Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харків демонструє абсолютно новий підхід до роботи швидкої та невідкладної допомоги

«Сьогодні ми були в Диспетчерській швидкої допомоги. Це абсолютно новий підхід до організації роботи з прибуття медиків до пацієнта і доставки його туди, де йому зможуть надати кваліфіковану лікарську допомогу. Можна було роками сперечатися про те, що нам потрібно більше машин, але можна подивитися на ефективність системи так, як подивилися на неї в Харкові. Тут багато питань вирішується раніше, ніж можна було б припустити», – зазначила під час брифінгу перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

Роботи зі створення Харківського регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні будуть завершені вчасно

«Харківщина знаходиться в першій трійці регіонів, в яких перинатальні центри повинні бути готові до відкриття цього року. Ми ознайомилися з ходом робіт, і я впевнена, що вони будуть закінчені вчасно - до 30 грудня 2011 року», - зазначила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова після відвідання Харківського регіонального перинатального центру при Обласній клінічній лікарні.

Технополіс «П'ятихатки» стане «інкубатором» для IT-компаній

Хоча Україна і займає п'яте місце в світі по виробництву програмного продукту, але безліч фахівців зфери IT змушені виїжджати за кордон, бо не можуть знайти роботу на батьківщині. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Ініціативи Харківської області варті поширення на всю Україну

Про це під час брифінгу в КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» повідомила перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. «Я подивилася, які на Харківщині є цікаві ініціативи і переконалася, що їх дійсно багато. Вони дуже цікаві і гідні того, щоб їх розповсюдити на території всієї України. Ми сьогодні були в Центральній диспетчерській службі швидкої та невідкладної допомоги. Це абсолютно новий підхід доїзду до пацієнта і його доставки до медичного закладу за 10 хвилин», - зазначила Ірина Акімова.

Ірина Акімова надає великого значення безпеці лікарів швидкої та невідкладної допомоги

В ході огляду Центральної диспетчерської служби швидкої медичної допомоги КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги імені проф. О.І. Мещанінова» перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова висловила стурбованість питаннями безпеки лікарів швидкої та невідкладної допомоги. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що для зниження можливої ​​загрози життю і діяльності медичних працівників всі бригади швидкої допомоги оснащені «тривожною кнопкою», а життя всіх лікарів застраховане.

Валентин Дулуб призначений першим заступником голови Харківської облдержадміністрації

Розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна № 481-к від 25.11.2011 року "Про призначення В. Дулуба" першим заступником голови Харківської облдержадміністрації призначено Валентин Дулуб. Колишнього першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва звільнено розпорядженням № 480-к від 24.11.2011 року "Про звільнення В.Бабаєва". 28 листопада Володимир Бабаєв представлений у посаді ректора Харківської національної академії міського господарства.

Діагностичний корпус Обласної клінічної лікарні відвідала Ірина Акімова

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, заступник міністра охорони здоров'я Олександр Товстанов, голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови облради Людмила Давидова відвідали Діагностичний корпус КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Створення регіонального перинатального центру - дуже важливий проект. Ірина Акімова

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, заступник міністра охорони здоров'я Олександр Товстанов, голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови облради Людмила Давидова оглянули приміщення майбутнього перинатального центру КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Сучасний регіональний центр перинатальної допомоги на 140 ліжок при Обласній клінічній лікарні планується в рамках виконання Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» відкрити до 1 січня 2012 року. Ірина Акімова зазначила, що створення регіонального перинатального центру - дуже важливий проект, якому надає величезного значення Президент України Віктор Янукович. За її словами, претензій до темпів робіт з будівництва центру немає.

Ірина Акімова оглянула Центральну диспетчерську службу швидкої та невідкладної медичної допомоги

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова відвідала Центральну диспетчерську службу швидкої та невідкладної медичної допомоги КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги імені проф. О.І. Мещанінова». Її супроводжували голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін,  Харківський міський голова Геннадій Кернес, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова та заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Перший заступник Глави Адміністрації Президента оглянула приміщення та облаштування центральної зали, де встановлений екран автоматичного візуального контролю в форматі реального часу викликів та руху бригад швидкої допомоги, і працюють 18 диспетчерських автоматизованих робочих місць операторів зв’язку.

