Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У 2012 році в області буде розроблено регіональну програму протидії нелегальній міграції громадян іноземних держав

Це питання обговорювалося на нараді з питань протидії нелегальній міграції громадян іноземних держав, яка відбулась в обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови – керівника апарату Василя Хоми. В розробленні програми візьмуть участь представники всіх зацікавлених органів: обласної державної адміністрації, Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Головного управління МВС України в Харківській області, Управління служби безпеки України в Харківській області, прикордонники, представники вищих навчальних закладів Харкова, провідні науковці.

У боротьбі з ВІЛ досягнуто безпрецедентний глобальний прогрес, але вкрай необхідно забезпечити стійкі інвестиції

Сьогодні в світі відзначається міжнародний день боротьби зі СНІДом. Як повідомляє офіційний сайт ВООЗ, глобальний прогрес як в області профілактики, так і в галузі лікування ВІЛ свідчить про переваги стійких інвестицій в боротьбу з ВІЛ/СНІДом протягом тривалого часу. В останній доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), ЮНІСЕФ та ЮНЕЙДС "Доповідь про глобальні заходи у на ВІЛ/СНІД" зазначено, що розширений доступ до послуг з ВІЛ призвів до зменшення числа нових інфекцій на 15% за минуле десятиліття і до зниження смертності, пов'язаної зі СНІДом, на 22% за останні п'ять років.

У 2012 році пробне ЗНО буде проходити на 18-19% абітурієнтів більше, ніж минулого року

Про це у ході прес-конференції сказав начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «Реєстрація абітурієнтів для проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання закінчена. Активність є. На сьогодні зареєстровано 5254 особи. Це не може не радувати. У цьому році пробне тестування проходитимуть на 18-19% абітурієнтів більше, ніж минулого року. Якщо порівняти з Полтавською та Сумської областями, то на Харківщині зареєстрованих на 30% більше», - зазначив Роман Шаповал.

Проект Національної стратегії розвитку освіти України на 2012-2021 роки дороблено і подано на розгляд Президенту України

Як повідомив начальник Головного управління освіти і науки ХОГА Роман Шаповал, на III Всеукраїнському з’їзді педагогічних працівників розглянуто, доопрацьовано і подано на розгляд Президенту України проект Національної стратегії розвитку освіти України 2012-2021 років, яка визначає основні напрями, завдання, механізми реалізації державної політики в галузі освіти.

10 вищих навчальних заклади Харківської області передано до сфери управління Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України

Про це у ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал. «Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 року «Деякі питання управління вищими навчальними закладами» фактично до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України надано в додатку перелік вищих навчальних закладів Харківської області в незалежності від рівня акредитації, які додаються до сфери управління Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України», - зазначив Роман Шаповал.

На будівництво вбудованих туалетів у школах області необхідно 24 млн грн.

Як повідомив під час прямої лінії у редакції газети «Слобідський край» заступник голови ХОДА Євген Савін будівництво вбудованих туалетів у школах області включено до відповідної програми 2012 року. Фінансування буде з обласного та районних бюджетів. Потреба в коштах становить близько 24 млн грн. «Сподіваємося, що на це буде виділено й цільові гроші з державного бюджету. Ми в цьому році вже розпочали цей процес і багато чого встигли зробити. Так, у школах було побудовано 14 туалетів, також у декількох школах туалети було облаштовано силами районів», - пояснив Євген Савін.  

Віталій Алексейчук привітав інвалідів з Міжнародним днем людей з обмеженими можливостями

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету відбулись урочистості з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. Присутніх у залі привітав зі святом заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Він передав вітання голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, побажав міцного здоров’я інвалідам та їхнім родинам та вручив почесні нагороди облдержадміністрації та облради за вагомий особистий внесок у справу забезпечення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями.

В області зростає мережа дошкільних навчальних закладів

29 листопада 2011 року у селі Катеринівка Великобурлуцького району відбулася довгоочікувана подія - на базі Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів урочисто відкрився Катеринівський дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) «Веселка» для дітей з короткотривалим терміном перебування. Відкриття короткотривалої групи дозволить якісно підготувати до подальшого шкільного навчання 15 маленьких вихованців, навчити їх бути самостійними, дружити та любити Батьківщину.

