Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В Харківській області підвищують кваліфікацію викладачів музичних шкіл

26 жовтня Управлінням культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та Обласним навчально–методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів в приміщенні Харківської середньої спеціалізованої музичної школи – інтернату було проведено навчальне семінарське заняття для викладачів фортепіано шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області. Також 26 жовтня у приміщенні Харківської дитячої музичної школи № 9 імені В. Сокальського відбулись обласні семінарські заняття викладачів музично-теоретичних дисциплін шкіл естетичного виховання Харківської області. Заняття з учнями молодших класів за темою «Розвиток метроритму. Початкові форми роботи над музичним диктантом в молодших класах» провела викладач вищої категорії Харківської дитячої музичної школи № 9 Наталія Мартінкус.

До уваги абітурієнтів 2012 року!

Як повідомляє офіційний веб-сайт Головного управління освіти та науки ХОДА, Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 12.10.2011 №1179 затверджено Умови прийому до вищих навчальних закладів України у 2012 році. У зв’язку з проведенням влітку наступного року фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу вступна кампанія скоротиться на 1 день і буде тривати з 2 по 31 липня. До 11 серпня зараховуватимуться ті, хто пройшов на бюджетну форму навчання, а до 25 серпня – на контракт. Прохідний бал для вступу до ВНЗ зберігається (124 бали), але з профільних предметів повинен бути не нижче 140.

На Харківщині підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів планується проводити на місцях

Харківська область має намір готувати спеціалістів, які б могли проводити курси з підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів на місцях, без виїзду до Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про це повідомив під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України Віктора Януковича голова ХОДА Михайло Добкін. «Зупинюся на одній із проблем. Раз на два роки прийомні батьки та батьки-вихователі повинні проходити курси з підвищення кваліфікації на базі Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Щоб діти не залишалися на цей час практично напризволяще, ми пропонуємо готувати спеціалістів, які б могли проводити курси з підвищення кваліфікації, з числа працівників місцевих, районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», – зазначив він. 

Михайло Добкін не буде балотуватися в депутати Верховної Ради

«Я не буду балотуватися в депутати Верховної Ради. Я давно обдумав це рішення і залишаюся в Харкові. Також я вважаю абсолютно вірною заяву заступника голови Партії регіонів Володимира Рибака про те, що голови обладміністрацій не повинні балотуватися в парламент. В іншому випадку потрібно писати заяву і скласти з себе повноваження голови облдержадміністрації», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін.

Житлові права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, необхідно захищати

Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації під час виступу на Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини за участю Президента України Віктора Януковича. «Із 4911 дітей цієї категорії в області станом на 1 жовтня цього року лише 16% мають житло на праві власності, 52 % - на праві користування, 32% дітей взагалі не мають закріпленого житла. Реально 84% дітей, що залишилися без піклування батьків, потребують житло», - доповів Михайло Добкін.

Михайло Добкін пропонує поширити досвід Харківщини щодо влаштування дітей до сімейних форм виховання на всю Україну

У своєму виступі під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України Віктора Януковича голова ХОДА Михайло Добкін повідомив, що на Харківщині до рейтингових показників районів та міст включено показник щодо влаштування дітей до сімейних форм виховання, і таким чином обласна влада підвищує рівень відповідальності органів опіки та піклування районних державних адміністрацій і міських рад за долі дітей-сиріт.

В Харківській області діє 53 дитячі будинки сімейного типу та 292 прийомні сім’ї

В Харківській області діє 53 дитячі будинки сімейного типу та 292 прийомні сім’ї. Про це у своєму виступі під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України Віктора Януковича повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Харківська область має вже значний досвід роботи у забезпеченні умов для влаштування дітей до сімейних форм виховання. Перші дитячі будинки сімейного типу на Харківщині з’явилися ще у 1989 році. Зараз ми маємо 53 дитячі будинки сімейного типу та 292 прийомні сім’ї. Тут виховуються 808 дітей, що на 12% більше, ніж у закладах, які підпорядковані Головному управлінню освіти і науки. Протягом останнього року рівень влаштування дітей до сімейних форм виховання збільшився по області на 5%», – зазначив він.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки проходитимуть поглиблене медичне обстеження в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків АМН України