29 листопада в Харкові буде відкрито перший п'ятизірковий готель Superior Hotel

29 листопада в 12.00 за адресою: вул. Ак. Курчатова, 1А відбудеться відкриття першого в Харкові п'ятизіркового готелю Superior Hotel. Готель розташований в 15-20 хвилинах їзди від історичного центру Харкова на території Superior Golf & SPA Resort. Superior Hotel – офіційний готель ЄВРО-2012, побудований за програмою приватно-державного партнерства. Superior Hotel – це перший у Харкові готель такого класу, спроектований як 5-ти зірковий. Архітектори проекту John Seifert (Джон Сіферт), Великобританія та Сергій Яковлєв, України. Інвестор – українська компанія «Форс-С», обсяг інвестицій – 210 млн. гривень, загальна площа готельного комплексу – 9850 кв. м. Будівництво було розпочато в травні 2010 року.

Володимир Бабаєв представлений у якості ректора Харківської національної академії міського господарства

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у засіданні Вченої ради Харківської національної академії міського господарства і представив трудовому колективу нового керівника – колишнього першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва. «Традиції – велика річ, на традиціях вибудовують свою політику безліч держав. Упевнений, що Володимир Миколайович Бабаєв привнесе нове, а колишній ректор Леонід Миколайович Шутенко допоможе зберегти все те, що було напрацьовано десятиріччями», – зазначив Михайло Добкін.

Країни Близького Сходу зацікавлені в експорті продуктів харчування з Харківської області

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив думку, що в умовах зростаючого попиту на продукти харчування Україна може реалізувати свій шанс стати одним з провідних їх виробників. «За дев'ять місяців поточного року Харківщина за темпами зростання обсягів сільськогосподарської продукції знаходиться на першому місці серед регіонів України. Закріпивши і продовживши це зростання, ми зможемо не тільки замінити багато імпортних продуктів вітчизняними аналогами, але і збільшити експорт продукції аграрного сектору. Зокрема, зацікавленість в експорті продуктів харчування з Харківської області вже висловили країни Близького Сходу», - сказав він.

Роуд-шоу за участю Харківської області привернуло увагу близько 570 компаній

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив думку, що в результаті презентації Харківської області в рамках роуд-шоу, що проводиться Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами, Харківщина істотно зможе збільшити приплив іноземних інвестицій в 2012 році.

До уваги журналістів!

Сьогодні Харківщину з робочим візитом відвідає перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова. Під час візиту вона ознайомиться з роботою Центральної диспетчерської служби швидкої та невідкладної медичної допомоги КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги імені проф.О.І.Мещанінова» (вул. Червоножовтнева, 41). Початок – об 11:15. Після цього Ірина Акімова відвідає КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (пр. Правди, 13), де огляне учбово-діагностичний корпус і підрозділи Регіонального перинатального центру. Збір журналістів – об 11:30 в холі головного корпусу лікарні (вхід з боку вул. Данилевського). Після завершення відвідання Іриною Акімовою обласної лікарні відбудеться брифінг для журналістів.

У Харкові відбулася акція «Запали свічку», присвячена пам'яті жертв Голодомору

Сьогодні близько 400 представників молодіжних та громадських організацій Харківщини запалили свічки на площі Рози Люксембург з нагоди Дня пам'яті жертв Гододомору 1932-33 років. Величезний хрест із запалених лампад закликав харків'ян завжди пам'ятати про ту біду, яка спіткала нашу країну. «У чому величина тієї трагедії, яку пережила наша країна? Голодомор 32-33 років серйозно позначився на демографічній ситуації в нашій країні, він привів до смерті безлічі людей - називають різну кількість загиблих. Іноді кажуть, що в результаті заходів, які призвели до цієї трагедії, був здійснений певний технічний прорив, але хто погодився б добитися досягнень хотів такою ціною? Ніхто не хотів би опинитися на місці тих людей, які страждали від голоду, випробували на собі нелюдську машину репресій і загинули в таборах», – зазначив начальник управління внутрішньої політики зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко.

Юнкори відвідали Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія»

У рамках четвертого заняття Школи юного журналіста перед майбутніми акулами пера гостинно відкрив двері Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія». Тут юнкори відвідали перший в Україні Центр російської культури, познайомилися з роботою Інформаційно-освітнього центру НУА і побували на екскурсії у віртуальній філії «Російського музею».

Голодомор 1932-1933 рр. - це трагедія українського народу, яку потрібно пам'ятати завжди

Сьогодні в парку Пам'яті відбулася церемонія вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп, представники громадських організацій, Українського реєстрового козацтва, курсанти, школярі та мешканці Харківщини. Присутні поклали квіти до пам'ятних хрестів і вшанували пам'ять померлих хвилиною мовчання. Як зазначив Євген Савін, Голодомор 1932-1933 рр. - це трагедія українського народу, яку потрібно пам'ятати завжди. «Це велика скорбота нашого народу. Такі події не повинні йти ні з пам'яті, ні з душі мешканців України», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Юнкорів навчатимуть працювати по трьох напрямках журналістики

Відкриваючи четверте заняття Школи юного журналіста, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич (з чиєї ініціативи і створена ця Школа) відзначила, що визначення жанру, в якому в майбутньому буде проявляти свої здібності журналіст, це один з важливих етапів у процесі навчання: «Сьогодні у вас відбудеться остання лекція з циклу загальних лекцій, на яких ви знайомились з окремими напрямами роботи журналіста. На наступному занятті ми б хотіли, щоб ви обрали той напрямок, який би ви хотіли вивчати у подальшому. Це може бути газетна журналістика, робота на радіо або телебаченні. Тоді вас поділять на три групи. У кожній паралельно вивчатимуть один з вищеперелічених напрямків».

Розпочалося четверте заняття Школи юного журналіста

Сьогодні у прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося четверте заняття Школи юного журналіста. У ньому беруть участь 22 учня 7-11 класів з 13 районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ і пройшли відбір. У ході першої частини заняття майбутні журналісти прослухають лекцію Заслуженого журналіста України, власного кореспондента інформагентства «Укрінформ» у Харківській області Світлани Лігостаєвої на тему: «Новина:пошук та розробка». Потім майбутніх журналістів ознайомлять з роботою Центра російської культури в Народній українській академії та проведуть віртуальну екскурсію залами Російського музею, присвяченому битві при Бородіно.

На Харківщині вшановують пам’ять жертв голодоморів

Сьогодні Харківщина вшановує День пам’яті жертв голодоморів. Об 11:00 у парку Пам'яті (вул. Академіка Павлова, 129/131) відбудеться церемонія вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр., а о 17:00 на площі Рози Люксембург розпочнеться акція «Запали свічку», і вогник на згадку про мільйони жертв Голодомору запалять близько 500 харків’ян. У всіх храмах і молитовних будинках Харківщини вібдудуться панахиди в пам'ять про жертви голодоморів. День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно, в цей День в державі шанують пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання, відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Події дня

Сьогодні, 26 листопада, о 10:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) почнуться заняття в Школі юного журналіста. Об 11:00 у парку Пам'яті (вул. Академіка Павлова, 129/131) відбудеться церемонія вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. О 17:00 на площі Рози Люксембург розпочнеться акція „Запали свічку” для вшанування пам’яті жертв Голодоморів на Харківщині 1932-1933 років.

Харківська облдержадміністрація та Національна академія медичних наук України підпишуть договір про партнерство

В січні-лютому 2012 року планується підписати договір про партнерство між Харківською облдержадміністрацією та Національною академією медичних наук України. Про це сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Я впевнений, що підписання цієї угоди стане початком великої співпраці між практичною охороною здоров’я Харківщини та Національною академією медичних наук України», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

На Харківщині розроблюється єдиний кардіологічний простір

Сьогодні проводиться розробка єдиного кардіологічного простору між практичною охороною здоров’я Харківщини та Інститутом терапії ім. академіка Л.Т. Малої. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Єдиний кардіологічний простір полягає у тому, що будуть об’єднані у єдине кільце швидка невідкладна медична допомога – на цьому етапі можливо застосувати тромболізіс, не дивлячись на те, що за кордоном ця методика вже відходить, але ми її ще застосовуємо, – і робота фахівців цього інституту», – підкреслив він.  

В Харківському академічному театрі музичної комедії відбулась прем'єра вистави «Фауст Light»

Сьогодні в Харківському академічному театрі музичної комедії відбулась прем'єра вистави «Фауст Light» Шарля Гуно, Флоримона Ерве і Олександра Драчова. 24 листопада відбулась генеральна репетиція спектакля. Вистава «Фауст light» народилася в театрі музкомедії: головний режисер Олександр Драчов написав п'єсу, а Ігор Факторовський – частину вокальних текстів. Цей спектакль з'явився як симбіоз різних жанрів: музичної комедії, опери та драми. У постановці використані арії з опер Шарля Гуно і Флоримона Ерве та майже всі музичні жанри. «Фауст light» – це вистава-сюрприз, її основа – несподівані повороти сюжетних напрямів.

