Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У бюджеті Пенсійного фонду Харківської області буде передбачено 30 млн. грн. на виплати чорнобильцям

«Проблеми чорнобильців сьогодні можна розділити на архіважливі і ті, які можуть почекати. Серед їхніх вимог першорядне - передбачити в бюджеті наступного року суму на виплати чорнобильцям за рішеннями судів. Я не знаю, скільки це в масштабах України, для Харківської області це близько 30 млн. грн.», – підкреслив сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Станцію метро «Перемога» відкриють наступного року

Про це сьогодні заявив голова ХОДА Михайло Добкін під час прес-конференції. За його словами, незабаром Харків з держбюджету у повному обсязі отримає суму, заплановану на цей рік – 101 млн. грн. «На наступний рік керівництво Кабінету міністрів України пообіцяло у повному обсязі виділити фінансування на введення в експлуатацію станції метро "Перемога". Ми дуже хотіли, щоб відкриття станції відбулося 9 травня 2012 року. Проте наші бажання не співпадають з можливостями бюджету. Тому гроші, яких не вистачатиме, ми отримаємо рівними частинами впродовж року. Вже восени або взимку 2012 року станцію метро «Перемога» буде введено в експлуатацію», - сказав губернатор області.

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжиком

Сьогодні віце-губернатор Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні паном Паволом Гамжиком. На зустрічі також були присутні представники словацьких бізнес-кіл. У ході зустрічі обговорювалися питання розвитку двостороннього співробітництва між Харківською областю та Трнавским краєм, впровадження когенераційних установок і збереження енергії в житлово-комунальному господарстві регіону.

У Харківській області практично повністю розрахувалися з власниками за земельні та майнові паї

«15 вересня на Раді регіонів Президент України Віктор Янукович поставив завдання на 100% розрахуватися з власниками земельних та майнових паїв до кінця року. Ми це завдання трохи ускладнили і поставили завдання розрахуватися до 1 листопада», – заявив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Підготовка Харківської області до опалювального сезону – задовільна

Цього року опалювальний сезон розпочався за попередньо визначеним планом як у Харковы, так і в області. Вчасно були підключені до опалювання спочатку заклади охорони здоров’я та освіти, потім весь житловий фонд. Про це сьогодні на прес-конференції заявив губернатор Харківщини Михайло Добкін. "Ми провели колегію, на ній визначились де і у чому були труднощі. Вони фактично, якщо і виникають, то по одним напрямам: житло Міністерства оборони України та котельні, які не передані на баланс спеціалізованим підприємствам, а залишаються на балансі відомств", - підкреслив Михайло Добкін.

Керівництво Харківщини вручило нагороди за добре проведену оздоровчу кампанію 2011 року

«Дякую всім за проведену оздоровчу кампанію 2011 року. Бажаю нам усім нормальної роботи. 2012 рік повинен пройти під егідою Євро-2012. А це для нас певні проблеми з розміщенням дітей. У більш ранні терміни повинні будемо їх розміщувати. Тому ми до цього ретельно підготуємося і як завжди проведемо оздоровчу кампанію на найвищому рівні», - сказав віце-губернатор Євген Савін після закінчення засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії.

Протягом оздоровчої кампанії 2011 року було впроваджено інноваційні методи роботи

В ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зазначив, що протягом оздоровчої кампанії 2011 року було впроваджено багато інновацій, нових підходів та методів роботи. Зокрема, підготовка оздоровчої кампанії супроводжувалась двома супутніми процесами, які були націлені на підвищення ефективності роботи мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку – проведенням активної інформаційної кампанії та надання таборам пільг із землекористування, сплати комунально-побутових послуг, місцевих податків та зборів з тим, щоб здешевити путівки.

На Програму збереження та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Харківської області на 2011-2015 роки планується використати понад 186 млн. грн.

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін в ході засідання обласного Штабу з питань підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії 2012 року. Програма збереження та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Харківської області на 2011-2015 роки була розроблена на підставі п’ятирічних планів утримання та розвитку стаціонарних дитячих закладів оздоровлення.  

