Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У цьому році буде посилено контроль за використанням технічних засобів під час проведення ЗНО

Про це у ході прес-конференції наголосив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. «Вже зараз я хочу, щоб усі учасники знали, що ми будемо посилювати контроль використання технічних засобів, в першу чергу мобільних телефонів. Ми багато таких випадків призупинили у минулому році. Не дали змогу скористатися мобільним телефоном. Але не виключаємо того, що напевно не скрізь нам це вдалося. Тому ми готуємо зараз відповідну програму, щоб за допомогою технічних засобів вилучати телефони і не допускати можливості абітурієнтам їх використовувати на пунктах тестування», - зазначив Олександр Сидоренко.

Кожен третій одинадцятикласник зареєструвався на пробне зовнішнє незалежне  оцінювання

Про це у ході прес-конференції повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, з метою надання можливості ознайомлення з процедурою проведення ЗНО Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти 24 та 31 березня 2012 року проводитиме пробне зовнішнє незалежне оцінювання. На нього у Харківській області зареєструвалося 6232 учасники, які обрали 10665 тестувань.

Розпочалася реєстрація абітурієнтів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року

З 1 січня по 20 лютого 2012 року триває реєстрація абітурієнтів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року. Про це сьогодні у ході прес-конференції повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, для реєстрації потрібно скористатися спеціальною комп’ютерною програмою, розміщеною на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти. Для того, щоб зареєструватися потрібно оформити заяву – реєстраційну картку та разом з іншими документами надіслати поштою до Регіонального центру оцінювання якості освіти.

Команда Харківської області зайняла ІІІ місце на Кубку України з лижних гонок серед дорослих, юніорів та юнаків

В кубку України з лижних гонок, що відбулися 22-27 грудня в м. Сколе, Львівської області, на НСБ «Тисовець», взяли участь спортсмени з 11 областей. Організатори змагань - Держмолодьспорт та Федерація лижного спорту України. Успішно виступили спортсмени Харківської області, та зайняли ІІІ загальнокомандне місце.Особливо відзначилися спортсменки Харківського обласного вищого училища фізичної культури, учасниці І зимових Юнацьких Олімпійських ігор Шаталова Оксана - 2 місце в спринті серед жінок, яка здобула звання Майстра спорту України; Андрєєва Олександра - 2 місце в спринті серед дівчат, 1 місце в гонці вільним стилем на 5 км та 3 місце в гонці класичним стилем на 5 км.

Харків’янки стали срібними призерками Відкритого чемпіонату України з біатлону

З 24 по 28 грудня в м.Сколе, Львівської області, на НСБ «Тисовець» відбувся Відкритий чемпіонат України з біатлону. Організатори змагань - Держмолодьспорт та Федерація біатлону України. Серед харків'ян відзначилися спортсмени «Українського Східного центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту»: МСМК Бурдига Наталія, що стала срібною призеркою в спринті на 7.5 км, та в складі збірної команди ФСТ «Динамо» - Чемпіонкою в естафеті. МС Цесельська Катерина стала срібною призеркою в індивідуальній гонці на 10 км, та в складі збірної команди ФСТ «Україна” бронзовою призеркою в естафеті.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. В ході прийому мешканці області зверталися до нього із земельних питань. Заступник губернатора взяв порушені питання на контроль.

Близько 50 тисяч мешканців Харкова та області зустріли Новий рік на пл. Свободи (уточнено)

За інформацією Центру громадських зв’язків Головного управління МВС України у Харківській області, святкові заходи, які відбулися в Новорічну ніч на пл. Свободи, відвідали близько 50 тисяч мешканців Харкова та області. Правопорушень під час святкових заходів не зафіксовано.

Розпочалася приписна кампанія з юнаками 1995 року народження

За повідомленням Харківського регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, сьогодні, 3 січня, на Харківщині, як і по всій державі, стартувала приписна кампанія з юнаками 1995 року народження. Понад 12,5 тисяч мешканців Харківської області протягом наступних трьох місяців пройдуть приписку при районних (міських) військкоматах. За даними командування Харківського ОВК, вже на старті уперед вирвалися та визнані кращими окремі військові колективи, серед яких  Жовтневий ОРВК та Дергачівський ОРВК.

