Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харківській області організовані робочі групи дев’яти ключових економічних кластерів регіону

«На засіданні ради вітчизняних і іноземних інвесторів ми ухвалили дуже важливе і інноваційне рішення: організувати збір інвестиційних проектів не від окремих підприємств, а організувавши робочі групи дев'яти ключових економічних кластерів Харківської області. Робочі групи кожного з цих кластерів сьогодні проводять форсайтні дослідження – формують бачення майбутнього і готують саме ті регіональні інвестиційні проекти, які матимуть якнайкращі фінансові перспективи з урахуванням наявних трендів і можливостей новітніх технологічних розробок», - повідомив у ході Міжнародної інвестиційної конференції голова ХОДА Михайло Добкін.

На реалізацію програми «Питна вода» в Харківській області з держбюджету цього року було виділено 2,8 млн. грн.

З державного бюджету на реалізацію програми «Питна вода» на Харківщині було отримано 2807,3 тис.грн. Всі ці кошти вже освоєні. Про це повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради облдержадміністрації начальник ГУ ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. За його словами, також на ці цілі було виділено 2 339,7 тис.грн. з обласного бюджету. На даний момент освоєно 830,5 тис.грн. з цієї суми. В даний час вже закінчені і сплачені роботи з будівництва свердловини, насосної станції і підвідного водопроводу для водопостачання с.Велика Комишуваха Барвінківського району, а також з будівництва глибинної свердловини в с.Великий Бурлук.

Харківська область перша серед регіонів підписала Меморандум про співпрацю з Державним агентством з інвестицій і управління національними проектами України

Як зазначив у ході Міжнародної інвестиційної конференції губернатор Харківщини Михайло Добкін, під час проведення Третього міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» 30 вересня 2011 року Харківський регіон першим серед регіонів України підписав Меморандум про співпрацю з Державним агентством з інвестицій і управління національними проектами України.

На об'єкти ЖКГ з обласного бюджету в поточному році було витрачено близько 2 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради Харківської облдержадміністрації начальник ГУ ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, на реконструкцію об'єктів житлово-комунального господарства Харківщини з обласного бюджету в 2011 році було витрачено 1 948,3 тис.грн. За його словами, на ці кошти була переоснащена котельня по вул. Соборна, 52 в м. Ізюмі; проведено капітальний ремонт покрівлі котельні на ділянці хімводоочистки в с. Курилівка Куп'янського району, закінчений капітальний ремонт ділянки теплотраси від Т17.1 до Т17.2 у м. Балаклія, а також розроблений електронний паспорт житлово-комунального господарства Харківської області.  

Стратегія розвитку Харківщини поступово реалізується

Про це у ході Міжнародної інвестиційної конференції у Дніпропетровській області повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Для поліпшення бизнес-клімату і створення умов для вільного ведення підприємницької діяльності ми відкрили «Єдиний регіональний дозвільний центр», який не тільки прискорює для підприємців оформлення необхідних дозвільних документів, але і робить цей процес позбавленим найменших можливостей для корупції», - сказав Михайло Добкін.

«Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року» визначила головні пріоритети для розвитку регіону

«Рік тому ми прийняли «Стратегію сталого розвитку Харківської області до 2020 року», яка за своєю суттю є стратегією інноваційного розвитку нашого регіону. Вона визначила три головні пріоритети в нашій роботі: забезпечення високої якості життя жителів області, стійке зростання економіки регіону, поліпшення екології», - зауважив у ході Міжнародної інвестиційної конференції губернатор Харківщини Михайло Добкін.

Перед Харківською областю стоять масштабні завдання. Михайло Добкін

Як зазначив у ході Міжнародної інвестиційної конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, перед Харківською областю, як і перед всією Україною, стоять масштабні завдання: технологічна модернізація економіки і розвиток інфраструктури, розвиток житлово-комунального господарства і фінансового сектора, проведення реформ в соціальній сфері.

Оголошено конкурс!

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами оголошує конкурс на посаду директора Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку (РЦІР), який належать до сфери управління Держінвестпроекту України. Умови конкурсу тут.  

Під урожай 2012 року посіяно більше 500 тис. га озимих культур

Під урожай 2012 року посіяно більше 500 тис. га озимих культур, в тому числі 477,0 тис. га пшениці і тритікале, 5,5 тис. га ячменю, 18,6 тис. га жита та 20,6 тис. га ріпаку. Про це повідомив під час селекторної наради заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Василь Ярошенко.