Інформація щодо участі Борівського району в процесах європейської інтеграції

Борівська районна державна адміністрація повідомляє, що у жовтні 2011 року районна державна адміністрація спільно з районною радою, волонтером Корпусу Миру США Блейклі Неффом та депутатом обласної ради Федченком С.В. взяли участь у проекті «Appropriate Projects». У проекті було описано проблему питної води у дошкільному навчальному закладі №3 „Золота рибка”. Процес підготовки питної води для дітей потребував багато часу: воду потрібно було прокип’ятити, охолодити, але й тоді вона не була якісною.

Запрошуємо всіх на Чемпіонат України з таїландського боксу в місто Валки

Вперше в місті Валки 3 та 4 грудня 2011 року на базі Валківської районної ДЮСШ "Спорт для всіх" відбудеться Чемпіонат України з таїландського боксу Муей-тай (аматорського). Урочисте відкриття змагань заплановано на 03 грудня 2011 року на 10.00 годин. Участь у престижних Всеукраїнських змаганнях візьмуть більше ста кращих спортсменів з різних регіонів України.

Від задекларованих положень наша країна переходить до реального затвердження незалежності

Круглий стіл, присвячений 20-й річниці референдуму 1 грудня 1991 року щодо проголошення державної незалежності України відбувся сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України. В його роботі взяли участь начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації Володимир Зінченко, перший заступник директора Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Олег Амосов, заступник директора інституту Володимир Нікітін, провідні фахівці, спеціалісти з історії України.

Прокуратура Харківської області своєю діяльністю сприяє реалізації головної ідеї Конституції України: держава - для людини

«Своєю діяльністю ви кожен день стверджуєте, що навіть за недосконалої законодавчої бази можна досягати успіхів в роботі з відновлення законності і наведення порядку, захисту інтересів держави і дотримання прав особистості. Оголосивши пріоритетами боротьбу з корупцією, зловживаннями в сфері економічних та земельних відносин, злочинами проти особистості, прокуратура Харківської області своєю діяльністю сприяє реалізації головної ідеї Основного закону Україна: держава - для людини», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вітаючи працівників прокуратури з професійним святом.

З 1 грудня в Харківській обласній філармонії працює виставка харківського фотографа Валентина Одновьюна

За інформацією офіційного сайту управління культури ХОДА, від сьогоднішнього дня в фойє Харківської філармонії у слухачів перед концертами з'явиться можливість познайомитися з творчістю відомого харківського фотографа Валентина Одновьюна. Спеціально для відвідувачів Харківської філармонії митець підготував нову серію робіт, назвавши її «Погляд у тишу». Фотохудожник вже 3-й раз демонструє свої роботи в стінах Харківської філармонії.

Михайло Добкін привітав працівників прокуратури з професійним святом

Сьогодні в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого» відбулися урочистості з нагоди Дня працівників прокуратури. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, прокурор області Геннадій Тюрін. Михайло Добкін привітав працівників прокуратури з професійним святом і вручив почесні нагороди Харківської облдержадміністрації. Звертаючись до присутніх, голова ХОДА зазначив: «Бажаю вам нових успіхів у побудові по-справжньому демократичного, правового суспільства. Хочу також побажати особисто вам і вашим родинам здоров'я, щастя і благополуччя».

Традиційна зустріч Михайла Добкіна з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» буде транслюватися в ефірі ХОД ТРК

30 листопада відбулася традиційна зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками ЗМІ «Чай з губернатором», яка відтепер транслюватиметься в ефірі харківського телебачення. Про фінансові плани та пріоритети на 2012 рік, про те, чи будуть відбуватися кадрові зміни в керівництві райдержадміністрацій, і як вплинув Закон України «Про доступ до публічної інформації» на роботу обласної влади – дивіться сьогодні, 1 грудня, о 19:30 в ефірі ХОД ТРК.

Молодь запрошується до участі у Всеукраїнському конкурсі науково-практичних робіт «Державотворення, державне управління та місцевий розвиток України»

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Спілка молодих державних службовців України» за підтримки Державної служби молоді та спорту, Національного агентства України з питань державної служби, Національної академії державного управління при Президентові України оголошує Всеукраїнській конкурс науково-практичних робіт серед молоді «Державотворення, державне управління та місцевий розвиток України».

Прокуратурою області проведено перевірку своєчасності початку опалювального періоду в закладах, установах, підприємствах Харківщини

Прокуратурою області проведено перевірку своєчасності початку опалювального періоду в закладах, установах, підприємствах Харківщини. Встановлено, що з початку опалювального періоду внаслідок незадовільної підготовки внутрішньобудинкових систем після подачі теплоносія до житлових будинків у сел. Кулиничі, сел. Покотилівка та дошкільного навчального закладу в м. Південне Харківського району виникло їх пошкодження, що призвело до тимчасового припинення теплопостачання. Після проведення ремонтних робіт теплопостачання у 17 житлових будинках та дошкільному навчальному закладу в період з 16 по 27 жовтня 2011 року відновлено.