За дорученням Президента України фахівці Харківської області ознайомилися з досвідом роботи оздоровчого соціально-реабілітаційного центру «Смарагдове містечко» у Донецькій області, вивчили власні можливості щодо вирішення проблеми поліпшення стану здоров’я дітей та зменшення кількості соціальних сиріт і вирішили вжити низку заходів. Про це сьогодні під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України Віктора Януковича повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Охорона материнства та дитинства залишається невід’ємною складовою реформування національної медицини

На Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини Президент України Віктор Янукович наголосив на важливості успішної реалізації національних проектів з будівництва перинатальних центрів та дитячих лікарень. «У сучасних умовах, переконаний, успішна реалізація національних проектів будівництва перинатальних центрів та сучасних дитячих лікарень дозволить істотно поліпшити якість медичних послуг для дітей», - сказав Глава держави.

За останні три роки загальний рівень оздоровлення дітей усіх пільгових категорій в області перевищує 70%

«Рівень оздоровлення дітей усіх пільгових категорій в області цього року досяг 79,7%. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, оздоровлюються стовідсотково», - повідомив голова ХОДА Михайло Добкін під час виступу на Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини за участю Президента України Віктора Януковича.

Харківська влада прохає Верховну раду змінити статус низки медичних установ на час проведення Євро-2012

У ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звернувся до народних депутатів України від Харкова з проханням ініціювати зміни в законодавство і надати спеціальний статус медичним установам, які будуть обслуговувати гостей Чемпіонату Європи, на час проведення турніру.

Право дитини на освіту є беззаперечним пріоритетом державної політики. Віктор Янукович

Забезпечення права дитини на освіту залишається беззаперечним пріоритетом державної політики України. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини. «Батьки повинні мати гарантії, що навчальний процес для їхніх дітей буде поліпшено», - підкреслив Глава держави.

Офіційна делегація представників системи ООН в Україні відвідала Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Як інформує офіційний веб-сайт Головного управління освіти та науки ХОДА, під час візиту до Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна офіційної делегації ООН на чолі з Координатором системи ООН, Постійним представником ПРООН в Україні паном Олів’є Адамом відбулася зустріч членів делегації з ректором університету проф. Вілем Бакіровим, на якій у присутності викладачів та студентів університету ректором проф. Вілем Бакіровим та Координатором системи ООН в Україні паном Олів’є Адамом підписано Меморандум про порозуміння між Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна та Програмою розвитку ООН.

Система медичного обслуговування Євро-2012 на Харківщині отримала найвищу рейтингову оцінку серед усіх приймаючих областей України

Як повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, станом вже на 1 липня 2011 року в Харківській області було створено чіткий та послідовний алгоритм організації та надання медичної допомоги та забезпечення необхідного медичного обслуговування під час Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «В ході спеціальної наради перед офіційними представниками УЄФА доповідались основні принципи та заходи медичного обслуговування Чемпіонату в Харківській області та у м. Харкові, які отримали найвищу рейтингову оцінку серед усіх приймаючих областей», – зазначив заступник губернатора.

Для медичного забезпечення Євро-2012 року у Харківській області визначено три базових заклади охорони здоров'я

На державному рівні для медичного забезпечення чемпіонату Європи з футболу 2012 року у Харківській області на сьогодні визначено як базові три заклади охорони здоров'я: Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова та Харківська міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17. Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, для цих закладів галузевою державною програмою визначені джерела фінансування із державного та місцевого бюджетів у сумі 113,0 млн. грн., у тому числі із місцевих бюджетів – 47,12 млн. грн. На даний час в межах програми профінансовано 76,68 млн. грн. тільки за рахунок коштів місцевих бюджетів.

28 жовтня - День визволення України від фашистських загарбників

Завтра, 28 жовтня, в Україні відзначається День визволення від фашистських загарбників. У Харкові о 10:00 на Меморіалі слави відбудеться урочисте покладання квітів у пам'ять про визволителів.

