завдяки досвіду, накопиченому його засновниками, технопарк через неповний місяць своєї роботи вже ініціював кілька інноваційних проектів: у галузі виготовлення світлодіодних світильників підвищеної потужності, конвеєрного виробництва стовбурових клітин для лікування хворих після інсульту,створення системи дистанційного навчання менеджерів інноваційних проектів, у сфері нанотехнологій.

Міжрегіональне співробітництво дозволяє Україні та Росії динамічно розвивати двостороннє партнерство. Віктор Янукович

Ефективне міжрегіональне співробітництво сьогодні є тим інструментом, який дозволяє Україні та Росії динамічно розвивати перспективні напрямки двостороннього партнерства. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі в Донецьку. «Сьогодні міжрегіональне співробітництво – одне з найбільш динамічних і перспективних напрямків українсько-російського партнерства», – зазначив глава держави.

Створення технопарку «Слобожанщина» – це крок у майбутнє українсько-російських відносин. Дмитро Медведєв

Виступаючи на 2-му Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі «Науково-технічне співробітництво регіонів і міжрегіональна виробнича кооперація», який проходить сьогодні в Донецьку, Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв зазначив, що для подальшого співробітництва двох країн необхідно об'єднати їх науковий і промисловий потенціал і розвивати співробітництво на основі сучасних підходів. Зокрема, першим кроком в цьому напрямку Дмитро Медведєв назвав створення в Харкові українсько-російського технопарку «Слобожанщина».

Дубаї поділяться своїм досвідом будівництва метрополітену

20 жовтня українська делегація на чолі з Віце-прем'єр-міністром України - Міністром інфраструктури України Борисом Колесніковим і у складі губернаторів Донецької, Дніпропетровської, Харківської областей, м. Києва та кількох мерів відвідає м.Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати), де візьме участь у семінарі з питань проектування, будівництва та розвитку метрополітену. «Ми ознайомимося з досвідом будівництва метро, яке працює виключно по поверхні, і подивимося, чи можливо застосовувати такі технології у нас. З одного боку, будівництво метро під землею вирішує багато проблем, але при такій високій витратності цього методу, треба вивчати й інші можливості»,- сказав під час спілкування з журналістами «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін.

У Донецьку розпочав роботу 2-ий Українсько-Російський міжрегіональний економічний форум

У Донецьку розпочав роботу 2-ий Українсько-Російський міжрегіональний економічний форум «Науково-технічне співробітництво регіонів і міжрегіональна виробнича кооперація». У ході урочистого відкриття перед присутніми виступив Президент України Віктор Янукович. У роботі форуму беруть участь Президент України Віктор Янукович, Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв, Міністри України та Російської Федерації, представники державних організацій, місцевих органів влади та бізнес-кіл обох країн, експерти.

У Чугуєві відкрилася книжкова виставка-ярмарок

Постійно діюча обласна пересувна книжкова виставка-ярмарок вдруге відкрилася в Чугуєві. Тут представлені літературні новинки, класика, навчальна література від провідних видавництв Харкова, Києва, Донецька і Москви. Ярмарок був організований за ініціативою голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна за участі управління у справах преси та інформації ХОДА. Ціни на книги на ярмарку нижче ринкових, оскільки не включають торгової націнки. Після 10-денної торгівлі в Чугуєві і Куп'янську відбудеться підсумкова розпродаж в Харкові.

У Харківській області вже видано 8 з 10 тисяч Державних актів на право власності на землю

«Ми на початку непростого шляху з наведення порядку в сфері земельних відносин. Я не сумніваюся, що ми наведемо порядок, але це питання не одного дня», – підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з журналістами «Чай з губернатором». За його словами, вже видано майже 8 тисяч із тих 10 тисяч Державних актів на право власності на землю, які Президент України зобов'язав область видати протягом місяця, але це не рішення всієї проблеми, це тільки ті акти, які скупчилися за певний період, а всього людям потрібно видати сотні тисяч актів.

Підготовка регіону до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року йде згідно з раніше ухваленими програмами

Про це в ході спілкування з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» сказав голова ХОДА Михайло Добкін: «Хотілося б, щоб сьогодні у нас була можливість продовжити період ремонту доріг, тому що темпи у нас великі, компаній залучили багато, і якби могли - до кінця грудня би попрацювали. Але й без цього, ми все заплановане і на цей рік, і на наступний зробимо у термін».

Харківська область захистила фінансування різних об'єктів з держбюджету-2012 на 180 млн. грн.