Завершено збирання урожаю у господарствах Харківської області

У господарствах області завершено комплекс збирання урожаю. Про це повідомив під час селекторної наради заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Василь Ярошенко. За його словами, валовий збір усіх зернових культур склав 3605,7 тис. тонн, в тому числі ранніх зернових і зернобобових намолочено 2246 тис. тонн при середній врожайності 32,7 ц/га, з них: пшениці – 1590,7 тис. тонн, ячменю – 565,7 тис. тонн, гороху – 50,2 тис. тонн, жита – 23,4 тис. тонн, вівсу – 15,9 тис. тонн

Цього року новорічні ялинки ставляться на електронний облік

Цього року лісогосподарські підприємства Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства планують реалізувати до 40 тис. новорічних ялинок. Всі законно зрубані ялинки обов'язково клеймуються. В поточному році запроваджується електронний облік реалізованих ялинок. На всі заготовлені новорічні ялинки у верхній частині дерева закріплюється спеціальна бирка. Згідно з номером бирок споживачі можуть отримати інформацію щодо походження придбаної новорічної ялинки. Напередодні новорічних свят у лісогосподарських підприємствах для охорони хвойних насаджень організовано роботу 72 рейдових бригад, 69 постів. Протягом грудня цього року вже виявлено 15 випадків незаконних порубів, зрубано 71 дерево хвойного молодняку.

До уваги представників ЗМІ!

12 грудня о 13:00 у «Superior Golf Club» відбудеться засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів під головуванням голови Державного агентства України з туризму та курортів Олени Шаповалової. Для представників ЗМІ оголошується акредитація за телефонами  700-17-49, 700-03-31 та (067) 579-04-49. Акредитація триватиме до 11:00 12 грудня.

В Харкові відбудеться засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів

12 грудня о 13:00 у «Superior Golf Club» відбудеться засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів під головуванням голови Державного агентства України з туризму та курортів Олени Шаповалової. В ході засідання буде розглянуто наступні питання: - обговорення пропозицій до проекту Державної цільової програми розвитку туризму і курортів до 2017 року від регіонів; - впровадження нової процедури встановлення категорій готелям; - обговорення проблемних питань щодо туристичних маршрутів; - відсутність цілісної системи державного управління туризмом в місцевих органах виконавчої влади із чітким визначенням повноважень та функцій; - обговорення проектів нормативно-правових актів; - шляхи вирішення недосконалості статистичної звітності галузі туризму.

Оголошується акредитація!

13 грудня відбудеться відкриття Липецького терапевтичного відділення Мереф’янської центральної районної лікарні Харківського району. Прохання представникам ЗМІ акредитуватися для висвітлення заходу за телефонами 700-17-49, 700-03-31 та (067) 579-04-49.

У 2012 році на сільське господарство Харківської області виділять втричі більше грошей, ніж цього року

Про це під час спілкування з представниками ЗМІ повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук. «У 2012 році на сільське господарство Харківської області з держбюджету буде виділено 37,3 млрд. гривень. Це втричі більше, ніж у цьому році», - сказав він.

Наступного року на Харківщині буде введена ліцензія на якість сільськогосподарських продуктів

Про це під час спілкування з журналістами повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Він зазначив, що з наступного року буде введена ліцензія на якість сільськогосподарської продукції. Таким чином, вдасться вивести якість сільсько-господарської продукції на інший рівень. Крім цього, впровадження ліцензій є одним з етапів програми «Від виробника до покупця», яка реалізується в області. У її рамках у місті Харкові вже працюють сільськогосподарські ярмарки та встановлено молокомати.

Харківська область продовжуватиме співпрацю з країнами ЄС у рамках програми «Східне партнерство»

Таку резолюцію сьогодні підписали учасники бізнес-форуму «Підвищення конкурентоспроможності промисловості. Можливості, шляхи, партнерство». Зокрема, вони вирішили звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозиціями щодо формування державної політики, спрямованої на побудову кластерної моделі економіки в Україні. Також, враховуючи позитивний досвід співпраці з Республікою Польща щодо впровадження передових форм підтримки інноваційно-інвестиційного розвитку, продовжити співпрацю з країнами ЄС у рамках програми «Східне партнерство».