Всеукраїнська нарада з питань захисту прав дитини

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін в м. Києві бере участь у Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України Віктора Януковича. В нараді також беруть участь керівники управлінь освіти та науки, молоді та спорту, соціального захисту населення, охорони здоров’я, у справах сім’ї та молоді, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління органів внутрішніх справ всіх регіонів України.  

У 2011-2012 навчальному році безкоштовним перевезенням 291 одиницями автотранспорту охоплено 12386 учнів

«У 2011 році за рахунок обласного бюджету придбано 10 шкільних автобусів для десяти районів області: Нововодолазького, Великобурлуцького, Зміївського, Валківського, Харківського, Куп’янського, Кегичівського, Богодухівського, Близнюківського, Сахновщинського», - про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області. «Крім того, 1 вересня вийшли на маршрути 8 шкільних автобусів, що придбані за рахунок коштів державного бюджету, у Чугуївському, Красноградському, Первомайському, Лозівському, Золочівському, Шевченківському, Барвінківському, Борівському районах», - додав Євген Савін.

У Харківській області продовжується робота з поновлення діяльності закритих дитячих садків

«Якщо у 2010 році відкрито та відновлено діяльність 19 дошкільних навчальних закладів (з них 3 – приватної власності), то вже за 9 місяців 2011 року відкрито та відновлено діяльність 22 дитячих садків», - доповів на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, до кінця 2011 року заплановано відкриття ще 9 дошкільних навчальних закладів.

Координатор системи ООН в Україні пан Олів’є Адам дав позитивну оцінку військово-патріотичній роботі з учнями середніх навчальних закладів Харкова

В ході свого дводенного візиту на Слобожанщину координатор системи організації Об’єднаних Націй в Україні пан Олів’є Адам познайомився з членами Первинної організації юних миротворців ООН (ПОЮМ), серед яких є й військовослужбовці – учасники миротворчих місій. В Харківській міській загальноосвітній середній школі № 46 представник ООН зустрівся з керівниками та активістами ПОЮМ, яка за півроку свого існування набрала у свої лави понад 700 старшокласників регіону. На початку спілкування з гостем, школярі Московського, Жовтневого, Ленінського та Жовтневого районів міста презентували свою миротворчу роботу. Показові виступи, патріотичні пісні та проекти символіки сподобалися всім присутнім на заході.

Засідання обласної Громадської гуманітарної ради

26 жовтня в приміщенні малої зали Будинку рад відбулося засідання обласної Громадської гуманітарної ради під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна. «Необхідно створити оптимальні умови для відновлення і збереження фізичного і духовно-морального здоров’я кожної людини, можливості для стабільного і перспективного життєвого зростання, впевненості у завтрашньому дні для себе, для своєї родини, своїх дітей і онуків, - зазначив, звертаючись до присутніх, заступник губернатора.

Події дня

Сьогодні, 27 жовтня, о 10:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться пленарне засідання VІІІ сесії обласної ради VІ скликання; о 12:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться чергова відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за темою: "Пріоритети розвитку внутрішнього виробництва в Україні"; о 17:00 в залі засідань Держпрому (м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) розпочнеться засідання громадської ради при обласній державній адміністрації. Порядок денний (проект): 1. Затвердження порядку денного. 2. Доповідь заступника голови Родіонова О.В. про результати проведеного прийняття рішення ГР шляхом опитування (електронного голосування). 3. Зміни до Положення про громадську раду при Харківській обласній державній адміністрації. 4. Виключення з членів ГР при ХОДА. 5. Доповідь І.Г. Давидової щодо фінансової підтримки діяльності ГР на 2012 рік. 7. Інформація про подальшу роботу ГР. 8. Інформація про відео конференції з представниками уряду. 9. Різне.