Події дня

Сьогодні, 1 грудня, о 10:00 в Регіональному інституті держуправління Національної академії держуправління при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться урочисте зібрання, присвячене 20-річчю Всеукраїнськогореферендуму у питанні про проголошення Незалежності України   о 12:00 у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім.М.В.Лисенка (вул.Сумська, 25, мала зала) відбудуться урочистості, присвячені Міжнародному дню інвалідів. о 13:00 у прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Романа Шаповала.

Притрасовим лікарням необхідно збільшити фінансування на 15-20%, оскільки в них обслуговуються люди, які не проживають на закріплених територіях

«Сьогодні, на превеликий жаль, в медичному глосарії не визначена дефініція притрасової лікарні. Ми протягом 2010-2011 року дуже плідно працюємо з Міністерством охорони здоров’я України, і, я думаю, що в нормативно-правовій базі дуже швидко з’явиться термін «притрасова лікарня», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, фінансування закладів охорони здоров’я здійснюється з розрахунку на обслуговування однієї особи. У середньому це 700 грн. Воно відрізняється по рівнях надання медичної допомоги. Зокрема, фінансування центральної районної лікарні у розрахунку на одного жителя становить приблизно 350 грн. на рік. 

Харківська область отримає додатково 10 млн. грн. з державного бюджету для виплат малозабезпеченим верствам населення

Відповідно до постанови Кабінету міністрів №1179 від 21.11.2011, проведено перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, Харківська область отримає додатково 10 млн. 147 тис. грн.

Підрозділи первинної медичної допомоги Красноградського району додатково отримають 11 приладів «ТЕЛЕКАРД»

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, вчора на сесії обласної ради було ухвалено рішення про передачу субвенції місцевому бюджету Красноградського району в обсязі 99 тис.грн., що забезпечить дооснащення підрозділів первинної медичної допомоги 11 комплектами «ТЕЛЕКАРД». Ігор Шурма зазначив, що Красноградський район отримав можливість додаткового оснащення приладами «Телекард» як бонус за найкращу роботу з їх впровадження у 2010 році.

При Генеральному консульстві Польщі в Харкові почне працювати додатковий пункт прийому візових документів

При Генеральному консульстві Польщі в Харкові почне працювати додатковий пункт прийому візових документів. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні Генрік Литвин. Також додаткові пункти планується відкрити в ряді інших міст України. За словами посла, пункт прийому візових документів – це бізнес-структура, вартість її послуг складе 19,5 євро. В той же час, пункти не обмежують роботу консульства – всі, хто бажає безкоштовно оформляти візи в консульстві, буде і надалі мати таку можливість.

У кожному районі Харківщини буде знакова культурна пам'ятка

Про кожний район нашого регіону будуть дізнаватися за знаковою культурною пам'яткою - будь-то музей або фестиваль. Про це розповів 29 листопада 2011 на засіданні Колегії управління культури і туризму ХОДА за участю працівників культури начальник облуправління культури і туризму Дмитро Кузнєцов. Він звернувся до представників районних відділів культури з проханням, щоб вони визначили у своїх «вотчинах» знакові культурні перлини, гідні уваги на всеукраїнському рівні. «Наприклад, в Чугуївському районі музей Рєпіна чи фестиваль «Весілля в Малинівці», в Печенізькому районі етнофестиваль «Печенізьке поле», а в Золочівському - Національний літературно-меморіальний музей імені Григорія Сковороди, на території якого проходить фестиваль «Сьогодні Купала, а завтра Івана», у Первомайському добре себе проявив фестиваль «Олексіївська фортеця»і так далі», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Заклади культури Харківської області підготовлені до роботи у зимовий період

Начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов 29 листопада в ході засідання Колегії управління за участю працівників культури регіону повідомив, що цього року при підготовці до зими вдалося повністю відновити роботу опалювальних систем у 16-ти установах культури Харківської області та відремонтувати опалювальні системи в 74 установах. Для забезпечення паливом було придбано 697,9 тонн вугілля. У цьому році 56 будинків капітально відремонтовані, в 428 приміщеннях проведені поточні ремонти. На нове обладнання, музичні інструменти, костюми в 2011 році було виділено 3 млн. 307,9 тис. грн.  