На Харківщині відбувся бізнес-форум «Підвищення конкурентоспроможності промисловості. Можливості, шляхи, партнерство»

Сьогодні на базі ТОВ «Техноком» (Nestle в Україні) за участю заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Віталія Алексейчука відбувся бізнес-форум «Підвищення конкурентоспроможності промисловості. Можливості, шляхи, партнерство». Мета форуму – підвищення конкурентоспроможності промисловості області шляхом створення умов для запровадження ефективних механізмів, обміну передовим досвідом управління, обговорення системних проблем і вироблення скоординованих дій для їх вирішення.

У Харкові планується створити Малу академію мистецтв

Про це повідомив Народний художник України, голова правління Харківської організації Національної Спілки художників України, лауреат національної премії ім. Т.Г. Шевченка, професор Харківської державної академії дизайну і мистецтв Віктор Ковтун на відкритті виставки «Дивосвіт моєї душі» в Дитячій школі мистецтв № 6. «Вважаю, що настав час створити в місті Малу академію мистецтв, яка могла б стати єдиною в східній частині України. Зараз подібний проект є тільки в Києві - це Мала академія мистецтв Михайла Чембержі. А базою для неї можна сміливо брати художнє відділення ДШМ № 6 з її прекрасними приміщеннями, творчими напрацюваннями. Це додало б хороший імпульс для розвитку художньої творчості в місті і регіоні в цілому. Тим більше що в Харкові є величезний потенціал. Провідні педагоги художнього училища, професора Академії дизайну і мистецтв можуть виступати консультантами з усіх основних дисциплін. Це реально».

На Харківщині стартувала військово-патріотична акція «Напиши листа матросу»

В акції візьмуть участь учні середніх навчальних закладів регіону. Юридичною підставою для цього є те, що місцеві органи самоврядування Харківщини є шефами великого десантного корабля Військово-Морських Сил України «Костянтин Ольшанський». Проект був розпочатий школярами Чернігівщини. Його мета - встановлення зв’язку між майбутніми та нинішніми захисниками Вітчизни, розуміння підлітками складної служби військового моряка та формування позитивного іміджу нашого війська. Підсумки проведення акції «Напиши листа матросу» підбиватимуть за місяць. Всі листи від дітей будуть направлені на адресу військових частин ВМС ЗС України.

Михаїл Добкін бере участь у Міжнародній інвестиційній конференції

Сьогодні губернатор Харківщини Михаїл Добкін бере участь у Міжнародній інвестиційній конференції "Investconference in Kyiv 2011". Засідання відбувається під головуванням Президента України Віктора Януковича. Під час конференції обговорюватимуться ключові напрями розвитку України в контексті глобальних економічних процесів, посилення інвестиційного потенціалу країни, реалізація Національних проектів.

Події дня

Сьогодні, 9 грудня, о 13:00 в Будинку вчителя (вул. Скрипника, 14) буде презентовано проект «Освіта без кордонів»; О 15:00 у Малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада ХОДА з порядком денним: 1. Про завершення комплексу збиральних та осінньо-польових робіт в господарствах області. 2. Про стан виконання та фінансування у 2011 році об'єктів ЖКГ за рахунок усіх джерел фінансування. 3. Про хід створення об'єднань співвласників багатоквартирного будинку. 4. Про формування планів соціально-економічного розвитку області, районів і міст, підготовку переліку об'єктів ремонту та будівництва на 2012 рік з усіх джерел фінансування. 5. Про хід виконання доручення голови облдержадміністрації за підсумками проведення обласної селекторної наради 18.02.2011 з питання "Про стан виявлення, зберігання та знешкодження непридатних пестицидів у Харківській області".

Обрані переможці ІІІ відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося, ж брати мої», присвяченого Шевченківським дням

5 грудня 2011 року, у відповідності до затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах сім'ї та молоді від 29.08.2003 р., у приміщенні Обласного навчально-методичного центру, відбувся ІІІ (обласний) етап ХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості серед учнів художніх відділень шкіл естетичного виховання Харкова та Харківської області, присвячений Шевченківським дням. За рішенням журі на чолі з членом Національної спілки художників України, директором Харківського художнього училища Савченком К.Ю., відібрано для участі у заключному етапі конкурсу 10 кращих робіт юних художників області:

«Харківський організаційно-методичний центр туризму» продовжує роботу з бібліотеками області

7 грудня 2011 р. в Регіональному тренінговому центрі, створеному при Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці за програмою «Бібліоміст», представники ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» ознайомили з основними тенденціями розвитку туризму в Харківській області бібліотечних працівників Зачепилівської та Сахновщинської ЦБС. В цих районах найближчим часом розпочнуть функціонувати Туристсько-інформаційні пункти.

