Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Покращується матеріально-технічний стан дитячих таборів Харківської області

Під час робочої поїздки до Куп’янського району заступник голови облдержадміністрації Євген Савін відвідав ДОТ «Сосновий» та перевірив стан матеріально-технічного забезпечення табору. Він звернув увагу на те, що в закладі встановлено новий тренажерний майданчик та поле з синтетичним покриттям, а в житлових корпусах замінено вікна на пластикові. Після огляду Євген Савін залишився переконаний, що Програма збереження та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Харківської області на 2011-2015 роки є дуже актуальною на даний час. Він зазначив, що відповідно до цієї Програми таким таборам, як ДОТ «Сосновий», буде в першу чергу буде надана фінансова підтримка. 

Вручено нагороди Харківської облдержадміністрації до 100-річчя дизелебудування в Україні

Сьогодні в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" відбулись урочистості з нагоди 100-річчя дизелебудування в Україні. У них взяв участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. За вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців, впровадження у виробництво наукових досягнень, високий рівень професійної майстерності і трудові досягнення Почесними грамотами ХОДА та Подяками голови ХОДА відзначено ряд наукових діячів НТУ "ХПІ", керівників і фахівців ДП "Завод ім. В.О. Малишева "та КП" Харківське конструкторське бюро двигунобудування ". Вручаючи нагороди, Володимир Бабаєв звернувся до всіх присутніх зі словами глибокої вдячності: «Завдяки вашому розуму, вашим рукам українське дизелебудування не померло. Більш того, його і сьогодні добре знають за кордоном. Я хочу побажати вам здоров'я і нових вдячних учнів - продовжувачів розпочатої вами справи. Побажати новітніх розробок, які будуть затребувані не тільки в нашій країні, а й в усьому світі».

В навчально-виховних закладах Куп’янського району відкриються нові групи

Заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін відвідав Куп’янський НВК №2. Навчальний заклад має багату історію і виховав ряд видатних спортсменів. Велика увага тут приділяється формуванню в учнів навичок здорового способу життя. Зокрема, Куп’янський НВК № 2 виховав таких спортсменів, як Геннадій Мацегора – чемпіон національної гвардії з рукопашного бою, головний тренер з вільної боротьби ДЮСШ міста Куп’янська, Наталя Погребняк – чемпіонка України та Європи з легкої атлетики, чемпіонка з легкоатлетичного поліатлону, бронзовий призер чемпіонату світу з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор у Пекіні, Олександр Чуб – майстер спорту, чемпіон України з велоспорту ВМХ, Станіслав Паляничко – переможець турніру з боксу пам’яті загиблих у Афганістані, пам’яті Сірка, турніру ЄШКО.

Питання підвищення безпеки дорожнього руху - на постійному контролі облдержадміністрації

20 листопада в Україні відзначатиметься Всесвітній день пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод. За інформацією Державтоінспекції ГУ УМВС України в Харківській області, у 2011 році спостерігається динаміка зменшення кількості ДТП у Харківській області та м. Харкові. Так, загальна кількість ДТП в 2011 році зменшилась на 14,6% у порівнянні з 2010 роком.

Невдовзі провідні театри Харкова покажуть свої вистави на сценах куп’янських закладів культури

В ході робочої поїздки до м. Куп’янська заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав ряд культурних об’єктів, зокрема міський Палац культури та Палац культури ім. В.І. Кошелєва в с. Ківшарівка. Заступник керівника області пообіцяв, що найближчим часом на сцені Палаців культури покажуть свої концертні номери провідні театри Харкова.

В Купянске будет реконструирована площадка велотрасы BMX

В ході робочої поїздки до Куп’янського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін оглянув спортивні об’єкти району та майданчик для будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу. Він відвідав майданчик велотраси BMX (вело-мото екстрим). За словами заступника губернатора, це єдиний такий об’єкт в Україні. У 2011 році на трасі було проведено 2 Чемпіонати та етапи Кубку України, а 5 спортсменів велоклубу «Алєв» є членами Національної збірної України. Облаштування стартового майданчика траси включено до програми соціально-економічного розвитку Харківської області на 2012 рік.

Податкові пільги для IT-компаній будуть стимулювати їх розвиток

Податкові пільги для компаній, які працюють у сфері IT-технологій, зроблять умови для їх розвитку в Україні більш сприятливими. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Оскільки у сфері IT-використовується інтелектуальна людська праця, близько 80% всіх їх витрат припадає на заробітну плату, і сформована система оподаткування не відповідає вимогам розвитку цієї галузі економіки знань. На розгляд Верховної Ради поданий законопроект, в якому пропонується оподатковувати в IT-сфері дві мінімальні зарплати фахівців, а не всю суму доходів. Таким чином, компанія не ухиляється від сплати податків і не підвищує кінцеву ціну на програмний продукт, роблячи його конкурентоспроможним на світовому ринку. Презентовані зараз в рамках роуд-шоу проекти «Технополіс «П'ятихатки» та IT-парк «Інтеллектроніка» - наші майданчики для розвитку високотехнологічного виробництва, і податкові преференції безумовно зроблять їх ще більш привабливими для IT-компаній», - підкреслив віце-губернатор.

