Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Весь меланж буде вивезений з Шевченківського району до початку Євро-2012

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Росоха, сьогодні на території Шевченківського району знаходиться понад 5 тисяч тонн меланжу. Скільки потрібно грошей на утилізацію ракетного палива залежить від декількох причин, зокрема від того, куди воно буде вивозитися.

Михайло Добкін вручив почесні державні нагороди та відзнаки

Перед початком спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили почесні державні нагороди та відзнаки. Зокрема, нагороджено відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «20 років незалежності України» архієпископа Ізюмського, вікарія Харківської єпархії УПЦ Онуфрія, оголошено Подяку Прем’єр-міністра України начальнику управління культури і туризму ХОДА Дмитру Кузнєцову, вручено ордени «За заслуги» ІІІ ступеня та княгині Ольги III ступеня, присвоєні звання «Заслужений учитель України» та «Заслужений працівник соціальної сфери України».

Впровадження єдиного квитка запобіжить можливості надання незаконних послуг перевізниками

Про це в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Наближчим часом місто Харків у рамках проведення транспортної реформи введе єдиний електронний квиток. Після того, як ця система буде повністю апробована в місті, ми подивимося, як можна буде впровадити її в області. Це буде єдиним дієвим механізмом по запобіганню надання так званих незаконних послуг автоперевізниками», - зазначив губернатор Харківської області.

Пункт пропуску через державний кордон "Гоптівка" - один з найважливіших об'єктів, що потребують реконструкції

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов заявив про необхідність в найкоротші терміни виконати процедури, пов'язані з проведенням тендера та визначенням генпідрядника для освоєння в поточному році коштів, виділених для реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску через державний кордон «Гоптівка».

Юрій Сапронов поінформував про підготовку дорожньо-транспортної інфраструктури регіону до чемпіонату Євро-2012

В ході Спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник губернатора Юрій Сапронов поінформував про підготовку дорожньо-транспортної інфраструктури регіону до чемпіонату Євро-2012. «Головною транспортною артерією,що буде приймати учасників, гостей і вболівальників чемпіонату, стане«Міжнародний аеропорт «Харків». Сьогодні за участю віце-прем'єр-міністра України Бориса Колесникова була відкрита злітно-посадкова смуга. У вересні був відкритий реконструйований термінал для обслуговування VIP пасажирів. Практично в стадії закінчення знаходяться роботи з монтажу тимчасового пасажирського терміналу, згідно графіка ведеться будівництво аеродромно-диспетчерської вежі», - повідомив він.

На Харківщині розроблений українсько-англійський розмовник для медичного персоналу

Спеціалістами Харківської медичної академії післядипломної освіти розроблений українсько-англійський розмовника для медичного персоналу. Зараз він доопрацьовується. Якщо розмовник буде затверджений, то його запропонують для використання в базових медичних установах Харківщини, які обслуговуватимуть учасників та гостей Євро-2012. Про це в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Харківській області планується ввести містобудівний кадастр

Питання введення містобудівного кадастру розглядалося на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 17 серпня 2011 року, і було дано доручення всім регіонам забезпечити його створення і функціонування. Про це повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Введення в експлуатацію стадіону «Олімпік» намічений на квітень 2012

«Прийняті зміни в Державну цільову програму передбачають фінансування будівництва та реконструкції стадіону «Олімпік» з державного бюджету в розмірі 12 млн. грн. Роботи вже ведуться, введення в експлуатацію стадіону заплановано на квітень 2012 року», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації. Він зазначив, що стадіон буде функціонувати разом з 5-ти зірковим готелем «Superior Golf Hotel» на 50 номерів, відкриття якого відбулося сьогодні.