Харківщина попрощалась із Анатолієм Бугайцем

Сьогодні в будівлі адміністративного корпусу заводу «Турбоатом» відбулася церемонія прощання з почесним генеральним директором ВАТ «Турбоатом», Героєм України Анатолієм Бугайцем. Провести в останню путь почесного громадянина міста Харкова та Харківської області прийшли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА Євген Савін, Василь Хома, Віталій Алексейчук, голова обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, заступники міського голови Тетяна Таукешева, Світлана Горбунова-Рубан, Михайло Фатєєв, Ігор Терехов, ректор ХНАМГ Володимир Бабаєв, ректор ХНУ ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров, турбобудівники та мешканці Харківщини.

У Харкові відбудеться міжнародний спортивно-розважальний проект "MAXI.FIGHTs and DJs"

25 січня 2012 року о 21:00 в приміщенні виставкової зали "Радмір Експохолл" (м. Харків, вул. Академіка Павлова, 271) з метою пропаганди у молодіжному середовищі здорового способу життя і встановлення добрих взаємин між молодіжними і спортивними громадськими організаціями різних країн відбудеться унікальний, міжнародний спортивно-розважальний проект під назвою "MAXI.FIGHTs and DJs".

Пожежа на Валківщині забрала життя чотирьох дітей

За повідомленням прес-служби Головного управління МНС України в Харківській області 30 грудня о 12:51 до Валківського райвідділу МНС надійшло повідомлення про пожежу у с.Високопілля Валківського району. Займання виникло у кімнаті житлового будинку, горіли домашні речі, меблі, перекриття, дах на площі 30 кв.м. На місці пожежі знайдено тіла чотирьох дітей: двох дівчат 2006 та 2008 років народження, двох хлопчиків 2009 та 2010 років народження.

Події дня

Сьогодні, 3 січня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти та науки ХОДА Романа Шаповала та директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка про особливості вступної кампанії 2012 року.

181 особливо нужденний чорнобилець отримав до Нового року матеріальну допомогу від Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль Україна»

Сьогодні в офісі Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль Україна» представники всіх районних організацій Харкова та області отримали матеріальну допомогу для 181 особливо нужденного чорнобильця на загальну суму 77 тисяч грн. За словами заступника обласної організації "Союз Чорнобиль Україна" Анатолія Губарєва, ці гроші були закладені в кошторисі проведення заходів до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. На обласній Координаційній раді було прийнято рішення не проводити фестивалі, ніяких розважальних заходів, а всі заощаджені кошти спрямувати на виплату матеріальної допомоги особливо нужденним - інвалідам 1 та інших груп з онкозахворюваннями.

Система охорони здоров'я потребує постійної пильної уваги і стабільного фінансування. Михайло Добкін

Система охорони здоров'я потребує постійної пильної уваги і стабільного фінансування, зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Починаючи з 2010 року, система фінансування стабільна, і з року в рік з обласного та державного бюджету виділяється більше коштів, ніж у попередні роки. На наступний рік закладено достатньо коштів для того, щоб ми могли оснастити машинами швидкої медичної допомоги всі наші райони. Якщо сьогодні ми можемо говорити про те, що м. Харків 3 роки тому впоралося з цією проблемою, то про районах області та містах обласного значення ми цього сказати не можемо, тому необхідно буде укомплектувати новою технікою систему швидкої медичної допомоги в цілому по регіону», – заявив він.

Харківська область відмовляється від флюорографічного обстеження

З 1993 року Всесвітня організація охорони здоров’я закликала відмовитись від флюорографічного обстеження як від шкідливого. Відповідно до ст. 17 Закону "Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання", флюографія проводиться виключно з дозволу пацієнта. Відповідно до Закону України "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз", єдиним скринінговим механізмом до нинішнього часу була рентгенофлюографія, але сьогодні постає запитання, наскільки ризик опромінення співставний з ймовірністю виявити захворювання. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, альтернативою флюорографії є повномірна цифрова рентгенографія.