Слобожанські традицї Різдвяних святок представить глядачам фольклорний фестиваль „Святовид”

3 грудня у малому залі Харківського національного театру опери та балету ім. М.В.Лисенка з 13.00 до 15.00 відбудеться традиційний Фольклорний фестиваль зимового календарю „Святовид”, який познайомить сучасного глядача з яскравими народними традиціями Різдвяних святок – від Різдва до Водохреща, що представлені у слобожанському фольклорі обрядами колядування, щедрування, засівання, водіння Меланки, Кози.  Харківський глядач також послухає старовинний фольклорний спів у виконанні найкращих автентичних гуртів-носіїв слобожанських традицій із Валківського, Чугуївського, Дергачівського та Первомайського районів Харківської області. Участь у фестивалі також візьмуть колективи сусідніх регіонів-Полтавської, Луганської та Бєлгородської областей. Вхід на концерт – вільний.

Затвержено Положення про штаб із забезпечення безпеки і правопорядку на об’єктах Євро-2012 в Харкові та області

Сьогодні під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації, керівника Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Василя Хоми відбулось чергове засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку. За підсумками роботи було створено постійно діючу робочу групу Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку, затверджено положення про неї та персональний склад. Також затверджено Положення про Об’єктовий штаб із забезпечення безпеки і правопорядку на офіційних та неофіційних об’єктах, задіяних в обслуговуванні Євро - 2012 в м. Харкові та Харківській області.

Відбулося засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради

Сьогодні у будівлі Харківської облдержадміністрації під головуванням заступника голови ХОДА Євгена Савіна відбулося засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради. На засіданні було розглянуто три питання: про затвердження персонального складу робочих груп та їх керівників Харківської обласної Громадської гуманітарної ради; обговорення проекту Концепції гуманітарної політики Харківського регіону; про підготовку плану роботи Харківської обласної Громадської гуманітарної ради на 2012 рік.

Рано чи пізно угоду про асоціацію України та ЄС та зону вільної торгівлі буде підписано

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрік Литвин в ході брифінгу заявив, що рано чи пізно угоду про асоціацію України та ЄС та зону вільної торгівлі буде підписано, і в перспективі в України та Польщі є спільне майбутнє в рамках Європейського Союзу. «Ми не знаємо, чи буде угода підписана і парафована саме 19 грудня на саміті ЄС - Україна, але я не сумніваюся, що в підсумку вона буде підписана, і Україну з Польщею чекає спільне майбутнє в Європейському Союзі. Процес іде, і ми дійдемо до кінця, навіть якщо будемо просуватися різними темпами», – зазначив він.

Фінансове становище медустанов можна покращити шляхом стимулювання до економії енергоресурсів

«При нинішньому законодавстві колективу медичного закладу абсолютно все одно, скільки буде витрачено коштів на енергоресурси. Ці витрати оплачуються з бюджету, і це турбота і головний біль місцевої влади. Необхідно вирішити питання стимулювання колективів медичних установ економити енергоресурси. Я зробив пропозицію Адміністрації Президента України, Кабінету міністрів про розробку механізмів та закріплення на законодавчому рівні права залишати медустановам 50% зекономлених ними коштів за енергоносії. З них половина буде спрямовуватися на розвиток матеріально-технічної бази, а інша половина - на преміювання співробітників. Певна, розумна фінансова самостійність медичних установ дозволить їм самим вирішувати, як і на що витратити зекономлені кошти», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область розробить пропозиції щодо реформування системи охорони здоров'я України

«У рамках реформи охорони здоров'я існує кілька думок, яким шляхом розвиватися. Одна з таких думок має харківську прописку. Мені дуже приємно відзначити, що в нашій країні реформи не проводяться для галочки. Якщо є альтернативна думка, яка заслуговує на увагу, вона враховується, і створюються умови для реалізації альтернативного проекту. Найближчим часом я підпишу розпорядження про створення робочої групи, до якої увійдуть всі провідні фахівці в галузі охорони здоров'я: вчені, керівники провідних лікувальних установ Харкова і області, чиновники обласної і міської систем управління охороною здоров'я. Ми виробимо свій варіант реформування міського та районного охорони здоров'я таким чином, щоб ми нічого не зламали, а навпаки, тільки додали до існуючого», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів