Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 22 листопада провів особистий прийом в громадській приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника губернатора звернулася 21 людина. Питання, з якими мешканці Харкова та області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися скерування на стаціонарне лікування в інститути Академії медичних наук у м.Київ; працевлаштування в медичні заклади; заборгованості із виплати зарплати на ДП «ХЕМЗ»; скерування на лікування в Обласну клінічну лікарню; надання матеріальної допомоги; забезпечення слуховими апаратами та проведення операцій з приводу катаракти. Також були надані консультації з різних питань.

Учасники всеукраїнського прес-туру відвідали ВАТ «Турбоатом»

Учасники всеукраїнського прес-туру, в якому беруть участь журналісти з 14 областей України, відвідали одне з найпотужніших підприємств України ВАТ «Турбоатом». Журналістам продемонстрували виробничі потужності заводу, а саме – паротурбінний і сталеливарний цехи. Учасники прес-туру змогли побачити, як виготовляються парові та гідротурбіни, оглянули найбільший на всій території СНД карусельно-токарний верстат-гігант вантажопідйомністю 400 тонн, який використовується для обробки великогабаритних деталей.

Харківська область на 100% забезпечена вакцинами  для профілактики туберкульозу, гепатиту і правця

Про це в ході ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив віце-губернатор Ігор Шурма. За його словами, на сьогоднішній день питання забезпеченості області иммунобіологічними препаратами в цілому вирішене.

Увага, оголошується акредитація!

25 листопада очікується візит до Харківської області Міністра аграрної політики України Миколи Присяжнюка. Всіх, хто бажає висвітлювати цю подію прохаємо акредитуватися до 15:00 24 листопада за телефонами 700-17-49, 700-03-31.

Розпочався всеукраїнський прес-тур по Харківській області

Сьогодні в Харківській області розпочався всеукраїнський прес-тур, в якому беруть участь 23 журналіста з 14 областей України. Прес-тур триватиме до 25 листопада. У ході прес-туру журналісти відвідають ВАТ «Турбоатом», стадіон «Металіст», Харківський державний академічний театр ім. Т.Г. Шевченко. Також представники ЗМІ ознайомляться з роботами по створенню Регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні, з роботою центральної диспетчерської служби швидкої допомоги Харкова, а також відвідають Красноградську центральну районну лікарню. Крім того, журналісти ознайомляться з роботою КСП «Харківміськліфт», аграрного підприємства «Промінь», а також відвідають репетицію Великого слобожанського ансамблю пісні і танцю.

Події дня

Сьогодні, 23 листопада, о 10.00 в Комунальному вищому навчальному закладі "Харківська академія неперервної освіти" (вул. Пушкінська, 24) розпочнеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Художній світ Ф.М. Достоєвського: одвічні проблеми людства і духовні пошуки », присвячена 190-річчю від дня народження видатного російського письменника-гуманіста Федора Михайловича Достоєвського. о 16:00 в Юридичній компанії "Інюрполіс" (вул. Скрипника, 14а) розпочнеться Міжнародна Інтернет-конференція "Українсько-американські контакти в сфері вищої освіти: досвід і перспективи розвитку".

Географія співробітництва Харківщини з країнами ЄС з кожним роком розширюється

На сьогоднішній день Україна вийшла на новий якісний рівень проведення євроінтеграції, а голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін чітко визначив всі завдання, які ставить перед собою наша область в цій сфері. Про це повідомив під час четвертого засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво» начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко. Він представив до уваги присутніх стислий аналіз зовнішньоекономічної діяльності Харківської області.

Європейський союз готовий підтримувати Україну в реформуванні регіональної політики

Європейський союз готовий підтримувати Україну в процесі реформування регіональної політики за умови виконання Угод щодо прозорості і ефективності цих програм і стратегій. Про це повідомив під час четвертого засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво» в рамках проекту «Національний Конвент України щодо ЄС» менеджер проектів у сфері регіонального та місцевого розвитку Представництва ЄС в Україні Домінік Папенхайм. «Представництво Європейського союзу в Україні переконане у важливості цього питання і виділило кошти на підтримку регіонального співробітництва в Україні обсягом біля 20 млн. євро на 2011 рік та біля 50 млн. євро на 2012 рік, що загалом складе біля 70 млн. євро», – зазначив він.