Підготовка до оздоровчої кампанії 2012 року розпочнеться найближчим часом

«Ми маємо достатньо часу для того, щоб відпрацювати всі серйозні питання фінансового, юридичного, ресурсного та організаційного характеру. Якщо почати сьогодні працювати над цими питаннями і виробити чіткий алгоритм спільних дій, то в наступну оздоровчу кампанію ми увійдемо з усіма необхідними для якісного відпочинку дітей умовами», - зауважив віце-губернатор Євген Савін в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії.

Харківська область на першому місці по забезпеченню оздоровлення дітей в Україні

«24 листопада у Києві буде проведена нарада по підсумкам літньої оздоровчої кампанії 2011 року. Не хочу забігати вперед, але не можу не похвалитися, що за попередніми результатами Харківська область поки утримує перше місце в Україні», - сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії. «В області оздоровленням та відпочинком охоплено 189 тисяч дітей, що склало 102% запланованої кількості (185241 дитина) та 89% загальної кількості дітей 7-16 років в області (212468 дітей). Для порівняння, попередній середній показник по Україні – 61,8% кількості дітей 7-16 років», - зауважив під час своєї доповіді віце-губернатор.

На Харківщині відновлюється робота раніше закритих дитячих таборів

За результатами літньої оздоровчої кампанії 2011 року заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відзначив роботу ряду районів з відновлення роботи дитячих таборів. Про це він повідомив в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії.

Літня оздоровча кампанія 2011 року проведена на високому рівні

«Дякую всім, хто займався підготовкою та проведенням відпочинку та оздоровлення дітей у 2011 році. Робота, як і минулого року, була проведена на достатньо високому рівні. Ми виконали всі взяті на себе зобов'язання з оздоровлення дітей. Показники нашої області набагато вище середніх показників по Україні. Думаю, що в такому ж темпі ми будемо і надалі займатися цим питанням», - зазначив сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії голова ХОДА Михайло Добкін.

Державний комітет телебачення і радіомовлення України оголошує «Конкурс на краще представлення української книги в друкованих та електронних ЗМІ»

Відповідно до Положення про конкурс редакції періодичних видань, радіо- та телекомпанії, видавництва та видавничі організації, бібліотеки, навчальні заклади, громадські та творчі організації подають до Держкомтелерадіо України один примірник публікації в газеті, журналі, а також радіо- та телепередачі, які присвячені українській книзі (на аудіо- та електронних носіях – CD, DVD). Висунуті творчі роботи слід подати до Держкомтелерадіо України на розгляд журі до 20 грудня 2011 року. Підбиття підсумків конкурсу триватиме до 20 січня 2012 року.

Події дня (оновлено)

Сьогодні, 1 листопада, об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання обласного Штабу з питань підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії, де будуть розглянуті підсумки проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна. Прес-конференція транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК і телеканалі "Фаворит".

Для позитивного вирішення проблем з пенсійними виплатами чорнобильцям всім потрібно діяти виключно в правовому полі

«Для позитивного вирішення проблем з пенсійними виплатами чорнобильцям згідно з рішеннями судів всім потрібно діяти виключно в правовому полі, холодною головою, тому що ситуація напружена, і можна дійти до соціального вибуху, якщо цю ситуацію постійно підігрівати», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Ситуація з пенсійними виплатами чорнобильцям - це розплата за соціальний популізм

«Все те, що зараз відбувається, зокрема з пенсійними виплатами чорнобильцям згідно з рішеннями судів, - це розплата за соціальний популізм. Коли у свій час ухвалювалися закони України, кожен депутат Верховної Ради голосував «за», але потрібно було зрозуміти, якою є ціна питання. Сьогодні ми маємо результат попередніх помилок», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Ситуація з боргами «Міськелектротрансу» буде розглянута Державною комісією з питань заборгованості по виплаті заробітної плати і внесків до Пенсійного фонду

«Сьогодні місто в праві озвучити свою позицію: поверніть нам 100% компенсацію за пільги, і ми на 100% компенсуємо борги перед Пенсійним фондом», – на думку заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, таким шляхом можливо повернути накопичені КП «Міськелектротранс» борги перед Пенсійним фондом. Заступник губернатора підкреслив, що ситуацію, яка склалася навколо боргів «Міськелектротрансу», необхідно вирішити. Це питання неодноразово розглядалося на колегії ХОДА, активі обласної державної адміністрації і засіданнях сесії обласної ради. 3 листопада Ігор Шурма від’їжджає до Києва на засідання Державної комісії з питань заборгованості по виплаті заробітної плати і внесків до Пенсійного фонду. Одне із питань, які він планує там піднімати – ситуація з Харківським комунальним підприємством «Міськелектротранс».

