Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщині є що показати на Україно-російському інвестиційному форумі

Про це в ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «У нас є непогані напрацювання. Це всього лише перші кроки.  Але створення на території Харківської області технопарку «Слобожанський», участь у цьому технопарку науки і бізнесу, промислових підприємств уже на першому етапі дало певний ефект. За неповний рік в Харкові був реалізований проект. Сьогодні ми можемо говорити про те, що маємо прекрасні шанси реалізувати проект "Технополіс "П'ятихатки". Все, що є у нас в руках - це добре продумана і виконана робота попередніми поколіннями, колектив, що зберігся, реальні напрацювання бізнесу, які можна буде успішно реалізовувати на території технополісу», - зазначив губернатор області Михайло Добкін.

Михайло Добкін пропонуватиме провести україно-російський економічний форум у Харкові

«Нещодавно в Донецьку відбувся II україно-російський економічний форум. За домовленістю між Президентами України та Росії ці форуми будуть проходити кожен рік на території двох держав по черзі. У 2012 рік він відбудеться в Нижегородської області Росії. Якщо ми будемо готові, то на 2013 рік я буду пропонувати провести цей форум у Харкові», - зазначив сьогодні в ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін.

Делегація українських журналістів відвідала комунальне спеціалізоване підприємство «Харківміськліфт»

Делегація журналістів з 14 різних областей України відвідала Харківське комунальне спеціалізоване підприємство «Харківміськліфт» та ознайомилась із роботою підприємства. Комунальне підприємство не тільки займається обслуговуванням та ремонтом ліфтового господарства міста, але й має власну виробничу базу. Зокрема, підприємство виробляє різноманітні ліфтові комплектуючі: двері, стельові панелі, кнопки виклику, деталі механізмів та інші складові ліфту. Також «Харківміськліфт» розпочав експериментальне виробництво власних ліфтів та впровадження їх у Харкові. Окрім ліфтових комплектуючих підприємство виробляє урни, лавочки, паркани та кабіни вуличних туалетів.

Ми повинні з року в рік покращувати інвестиційний клімат Харківської області. Михайло Добкін

Відкриваючи засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив: «Робота цієї Ради дасть нам нові можливості щодо залучення інвестицій. Сьогодні тут зібрано авангард вітчизняних та іноземних компаній. Вироблені рішення дадуть можливість створити такі умови в регіоні, щоб інвестори, обираючи майданчик для реалізації проектів в Україні, обирали саме Харків і Харківську область».

Заходи до Дня боротьби зі СНІДом відбудуться у Харківській області

Всесвітній день боротьби зі СНІДом був започаткован 1 грудня 1988 року Всесвітньою організацією охорони здоров'я з метою привернути увагу суспільства до цієї проблеми. За даними ООН, в Україні щороку реєструється понад 12 тис. нових випадків ВІЛ-інфекції, постійно збільшується кількість ВІЛ-інфікованих вагітних жінок. Саме цей напрям визнано пріоритетом національної протидії СНІДу. До Дня боротьби зі СНІДом (1 грудня) Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з Харківським міським благодійним фондом «Благо» 28 – 30 листопада проведе в м. Чугуєві цикл мультимедійних тренінгів «Здоровий образ життя — вибір молоді Слобожанщини, 2011» для учнів шкіл та центрів професійно- технічної освіти міста.

Харківська область першою в Україні впроваджує систему GPS-навігації в роботу швидкої невідкладної допомоги

«Кожна людина, в незалежності від віку, фінансового стану та положення, має бути впевненою, що отримає якісну допомогу у найкоротший час. В 2008 році ми стали ініціаторами створення автоматизованої системи роботи швидкої невідкладної допомоги у місті Харкові та оснастили всі 90 машин GPS-навігацією. Ця система працює вже три роки, і добре працює. Завдяки ній за 2009-2011 роки скарг на роботу швидкої допомоги фактично не поступає», – заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Розпочалося перше засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів

У малому залі Будинку рад розпочалося перше засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів. У ньому беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, керівники структурних підрозділів ХОДА, підприємств Харкова, області та іноземних компаній.

Учасники всеукраїнського прес-туру ознайомились з роботою швидкої невідкладної допомоги Харківщини

Учасники всеукраїнського прес-туру, які перебувають з візитом у Харкові, відвідали станцію швидкої невідкладної допомоги. Журналістам показали принцип автоматизованої системи роботи служби швидкої допомоги Харківщини. Зокрема у місті працює 90 машин швидкої невідкладної допомоги. Кожна з них оснащена GPS-навігацією, що дає змогу слідкувати за роботою лікарів цілодобово. Також карета швидкої допомоги оснащена кардіографом. У разі спірних ситуацій лікарі швидкої можуть одразу передати цю кардіограму до стаціонару, де її розглянуть спеціалісти і вирішать яким чином допомогти людині.

На Харківщині стартує щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

У щорічних заходах під гаслом «Зупинити насильство!» беруть участь тисячі громадян, сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу. У 2011 р. акція «16 днів проти насильства» присвячена 10-річчю прийняття Закону України «Про попередження насильства у сім’ї». Її основна мета - привернути увагу громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми.

Події дня

Сьогодні, 24 листопада, об 11:00 у малій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Перше засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській обласній державній адміністрації. Об 11:00 в Актовій залі Харківського національного університету радіоелектроніки (пр. Леніна, 14,ст. метро «Наукова») відбудеться відкриття VIII міжрегіонального ярмарку вакансій. О 13:00 на площі Свободи відкриється підсумкова пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські книговидавці - сільським читачам», присвячена 20-й річниці Незалежності України. О 14:00 у прес-центрі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція виконавчого директора Фонду підтримки юних обдарувань Ірини Клименко. О 15:00 відбудеться прес-тур до Харківського академічного театру музичної комедії (вул. Карла Маркса, 32) з нагоди прем'єри «ФАУСТ LIGHT».

Українські журналісти познайомилися з легендарним «Березолем»

У перший день перебування в Харківській області делегація українських журналістів відвідала також Харківський державний академічний театр ім.Т.Г.Шевченка. У музеї театру вони змогли познайомитися з історією його створення, в першу чергу легендарного «Березоля», заснованого Лесем Курбасом в першій столиці Радянської України.

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Балаклійському районі

В ході робочої поїздки до Балаклійського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися фінансування капітального ремонту приміщення Петрівської амбулаторії сімейної медицини, реконструкції плавального басейну Балаклійського районного Палацу Спорту, земельного законодавства тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Завдяки підписаним меморандумам в області вдалося навести порядок з цінами на продукти харчування

«Минулого року був період, коли все почало різко дорожчати, ми зібрали сільгоспвиробників, керівників супермаркетів і підписали меморандум про те, що в кожному торговому закладі на самому видному місці будуть встановлені полиці для продажу товарів соціальної групи з фіксованою ціною. У нас не було іншого шансу навести порядок з цінами, і, на щастя, люди дуже доброзичливо відгукнулися. Товари були доступними для всіх, хто не міг купувати дорогі продукти харчування, а в Харківській області були і залишаються одні з найнижчих цін в Україні», - зазначив сьогодні під час зустрічі з учасниками всеукраїнського прес-туру голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Патріотизм неможливо виміряти, він або є в душі, або ні. Михайло Добкін

«Для того, щоб любити країну, не обов'язково співати патріотичних пісень. На мій погляд, кожен по-своєму виражає любов до держави. Патріотизм неможливо виміряти кілограмами чи метрами. Це або є в душі, або ні. Готовий сперечатися: Україну на Сході люблять нітрохи не менше, ніж у Центрі та на Заході. Не дай Боже виникне зовнішня загроза державі, люди, які навіть не розмовляють українською мовою, проявлять свою любов нітрохи не менше, ніж ті, кому українська мова рідна. Давайте любити нашу країну так, щоб вона від цього була заможніша, сильніша і більш шанована», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, завершуючи зустріч з учасниками всеукраїнського прес-туру та представниками районних газет Харківської області.

В організації інвестиційних форумів Харківщина буде переймати досвід Львівської області

Про це під час зустрічі з журналістами всеукраїнського прес-туру повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Цього року я відвідав усі великі економічні форуми, які проходили в регіонах України. На таких заходах я побачив багато цікавого, що можна було б застосувати і в Харкові. Прикладом для нас послужив Львівський форум. Серед всіх економічних форумів країни він найстарший за віком. Там вже є свої традиції. У Харківській області пройшов лише третій форум. Тому те, що я побачив у Трускавці, обов'язково в наступному році буде застосовано в Харкові. Не все звичайно, але в плані організації, роздаткового матеріалу, сучасних підходів спілкування з інвесторами - обов'язково буде застосовано», - сказав губернатор області.

Харківська область йде своїм шляхом реформування системи охорони здоров'я

«Життя не стоїть на місці. Реформується дуже багато сфер нашого життя. Наша область одним з пріоритетних напрямків вибрала реформування системи охорони здоров'я. Ми почали працювати над цим питанням ще в той час, коли я працював Харківським міським головою. На прикладі Харківської області ми переконалися, що робота буде максимально плідною, якщо у нас буде створено єдиний медичний простір, щоб жителі Харкова і області могли отримати якісну медичну допомогу в будь-якому лікувальному закладі. Ми вибрали свій шлях і рухаємося по ньому», - зазначив сьогодні під час зустрічі з учасниками всеукраїнського прес-туру голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Бюджетні організації потрібно переконати шукати шляхи економії енергоносіїв

Керівництво Харківської області подало до Кабінету міністрів пропозицію з приводу внесення змін до національного законодавства, щоб зацікавити бюджетні організації шукати шляхи економії енергоносіїв. Про це повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Всі знають, що потрібно економити енергію, але в даний час в організацій немає такого мотиву – гроші надходять з державного бюджету. Але можна зробити інакше: 50% зекономлених за електроенергію або тепло коштів залишиться тій організації, де домоглися економії, причому половину з них передбачається направити на розвиток матеріально-технічної бази, а другу половину віддати в якості премії колективу, за те, що вони домоглися економії. Тоді у людей буде зацікавленість, і вони будуть відчувати результат на своїй кишені», – зазначив губернатор.

Переконуючи людей повірити в важкоздійсненне, потрібно довести справу до кінця і добитися результату. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час зустрічі з учасниками всеукраїнського прес-туру та представниками районних газет Харківської області підкреслив, що не має потреби робити популістські заяви. «Я брав участь у безлічі виборчих кампаній, коли обирався як мажоритарник: до міської ради Харкова, до Верховної Ради, в мери Харкова і до Харківської облради нинішнього скликання. Я вмію розмовляти з людьми, і мені немає потреби говорити їм речі, які нереальні і не реалізовуються. Я обирався на одних і тих же округах. Якщо людям брехати і видавати бажане за дійсне, то настане момент, коли їм не можна буде показуватися на очі, – заявив губернатор. – Іноді бажаного результату досягти дуже важко, але ти настільки заряджений енергією, що переконуєш людей повірити в важкоздійсненне. Найголовніше потім довести справу до кінця і показати, що вмієш досягати результату».

Делегація журналістів відвідала футбольний стадіон «Металіст»

Делегація журналістів з 14 областей України сьогодні відвідала футбольний стадіон «Металіст», де влітку 2012 року будуть проходити ігри Чемпіонату Європи з футболу. Для них організували екскурсію реконструйованим стадіоном, що був побудований у 1925 році і є пам’яткою архітектури міста. Показали гральну зону, зону для масс-медіа, віп-зону, зокрема ресторан і супер віп-зону - скай-бокси, де будуть знаходитись під час гри поважні гості. Журналісти побачили футбольне поле – одне з найкращих в Україні, Control-room – приміщення для ведення відеоспостереження за всією територією стадіону, а також відвідали магазин сувенірної продукції «Металіста».

Промислові гіганти Харківщини повинні знайти своє місце на сучасній економічній карті Україна і випускати затребувану продукцію

Харків з часів Радянського Союзу вважався центром машинобудування. Левова частка підприємств працювала на військово-промисловий комплекс і сегмент продукції, яка випускалася для народного господарства, був невеликий, зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час зустрічі з учасниками всеукраїнського прес-туру та представниками районних газет Харківської області. За його словами, успішно знайшли своє місце на ринку ті підприємства, які працювали в основному на створення мирної продукції, зокрема заводи «Турбоатом» і «Електроважмаш» успішно працюють і мають великий портфель замовлень. Всі підприємства області, які можна було перепрофілювати, зорієнтовані на випуск товарів для мирного життя, але частина заводів так і не знайшла себе у сучасному світі.

Райони області отримають 50 млн.грн. на виплату заборгованості по зарплаті бюджетникам

Під час зустрічі з учасниками всеукраїнського прес-туру голова Харківської ОДА Михайло Добкін повідомив про заходи, що вживаються керівництвом області для ліквідації заборгованості по заробітній платі у бюджетній сфері міст обласного підпорядкування. «На виплату заборгованості по заробітній платі ми спочатку заклали в обласному бюджеті 30 млн. грн. - це перший крок. 20 млн. грн. ми отримали з державного бюджету. Ці гроші будуть розподілені на позачерговій сесії обласної ради, яка відбудеться 29 листопада. Всі райони отримають перші транші для того, щоб вчасно виплатити заробітну плату бюджетникам. За моїми даними, буде ще два перерахування з державного бюджету, і Харківська область отримає необхідні їй кошти, щоб перекрити різницю по заробітній платі », - запевнив губернатор.

Ізраїльська компанія має намір вкласти в сільське господарство Харківської області 150 млн. доларів

Відповідаючи на запитання журналістів під час зустрічі з учасниками всеукраїнського прес-туру, голова Харківської ОДА Михайло Добкін повідомив, що за абсолютними показниками залучення інвестицій наша область знаходиться на третьому місці після Києва та Дніпропетровська, а за темпами їх зростання на восьмому. «Нам досить складно підтримувати великі темпи зростання залучення інвестицій, тому що для деяких регіонов15-20 млн. доларів вже дає приріст у 20-30%, а з нашими обсягами, щоб показати перший-другий результат, потрібно щороку залучати по півмільярда», - підкреслив губернатор.

У привертанні уваги до проблеми боротьби з туберкульозом необхідно зосередитись на позитивних моментах

«Туберкульоз немає політичного чи ідеологічного забарвлення. Це соціальне явище. Ми всі приречені об’єднатися заради боротьби з туберкульозом, якщо ми хочемо зробити свій внесок для покращення ситуації. Для цього повинні об’єднатися всі: і ті, хто при владі, і ті, хто не при владі, медики, освітяни, пенітенціарна система ,громадські організації. Харківщина, об’єднавши зусилля, повинна стати прикладом для всієї України. Крім того, потрібно наложити мораторій на різні спекуляції, пов’язані з туберкульозом», - зазначив під час круглого столу на тему «Зменшення захворюваності на туберкульоз в Україні шляхом поліпшення і розширення послуг профілактики та лікування туберкульозу» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Михайло Добкін вручив керівникам районних газет сертифікати на отримання комп'ютерної техніки для редакцій

У ході зустрічі з учасниками всеукраїнського прес-туру та представниками районних газет Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив керівникам районних ЗМІ сертифікати на отримання комп'ютерної техніки для редакцій. Він зазначив, що без засобів масової інформації абсолютно неможливо проводити роз'яснювальну роботу і демонструвати людям, що все зовсім не так погано, як іноді намагаються показати.

Михайло Добкін зустрівся з учасниками всеукраїнського прес-туру

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін зустрівся з учасниками всеукраїнського прес-туру та представниками районних газет Харківської області. Питання губернатору поставили журналісти з 15 регіонів України. У ході бесіди піднімалися питання фінансування обласних програм, міжрегіонального співробітництва, будівництва та ремонту доріг, розвитку соціальної інфраструктури і медичного обслуговування мешканців області.

В області розроблена система дій з профілактики та попередження захворюваності на грип та ГРВІ

Як повідомив в ході ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» віце-губернатор Ігор Шурма, на сьогодні жодних загроз спалаху захворюваності на грип немає, але в області розроблена система дій на випадок, якщо рівень захворюваності буде зростати. «Сьогодні ми готуємось не стільки до боротьби з грипом, як з можливими ускладненнями у вигляді пневмонії. Вже закуплені і роздані по медичних установах антибіотики. Розроблений план заходів на випадок, якщо буде оголошено карантин – передусім, будуть локалізовані діти. В сільській місцевості задля виявлення джерела інфікування будуть проведені подворові обходи. У місті буде аналогічна, але трохи інакша схема обслуговування, що існує вже не перший рік. Під час повернення дітей до дитячих дошкільних закладів та шкіл після завершення карантину, їх обов’язково оглянуть працівники санепідслужби і медики, бо якщо до класу зайдуть хворі діти, то через два тижні ми знову матимемо клас чи групу на лікарняному», - підкреслив Ігор Шурма.

Більше 5 тисяч людей вакциновано проти грипу у Харківській області

Як повідомив в ефірі програми обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Игоря Шурми, в Харківській області вже більше 5 тисяч людей вакциновано проти грипу. «Це педагоги, медики, вагітні жінки. Це свідчить про те, що з’явився певний прошарок людей, які розуміють необхідність вакцинації і роблять її. Вакцинація проти грипу це справа добровільна. Проте, хто переживає за себе, за своє здоров’я, той йде і купує вакцину», - підкреслив Ігор Шурма.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 22 листопада провів особистий прийом в громадській приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника губернатора звернулася 21 людина. Питання, з якими мешканці Харкова та області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися скерування на стаціонарне лікування в інститути Академії медичних наук у м.Київ; працевлаштування в медичні заклади; заборгованості із виплати зарплати на ДП «ХЕМЗ»; скерування на лікування в Обласну клінічну лікарню; надання матеріальної допомоги; забезпечення слуховими апаратами та проведення операцій з приводу катаракти. Також були надані консультації з різних питань.

Учасники всеукраїнського прес-туру відвідали ВАТ «Турбоатом»

Учасники всеукраїнського прес-туру, в якому беруть участь журналісти з 14 областей України, відвідали одне з найпотужніших підприємств України ВАТ «Турбоатом». Журналістам продемонстрували виробничі потужності заводу, а саме – паротурбінний і сталеливарний цехи. Учасники прес-туру змогли побачити, як виготовляються парові та гідротурбіни, оглянули найбільший на всій території СНД карусельно-токарний верстат-гігант вантажопідйомністю 400 тонн, який використовується для обробки великогабаритних деталей.

Харківська область на 100% забезпечена вакцинами  для профілактики туберкульозу, гепатиту і правця

Про це в ході ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив віце-губернатор Ігор Шурма. За його словами, на сьогоднішній день питання забезпеченості області иммунобіологічними препаратами в цілому вирішене.

Архів документів