На честь ХГУ «НУА» названа зірка в сузір'ї Близнюки

На честь Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» одній з зірок у сузір'ї Близнюки було присвоєно ім'я «Народна українська академія».  Сузір'я Близнюки обрано тому, що День народження академії – 29 травня.  29 грудня на святі «Екватора», присвяченому завершенню половини терміну навчання у вузі, студенти-третьокурсники вручили ректору ХГУ «НУА» Катерині Астахової сертифікат, що підтверджує внесення відповідного запису до Міжнародного зоряний каталог.

Всі поліклініки Харкова і Харківської області будуть забезпечені цифровими флюографічними апаратами

«Всі центральні районні лікарні області і всі 27 поліклінік міста Харкова будуть забезпечені цифровими флюографічними апаратами на 2 робочих місця. Це внесок обласної державної адміністрації у боротьбу із туберкульозом», – повідомив заступник губернатора Харківської області Ігор Шурма. Він підкреслив, що після передачі медичним закладам Харківщини пересувних цифрових флюорографічних кабінетів «КРАС», другий крок – це забезпечення флюографічними цифровими апаратами поліклінічних відділень міста та області, бо саме до них в першу чергу люди йдуть на обстеження.

Дорогі земляки!

Ми прожили непростий, але цікавий рік. Він запам’ятається рекордними врожаями, появою нових об’єктів у ході підготовки до ЄВРО-2012, реформуванням складного державного механізму, особистими успіхами кожного. Я бажаю, щоб у Новому році здійснилося усе, що ви задумаєте у новорічну ніч для себе особисто і рідної України. Нехай добробут, щастя і любов ніколи не полишають вас. З Новим роком! З Різдвом Христовим! Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін

Заплановані святкові заходи для дітей та молоді

Під час новорічних канікул з 2 по 8 січня 2012 року Управлінням культури та туризму облдержадміністрації заплановано проведення низки заходів для дітей та молоді: - у Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбуватиметься Всеукраїнський різдвяний фестиваль дитячої творчості "Зимовий сонцеворот"; - у Будинку органної та камерної музики - Фестиваль "Різдво у Харкові"; - у Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці (вул. Кооперативна, 13) 3-8 січня - книжкова виставка "Правитель страни "Fantasy" до 120-річчя від дня народження англійського письменника, філолога Дж. Толкієна (1892-1973).

Будьте обережні з вогнем на Новорічні свята!

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій нагадує жителям Харківської області про необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час Новорічних і Різдвяних свят! Заборонено використовувати джерела відкритого вогню в приміщеннях, де встановлена Новорічна ялинка й проводяться святкові заходи! Наполегиво рекомендуемо уникати в цих приміщеннях великої кількості дітей. Заборонено прикрашати ялинки легкозаймистими іграшками, зробленими з паперу, вати, целулоїду, застосовувати свічки, “бенгальські вогні“.

До 1 січня буде завершено ремонтні роботи в перинатальному центрі при обласній клінічній лікарні, до кінця січня закінчиться оснащення обладнанням

Завтра закінчуються всі будівельно-монтажні роботи в регіональному перинатальному центрі при КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» і з перших днів Нового року починається оснащення, яке буде завершено протягом січня. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область готова протистояти поширенню туберкульозу

«Сьогодні наша область практично повністю укомплектована всім необхідним для того, щоб поставити серйозний заслін на шляху поширення туберкульозу», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні в ході передачі сертифікатів і ключів на пересувні флюорографи «КРАС» лікарям медичних установ області. За його словами, коли на Харківщині почалася реформа системи охорони здоров'я, перші кроки були зроблені щодо удосконалення системи протидії туберкульозу.

