Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Готелі категорії 3-5 зірок будуть на 10 років звільнені від податку на прибуток

Присвоєння категорії готелю не обов'язково, але для престижу і правильного позиціонування на міжнародному ринку, готелі зацікавлені в тому, щоб отримати «зірки». Про це повідомила під час брифінгу за підсумками Ради представників регіонів сфери туризму і курортів голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова. За словами голови агентства з туризму, готелі категорії 3-5 зірок на 10 років звільнені від податку на прибуток, тому вони зацікавлені у присвоєнні категорії: «Присвоєння зірок у даний час не є обов'язковим – воно рекомендовано. Напередодні Євро-2012 багато хто хоче отримати «зірки», бо це дає спеціальну пільгу: до 2020 року готелі категорії 3-5 зірок звільнені від податку на прибуток, незалежно від того, коли вони закінчили будівництво і почали експлуатацію. Ця пільга діє з 2010 по 2020 рік».

Харківський музей Чорнобиля - частина Меморандуму про співпрацю між облдержадміністрацією та «Союзом Чорнобиля України»

Створення в нашому регіоні Музею Чорнобиля є одним з пунктів Меморандуму про співпрацю, підписаного між Харківською обласною державною адміністрацією та громадською організацією «Союз Чорнобиль України». Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрації Євген Савін. «Мова про його створення йшла вже давно. І ось сьогодні ми вишукали таку можливість, знайшли ініціативних людей. До Дня ліквідатора в  приміщенні Харківської академії дизайну та мистецтв буде відкрита виставка, яка стане частиною експозиції майбутнього музею. Вона носить не хаотичний, а системний характер, і надалі буде ще розширюватися. За задумом чорнобильців новий музей буде не тільки закладом культури, а й науковим центром, де буде проводитися ще й наукова робота з вивчення проблем Чорнобиля", - сказав віце-губернатор.

Євро-2012 сприятиме розвитку туристичної сфери Харківщини

Туристична сфера Харківщини після проведення Євро 2012 розвиватиметься. Таке думку під час спілкування з представниками ЗМІ висловив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «Туризм має приносити прибуток у Харківський регіон. Це нові робочі місця, це сплата податків. Тому я дуже позитивно оцінюю розвиток туризму після проведення чемпіонату з футболу. Я дуже сподіваюся, що Харків і Харківський регіон перетворяться в один з туристичних центрів країни», - зауважив Євген Савін.

За завищення «зірковості» готелю передбачений адміністративний штраф до 53 тис. грн.

Стосовно тих готелів, які будуть завищувати свою категорійність, передбачений адміністративний штраф до 53 тис. грн. Про це повідомила під час брифінгу за підсумками Ради представників регіонів сфери туризму і курортів голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова. «Така сума штрафу комусь здасться великою, комусь – маленькою. Але справа в тому, що європейський міжнародний декларативний принцип несе порушнику, в першу чергу, втрату іміджу. Це означає, що вже ніякі туристичні оператори, ніякі іноземні туристи не захочуть ставитися серйозно до цього готелю, якщо він сама завищив собі зірки», – зазначила вона.  

У Харкові розпочалося засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів

Сьогодні у «Superior Golf Club» розпочалося засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів під головуванням голови Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалової. У заході беруть участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та представники регіонів України. ідкриваючи Раду представників регіонів сфери туризму та курортів Євген Савін від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна привітав усіх учасників заходу. Також він відмітив, що проведення Ради в регіонах дає більше можливостей для розвитку туризму, як в регіонах, так і в Україні в цілому.

У Харкові відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з питань практично-професійної підготовки студентів у системі вищої освіти

7-8 грудня 2011 року в Харкові на базі Харківської гуманітарно-педагогічної академії відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з питання «Практично-професійна підготовка студентів у системі вищої освіти: проблеми та шляхи вдосконалення». Про це повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА.

На Харківщині реалізується проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

7 грудня 2011 року в актовій залі Будинку культури Ізюмської районної державної адміністрації відбувся семінар-тренінг по написанню мікропроектних пропозицій в рамках реалізації ІІ фази Проекту ЄС і ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" за участю представника центрального органу Проекту з м. Києва. В роботі семінару взяли участь координатор Проекту в Харківській області Г.Чала, голова Борівської районної ради Є. Жук, спеціалісти управління Ізюмської райдержадміністрації, керівники громадських організацій Ізюмського, Борівського та Балаклійського районів.

У Харкові відбувся Всеукраїнський семінар «Позашкілля Харківщини. Сьогодення та перспективи»

8-9 грудня 2011 року у Харкові відбувся Всеукраїнський семінар «Позашкілля Харківщини. Сьогодення та перспективи». Про це повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА. Захід було проведено Головним управлінням освіти і науки ХОДА спільно з Харківським Палацом дитячої та юнацької творчості за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Під час роботи Всеукраїнського семінару обговорювався досвід та здобутки позашкільних навчальних закладів Харківщини, актуальні питання розвитку позашкільної освіти в Україні та значення громадсько-державного управління в освіті.

Безкоштовний бізнес-семінар для підприємців «Нові правила спрощеної системи оподаткування»

14.12.2011 о 17-00 розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати власну справу, на тему «Нові правила спрощеної системи оподаткування» (друга частина). Організатори: Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва, Головне управлінням економіки Харківської обласної державної адміністрації, Харківська обласна молодіжна організація «Союз молодих підприємців». На семінарі виступатимуть представники Державної податкової адміністрації у Харківській області. Захід відбудеться за адресою: м. Харків, майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зал засідань Держпрому. Тривалість семінару – 1 година 30 хвилин, реєстрація учасників з 16.30. Вхід вільний.  

Тисячу ліквідаторів Чорнобильської аварії буде нагороджено Слобожанською почесною відзнакою «Чорнобильська пошана»

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС тисячу ліквідаторів із Харківщини буде нагороджено Слобожанською почесною відзнакою «Чорнобильська пошана». Для цих цілей залучено 200 тисяч гривень позабюджетних коштів. Окрім цього 14 грудня планується провести заключний гала-концерт Фестивалю Чорнобильської пісні. Про це сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Завдання регіональної влади довести до кожного чорнобильця інформацію про нові пенсії, компенсації та допомоги

Завдання регіональної влади довести до кожного чорнобильця інформацію про нові пенсії, компенсації та допомоги. Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «Кожна райдержадміністрація зобов’язана довести таку інформацію до районних чорнобильських організацій. Дуже часто на мітингах виявляється, що люди не мають елементарної інформації про компенсаторні заходи уряду, щодо встановлення соціальної справедливості між ліквідаторами та потерпілими в наслідок Чорнобильської катастрофи", - зауважив Ігор Шурма.

На Харківщині планується відкриття чорнобильського музею (виправлено!)

13 грудня о 13.30 в приміщенні Харківської академії дизайну та мистецтв відбудеться відкриття виставки «Чорнобиль – Ноосфера», яка презентує тематико-експозиційний план майбутнього Харківського чорнобильського музею. Це творчий проект фотожурналіста і публіциста Юрія Ворошилова, який зібрав унікальну колекцію фото-, архівних, публіцистичних та наукових матеріалів про Чорнобильську катастрофу, представлених учасниками ліквідації її наслідків та постраждалих від лиха. Всі ці експонати мають стати основою експозиції музею нового типу. Виставка працюватиме з 13-го по 24 грудня 2011 року.

Визначені переможці обласного огляду-конкурсу «Краща дитяча бібліотека Харківщини»

Кращою дитячою бібліотекою Харківщини визнана Центральна дитяча бібліотека Дергачівської централізованої бібліотечної системи (ЦБС), II місце посіла Балаклійська районна бібліотека для дітей, ІІІ місце поділили міська бібліотека для дітей Чугуївської ЦБС та Зміївська центральна районна дитяча бібліотека. Всього в обласному конкурсі на звання кращої взяли участь 34 бібліотеки регіону. Під час урочистостей начальник управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов нагородив переможців пам’ятними дипломами, кубками та цінними подарунками.

Події дня

Сьогодні о 13:00 в «Superior Golf Club» відбудеться засідання Ради представників регіонів сфери туризму і курортів під головуванням голови Державного агентства України з туризму та курортів Олени Шаповалової. Для представників ЗМІ оголошується акредитація за телефонами 700-17-49, 700-03-31 та (067) 579-04-49. Акредитація триватиме до 11:00 12 грудня.

Після 25 грудня в Харківській області не залишиться непридатних пестицидів

До 25 грудня зі складів у Харківській області будуть вивезені всі непридатні пестициди. Про це повідомив у ході селекторної наради  заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Це велика справа. Це екологія нашого регіону, питання, яке турбує сьогодні багатьох. Із задоволенням хочу сказати, що незабаром пестицидів в районах області не залишиться», – підкреслив він. Начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива повідомив, що на виконання рішення сесії обласним фондом охорони навколишнього природного середовища були виділені кошти на вивіз 232,795 тонн непридатних до використання пестицидів в сумі 5,647 млн. грн. З 3 листопада ізраїльська компанія ТОВ «С.І. Груп Консорт Лтд» розпочала роботу з перезатарювання та вивезення непридатних пестицидів.

До кінця поточного року планується завершити видачу громадянам документів на землю

За пропозицією представників землевпорядних організацій області під головуванням заступника голови – керівника апарату, голови обласної міжвідомчої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства Василя Хоми проведена спільна нарада землевпорядників з керівництвом Головного управління Держкомзему в Харківській області, районних підрозділів Держкомзему Харківської області, Харківської регіональної філії ДП «Центр ДЗК», заступників голів райдержадміністрацій з земельних питань, тощо.

В цьому році новорічний стіл буде набагато дешевшим, ніж у минулому

«В цьому році новорічний стіл буде набагато дешевшим, ніж у минулому», – зазначив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, коментуючи рівень цін на ринках Харківської області. Він підкреслив, що керівництво області робить все для того, щоб люди купували якісні товари за нормальними цінами. «Зокрема, на ярмарку на майдані Свободи всі ціни у виробників продукції на порядок нижче ніж у торгівельній мережі. Ви самі бачили, що цукор продають по 6 грн., соняшну олію по 12-13 грн., гречану крупу по 9 грн., м’ясо - 45 грн., сало - 25-30 грн. Для того, щоб люди мали змогу купити до свого новорічного столу все необхідне за доступною ціною, ярмарок буде робити до 31 грудня - це доручення нашого губернатора», - повідомив Віталій Алексейчук.

Керівництво Харківщини робить усе для того, щоб ціна на хліб не підвищувалась

Про це під час спілкування з представниками ЗМІ повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Сьогодні з боку Харківської обласної державної адміністрації робиться все для того, щоб ціна на хліб ні в якому разі не піднімалася. Для цього між керівництвом області та виробниками хлібу підписаний Меморандум взаєморозуміння. Згідно документу, ціна на соціальні сорти хлібу залишатиметься незмінною протягом року. Це той хліб, який необхіден для вживання більшості населення Харківської області», - зауважив Віталій Алексейчук.

У Харківській області будуть пересівати озимі

Про це під час спілкування з представниками ЗМІ після закінчення селекторної наради облдержадміністрації повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Наступного року по озимих ми не будемо мати такий рекордний врожай, як цього року. Тому що на сьогоднішній день на 131 тисячах га з 502 тисяч га озимі не зійшли. Тому недолік потрібно буде чимось перекривати, щоб загальний вал був не менше, ніж цього року», - зазначив Віталій Алексейчук.

Технополіс «П`ятихатки» став складовою національного проекту «Місто майбутнього»

Як повідомив у ході Міжнародної інвестиційної конференції губернатор Харківщини Михайло Добкін, 2 листопада 2011 року на засіданні Комітету з економічних реформ під головуванням Президента України Віктора Федоровича Януковича Технополіс «П`ятихатки» став складовою національного проекту «Місто майбутнього».

Інноваційна діяльність в Технополісі «П`ятихатки» охоплюватиме 8 різних напрямів

Як зазначив у ході Міжнародної інвестиційної конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Технололіс «П’ятихатки» охоплюватиме наступні інноваційні напрями: ядерні технології в енергетиці і охороні здоров'я; енергозбереження і нові технології виробництва енергії; приладобудування; нові технології в агропромисловому комплексі; авіація, верстатобудування, інноваційна мехатроніка; біотехнологія, біомедицина і фармація; нові матеріали і нанотехнології та інформаційно-комунікаційні технології.

У 2011 році в Харківській області створено 91 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків

Як повідомив у ході селекторної наради начальник начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, з початку поточного року в області було створено 91 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Станом на 1 грудня 2011 в Харківській області налічується 524 ОСББ, обслуговують 819 житлових будинки загальною площею 2208,5 тис. кв. м – 8,5% багатоквартирного житлового фонду області.

Найбільш масштабним проектом, який відповідає сучасним тенденціям інноваційного розвитку, став проект створення Технополісу «П`ятихатки»

Про це у ході Міжнародної інвестиційної конференції сказав губернатор Харківської області Михайло Добкін. «Ми не плануємо будувати нове місто в чистому полі, як це роблять ті, у кого багато зайвих грошей – ми хочемо надати статус міста вже наявній агломерації, до складу якої входить розташований на півночі Харкова мікрорайон «П`ятихатки» і прилеглі до нього селища Родичі і Черкаська Лозова Дергачівського району Харківської області. Причому на території нашого мікрорайону «П`ятихатки» розташований всесвітньо відомий центр ядерних досліджень Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут», а в котеджних селищах є всі умови для проживання вчених і подальшого нарощування житлового будівництва», - зауважив Михайло Добкін.