Харківщина є лідером за зростанням обсягу виробництва валової продукції сільського господарства

«Вже зараз я можу з упевненістю сказати, що за 9 місяців 2011 року Харківська область досягла певних результатів. Зокрема, за таким важливим показником, як індекс промислової продукції по області, який за дев'ять місяців склав 104,8%, а за підсумками десяти місяців ми вже маємо індекс 105,9%. Причому, на сьогоднішній момент ми є областю, яка цей показник збільшує, хоча в цілому по Україні в більшості областей в цей період індекс промислового виробництва падає. Якщо говорити про сільське господарство, то за 9 місяців 2011 року обсягу виробництва валової продукції збільшився на 40%. Це перший показник в країні. Із залучення прямих іноземних інвестицій Харківський регіон входить до трійки лідируючих областей країни. А зовнішньоторговельний обіг, в порівнянні з січнем-вереснем 2010 року, збільшився майже на 30%», - зазначив у ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.

У рамках підготовки до Євро-2012 на території спортивного комплексу комунального підприємства ОСК «Металіст» тривають додаткові роботи

Як повідомив сьогодні в ході Спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області віце-губернатор Юрій Сапронов, на території спортивного комплексу комунального підприємства ОСК «Металіст» тривають додаткові роботи, передбачені рекомендаціями та вимогами УЄФА.

Харківська область отримала 51 млн.грн. на продовження будівництва станції метро «Перемога»

Харківська область отримала з державного бюджету 51 млн.грн. на продовження будівництва станції метро «Перемога». Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в Харківську область надійшло 100% коштів, запланованих на будівництво нової станції в метро 2011 році.

Між прикордонниками та районною владою Харківщини має бути повне розуміння

Про це в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «Від роботи прикордонної служби залежить настрій сотні тисяч людей, які будуть автомобільним транспортом приїжджати у Харків через головний пункт пропуску. Якщо ви не встигнете в наступному році освоїти всі ті колосальні кошти, які виділяє держава на перебудову пункту переходу, буде дуже погано. Обсяг робіт проведено колосальний. Але роботи ще дуже багато. Повинно бути повне розуміння в роботі прикордонників з районною владою з приводу облаштування переходів через кордон. Без місцевої державної влади це питання вирішити складно», - зазначив губернатор області.

Організація медичної допомоги на стадіоні «Металіст» концептуально та принципово відповідає вимогам УЄФА

За попередніми висновками експертів, організація медичної допомоги на стадіоні «Металіст» концептуально та принципово відповідає вимогам УЄФА. Про це в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, У ході перевірки також відзначено повну готовність до медичного обслуговування європейського футбольного турніру КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

До кінця року територія Харківської області буде очищена від непридатних пестицидів. Володимир Росоха

За інформацією начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимира Росохи, на початок 2011 року на території Харківської області зберігалося 749,083 тонн агрохімікатів, які підлягають утилізації. З 59 місць їх зберігання - 26 знаходилися в незадовільному стані. На сьогоднішній день не вивезеними залишилися 120,57 тонн непридатних пестицидів. Для їх утилізації в поточному році було виділено 10,850 млн. грн. з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища та 6 млн. грн. з обласного фонду. Цих коштів достатньо для того, щоб до кінця року повністю очистити територію області від заборонених до використання агрохімікатів.

Очищення від вибухонебезпечних предметів території арсеналу в м. Лозова буде завершено в 2013 році

Про це в ході прес-конференції заявив начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха. За його словами, сьогодні в Лозовій працює 165 співробітників МНС і 41 одиниця техніки. На утилізацію боєприпасів в 2011 році було виділено 18, 5 млн.грн. З 247 га території в поточному році очищено 110 га, знищено більше 6 тисяч тонн вибухонебезпечних предметів. Ще 100 га планується очистити в наступному році, повністю роботи будуть завершені в 2013 р.

В Харківській області батьки-вихователі та прийомні родини мають значно менше проблем, ніж їх колеги в інших регіонах України

«У Харківській області батьки-вихователі та прийомні родини мають набагато менше проблем, ніж їх колеги у всіх 16 областях, які я відвідав раніше. Це говорить про ефективну роботу служб у справах дітей та органів опіки та піклування. На щастя, багато проблем, про які говорили в інших областях, заперечувалися прийомними батьками в Харківській області. Це стосується дискримінації, затримок у фінансуванні, уваги з боку влади та спеціальних органів, медичного забезпечення», - зазначив сьогодні на прес-конференції Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

На початку 2012 року в Харкові відбудеться конференція з вдосконалення національного законодавства з прав дитини

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко повідомив, що досягнута домовленість із Національною юридичною академією ім. Ярослава Мудрого, що на початку року буде проведено на її базі серйозну конференцію по імплементації в національне законодавство ключового принципу Конвенції ООН про права дитини – «як врахувати найвищі інтереси дитини» із залученням правозахисних та юридичних адвокатських організацій.