Ігор Шурма зустрівся з чорнобильцями, які беруть участь у пікеті біля приміщення Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області (доповнено)

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зустрівся з чорнобильцями, які беруть участь у пікеті біля приміщення Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області. Ігор Шурма довів до відома учасників пікету інформація про ряд заходів щодо поліпшення соціального захисту чорнобильців, зокрема, підвищення з 1 січня 2012 року пенсійних виплат для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Увага!

У зв’язку з проведенням інвентаризації Пенсійний фонд України у Харківській області з 1 грудня 2011 року до 1 січня 2012 року не приймає відвідувачів. У цей період у фонді працюють гарячі телефонні лінії: -715-75-75; -758-13-53; -705-10-62.

Необхідно накласти мораторій на соціальні обіцянки, які не прораховані у бюджеті

Під час передвиборчої кампанії політики готові давати будь-які обіцянки, аби їх обрали. На думку заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, якщо не накласти мораторій на соціальні обіцянки, крок за кроком економіку держави чекає колапс. «Все, що зараз відбувається – це сигнал напередодні парламентських виборів 2012 року. Сьогодні всі ті, хто вважає себе патріотами України, незалежно від партійних квитків, повинні домовитись про одну річ: накладення мораторію на соціальні обіцянки, які не прораховані у бюджеті. Від цього будуть потерпати виключно ті люди, кому ці риторичні обіцянки будуть надані. Треба у майбутньому унеможливити такі колапси, які можуть покласти державу на лопатки», – зазначив заступник голови ХОДА.

Система пільг у державі потребує реформ

Як повідомив у ході прес-конференції заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, кожен четвертий мешканець Харківської області користується пільгами. «Я вважаю, якщо щось гарантовано Законом, потрібно не давати право безоплатного використання по пільзі, а повертати надавачу послуг гроші. Якщо, наприклад, по Закону пільговики мають право на безоплатне користування громадським транспортом, держава має повертати міськелектротрансу гроші. Проте, сьогодні йому вертають не 100%, а лише 18-20%. Якщо людині давати гроші, а вона повинна буде платити за проїзд, не буде у нас і стагнації міського електричного транспорту. Бо ці кошти так чи інакше будуть акумулюватися в бюджетному кошику міст. Якщо кожній людині виділити по 1,5 грн. на проїзд 4 рази на добу, то для того, щоб монетизувати пільгу і зняти проблему необхідно 1 млрд. 800 тис. грн. по усій країні. Це тільки одна пільга. Реформувати одразу усю систему пільг в усій країні дуже дорого. Але з чогось треба починати. І це дуже швидко дасть результат», - зауважив Ігор Шурма.

Харківська обласна ветеранська організація - потужна позитивна сила і надійний помічник керівництва області у справі виховання молоді

Виступаючи перед делегатами VII обласної звітно-виборної конференції Харківської обласної організації ветеранів України заступник глави ХОДА Євген Савін, передав щирі слова привітання від голови облдержадміністрації Михайла Добкіна і зазначив, що ветерани ніколи не залишаться без уваги і поваги з боку керівництва області, оскільки є потужною позитивною силою, тим носієм знань і мудрості, який дозволить виховувати майбутні покоління, проводити в школах та вузах патріотичну роботу.

Більша частина пенсіонерів-чорнобильців буде отримувати пенсію від 3 до 5 тисяч грн. на місяць

Про це в ході прес-конференції на тему «Нові пенсії чорнобильцям» повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов. За його словами, з урахуванням тривалості періоду, який людина пробула у Чорнобильській зоні і заробленої за цей період суми, її ставлення до середньої зарплати по народному господарству за той термін, виходить, що імовірно, у більшості ліквідаторів пенсія буде від 3 до 5 тисяч грн. на місяць. Але, таким чином пенсії будуть нараховуватися не всім чорнобильцям, а тільки тим, хто зможе подати до Пенсійного фонду довідку про заробітну плату за той період. Таких людей в області 90%. Решті, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, буде нараховуватися розмір мінімальної пенсії для інвалідів-чорнобильців. Інвалід I групи буде отримувати мінімум 2345 грн. 55 коп., інвалід II групи - від 2098 грн. 65 коп., інвалід III групи - мінімум 1851 грн. 75 коп.

Архів документів