У тій частині бюджету-2012, що стосується власних доходів регіону, Харківська область захистила фінансування об'єктів у різних сферах на 180 млн. грн. - це більше, ніж цього року, розповів під час традиційного «Чаю з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін.

Біржа інвестиційних проектів - це рівні інформаційні можливості для бізнесу

На сьогоднішній день інвестори, крім іншого, скаржаться на неможливість отримати повну інформацію про інвестиційні проекти, які існують в тому чи іншому регіоні. Рішення створити в Харківській області біржу інвестиційних проектів - це спроба знайти цивілізовану форму для надання інформації.

До нового року в Харківському регіоні буде побудовано сучасний перинатальний центр

 До 1 січня 2012 року в Харківському регіоні на базі Обласної клінічної лікарні з'явиться унікальний перинатальний центр, оснащений сучасним медичним обладнанням. Про це в ході програми «Зворотний зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.  

Михайло Добкін презентує технополіс «П'ятихатки» на Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі в Донецьку

Сьогодні, 18 жовтня, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін візьме участь у Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі в Донецьку, де, зокрема, представить проект створення в Харківській області технополісу «П'ятихатки». «Це унікальний проект, яких в Україні можуть бути одиниці, тому що на одній компактно розташованої території знаходиться один з провідних інститутів у галузі розробки ядерних технологій, а також в цьому місці компактно проживають вчені – працівники цього інституту і знаходиться школа, яка справно поставляє установі співробітників, – зазначив керівник області під час традиційної зустрічі з журналістами "Чай з губернатором".

Серед комерційних землевпорядних структур буде наведено порядок

Буде наведено лад серед тих комерційних структур, які працюють в системі підготовки землевпорядної документації. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотній зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Люди досить поважного віку, пройшовши всі кола пекла, нарешті отримавши документи від землевпорядників, приходять до Держземкадастру, здають документи – а їх не приймають, бо документи зроблені з порушеннями. Люди змушені знову віддавати землевпорядникам документацію для того, щоб її переробили. Це злить, нервує, і люди втрачають віру у все», - зазначив губернатор.

У Харківській області буде вибудована нова система роботи управлінь земельних ресурсів та земельного кадастру

«Ситуація, яка довгі роки складалася в Державному земельному кадастрі та управліннях земельних ресурсів, не могла привести ні до чого хорошого. Було ухвалено рішення зламати цій земельної гідрі хребет для того, щоб не мучили людей і не перетворювали видачу земельних актів в роботу приватної лавочки», - заявив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області освоєно 89 млн грн в рамках договору з НАК «Нафтогаз України» про соціально-економічний розвиток регіону

«Компанія «Укргазвидобування», як структурний підрозділ НАК« Нафтогаз України», бере участь у реалізації спільного договору про соціально-економічний розвиток нашого регіону, - сказав в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.  

За рахунок коштів "Нафтогазу" у Балаклійському районі закінчили будівництво сучасного спортивного комплексу

У Червоному Донці Балаклійського району Харківщини введено в експлуатацію сучасний спортивний комплекс, будівництво якого було ініційовано Президентом України Віктором Януковичем ще тоді, коли він обіймав посаду Прем'єр-міністра. Про це під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «З 2005 року там все було заморожено і нічого не будувалося. І тільки в 2010 році ми повернулися до завершення будівництва та провели роботу, яка дозволила ввести в експлуатацію цей об'єкт. Тут величезна заслуга керівництва ДК «Укгазвидобування», ДПУ «Шебелинкагазвидобування», Балаклійського району, місцевого самоврядування», - повідомив голова області.

У Харківському регіоні бачать стабільного економічного партнера. Михайло Добкін

«Президент Республіки Словенія поділився зі мною своїм баченням процесів, які зараз відбуваються в Україні. Він зазначив, що подібні процеси пережила  і Словенія напередодні свого вступу до Євросоюзу. Перед цією країною стояли непрості завдання, які необхідно було вирішити, щоб європейське співтовариство прийняло її в свої ряди. Ми сьогодні йдемо по такому ж шляху, який часом дуже непростий. Але я не вважаю, що легкий шлях веде до серйозних успіхів і серйозним перемог. Легкий шлях - це миттєвий успіх, але для того, щоб ніколи не повертатися до проблем, які є сьогодні у нашої економіки, ми повинні провести дуже грунтовну роботу»,- зазначив під час програми «Зворотний зв'язок» в ефірі Харківського обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Архів документів