Кожна сім’я, яка опинилася у складних життєвих обставинах, повинна бути під соціальним  супроводом

За словами Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка, у цьому році за заявою батьків у інтернати було влаштовано 84 дитини. Що в шість разів більше, ніж минулого року. Більш того, це було зроблено без погодження з органами опіки і піклування, тобто райдержадміністрацією відповідного району. Тому Юрій Павленко переконаний, що вилучення дітини із сім’ї і влаштування її в інтернат має бути виключно за рішенням органів опіки і піклування.

Харківська область має найвищій по Україні рівень виховання дітей-сиріт в сімейних формах

В ході прес-конференції Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко повідомив, що Харківська область – 17-та, яку він відвідує з метою детального моніторингу виконання на території регіону Конвенції ООН про права дитини, дотримання законодавства щодо охорони дитинства і відповідних Указів і доручень Президента України. За його словами, під час візиту на Харківщину основний акцент було зроблено на захисті прав і інтересів дітей найбільш уразливих категорій, в першу чергу – дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами, дітей з багатодітних родин та дітей, які мають конфлікти із законом.

Україні слід переходити від карального до відновного правосуддя  щодо дитини, яка порушила закон

Про це у ході прес-конференції сказав Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. «Мій досвід вивчення справ показує, що в виховних колоніях переважно знаходяться сьогодні  діти, які вже скоїли повторний злочин. Бо сьогодні за порушення закону вперше дають умовний термін. І це крок уперед. Проте тут є одне але: по відношенню до тих дітей, які вже є у конфлікті з законом, які вже переступили закон, нажаль не проводиться належна робота по їх соціальній адаптації і допомозі. Тому ми бачимо зростання на 62% повторної злочинності. Переважно це крадіжки телефонів або якихось речей. Більша частина дітей перебуває у колоніях за такі злочини. І терміни у більшості – 4-6 років. Очевидно, такий підхід не є правильний. Тому що утримання дитини під вартою – це виховання злочинця, а не повноцінного громадянина. І те завдання, яке сьогодні стоїть - виконання в повному обсязі Указу Президента «Про концепцію кримінальної юстиції щодо неповнолітніх до 2016 року». У ньому Президент України ставить завдання переходу від карального методу, щодо дитини, яка в конфлікті із законом, до відновного правосуддя. Коли вживаються всі заходи для того, щоб дитину реабілітувати», - зауважив Юрій Павленко.

У 2011 році затримок по соціальним виплатам дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, в Харківській області немає

Про це у ході прес-конференції повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. «Жодних затримок цього року в Харківській області по соціальним виплатам дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування не було. Якщо ми говоримо про рівень оплати, то дитина, яка знаходиться під опікою щомісяця отримує з державного бюджету на свій розвиток і проживання 2 прожиткових мінімуми. Дитина, яка усиновлюється отримує одноразову допомогу з державного бюджету, яка прирівняна допомозі при народженні першої дитини – це 12400 грн. Ця сума виплачується протягом року», - зауважив Юрій Павленко.

1 грудня буде презентовано всеукраїнське «Єдине інвестиційне вікно»

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України 1 грудня 2011 року проводить презентацію Єдиного інвестиційного вікна. Впровадження системи «Єдиного інвестиційного вікна» – це ще один крок для поліпшення інвестиційного клімату в країні. Основне завдання «Єдиного інвестиційного вікна» полягає у забезпеченні оперативного розгляду питань стосовно реалізації інвестиційних проектів і пропозицій інвесторів.

