Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін бере участь у нараді з питань створення перинатальних центрів в рамках Національного проекту «Нове життя»

Сьогодні в Адміністрації Президента відбувається нарада з питань забезпечення ефективного використання в 2011 році бюджетних коштів, передбачених на створення перинатальних центрів в рамках Національного проекту «Нове життя». Досягнення Харківської області на нараді представить голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На Харківщині відбувся обласний етап Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

Комунальним закладом «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» проведено обласний етап Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». За даними сайту Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації, в обласному етапі конкурсу взяли участь 550 учнів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів із 36 районів міста Харків та Харківської області, юні натуралісти комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості». Для участі у конкурсі на розгляд журі було надано 340 робіт за напрямами експедицій: «Живи, земле», «Заповідними стежками рідного краю», «Барвистий світ тварин та птиці», «Яблука з дідусевого саду», «Кухлик меду», «Дарунки осіннього поля», «Рідного слова краса і співучість».

Після ухвалення нового земельного законодавства контроль над його дотриманням посилиться

Після набуття чинності новим земельним законодавством земельний контроль буде посилено. Про це повідомив сьогодні в програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» головний державний інспектор з контролю за використанням та охороною земель Харківської області Сергій Бізікін.

Ефір прес-конференції Михайла Добкіна

Відеоверсію прес-конференції голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна можна буде побачити в ефірі: Обласного державного телебачення: 2.11 - 17:40, 3.11 - 9:10 7 каналу: 2.11 - 13:15, 19:30 3.11. - 8:30, 14:00 4.11 - 18:10.

За недотримання земельного законодавства порушено 16 кримінальних справ

«Всі кримінальні справи порушені прокуратурою області за матеріалами управління Держземінспекції у Харківській області. 9 матеріалів щодо розпоряджень органів місцевого самоврядування, виданих  з порушенням земельного законодавства, решта відносно порядку використання земельних ресурсів. У судовому розгляді також знаходиться 78 справ, заявлених на загальну суму 40 млн.грн. Це справи порушені в результаті спільних перевірок нашого управління з органами МВС, Службою безпеки, прокуратурою», - повідомив головний державний інспектор з контролю за використанням та охороною земель Харківської області Сергій Бізікін.

Деякі райони області додатково перевірять на предмет дотримання земельного законодавства України

Про це під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив начальник управління державної інспекції з контролю за використанням та охорони земель головного управління Держкомзему в Харківській області Сергій Бізікін. «Зараз розроблено план-графік здійснення перевірок дотримання вимог законодавства при ухваленні розпоряджень у світлі регулювання земельних відносин. Згідно з ним, з урахуванням результатів попередньої роботи, визначені додаткові перевірки декількох основних районів, які підлягають комплексній перевірці з питань видачі таких розпоряджень органами місцевого самоврядування та державними адміністраціями. Перевірять Дергачівську і Харківську райадмінітсраціі, Чугуївську міську раду, Дергачівську та Харківську районні ради, міські селищні та сільські ради на території Дергачівського та Харківського районів», - сказав Сергій Бізікін.

Високі показники виявлення правопорушень - результат злагодженої роботи Управління Держкомзему з правоохоронними органами

«Серед інших областей України Харківська область посідає лідируюче положення по кількості проведених перевірок і виявлення в їх ході порушень», - повідомив начальник управління державної інспекції з контролю за використанням та охорони земель головного управління Держкомзему в Харківській області Сергій Бізікін.

Для Харківської області першочерговим завданням є виявлення порушень у земельній сфері, допущених посадовими особами

Ситуація з незаконним виділенням землі під забудову негативно позначається на репутації органів державної влади. У зв'язку з цим, завдання з виявлення порушень, допущених посадовими особами при передачі земельних ділянок у власність або користування, а також при регулюванні земельних відносин, визначені обласною державною адміністрацією як першочергові в роботі Антикорупційного комітету та обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель. Про це повідомив сьогодні в програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» головний державний інспектор з контролю за використанням та охороною земель Харківської області Сергій Бізікін.

У жовтні 2011 року в Харківській області виявлено 356 порушень земельного законодавства

Про це сьогодні сказав начальник управління державної інспекції з контролю за використанням та охорони земель головного управління Держкомзему в Харківській області Сергій Бізікін в ефірі програми обласного радіо "Ранковий ексклюзив". За його словами, за останній місяць при проведенні 362 перевірок виявлено 356 порушень. Складено 196 протоколів, винесено 15 постанов про притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Сьогодні немає ніяких підстав для підвищення ціни на цукор

«Сьогодні немає ніяких підстав для підвищення ціни на цукор. Урожайність цукрових буряків у Харківській області цього року дуже пристойна – 288 ц/га. Вже зібрано 1 млн. тонн цукрових буряків, отже необхідна кількість сировини для переробки у нас є. На сьогоднішній день ми вже маємо 85 тис. тонн цукру. Збирання цукрових буряків ще не завершене, і наступні 2 тижні триватиме її переробка», – заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Михайло Добкін бере участь у засіданні Кабінету міністрів України та Комітету з економічних реформ

Сьогодні о 10:00 у Києві, в Будинку уряду під головуванням Президента України Віктора Януковича розпочалося засідання Кабінету міністрів України та Комітету з економічних реформ. Участь у ньому бере голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Під час засідання буде розглянуто питання про стан виконання Національного плану дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 рр. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Події дня

Сьогодні, 2 листопада, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти і науки ХОДА Романа Шаповала і директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка про початок кампанії зовнішнього незалежного оцінювання - 2012.

На Харківщині рекордний врожай ранніх зернових

«3-3,5 млн. тонн – це врожай, який буває раз, максимум два рази на десять років. До того ж, продовольче зерно дуже якісне. Якщо взяти ранні зернові, то 3 и 4 категорія, це продовольче зерно найвищої вартості, у нас його цього року 68% - це небувалий результат», - зазначив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, проблем зі зберіганням врожаю на Харківщині немає. Як тільки в області у повному обсязі приступили до збирання кукурудзи, соняшника та інших культур, площ для зберігання зерна стало не вистачати. Проте саме в цей час на державному рівні ухвалили рішення про відміну квот на вивезення сільгосппродукції.

Спиртові заводи Харківської області потрібно виводити із стагнації

Про це йшлося на нараді з керівниками спиртових заводів Харківської області, яку провів сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. На нараді обговорювалися питання роботи чотирьох спиртових заводів Харківської області в умовах реорганізації спиртової галузі України.

Наявність протесних настроїв - зайвий доказ того, що ми живемо в демократичній державі. Михайло Добкін

«Наявність протесних настроїв - це зайвий доказ того, що ми живемо в демократичній державі, в якій люди не бояться наслідків акцій протесту. Якщо не брати до уваги політичні мітинги, в яких люди брали участь за гроші, а залишити тільки акції, які хоч і мали підготовлених організаторів, але все-таки відносилися до дійсно народних настроїв, то їх можна нарахувати лише три: акція підприємців проти ухвалення нового податкового кодексу; акція, яку проводили «афганці» і сьогоднішня акція, яку проводять «чорнобильці». У них всіх люди відстоюють свої права, які будь-яким чином намагалися ущемити», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

Стадіон «Металіст» буде повністю готовий до Євро-2012

На даний момент тривають роботи на стадіоні «Металіст». Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, з шести пускових комплексів вже здані в експлуатацію два. Чотири будуть здані в строк, оскільки роботи по них вже ведуться і не представляють особливої ​​складності. 

Поточна заборгованість із зарплати перед вчителями буде погашена найближчим часом

«У Харківській області з місяця в місяць повторюється ситуація з поточною заборгованістю по виплаті заробітної плати в школах. Це особливість, пов'язана з початком літніх канікул, коли ми повинні заплатити і зарплату, і відпускні – фактичні, дві заробітні плати. Ми боремося з цією ситуацією», – відзначив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на 31 жовтня поточна заборгованість з виплати заробітної плати працівникам установ освіти області за першу половину жовтня становить 1068,3 тис. грн. У тому числі в Борівському районі заборгованість перед працівниками шкіл складає 43,5 тис. грн., в Дворічанському районі - 193 тис. грн., Лозівському районі - 831,8 тис. грн. Затримку планується погасити до 2 листопада, зазначив губернатор.

Архієпископ Ізюмський Онуфрій - найкраща кандидатура на посаду керуючого Харківською єпархією УПЦ. Михайло Добкін

Як зазначив на прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, питання призначення на посаду керівника Харківської єпархії УПЦ вирішуватиме синод Української Православної церкви. За його словами, краще, ніж вікарій Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій з цим завданням ніхто не впорається. «Він тут живе, він пройшов через всі події, що відбувалися за останні 20 років у нашій єпархії. Це людина, до якої я сьогодні приходжу за порадою»,- обгрунтував свою думку губернатор.

На реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка» буде збільшено фінансування

Про це сьогодні на прес-конференції заявив губернатор Харківської області Михайло Добкін. Голова облдержадміністрації зауважив, що у цьому році можливість освоїти виділену суму (47 млн. грн.) використана лише на половину. Тому сума реконструкції міжнародний автомобільний пункт пропуску «Гоптівка» затвержджена рівно у такому об’ємі, який можна буде освоїти у 2011 році. «Інша сума з індексацією скоректована у більшу сторону. Вона має бути реалізована до початку проведення матчів Євро-2012 в Україні. Тому що реконструкція пункту пропуску «Гоптівка» у жовтні не так актуальна, як до кінця травня, - додав Михайло Добкін.

На Харківщині виконуються всі пункти програми підготовки до Євро-2012

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, у керівництва УЄФА немає претензій до підготовки до Євро-2012 як України в цілому, так і Харківської області зокрема. «Щодо Євро-2012 ми робимо все, що записано в нашій програмі, і я не бачу жодних проблем з її реалізацією. Коли Мішель Платіні каже, що у нього по Україні немає питань і ніщо не викликає особливого занепокоєння, я не думаю, що Харків він розглядав якось окремо, поза цілою країною», - підкреслив голова області.

У Харківській області відбудеться road-show місцевих інвестиційних проектів

«Ми в першому кварталі наступного року організуємо харківське road-show», - заявив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, вже сьогодні працює інвестиційний проект - технопарк «Слобожанщина». У ході проведення road-show можна буде дізнатись про успіхи проекту, які компанії беруть у ньому участь та які від цього переваги.

В області необхідно провести широку дискусію з приводу діяльності театрів

«Нам необхідно провести широку дискусію всередині нашого регіону про необхідність такої кількості театрів, про репертуар, який сьогодні вони пропонують, про затребуваність, вміння створити продукт, який буде придбано глядачем», - заявив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Завод імені Шевченка отримав всі обіцяні замовлення

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, завод імені Шевченка отримав всі додаткові замовлення, про які раніше йшлося. Зокрема, підприємство отримало замовлення на виробництво обладнання для атомних станцій і концерну «Укроборонпром», який вже виплатив 3 мільйони гривень за виконані роботи. Тим не менше, ситуація на підприємстві залишається дуже складною. 

Харківщина бере участь у road-show українских національных проектів

У понеділок, 31 жовтня, в Лондоні стартувало road-show українських національних проектів, організоване Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України. Перша частина road-show розрахована на два місяці. За цей час чиновники Госінвестпроекта відвідають 16 світових фінансових центрів у Європі, США, Азії і на Близькому Сході. На кожне місто для проведення презентацій буде відведено один день. За словами голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна у рамках road-show буде представлено і харківські проекти.

Посади художнього керівника і директора російського драматичного театру ім. А. С. Пушкіна будуть роз'єднані

Після переговорів з колективом Харківського державного академічного російського драматичного театру ім. А. С. Пушкіна обласна влада прийшла до висновку, що посаду художнього керівника і директора театру необхідно роз'єднати. Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це дуже популярна практика, коли господарськими питаннями займається адміністратор, а питаннями репертуару і нових постановок – інша людина.

Скасування будь-яких раніше існуючих пільг неправильне. Михайло Добкін

«Скасування будь-яких раніше існуючих пільг неправильне. Коли на певному етапі держава надала тій чи іншій категорії людей пільги, значить, їх необхідно надавати завжди, якщо тільки вони не були надані законом, що має часові обмеження», – заявив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, необхідно дати фахівцям виробити рішення, яке буде знаходитися десь посередині між бажаннями чорнобильців і можливостями бюджету.

До кінця року буде ліквідовано заборгованість із заробітної плати на ДП «ХЕМЗ»

Проблема боргів із заробітної плати перед співробітниками Харківського електромеханічного заводу найближчим часом буде вирішена, - зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін.  За його словами, з 5,8 мільйонів гривень боргу, які були зафіксовані на момент поділу підприємства на дві частини, вже виплачено 4,3 мільйони гривень. 

У бюджеті Пенсійного фонду Харківської області буде передбачено 30 млн. грн. на виплати чорнобильцям

«Проблеми чорнобильців сьогодні можна розділити на архіважливі і ті, які можуть почекати. Серед їхніх вимог першорядне - передбачити в бюджеті наступного року суму на виплати чорнобильцям за рішеннями судів. Я не знаю, скільки це в масштабах України, для Харківської області це близько 30 млн. грн.», – підкреслив сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Станцію метро «Перемога» відкриють наступного року

Про це сьогодні заявив голова ХОДА Михайло Добкін під час прес-конференції. За його словами, незабаром Харків з держбюджету у повному обсязі отримає суму, заплановану на цей рік – 101 млн. грн. «На наступний рік керівництво Кабінету міністрів України пообіцяло у повному обсязі виділити фінансування на введення в експлуатацію станції метро "Перемога". Ми дуже хотіли, щоб відкриття станції відбулося 9 травня 2012 року. Проте наші бажання не співпадають з можливостями бюджету. Тому гроші, яких не вистачатиме, ми отримаємо рівними частинами впродовж року. Вже восени або взимку 2012 року станцію метро «Перемога» буде введено в експлуатацію», - сказав губернатор області.

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжиком

Сьогодні віце-губернатор Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні паном Паволом Гамжиком. На зустрічі також були присутні представники словацьких бізнес-кіл. У ході зустрічі обговорювалися питання розвитку двостороннього співробітництва між Харківською областю та Трнавским краєм, впровадження когенераційних установок і збереження енергії в житлово-комунальному господарстві регіону.

Архів документів