Харківщина розвиває взаємовигідне міжрегіональне співробітництво з країнами ЄС

«Ми всіляко заохочуємо на регіональному рівні всі види взаємовигідного співробітництва з країнами ЄС. Про їх зростання інтересу до Харківщині свідчать багато факторів, наприклад, відкриття протягом останніх півтора років нових почесних консульств країн ЄС в Харкові, зростання обсягу товарообігу, інтенсивні культурні зв'язки між Харківською областю та регіонами країн-членів ЄС », - сказав сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в ході засідання Робочої групи «регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво».

Регіональна складова політики євроінтеграції - зріз, на якому інтеграційні зв'язки проявляються на практиці

Як зазначив сьогодні під час сесійного засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво» віце-губернатор Юрій Сапронов, регіональна складова політики євроінтеграції - це саме той зріз, на якому інтеграційні зв'язки виявляються на практиці.  

Міжрегіональне співробітництво дасть змогу реалізувати завдання загальнодержавного рівня

Про це у ході Четвертого сесійного засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво» сказав перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло. «Сьогодні ми звертаємося саме до питань, пов’язаних з міжрегіональною співпрацею. Саме вона є одним з ключових напрямів у реалізації нового підходу, нових засад регіональної політики в Україні. А головним модусом цієї нової політики є забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку країни через підвищення конкурентоспроможності і розвиток регіонів. На наше переконання, саме через формування економічних зв’язків у міжрегіональному співробітництві між регіонами України, а також в реалізації транскордонної співпраці, можна реалізувати той потенціал розвитку регіонів, який сьогодні не є задіяним з тих чи інших причин. Тобто, фактично йдеться сьогодні про реформування реального механізму консолідації внутрішнього економічного простору країни».

Розпочалось засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво»

В Харківській облдержадміністрації розпочалось четверте засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво» «Національного Конвенту України щодо ЄС» на тему: «Східний регіон: міжрегіональне співробітництво – платформа для співпраці з регіонами ЄС». В засіданні беруть участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, голова Харківської облради Сергій Чернов, дипломати Представництва Європейського Союзу в Україні та посольств держав-членів ЄС, провідні експерти з питань європейської інтеграції та регіонального розвитку, представники агенцій з регіонального розвитку, наукових установ, громадських організацій та ЗМІ.

Влада та опозиція приречені об’єднатися заради подолання проблем, пов’язаних з туберкульозом

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, для успішної боротьби з захворюваністю на туберкульоз повинні об’єднатися всі зацікавлені сторони. «В цивілізованій громаді проблема боротьби з туберкульозом повинна об’єднати всіх, незважаючи на відмінності у політичних чи будь-яких інших поглядах. Влада та опозиція приречені об’єднатися заради подолання проблем, пов’язаних з туберкульозом», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Події дня

Сьогодні, 22 листопада, о 14:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Четверте сесійне засідання Робочої групи «Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво» на тему: «Східний регіон: міжрегіональне співробітництво – платформа для співпраці з регіонами ЄС» в рамках проекту «Національний Конвент України щодо ЄС». О 16:00 у Харківському обласному центрі охорони здоров'я (Держпром, пл.Свободи, 5, 4 під., 5 пов.) відбудеться круглий стіл на тему "Зменшення захворюваності на туберкульоз в Україні шляхом поліпшення і розширення послуг профілактики та лікування туберкульозу" за підтримки глобального Фонду по боротьбі з ВІЛ-СНІДом, туберкульозом і малярією. Тел. для довідок: 705-31-52, 705-43-26.

У Харкові відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Художній світ Ф.М. Достоєвського: одвічні проблеми людства і духовні пошуки»

23 листопада 2011 року о 10:00 у комунальному вищому навчальному закладі «Харківська академія неперервної освіти» (вул. Пушкінська, 24) відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Художній світ Ф.М. Достоєвського: одвічні проблеми людства і духовні пошуки», присвячена 190-річчю від дня народження видатного російського письменника-гуманіста Федора Михайловича Достоєвського.