Харківська влада знайде можливість розрахуватися з фірмою «ПЛ Лізинг». Михайло Добкін

Борг Харкова за 90 тролейбусів і 10 трамваїв, які в 2006 році за лізинговою схемою передала львівська фірма «ПЛ Лізинг», на сьогодні становить уже 75 міліонів 501 тисячі 534,75 гривень. Коментуючи дану ситуацію, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що вона склалася з об'єктивних причин – через зміну законодавства. «Виходить, ми потрапили в ситуацію, коли підписували договір на одних умовах, а виконували вже на інших. Я не знаю чому, але було ухвалене рішення, яке заборонило розраховуватися за техніку, не вироблену в Україні, коштами з державного бюджету. Щороку в бізнес-плані у нас були прописані ті гроші, які приходили у вигляді субвенції на купівлю рухомого складу, і ми не могли їх направляти на сплату існуючого боргу. Також ми не могли купувати нову техніку, тому що ми свою частину коштів, яка повинна була піти на співфінансування, направляли на погашення боргу», – заявив губернатор.

До 1 листопада в Харківській області будуть повністю виплачені кошти за оренду земельних і майнових паїв

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в Харківській області найближчим часом буде досягнутий показник 100% оплати оренди земельних і майнових паїв. «Вже розрахувалися 92,8% за земельні паї і 84% за майнові паї. До 1 листопада з оренди паїв ми виходимо до 100% оплати тим, з ким можна розрахуватися, тому що є такі власники, які знаходяться за межами Харківської області», - повідомив заступник керівника області.

Дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, можна  забезпечувати власним житлом з резервного фонду держави

На засіданні колегії облдержадміністрацій та зборів адміністративно-господарського активу області було ухвалено рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням внести зміни до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування». «Завтра я буду доповідати на нараді в Адміністрації Президента, і це питання обов’язково порушу. Та попрошу, щоб на це виділили кошти. Я маю на увазі ситуацію: коли люди похилого віку, які знаходяться на утриманні у держави, віддають своє житло – щоб це житло автоматично закріпляли за дітьми-сиротами з тих самих районів», - зауважив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області запроваджено електронну єдину інформаційно-аналітичну систему «Діти»

Облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, здійснюється службами у справах дітей місцевих органів влади. З цією метою, на виконання наказу Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, запроваджено ведення електронної єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти». З грудня 2009 року проводиться робота по впровадженню комплексної системи захисту інформації в єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти»,- повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, незважаючи на проведену роботу, не у всіх місцевих адміністраціях відповідально поставилися до цього питання. Зокрема, мова йде про виділення окремих приміщень, їх обладнання, придбання ліцензійних програм, виділення окремого електронного обчислювального комплексу для установки системи.

У різних установах Харківської області виховується 4911 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на даний момент в Харківській області в інтернатах, прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою чи піклуванням виховується 4911 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За словами заступника керівника області, в ряді міст і районів області останнім часом відбулося зростання кількості таких дітей.

Підлягає списанню заборгованість теплопостачальних підприємств області за природний газ у сумі 645,47 млн.грн.

Згідно з порядком та умовами, встановленими Законом України від 12.05.11 №3319 «Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію», теплопостачальним підприємствам підлягає списанню заборгованість за природний газ у сумі 645,47 млн.грн. з них: борг за газ – 377,97 млн.грн., штрафні санкції – 267,5 млн.грн. Про це повідомив в ході виступу на спільному засіданні колегії облдержадміністрацій та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Стосовно керівників, які невчасно підготували об’єкти до зимового періоду, будуть порушені кримінальні справи

Про це під час проведення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Губернатор дав доручення - розібратися, чи відповідає подана інформація з районів щодо готовності об’єктів до зимового періоду  реальній ситуації.

Діти пільгових категорій з Харківської області зможуть обстежуватися в Інституті охорони здоров'я дітей та підлітків АМН України

Керівництвом Харківської області досягнуто домовленості з Інститутом охорони здоров'я дітей та підлітків АМН України щодо можливості поглибленого обстеження на базі інституту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, тих, що виховуються в державних установах та сімейних формах виховання, дітей із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах. Про це повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Архів документів