В Україні працює урядова «гаряча лінія», яка дозволяє громадянам оперативно отримувати відповіді від органів виконавчої влади

За телефонним номером 0 800 507 309 в Україні працює урядова «гаряча лінія», яка забезпечує діалог громадян з Урядом, дозволяє їм оперативно отримувати достовірну інформацію, відповіді від органів виконавчої влади на скарги, заяви та пропозиції. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України пропонує використовувати інформацію про урядову телефонну «гарячу лінію» у якості соціальної реклами на рахунках з оплати житлово-комунальних та інших послуг в усіх регіонах України.

Мінімальний розмір пенсії на Харківщині становить 784 грн., максимальний – до 31 тис.грн.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у зв’язку з загостренням серед населення питань виплати пенсій та проведення пенсійної реформи в Харківській області проведений аналіз стану виплати пенсій, їх розмірів, наповнення Пенсійного фонду та своєчасності виплат пенсій. Загальний фонд виплати пенсій в Харківській області складає близько 1 млрд.грн. на місяць. Всього в Харківській області мешкає 772 тис. 81 пенсіонер. З них 664 тис. 447 осіб отримують пенсію від 784 грн. до 1,5 тис.грн.; 58 тис. 127 осіб – від 1,5 до 2 тис.грн.; 31 тис. 341 особа – від 2 до 3 тис.грн. Пенсії, розмір яких складає понад 10 тис. грн., отримує 891 особа, що складає 0,1% загальної кількості пенсіонерів.

Головне управління економіки ХОДА проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців

З метою підвищення обізнаності підприємців Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Головним управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації та Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Додержання законодавства у галузі пожежної безпеки і санітарного стану офісних та торгівельних приміщень». На бізнес-семінарі виступатимуть представники Головного управління МНС України в Харківській області і Державної санітарно-епідеміологічної служби в Харківській області.

На ВАТ «Турбоатом» відбудеться гра серед команд КВК підприємства

18 листопада 2011 року о 15.00 в актовому залі ВАТ «Турбоатом» відбудеться гра серед команд КВК підприємства. У заході візьмуть участь 8 команд, кожна з яких представить номер-привітання. За результатами гри відбудеться відбір кращих гравців, які представлять збірну команду «Турбоатома» на конкурсі за «Кубок КВК Харківського міського голови» серед працівників промислових підприємств м. Харкова в грудні 2011 року.  

Відбулись урочистості з нагоди річниці утворення Національної служби посередництва і примирення

17 листопада у залі засідань Об’єднання профспілок Харківської області відбулось урочисте засідання, присвячене 13-й річниці від дня утворення Національної служби посередництва і примирення. За словами начальника відділення НСПП в Харківській області Олександра Дорожко, з моменту створення служби співробітники відділення НСПП сприяли врегулюванню 133 колективних трудових спорів на виробничому рівні. У поточному році здійснювалися заходи, спрямовані на вирішення 8 колективних трудових спорів, на таких підприємствах як ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод», ВАТ «Харківська книжкова фабрика ім. М.В. Фрунзе», ДП «Завод ім. В.О. Малишева», ДП «Харківський електромеханічний завод» тощо. Протягом поточного року вирішено три колективні трудові спори.

Михайло Добкін бере участь в урочистих заходах з нагоди Дня працівників сільського господарства у Києві

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін бере участь в урочистих заходах з нагоди професійного свята аграріїв – Дня працівників сільського господарства, яке відбувається у Києві. День працівників сільського господарства України — професійне свято працівників сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу України. Відзначається щорічно у третю неділю листопада.

Експерти УЄФА задоволені організацією роботи в Обласній клінічній лікарні

Експерти УЄФА Могенс Кройцфельд (головний медичний офіцер, відповідальний за Україну) та Андреас Шер (директор Департаменту зі зв’язків з урядом і державними установами) здійснили другий інспекційний візит на Харківщину. Зокрема, вони відвідали Обласну клінічну лікарню – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Харківську міську клінічну багатопрофільну лікарню №17 та Харківську міську клінічну лікарню швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. Мещанінова. Також експерти відвідали 6 тимчасових медичних пунктів, розташованих на стадіоні «Металіст». Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Харків’яни завоювали нагороди на Кубку України з фігурного катання серед юніорів

У Дніпропетровську 16 листопада завершився Кубок України з фігурного катання серед юніорів. Переможцями у змаганнях танцювальних пар молодшого віку стали харків’яни Дарія Попова та Володимир Накісько. Їх товариші по команді Маргарита Львова та Девід Наріжний посіли 2 місце, а Софія Лизогуб та Данил Єфременко – 3 місце. У змаганнях танцювальних пар середнього віку переможцями стали харків’яни Анжеліка Юрченко та Вадим Кравцов, на 2 місці – харків’яни Лейла Рамакаєва та Артур Горовий.

Події дня

Сьогодні, 18 листопада, о 14:00 у ректорському корпусі НТУ «ХПІ», ауд. № 12 (вул. Фрунзе, 21) відбудуться урочистості з нагоди 100-річчя дизелебудування в Україні

Харківщина і В'єтнам будуть розвивати двосторонній туризм

У ході зустрічі з делегацією Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін запропонував співпрацю в сфері туризму. «Чули про ваш прорив у сфері туризму та створення у В'єтнамі серйозної туристичної інфраструктури. Хотілося б об'єднати зусилля, запрошувати в наш регіон туристів, і в той же час через наші туристичні агентства направляти туристів до Соціалістичної Республіки В'єтнам», – зазначив глава ХОДА.  

Харків зацікавлений в прямому авіасполученні з В'єтнамом

Керівництво Харківської області буде сприяти появі прямого авіасполучення Харкова з в'єтнамськими містами. Це заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні пані Хо Дак Мінь Нгует та заступником Міністра культури, спорту і туризму СРВ паном Хо Ань Туан. «Ми будемо працювати над тим, щоб цей рейс з'явився. Він зручний. Ще буквально кілька тижнів і завершаться роботи із введення в експлуатацію нової злітно-посадкової смуги, яка буде здатна приймати серйозні літаки», – зазначив губернатор.

Мені як голові обласної адміністрації дуже комфортно працювати з в'єтнамською громадою. Михайло Добкін

Сьогодні під час зустрічі в'єтнамською делегацією голова ХОДА Михайло Добкін відзначив значний внесок, який вносить у розвиток Харківщини в'єтнамська громада.  «Більше 10 років у Харкові існує в'єтнамська діаспора. Як сьогодні сказала пані посол, вона одна з найбільших на території СНД. Зі свого боку як голова обласної державної адміністрації можу запевнити, що мені дуже комфортно працювати з в'єтнамською громадою. Це дуже чуйні і дисципліновані люди, які сьогодні вносять свій внесок у розвиток нашого регіону і працюють, поповнюючи дохідну частину нашого бюджету», - підкреслив голова області. 

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні (доповнено)

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні пані Хо Дак Мінь Нгует та заступником Міністра культури, спорту і туризму СРВ паном Хо Ань Туан. Також у зустрічі взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов і заступник голови ХОДА Євген Савін. Під час зустрічі обговорювалися питання розвитку та поглиблення двостороннього співробітництва між Харківською областю і регіонами В'єтнаму, у тому числі в галузі культури і туризму.

Військкомати Харківщини на 100% виконали завдання з відбору призовників на строкову військову службу в рамках кампанії «Осінь-2011»

Сьогодні, 17 листопада, на збірному пункті Харківського обласного військового комісаріату Територіального управління «Північ» завершено відбір всіх 1220 призовників в рамках кампанії «Осінь-2011». Останню команду з 15 чоловік було направлено у місто Маріуполь Донецької області до окремої військової частини Внутрішніх військ МВС України.

22 листопада відбудеться четверте сесійне засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво»

22 листопада 2011 року о 14.00 в м.Харків у приміщенні Харківської обласної державної адміністрації відбудеться четверте сесійне засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво» на тему: «Східний регіон: міжрегіональне співробітництво – платформа для співпраці з регіонами ЄС» в рамках проекту «Національний Конвент України щодо ЄС».  Організатори – Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України спільно з Українським незалежним центром політичних досліджень, у партнерстві з дослідницьким центром Словацької асоціації зовнішньої політики (м.Братислава) і за підтримки Словацького фонду розвитку (Slovak Aid).

Михайло Добкін висловив співчуття Секретареві РНБО Раїсі Богатирьовій

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив щирі співчуття Секретареві РНБО України Раїсі Богатирьовій з приводу смерті матері. «Прийміть найщиріші співчуття з приводу тяжкої втрати. Смерть найріднішої людини – велике горе і випробування. В цю гірку мить розділяю з Вами біль вічної розлуки з матір’ю. Нехай земля буде пухом для Ганни Марківни», – йдеться у телеграмі.

Дострокове введення в експлуатацію підстанції «Дергачі» було відзначене нагородами облдержадміністрації та Міністерства палива та енергетики

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна подякував трудовим колективам АК «Харківобленерго» і ТОВ «Донком» за здачу підстанції «Дергачі» в експлуатацію в короткі терміни. «Ми сьогодні відкриваємо підстанцію, яка є завершальним етапом реалізації Державної цільової програми з підготовки до Євро-2012. Ця підстанція є частиною всіх тих об'єктів, які були доручені до виконання АК «Харківобленерго». Не дивлячись на складнощі, з якими ми спільно справлялися, незважаючи на фінансові проблеми, які виникали і виникають зараз, все-таки підстанція була побудована в найкоротші терміни і здана під час підготовки міста до Євро-2012», – підкреслив заступник губернатора.

Кувейтські бізнесмени зацікавились проектами Харківської області

Як повідомив начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, в ході презентації Харківської області в рамках роуд-шоу в Ель-Кувейті 14 листопада інтерес у кувейтських інвесторів викликали інфраструктурні проекти, пов'язані з основними історично розвиненими галузями економіки Харківської області. «Особливу зацікавленість гості презентації висловили в реалізації продукції підприємств енергетичного машинобудування, авіаційної промисловості, а також інноваційних розробок харківських ВУЗів у галузі енергозбереження та нафтохімічної промисловості. Зараз розглядається можливість зустрічі представників Харківської області з представниками ТПП Кувейту і Кувейсткого Фонду Арабського економічного розвитку», - розповів він.

Підстанція «Дергачі» - одна з найсучасніших в Україні

Виступаючи на церемонії урочистого введення в експлуатацію підстанції ПС 110/35/10 кВ «Дергачі», заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб привітав керівництво та працівників АК «Харківобленерго», розробників, підрядників і жителів регіону з такою знаменною подією в житті Харкова і Харківської області. «Станція побудована на найсучасніших технологіях, із застосуванням найсучасніших матеріалів. На сьогоднішній день можна сказати, що це одна з найсучасніших станцій в Україні», - зазначив у своєму виступі Валентин Дулуб.

Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого  - це одна з візитівок Харкова. М.Добкін

Серед почесних гостей святкового зібрання з нагоди Дня університету і Міжнародного дня студента були голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес. Вітаючи з 207-річчям університету його викладачів, студентів, ветеранів та випускників голова ХОДА Михайло Добкін сказав: «Я неодноразово казав про те, що Академія - це одна з візитівок Харкова. Це те, що робить нас особливими серед рівних, те, що помітно виділяє нас серед інших міст - мільйонників і те, що дає право багатьом людям, що не народилися в Харкові, а отримали тут освіту, вважати себе харків'янами».

Віктор Пшонка високо оцінив роботу Національного університету «Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого»

Сьогодні в ході відкриття готелю № 15 при Інституті підготовки кадрів для органів прокуратури НУ «Юридична академія України ім.Ярослава Мудрого» Генеральний прокурор України Віктор Пшонка відзначив високий рівень освіти і максимально ефективну організацію навчального процесу, яких вдалося досягти в цьому навчальному закладі. 

Обласний перинатальний центр отримав нове обладнання

Сьогодні в рамках Всеукраїнської програми допомоги реанімаційним відділенням ПАТ «Діамантбанк» передало комунальному закладу охорони здоров’я «Харківський обласний клінічний перинатальний центр» медичне обладнання на загальну суму 49,7 тис.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Введено в експлуатацію нову електропідстанцію «Дергачі»

Сьогодні у м. Дергачі відбулась урочиста церемонія введення в експлуатацію нової електропідстанції ПС 110/35/10 кВ «Дергачі». В заходах взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, голова правління АТ «Харківобленерго» Сергій Кирик, директор Департаменту електроенергетики Міністерства палива та енергетики України Сергій Межений та перший віце-президент НАК «Енергетична компанія України» Олександр Позняков. Спорудження ПС 110/35/10 кВ «Дергачі» стало останнім етапом реалізації компанією АК «Харківобленерго» Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні «Євро – 2012». Загальна вартість будівництва енергооб’єкта складає близько 136 млн. грн. Електропідстанція «Дергачі» дасть можливість подолати перенавантаження центральної частини м. Харкова та здійснити передачу до міста додаткової потужності. Вона забезпечить електропостачання об’єктів майбутнього чемпіонату з футболу, виробництв, житла та соцкультпобуту, а також здійснить ще один енергетичний зв'язок з північно-західною частиною м. Харкова для розвантаження двох ПЛ-110 кВ «Залютино – Іванівка».

Архів документів