Пересувні флюорографи «КРАС» дозволять провести безпечну флюографію майже в кожному населеному пункті Харківської області

Пересувні флюорографи «КРАС» дозволять повністю укомплектувати всі міжрайонні лікарні та збільшити охоплення населення Харківської області діагностикою на визначенням ранніх стадій захворюваності на туберкульоз. Про це повідомив сьогодні в ході передачі сертифікатів і ключів на флюорографи лікарям медичних установ області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Якщо ви вирішили самостійно влаштувати феєрверк - дотримуйтесь правил безпеки

У зв’язку з збільшенням випадків травмування неякісними піротехнічними виробами підчас святкування Новорічних свят Головне управління з питань надзвичайних ситуацій нагадує правила безпеки: -не використовуйте піротехніку з дефектами; не можна носити піротехнічні іграшки в кишенях; не можна спалювати їх у багатті; не можна розбирати вироби та піддавати їх механічним впливам; не можна працювати з піротехнічними виробами в нетверезому стані;

Заклади охорони здоров’я Харківської області одержали пересувні флюорографічні установки «КРАС»

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов урочисто вручили сертифікати та передали ключі від кабінетів флюорографічних рухомих «КРАС» закладам охорони здоров’я Харківської області. В церемонії також взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, головний лікар КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Богдан Федак, представники профспілки медичних працівників, ОблСЕС та ХОО Товариства Червоного Хреста, керівники медичних закладів області.

Події дня!

Сьогодні, 30 грудня, о 10:30 на території КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (пр. Правди, 13) відбудеться урочиста передача рухомих флюорографічних кабінетів «Крас» міжрайонним медичним центрам Харківської області.  

У Піски-Радьківському будинку-інтернаті силами мешканців збудовано і відкрито православну капличку

У Піски-Радьківському будинку-інтернаті, що розташований у Борівському районі, збудовано, освячено і відкрито православну капличку. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, мешканці інтернату збудували капличку власними силами за рахунок благодійних коштів. В даний час у цій соціально-медичній установі мешкає 140 чоловіків, які визнані інвалідами. Облдержадміністрацією ведеться робота з поліпшення матеріально-технічного стану установи та умов утримання підопічних. На цей час Піски-Радьківський психоневрологічний інтернат отримав благодійну допомогу на загальну суму 80,7 тис. грн., частина з яких витрачена на будівництво каплички та благоустрій прилеглої до неї території.

Михайло Добкін привітав переможців обласного конкурсу журналістської майстерності з нагоди 20-річчя Незалежності України

Сьогодні у ході підсумкової зустрічі із представниками ЗМІ голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив нагороди переможцям обласного конкурсу журналістської майстерності з нагоди 20-річчя Незалежності України. «Хочу вам побажати, щоб ви в наступному році реалізували всі свої задумки. Всі ми живемо більшу частину свого життя на роботі, і якщо у нас не буде професійних перемог, якщо ми не будемо добиватися успіхів кожен на своєму місці, то, напевно, і не будемо отримувати задоволення від відпочинку. Хочу побажати Вам всім у наступному році добитися максимальних результатів у своїй професії, а в особистому плані – здоров'я, щастя, успіхів і стабільності», – сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін вручив журналістам Харківщини нагороди від обласної державної адміністрації

Сьогодні у Будинку Рад відбулася підсумкова зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна із представниками ЗМІ. На початку зустрічі губернатор коротко підбив підсумки співпраці обласної державної адміністрації та засобів масової інформації регіону. «Сьогодні, напередодні Нового року можна підводити деякі підсумки нашої з вами спільної діяльності. Вона була в цьому році як ніколи плідної: з вашою допомогою ми провели 215 прес-конференцій та брифінгів і здійснили 90 прес-турів в різні райони і міста області. За допомогою регіональних та центральних засобів масової інформації ми змогли донести до жителів інформацію про ту роботу, що ми проводили, плани, які були намічені і реалізовувалися в цьому році», – сказав голова ХОДА.

У 2011 році Харківська область отримала максимальну кількість державних субвенцій за останні роки

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников, в 2011 році Харківська область отримала з державного бюджету значні суми на різні галузі. «Цього року ми отримали 126 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток, 100 мільйонів гривень на метрополітен і 122 мільйони гривень на дороги - це вже 350 мільйонів, а це далеко не все. Я працюю вже більше 10 років, але я не пам'ятаю, щоб раніше нам такі гроші виділяла держава, раніше ми отримували по 30-40 мільйонів гривень на рік», - підкреслив Сергій Овсянников.

Архів документів