Без монетизації пільг неможливо вирішити питання із заборгованістю КП «Міськелектротранс» перед Пенсійним фондом

Сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма прокоментував ситуацію з боргами КП «Міськелектротранс» по страхових внесках до Пенсійного фонду. За його інформацією, підприємство має борги з-за того, що не отримує компенсації за перевезення пільгового контингенту. «КП «Міськелектротранс» є заручником пільгового контингенту, який є у нас відповідно до діючого законодавства. До тих пір, поки не буде монетизації пільг, не вирішиться питання «Міськелектротрансу» не в нас, ні у Києві, ні у Львові, ні у Донецьку – ніде. Та кількість людей, яка на сьогоднішній день має пільги, не пропорційна. Людина має право на безоплатний проїзд, і до тих пір, поки вона не отримає певну суму на цей проїзд, ми нічого не зможемо зробити. Що це означає: якщо пільговик отримує деяку суму грошей, він має право хоч в один день її виїздити, але повинен заплатити за проїзд. І він може взагалі не їздити, сидіти вдома і один раз в місяць поїхати на таксі – це його справа як використати гроші», – зазначив Шурма. 

Між чорнобильцями Харківщини та Харківською облдержадміністрацією буде підписано Меморандум

«Ми на сьогоднішній день на пропозицію громадських організацій напрацьовуємо проект Меморандуму, який буде між обласною адміністрацією та громадськими організаціями. Поступили певні пропозиції, є певні зобов’язання. Ми зараз їх опрацюємо. Для громадських організацій буде чітко зрозуміло – все, що залежить від обласної адміністрації, від міської влади, від районних влад, від сільських та селищних влад, повинно бути пропрацьовано і занесене в Меморандум, як зобов’язання. Ми повинні в цьому плані діяти, як єдина складова», - заявив сьогодні віце-губернатор Ігор Шурма.

Харківщина бере участь у світовому роуд-шоу – презентації Національних проектів провідним представникам міжнародного бізнесу

Однією з найяскравіших новин щодо впровадження інвестиційної реформи в Україні є участь нашого регіону в роуд-шоу - презентації Національних проектів провідним представникам міжнародного бізнесу у 16 найбільших фінансових центрах світу, яке планує провести Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України. Робочою групою „Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат і інвестиції” проводиться активна робота щодо розроблення презентацій проектів, які будуть представлені в рамках світового роуд-шоу. Харківщина представлятиме три інвестиційні проекти - агрокластер „Село майбутнього”, технополіс „П’ятихатки” та ІТ-парк „Інтелектроніка”.

У вітальні «На Олексіївці» відбулася творча зустріч з музикантом Володимиром Соляніковим

У музично-театральній вітальні «На Олексіївці», що діє в Дитячій школі мистецтв № 6 Дзержинського району м. Харкова, відбулася творча зустріч жителів мікрорайону з піаністом, композитором, педагогом, громадським діячем Володимиром Соляніковим. У шкільному залі звучала жива музика: фортепіанні п'єси «Легенда», «Вальс», «Ноктюрн» у виконанні автора, його пісні і романси, які виконали провідні солісти Харківської філармонії, лауреати національних та міжнародних конкурсів Юлія Пересада, Наталя Сидоренко, Дмитро Севагін, Надія Юрко, Олександр Бондарчук, Валерія Господинько.

Зал харківської Школи вищої спортивної майстерності обладнаний повністю

Гімнасти ШСВМ тепер зможуть удосконалювати свою майстерність на сучасному спортивному обладнанні. Першими змогли випробувати подарунок юні гімнасти, які проводили тренування під керівництвом заслуженого тренера України Бориса Барона.