Василь Хома провів навчальні заняття з керівниками апаратів районних державних адміністрацій

Василь Хома 25 листопада провів навчальні заняття з керівниками апаратів районних державних адміністрацій, керуючими справами міськвиконкомів міських рад (міст обласного значення), начальниками відділів апарату обласної державної адміністрації, начальниками Головних управлінь, управлінь, відділів облдержадміністрації.

За результатами рейтингового оцінювання визначено загальний рейтинг апаратів райдержадміністрацій з організаційно-управлінської діяльності у 2011 році

В березні - жовтні поточного року відповідальними працівниками відділів апарату обласної державної адміністрації, Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи, управління по забезпеченню доступу до публічної інформації та державного архіву Харківської області проведені комплексні перевірки діяльності апаратів районних державних адміністрацій з виїздами на місця. За результатами перевірок Організаційним комітетом з рейтингового оцінювання роботи апаратів районних державних адміністрацій, відповідно до «Методики оцінювання рівня роботи апаратів районних державних адміністрацій», на підставі «Положення про рейтингове оцінювання роботи апаратів районних державних адміністрацій Харківської області» проведено оцінювання діяльності апаратів районних державних адміністрацій та визначено загальний рейтинг апаратів райдержадміністрацій.

Районними державними адміністраціями у 2011 році проведено значну роботу з удосконалення управлінської діяльності

Другий рік поспіль обласною державною адміністрацією проводиться робота з вивчення діяльності апаратів районних державних адміністрацій з виїздом в райони. Про це у ході обласної селекторної наради зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома. Аналізуються стиль, форми, методи, технології, які використовуються в управлінській діяльності районних державних адміністрацій, відділами та управліннями обласної державної адміністрації надається методична та організаційна допомога. Метою такої роботи є забезпечення ефективного функціонування системи державного управління в регіоні, налагодження взаємодії окремих ланок системи управління, створення чіткого механізму організаційно – управлінської діяльності в районах та містах області.

Євген Савін вручив посвідчення Майстрів спорту міжнародного класу та Майстрів спорту України спортсменам-паралімпійцям

На церемонії відкриття Параду переможців спортивного руху інвалідів «Крила перемоги» віце-губернатор Євген Савін вручив посвідчення Майстрів спорту міжнародного класу та майстрів спорту України кращим спортсменам-паралімпійцям. Звання Майстра спорту міжнародного класу присвоєно: Бережний Яні, срібному призеру чемпіонату Європи; Головко Олександру, бронзовому призеру чемпіонату Європи; Красова Вадиму, багаторазовому призеру чемпіонатів світу та Європи, учаснику бойових дій в Афганістані. Звання Майстра спорту України присвоєно: Богацького Роману, переможцю Кубка України; Санькіной Наталі, переможець чемпіонату України.

Керівництво Національної академії медичних наук України дало позитивну оцінку роботі харківських профільних інститутів

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції за підсумками засідання президії НАМН президент Національної Академії медичних наук України Андрій Сердюк, харківські установи НАМН відмінно справляються зі своєю роботою. «Ми дали дуже позитивну оцінку діяльності харківських інститутів. Тут напрацьовується дуже багато найсучасніших фундаментальних і прикладних наукових розробок, які стосуються найсерйозніших проблем охорони здоров'я населення. Наші вчені спрямовані на спроби поліпшити охорону здоров'я, і ​​ми чудово розуміємо, що значить зрушити з місця цю брилу, щоб людина отримувала необхідну і доступну медичну допомогу, як того вимагає Конституція. Я впевнений, що нам це вдасться, і з урахуванням того, як сьогодні звітували директори харківських інститутів, пройде 3-4 роки, і ми побачимо суттєві зрушення в системі охорони здоров'я», - підкреслив Андрій Сердюк.

Євген Савін вручив сертифікат на 10 тисяч гривень обласному центру "Інваспорт"

Харківський регіональний  центр "Інваспорт" протягом багатьох років входить до трійки кращих в Україні. За роки незалежності спортсмени нашої області на чемпіонатах світу, Європи, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх завоювали 420 медалей, з яких 144 золоті. У 2011 році Харківський обласний центр почав розвивати новий вид спорту  Сьогодні на церемонії відкриття Параду переможців спортивного руху інвалідів «Крила перемоги» заступник голови ХОДА Євген Савін від імені керівництва області вручив обласному центру «Інваспорт» сертифікат у суму 10 тисяч грн. для придбання спортивного екіпірування. Також він повідомив про намір керівництва м. Харкова і області побудувати новий центр з підготовки спортсменів.

Архів документів