Сформован перелік об’єктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту на 2012 рік

Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації сформований перелік об’єктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту на 2012 рік, роботи на яких будуть виконуватися за рахунок усіх джерел фінансування, повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради Харківської облдержадміністрації начальник ГУ ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. До переліку увійшли 173 об’єкта загальною вартістю 663, 822 млн. грн., за наступними напрямами:

Повністю погашена заборгованість за роботи, проведені в сфері ЖКГ у 2010 році на кошти Обласного фонду охорони навколишнього середовища

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради Харківської облдержадміністрації начальник ГУ ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, на даний момент в повному обсязі погашено заборгованість за роботи, які були проведені в 2010 році у сфері житлово-комунального господарства області та фінансувалися з Обласного фонду охорони навколишнього середовища. На погашення заборгованості за виконані в 2010 році роботи було витрачено 8122,2 тис.грн. Крім цього на фінансування об'єктів у 2011 році вже отримано з бюджету фонду 8 037,3 тис.грн., З них освоєно - 7 640,4 тис.грн.

У Харківській області організовані робочі групи дев’яти ключових економічних кластерів регіону

«На засіданні ради вітчизняних і іноземних інвесторів ми ухвалили дуже важливе і інноваційне рішення: організувати збір інвестиційних проектів не від окремих підприємств, а організувавши робочі групи дев'яти ключових економічних кластерів Харківської області. Робочі групи кожного з цих кластерів сьогодні проводять форсайтні дослідження – формують бачення майбутнього і готують саме ті регіональні інвестиційні проекти, які матимуть якнайкращі фінансові перспективи з урахуванням наявних трендів і можливостей новітніх технологічних розробок», - повідомив у ході Міжнародної інвестиційної конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

На реалізацію програми «Питна вода» в Харківській області з держбюджету цього року було виділено 2,8 млн. грн.

З державного бюджету на реалізацію програми «Питна вода» на Харківщині було отримано 2807,3 тис.грн. Всі ці кошти вже освоєні. Про це повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради облдержадміністрації начальник ГУ ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. За його словами, також на ці цілі було виділено 2 339,7 тис.грн. з обласного бюджету. На даний момент освоєно 830,5 тис.грн. з цієї суми. В даний час вже закінчені і сплачені роботи з будівництва свердловини, насосної станції і підвідного водопроводу для водопостачання с.Велика Комишуваха Барвінківського району, а також з будівництва глибинної свердловини в с.Великий Бурлук.

Харківська область перша серед регіонів підписала Меморандум про співпрацю з Державним агентством з інвестицій і управління національними проектами України

Як зазначив у ході Міжнародної інвестиційної конференції губернатор Харківщини Михайло Добкін, під час проведення Третього міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» 30 вересня 2011 року Харківський регіон першим серед регіонів України підписав Меморандум про співпрацю з Державним агентством з інвестицій і управління національними проектами України.

На об'єкти ЖКГ з обласного бюджету в поточному році було витрачено близько 2 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради Харківської облдержадміністрації начальник ГУ ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, на реконструкцію об'єктів житлово-комунального господарства Харківщини з обласного бюджету в 2011 році було витрачено 1 948,3 тис.грн. За його словами, на ці кошти була переоснащена котельня по вул. Соборна, 52 в м. Ізюмі; проведено капітальний ремонт покрівлі котельні на ділянці хімводоочистки в с. Курилівка Куп'янського району, закінчений капітальний ремонт ділянки теплотраси від Т17.1 до Т17.2 у м. Балаклія, а також розроблений електронний паспорт житлово-комунального господарства Харківської області.  

Стратегія розвитку Харківщини поступово реалізується

Про це у ході Міжнародної інвестиційної конференції у Дніпропетровській області повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Для поліпшення бизнес-клімату і створення умов для вільного ведення підприємницької діяльності ми відкрили «Єдиний регіональний дозвільний центр», який не тільки прискорює для підприємців оформлення необхідних дозвільних документів, але і робить цей процес позбавленим найменших можливостей для корупції», - сказав Михайло Добкін.

Архів документів