Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

ОблСЕС вивчає причини захворювання учнів Бердянської ЗОШ Зачепилівського району

Станом на 15:00 4 листопада екстрені повідомлення про випадки інфекційних захворювань серед учнів Бердянської ЗОШ Зачепилівського району не надходили, ніхто з дітей не госпіталізований. З 25 дітей, що були відсутні на заняттях 3 листопада, сьогодні у школі 8 дітей. За інформацією облСЕС, серед школярів, вчителів, працівників харчоблоку та обслуговуючого персоналу школи, що оглянуті педіатром та інфекціоністом, хворих не виявлено.

До 31 грудня планується завершити роботи зі знешкодження непридатних пестицидів на території Харківської області

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, роботи зі знешкодження непридатних пестицидів на території області планується завершити до 31 грудня 2011 року. Відповідно до договору про надання послуг із видалення твердих відходів, який було укладено між Мінекоресурсів України та ТОВ "С.І.Груп Консорт Лтд" за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища у Харківській області передбачено в поточному році здійснити вивезення на знешкодження 482,2 тонни непридатних до використання пестицидів та тари від них. Станом на 3 листопада було вивезено на знешкодження 259,92 тонн непридатних пестицидів та тари з Нововодолазького підземного сховища та 80,907 тонн з 10 складських приміщень Валківського району.

Цілі земельної реформи мають бути зрозумілі кожному

В Ізюмі під головуванням заступника Харківської облдержадміністрації   Віталія Алексейчука відбувся кущовий семінар з роз'яснення цілей проведення земельної реформи, законопроекту «Про ринок земель» та державної політики у сфері захисту конституційного права власності на землю. В ньому взяли участь голови районних,  сільських і селищних рад, міські голови, керівники громадських організацій, сільськогосподарських підприємств, землевласники.

Відновлена робота всіх систем опалення, щодо яких надійшли скарги на «гарячу лінію» з питань ЖКГ

За даними Головного управління ЖКГ облдержадміністрації, на гарячу телефонну лінію з питань ЖКГ з початку опалювального сезону надійшло 9 звернень від мешканців Харківської області з питання відсутності опалення. Скарги стосувалися, зокрема, відсутності опалення через порив тепломережі, дефекту засувки на внутрішніх будинкових мережах, потрапляння повітря в систему опалювання та необхідності налагоджувальних робіт по стояку. За даними заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, на сьогоднішній день роботу всіх систем опалювання відновлено.

Харківська область отримала майже 6 млн. грн. на будівництво доступного житла

На виконання регіональної Програми будівництва доступного житла в Харківській області на 2010-2017 роки станом на 3 листопада 2011 року Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ перераховано до Харківського управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву 5 964,305 тис. грн. Згідно з інформацією управління містобудування та архітектури ХОДА, за рахунок цих коштів заплановано придбати орієнтовно 75 квартир. За даними заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, уже профінансовано 30 угод у сумі 2155,217 тис. грн. загальною площею житла 1448,64 кв. м, сплачено громадянами 5858,585 тис. грн.

Прийнявши програму імпортозаміщення в Харківській області, облдержадміністрація спрацювала на випередження

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, прийнявши програму імпортозаміщення в Харківській області, облдержадміністрація спрацювала на випередження. «На сьогодні національна програма підтримки експорту і імпортозаміщення вже розроблена і внесена на розгляд Кабміну. За словами першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, прийняття цього документа дозволить до 2015 року вийти на позитивне сальдо торгівлі товарами і послугами на рівні близько 2 млрд. доларів. Україна імпортує продукцію машинобудування, хімічного і аграрного сектора. Харківська область ще навесні прийняла програму імпортозаміщення та підтримки експортного потенціалу, яка спрямована на збільшення виробництва тієї продукції, яка вже випускається на Харківщині і яка є аналогом більш дорогої імпортної продукції, тобто ми спрацювали на випередження», - зазначив заступник голови ХОДА.

Події дня

Сьогодні, 4 листопада, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Дмитра Кузнецова, регіонального представника програми "Бібліоміст" Віктора Щетиніна, директора Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталії Шостко про реалізацію програми "Бібліоміст" в Харківській області. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: Про стан виконання доручень голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 19 серпня 2011 року з питань: 1.Про підсумки підготовки навчальних закладів до 2011-2012 навчального року. 2. Про стан забезпечення навчальних закладів Харківської області педагогічними кадрами. О 17:00 в актовій залі Харківської державної академії дизайну і мистецтв (вул. Червонознаменна, 8) відбудуться Урочистості з нагоди 90-річчя академії.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян в Ізюмському районі

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян в Ізюмському районі. Порушені громадянами питання стосувалися в основному земельних відносин, а саме: додержання земельного законодавства, отримання державних актів на право користування земельними ділянками, отримання паїв, роз’яснення цілей земельної реформи та законопроекту «Про ринок земель». Заступник губернатора взяв вирішення питань на контроль.  

У грудні 2011 року в Харківській області буде проведено «Всеукраїнський тиждень права»

Відповідно до Указу Президента «Про Всеукраїнський тиждень права» з 5 по 10 грудня 2011 року на території Харківської області буде проведено ряд заходів: - з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини у навчальних закладах області відбудеться Всеукраїнський урок «Права людини», лекції та бесіди з питань реалізації і захисту прав людини; - науково-практичні конференції, зустрічі за круглим столом провідних юристів, присвячених проблематиці прав людини, за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних партій, народних депутатів України, діячів науки і культури.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Зачепилівському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Зачепилівському районі. Питання, з якими мешканці району звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися скерування на лікування, забезпечення інвалідними візками, слуховими апаратами, ортопедичними виробами тощо.

Державне підприємство «Агентство розвитку ЖКГ» допомагатиме Харківщині залучати кошти у модернізацію сфери ЖКГ

Про це у ході круглого столу на тему «Найефективніші практики та кращий досвід розвитку ЖКГ України» заявив заступник генерального директора ДП «Агентство розвитку ЖКГ» Андрій Цибулько. «Ми підготували алгоритм залучення коштів. Він стандартизований для всіх ситуацій. Якщо місто розуміє свої проблеми і хоче їх вирішити, то йому можуть надати комплексну послугу по отриманню цих грошей. Це підхід, який давно і ефективно використовується в європейських країнах - підхід керуючих компаній. Коли компанія бере на себе всі етапи, починаючи від аналізу технічного стану до отримання фінансування. Місто в такому разі отримує рішення своєї проблеми», - сказав Андрій Цибулько.

Євген Савін привітав працівників соціальної сфери з професійним святом

Сьогодні у великій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери. Соціальних працівників Харківської області привітали з професійним святом заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та заступник голови Харківської облради Людмила Давидова. Вони побажали присутнім у залі здоров'я і щастя, а також вручили кращим працівникам сфери державні нагороди та відзнаки облдержадміністрації та облради.

У Харкові відбувся круглий стіл на тему «Найефективніші практики та кращий досвід розвитку ЖКГ України»

В рамках Загальнодержавної програми «Реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки» Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки ДП «Агентство розвитку ЖКГ» провело засідання круглого столу у Харківській області. «Метою даного круглого столу є на прикладі діючих об’єктів дати відповіді на актуальні звучні питання. І показати, що в Україні є міста та комунальні підприємства, де впроваджуються ефективні заходи з енергозбереження, де підвищується якість надання комунальних послуг, де покращуються фінансові показники роботи комунальних підприємств», - сказав на початку круглого столу заступник генерального директора ДП «Агенство розвитку ЖКГ» Андрій Цибулько.

IT-сфера може стати двигуном реформ

Як повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов, IT-сектор в Україну може стати двигуном реформ за умови преференцій від держави. «Отримання преференцій компаніями, які працюють в IT-сфері, послужить позитивним сигналом для іноземних інвесторів, які потребують певних гарантіях для роботи в Україну.

Інновації потребують підтримки держави

Чи буде успішним просування інновацій на Харківщині та в країні в цілому залежить від підтримки держави. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Зараз за дорученням уряду розробляється інноваційна стратегія розвитку України на найближчі 10 років. Адже, як показала практика, без державної підтримки та приватних інвестицій, підприємства, які намагаються виробляти інноваційну продукцію, збиткові і найчастіше не виживають.

Завтра відбудуться урочистості з нагоди 90-річчя Харківської державної академії дизайну і мистецтв

Завтра, 4 листопада, о 17:00 в актовій залі Харківської державної академії дизайну і мистецтв розпочнуться урочистості з нагоди 90-річчя закладу. До 90-річчя академії також приурочений VI Міжнародний форум «Дизайн-освіта 2011», котрий триватиме до 4 листопада.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у жовтні не було перевищень радіаційних параметрів

За даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж жовтня 2011 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

5 листопада відбудеться регіональний конкурс читців "Вічне слово Кобзаря"

Конкурс, присвячений творчості Т.Г. Шевченка, був заснований управлінням культури і туризму Харківської облдержадміністрації ще у 2007 році. У нинішньому році заявки подали вже 46 учасників з 20 районів і 3-х міст Харківської області. Конкурсна програма буде проводитися у двох вікових категоріях - до 16 років і від 17-ти. Наймолодшій учасниці 8 років, найстаршій - 64 роки.  

Події дня

Сьогодні, 3 листопада, о 10:00 в Харківській національній академії міського господарства (вул. Революції, 12) відбудеться круглий стіл на тему: "Найефективніші практики і кращий досвід розвитку житлово-комунального господарства України" за участю представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та ДП "Агентство розвитку ЖКГ" о 12:00 у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за темою "Забезпечення безпеки життєдіяльності громадян" о 12:00 у ХНАТОБ (вул. Сумська, 25) відбудуться урочистості з нагоди Дня працівників соціальної сфери.

Розпочато кампанію зовнішнього незалежного оцінювання 2012 року

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, в процедурі проходження ЗНО ніяких принципових змін на даний момент не намічається, але певні відмінності все ж існуватимуть.    

Тривають ремонтні роботи на дорогах Харківської області

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, на ремонт доріг комунальної власності Харківської області була виділена субвенція з державного бюджету в розмірі 127,2 млн.грн. На дорогах, затверджених рішенням VII сесії VI скликання Харківської обласної ради 18 серпня 2011 року, роботи закінчені в повному обсязі по всім містам обласного підпорядкування, окрім м. Лозова, де відсоток виконання робіт на сьогодні становить 99%.

Освітня мережа вищих навчальних закладів Харківщини не потребує реорганізації

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив начальник Головного управління освіти Роман Шаповал. «Рішенням останньої сесії Харківської обласної ради в структуру Харківської гуманітарно-педагогічної академії увійшли Балаклійський і Красноградський педагогічні коледжі. Що стосується інших дій по можливій оптимізації та скорочення, Головне управління освіти не бачить зараз необхідності в реорганізації, скороченні або оптимізації мережі вищих навчальних закладів III і IV рівня акредитації. На сьогоднішній день кількісний та якісний викладацький склад дозволяє виконувати державне замовлення, дозволяє давати ту освіту, на яке може розраховувати замовник у вигляді потенційного роботодавця», - сказав Роман Шаповал.

Щирі співчуття

Харківська облдержадміністрація с глибоким сумом сприйняла звістку про смерть Героя України, повного кавалера ордена України «За заслуги», Почесного громадянина міста Харкова, Академіка Академії правових наук України, Лауреата премій ім. Ярослава Мудрого та Д. Мануїльского, Лауреата Державних премій в галузі науки, техніки та архітектури Володимира Володимировича Сташиса, який більше 60 років присвятив Харківському національному університету «Юридична академія України ім. Я.Мудрого». Світла пам’ять про Сташиса Володимира Володимировича назавжди залишиться в серцях тих, хто знав цього видатного та невтомного Вчителя. Щирі співчуття його близьким, рідним та колегам. 

На Харківщині більшість пунктів тестування буде розташована у вузах

«У цьому році відмінність зовнішнього незалежного оцінювання, яке буде проходити в районах області, полягає в тому, що більшість пунктів тестування будуть розташовані у вищих навчальних закладах», – зазначив у ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. За його словами, у Харківській області в 2012 році пункти тестування будуть організовані на базі 31 вищого навчального закладу, проти 17 у 2011 році. 

Ніяких серйозних питань і проблем проходження опалювального сезону в області не виникає

«Ніяких серйозних питань і проблем проходження опалювального сезону в області не виникає. Звичайно ж, є окремі скарги та прохання, які надходять на «гарячу лінію» головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, але це питання, що виникають в окремо взятих квартирах», – інформував заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  

Для абітурієнтів Харківської області у 2012 році відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему «Про зовнішнє незалежне оцінювання 2012 року» повідомив директор Харківського регіонального Центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його словами, пробне ЗНО відбудеться в дві сесії: 24 березня 2012 року - українська мова та література, англійська, французька, німецька, іспанська мови, біологія, фізика, всесвітня історія; 31 березня 2012 року - історія України, хімія, російська мова, математика, географія. Реєстрація на пробне ЗНО буде здійснюватися на сайті ХРЦОЯО www.zno-kharkiv.org.ua з 1 по 30 листопада 2011 року. Для здійснення реєстрації необхідно заповнити електронну та паперову (автоматично згенеровану) заяви, останню слід надіслати поштою на адресу ХРЦОЯО.

Підприємства дорожнього господарства області готові до зими на 100%

За інформацією заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, підприємства дорожнього господарства області до зими готові на 100%. «На сьогоднішній день із запланованих 64000 куб. м піску фактично заготовлено 65225 куб. м, що становить 102%, а з 9432 т солі заготовлено 100%. Що стосується підготовки техніки, то всі необхідні 332 одиниці підготовлені на 100%. У кожному населеному пункті області розроблені та затверджені схеми прибирання снігу, тому, і враховуючи 100% готовність підприємств дорожнього господарства до зими, упевнений, що жодних проблем з проходженням зими в дорожній сфері виникати не буде», – зазначив заступник губернатора.

Михайло Добкін бере участь у нараді з питань створення перинатальних центрів в рамках Національного проекту «Нове життя»

Сьогодні в Адміністрації Президента відбувається нарада з питань забезпечення ефективного використання в 2011 році бюджетних коштів, передбачених на створення перинатальних центрів в рамках Національного проекту «Нове життя». Досягнення Харківської області на нараді представить голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На Харківщині відбувся обласний етап Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

Комунальним закладом «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості» проведено обласний етап Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». За даними сайту Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації, в обласному етапі конкурсу взяли участь 550 учнів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів із 36 районів міста Харків та Харківської області, юні натуралісти комунального закладу «Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості». Для участі у конкурсі на розгляд журі було надано 340 робіт за напрямами експедицій: «Живи, земле», «Заповідними стежками рідного краю», «Барвистий світ тварин та птиці», «Яблука з дідусевого саду», «Кухлик меду», «Дарунки осіннього поля», «Рідного слова краса і співучість».

Після ухвалення нового земельного законодавства контроль над його дотриманням посилиться

Після набуття чинності новим земельним законодавством земельний контроль буде посилено. Про це повідомив сьогодні в програмі обласного радіо «Ранковий ексклюзив» головний державний інспектор з контролю за використанням та охороною земель Харківської області Сергій Бізікін.

Архів документів