Донецький «Олімпік» став переможцем «Кубку Слобожанщини» з футболу серед юнаків 2000 року народження

30 жовтня на полях харківської дитячої академії «Металіст» завершився перший міжнародний футбольний турнір «Кубок Слобожанщини» серед юнаків 2000 року народження. У фіналі турніру зустрілися харківський «Металіст» і донецький «Олімпік», які посіли перші місця в своїх групах. Перемогу з рахунком 5:2 здобули футболіста «Олімпіка». У матчі за 3-є місце «Авангард» (Курськ, Росія) переміг київське «Динамо». Матч закінчився внічию 2:2, а у серії післяматчевих пенальті з рахунком 4:2 виграли росіяни.

7-11 листопада на Харківщині відбудеться Європейський тиждень якості

З 7 по 11 листопада 2011 р. на Харківщині відзначатиметься Європейський тиждень якості, який проводиться з 1995 року за рішенням Європейської Комісії. Цей тиждень традиційно присвячується Всесвітньому дню якості, що під егідою ООН відзначається на всій Земній кулі в другий четвер листопада (цього року – 10 листопада). У європейських країнах його проведенням займається Європейська організація з якості (EOQ). В рамках тижня проводяться форуми, конференції, семінари з питань якості, дні якості на підприємствах та в навчальних закладах, нагородження переможців конкурсів у сфері якості.  

У місті Куп’янськ відкрилася книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці - районам області»

28 жовтня в місті Куп’янськ Куп’янського району області відбулося урочисте відкриття виставки, на якій свою продукцію городянам і гостям міста представили провідні видавництва Харківщини. Виставка «Харківські видавці - районам області» була організована з ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна за участю управління у справах преси та інформації ХОДА. Її особливість полягає в тому, що на книжковому ярмарку вся друкована продукція продається за цінами виробників.

Євген Савін взяв участь у пленарному засіданні ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти

Сьогодні у Києві відбулося урочисте відкриття пленарного засідання ІІІ Всеукраїнського з’їзду працівників освіти «Про стан освіти в Україні та Національну стратегію розвитку освіти в Україні на 2012-2021 рр.» за участю Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. Від Харківської області у даному заході взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін.

Колектив Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка планує подати заявку на включення вистави «Шельменко-денщик» до Книги рекордів України

«У цьому році вистава «Шельменко-денщик» буде представлена на сцені театру імені Шевченка 2000 разів.Вистава була поставлена у 1943 році. Я абсолютно упевнений і ми будемо цим займатись, що спектакль буде вже у Книзі рекордів України. Я також упевнений, що він потрапить і у Книгу рекордів Гінесса. Це унікальне явище, що спектакль досі живий і цікавий для глядачів», -зауважив заслужений діяч мистецтв України Олександр Аркадін-Школьнік під час проведення пресс-конференції з нагоди ювілею Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Усі співробітники Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка отримують заробітну платню у повному обсязі

«На сьогодні ми повністю отримуємо зарплатню, оклади свої. На це з обласного бюджету виділяється достатньо грошей. Також, частина коштів ми отримуємо на погашення комунальних послуг», - розповіла директор театру ім. Т.Г. Шевченка Маргарита Сакаян під час пресс-конференції з нагоди ювілею Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, що відбулася у пресс-центрі ХОДА.

Підведені підсумки Спартакіади між районами та районними центрами на Кубок голови Харківської облдержадміністрації

Останні змагання Спартакіади між районами та районними центрами на Кубок голови Харківської облдержадміністрації – турнір з баскетболу серед чоловіків – відбулись у місті Лозова. За його результатами були підведені підсумки та визначені переможці ХХІІ Спартакіади області 2011 року, яка присвячена 20-річчю незалежності України.

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка відкрив 90-й сезон

Ювілейний сезон розпочався 29 вересня прем'єрою вистави «Спокуса по-італійськи» за п'єсою Едуардо Де Філіппов «Циліндр» у постановці Олександра Аркадіна-Школьніка та головного художника театру Тетяни Медвідь, про це під час проведення пресс-конференції з нагоди відкритя Ювілейного сезону Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка розповів заслужений діяч мистецтв України Олександр Аркадін-Школьнік.

Архів документів