У Харкові продовжуються продовольчі ярмарки

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, 21 листопада на площі Свободи міста Харкова розпочався передноворічний ярмарок, в якому беруть участь близько 150 підприємств, підприємців та сільгоспвиробників з районів області. Окрім непродовольчої групи товарів та новорічних прикрас на ярмарку планується реалізувати значний обсяг продовольчої продукції, яка щоденно доставляється сільгоспвиробниками з 15-17 районів області.

Команда Харківської області зайняла 1 місце на чемпіонаті України з синхронного плавання

Чемпіонат України з синхронного плавання серед дівчат 1999 р.н. та молодше, що відбувся 16–18 листопада у Києві, приніс перемогу команді Харківської області. В змаганнях брали участь спортсмени збірних команд з 5 регіонів України. Збірна команда Харківської області була представлена 10 спортсменками  ДФСК «Локомотив».

Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю з успіхом виступив в Ізраїлі

Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю взяв участь у Днях культури України в Ізраїлі, які відбуваються з 17 по 21 листопада. Для ізраїльського глядача колектив підготував програму, в якій відображено музичне і танцювальне мистецтво різних регіонів України. В ході телефонної розмови художній керівник ансамблю Борис Колногузенко повідомив, що колектив у Ізраїлі приймали чудово, і всі виступи пройшли з аншлагом.

24 листопада відбудеться перше засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській ОДА

В її складі керівництво Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, державних установ, відповідальних за залучення іноземних інвестицій, представників міжнародних фінансових організацій, інвестиційно-консалтиногових та девелоперських компаній, а також підприємств та організацій регіону. Основними завданнями Ради є створення сприятливих умов для залучення і ефективного використання вітчизняних та іноземних інвестицій та поглиблення взаємодії між органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування і суб’єктами господарської діяльності.

Аграрії Харківщини відзначають професійне свято

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету відбулись урочисті заходи з нагоди Дня працівників сільського господарства. В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук та голова Харківської облради Сергій Чернов. Заступник губернатора привітав аграріїв Харківщини з галузевим святом, побажав їм великих трудових успіхів та щедрих урожаїв і передав вітання та напуття від голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Затверджені заходи щодо попередження захворювання та поширення грипу та ГРВІ на Харківщині в епідсезон 2011-2012 рр.

Затверджений спільний наказ Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації та Харківської обласної санітарно-епідеміологічної служби про заходи попередження захворювання та поширення грипу та ГРВІ в Харківській області в епідсезон 2011-2012 рр. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. 

Завершено перший етап ремонтних робіт в Регіональному перинатальному центрі при Обласній клінічній лікарні

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Регіональному перинатальному центрі при Обласній клінічній лікарні завершений перший етап ремонтних робіт. Зокрема, демонтовані старі вікна, двері, звільнені приміщення від старих меблів та обладнання. Повністю замінені системи водопостачання, водовідведення, енергозабезпечення та теплопостачання. Демонтована стара вентиляційна система. Проводяться підготовчі роботи в приймальному відділенні, на 3-5 поверхах, а також підготовчі роботи до обладнання кімнат за принципом «чисті приміщення». Всього до робіт, які проводяться у 2 зміни, залучено 170 робітників.

Харківські та американські ВНЗ обговорять перешкоди і перспективи співробітництва

23 листопада в 16.00 на базі юридичної компанії „Інюрполіс” за підтримки Посольства України в США та Посольства США в Україні відбудеться Міжнародна Інтернет-конференція „Українсько-американські контакти у сфері вищої освіти: досвід і перспективи розвитку”. Головна мета конференції – обмін досвідом роботи у сфері міжнародних контактів вищих навчальних закладів і виявлення оптимальних шляхів активізації співробітництва між університетами України та США.

Події дня

Сьогодні, 21 листопада, о 13:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудуться урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк привітав аграріїв з професійним святом

Шановні колеги, працівники агропромислового сектору! Мені особливо приємно вітати Вас із професійним святом! Сильна аграрна галузь – це основа економіки України і запорука добробуту українців. Працівники сільського господарства щороку показують значні здобутки і підтверджують імідж України як потужного аграрного гравця у світі. Цьогоріч Україна показала найвищий результат збору врожаю за всю історію своєї незалежності. Це – один із найважливіших факторів продовольчої безпеки нашої країни.

Фармацевтичне і медичне право – теоретичне та прикладне застосування

Сьогодні в Харківському інститут підвищення кваліфікації спеціалістів фармації відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Досудове слідство, фармацевтичне і медичне право, як складові державної політики України у протидії наркозлочинності та поширенню наркоманії: від поліцейської хімії і судової фармації до фармацевтичного і медичного законодавства, соціальної, доказової медицини і фармації». У ньому взяли участь представники органів державної влади, духовенства, правоохоронних органів, наукові діячі, представники органів освіти, охорони здоров’я, громадських організацій. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Покращується матеріально-технічний стан дитячих таборів Харківської області

Під час робочої поїздки до Куп’янського району заступник голови облдержадміністрації Євген Савін відвідав ДОТ «Сосновий» та перевірив стан матеріально-технічного забезпечення табору. Він звернув увагу на те, що в закладі встановлено новий тренажерний майданчик та поле з синтетичним покриттям, а в житлових корпусах замінено вікна на пластикові. Після огляду Євген Савін залишився переконаний, що Програма збереження та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Харківської області на 2011-2015 роки є дуже актуальною на даний час. Він зазначив, що відповідно до цієї Програми таким таборам, як ДОТ «Сосновий», буде в першу чергу буде надана фінансова підтримка. 

Вручено нагороди Харківської облдержадміністрації до 100-річчя дизелебудування в Україні

Сьогодні в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" відбулись урочистості з нагоди 100-річчя дизелебудування в Україні. У них взяв участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. За вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців, впровадження у виробництво наукових досягнень, високий рівень професійної майстерності і трудові досягнення Почесними грамотами ХОДА та Подяками голови ХОДА відзначено ряд наукових діячів НТУ "ХПІ", керівників і фахівців ДП "Завод ім. В.О. Малишева "та КП" Харківське конструкторське бюро двигунобудування ". Вручаючи нагороди, Володимир Бабаєв звернувся до всіх присутніх зі словами глибокої вдячності: «Завдяки вашому розуму, вашим рукам українське дизелебудування не померло. Більш того, його і сьогодні добре знають за кордоном. Я хочу побажати вам здоров'я і нових вдячних учнів - продовжувачів розпочатої вами справи. Побажати новітніх розробок, які будуть затребувані не тільки в нашій країні, а й в усьому світі».

В навчально-виховних закладах Куп’янського району відкриються нові групи

Заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін відвідав Куп’янський НВК №2. Навчальний заклад має багату історію і виховав ряд видатних спортсменів. Велика увага тут приділяється формуванню в учнів навичок здорового способу життя. Зокрема, Куп’янський НВК № 2 виховав таких спортсменів, як Геннадій Мацегора – чемпіон національної гвардії з рукопашного бою, головний тренер з вільної боротьби ДЮСШ міста Куп’янська, Наталя Погребняк – чемпіонка України та Європи з легкої атлетики, чемпіонка з легкоатлетичного поліатлону, бронзовий призер чемпіонату світу з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор у Пекіні, Олександр Чуб – майстер спорту, чемпіон України з велоспорту ВМХ, Станіслав Паляничко – переможець турніру з боксу пам’яті загиблих у Афганістані, пам’яті Сірка, турніру ЄШКО.

Питання підвищення безпеки дорожнього руху - на постійному контролі облдержадміністрації

20 листопада в Україні відзначатиметься Всесвітній день пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод. За інформацією Державтоінспекції ГУ УМВС України в Харківській області, у 2011 році спостерігається динаміка зменшення кількості ДТП у Харківській області та м. Харкові. Так, загальна кількість ДТП в 2011 році зменшилась на 14,6% у порівнянні з 2010 роком.

Архів документів