В Харкові відкрито перший п'ятизірковий готель Superior Hotel

В Харкові відкрито перший п'ятизірковий готель Superior Hotel. В урочистій церемонії взяли участь віце-прем'єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Харківський міський голова Геннадій Кернес на голова Харківської облради Сергій Чернов.

Взимку в Харківській області будуть установлені намети для обігріву бездомних та роздачі одягу та гарячої їжі

Відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України обласною державною адміністрацією та райдержадміністраціями розроблено плани заходів з соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, в зимовий період. План відповідних заходів ХОДА затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації №680 від 25 листопада 2011 року. В усіх районах Харківської області будуть установлені намети для обігріву бездомних та роздачі одягу та гарячої їжі. Вони будуть розташовані в місцях, де найчастіше перебувають такі громадяни, зокрема біля вокзалів та автостанцій. Також планується забезпечити соціальне патрулювання вулиць населених пунктів з метою виявлення бездомних, які потребують термінової допомоги.

Золота та срібна медалі Національної спілки фотохудожників України у харків'ян

26 листопада 2011 в ТРК «Космос» (м.Луганськ) відбулася виставка-церемонія нагородження переможців Регіонального конкурсу фотомистецтва серед дітей та молоді «Фотостарт-2». Конкурс проводився серед дітей та молоді віком до 18 років з Луганської, Донецької та Харківської областей в 6 номінаціях: «Мобілографія», «Пейзаж», «Репортаж», «Портрет», «Флора», «Фотополювання». Для участі в конкурсі було надіслано 1979 робіт від 294 учасників. Золоту та срібну медаль Національної спілки фотохудожників України журі присудило харків'янам - Довгальовій Катерині і Ясько Владиславу, бронзова у Бухаріної Поліни (Свердловськ).

Депутати обласної ради затвердили зміни до обласного бюджету 2011 року

Згідно з рішенням сесії обласної ради проведено розподіл коштів додаткової дотації державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів у загальній сумі 50 млн. 381 тис.грн. З них 30 млн. 193 тис. грн. – кошти обласного бюджету, які були нерозподілені, 20 млн. 188 тис.грн. – додатково виділені області згідно з Постановою Кабінету Міністрів України. Розподіл коштів проведено виходячи з забезпеченості заробітної плати працівників бюджетних установ фінансового ресурсу та з урахуванням фінансових можливостей місцевих бюджетів.

Діти пільгових категорій  Харківської області запрошені на благодійну виставу Харківського театру для дітей та юнацтва

420 дітей-сиріт в віці 7-12 років, дітей, позбавлених батьківського піклування, що виховуються у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та перебувають під опікою, з багатодітних сімей, дітей з функціональними обмеженнями та з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, з різних районів і міст Харківської області запросив на благодійну виставу Харківський театр для дітей та юнацтва.

Облдержадміністрації делеговані повноваження з управління КП «ОСК «Металіст»

Сьогодні депутати обласної ради ухвалили рішення про делегування Харківській обласній державній адміністрації повноважень щодо управління комунальним підприємством «Обласний спортивний комплекс «Металіст» та комунальним закладом комплексною дитячо-спортивною школою «Металіст» харківської обласної ради.

З 1 січня збільшаться пенсії ліквідаторів та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Кабінет міністрів України спільно зі Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль України» домовилися про спільні дії, спрямовані на посилення соціального захисту ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. 23 листопада на засіданні Уряду було ухвалено рішення про підвищення з 1 січня 2012 року пенсійних виплат для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, яке передбачає низку заходів щодо поліпшення соціального захисту цієї категорії громадян.

У Харкові стартував міжнародний турнір «Діти України» з тхеквондо

Міжнародний турнір «Діти України» проводиться за всіма ваговим категоріям, згідно з правилами тхеквондо ВТФ. У змаганнях візьмуть участь 700 спортсменів з 20 областей України, а також з м. Бєлгорода, м.Санкт-Петербурга, Чечні. Офіційна церемонія відкриття турніру відбудеться 29 листопада 2011 року під Палаці спорту ім. Г. Кірпи «Локомотив» о 18.00 годин.

Архів документів